facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Και η Κομισιόν στη γραμμή επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα

Στη γραμμή επιστροφής των προσφύγων στην Ελλάδα και η Κομισιόν.

Η αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ που είπε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέφουν στην Ελλάδα, απάντησε:

«Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλά έως ότου αυτό συμβεί, οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο».

Εξάλλου, υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει στείλει επιστολές στα κράτη μέλη της ΕΕ, ζητώντας να επιταχύνουν την απορρόφηση των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα μετεγκατάστασης.

H Mπερτό παραδέχτηκε πάντως ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ωστόσο, τόνισε ότι μολονότι το πρόγραμμα των μετεγκαταστάσεων αποσκοπεί στην «ελάφρυνση του βάρους» που έχει επωμιστεί η Ελλάδα, η βούληση της Επιτροπής είναι να υπάρχει ένα αποτελεσματικό σύστημα όπου τα αιτήματα για άσυλο θα εξετάζονται στη χώρα εισόδου του κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη στην Ε.Ε. «Μετά θα γίνονται μετεγκαταστάσεις», συμπλήρωσε.

Τέλος, η Μπερτό δεν απέκλεισε το γενικό ενδεχόμενο επιβολής ποινών σε χώρες που αρνούνται να δεχτούν τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, αν και το σχετικό ερώτημα αφορούσε την άρνηση της Βουλγαρίας να δεχτεί πίσω ανθρώπους που μπήκαν στην Ε.Ε μέσω του εδάφους της.

Όπως εξήγησε, το σύστημα του Δουβλίνου είναι νόμος της Ε.Ε. και συνεπώς όλα τα κράτη -μέλη έχουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται με τα συμφωνηθέντα.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news