facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κούγιας: Στο ταχύπλοο της Αίγινας βρίσκονταν άνθρωποι των οποίων τα ονόματα δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν

«Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι στο σκάφος αυτό βρίσκονταν άνθρωπος ή άνθρωποι, των οποίων, για κάποιον λόγο που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι οποίοι διέφυγαν είτε με το ένα φουσκωτό προς Αίγινα είτε με το σκάφος “Ντουέντε ΙΙ”» υποστηρίζει ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στην Αίγινα, Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Realnews.

«Αντί να γίνει προανακριτικά αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση των ευθυνών...αρχικά το Λιμεναρχείο Αίγινας και μετέπειτα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς...έκαναν οτιδήποτε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αγνόησαν τις προανακριτικές καταθέσεις των παθόντων, που είναι οι μοναδικοί αυτόπτες μάρτυρες, ότι στο σκάφος δεν ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι αλλά ένα νεαρό ζευγάρι και για να συσκοτίσουν τα γεγονότα δεν έκαναν αυτονόητες προανακριτικές πράξεις, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να παραπληροφορήσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τη Realnews, σε τετρασέλιδο έγγραφό του, ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει «σενάρια» που κατασκευάστηκαν από τον 77χρονο κατηγορούμενο και το στενό του περιβάλλον όσα έχει αυτός καταθέσει.

Οι οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων καλούν την ανακρίτρια να δώσει εντολή να γίνει μια σειρά από ανακριτικές πράξεις, όπως το να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό από όλους όσους φέρονται να επέβαιναν στο «Ντουέντε» και να συγκριθούν με τα αποτυπώματα και το βιολογικό υλικό που βρέθηκαν στο σκάφος και δεν ταυτοποιήθηκαν με τον κατηγορούμενο. Επίσης, στο αίτημά τους οι επιβάτες του τουριστικού σκάφους που βυθίστηκε, επειδή η διαδικασία αυτή μπορεί να μην αποδώσει αποτελέσματα λόγω πιθανής εξαφάνισης αποτυπωμάτων από παρέμβαση τρίτου ή εξαιτίας καιρικών συνθηκών, καθώς το σκάφος έμεινε εκτεθειμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζητούν να κληθούν να γνωστοποιήσουν οι τέσσερις επιβαίνοντες τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που είχαν εκείνη την ημέρα και τον αριθμό ΙΜΕΙ των τηλεφωνικών συσκευών τους, καθώς και να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία θα αφορά τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, τις ώρες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις κεραίες που οι εν λόγω αριθμοί ενεργοποίησαν την ημέρα του περιστατικού.

Παράλληλα, ζητείται να κληθούν καταθέσουν οι Νεκτάριος Λεούσης και Ευαγγελία Βογιατζή, που φυγάδευσαν τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Σημειώνεται επίσης πως ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για κεντρικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαχείριση της κατάστασης και στις ενέργειες του κατηγορουμένου μετά το συμβάν.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news