facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κομισιόν: Προς παραπομπή η Ελλάδα για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανέρχεται η Κομισιόν επικαλούμενη την επιστολή Έτινγκερ για το ψηφιακό φάσμα και διαμηνύοντας ότι αυτή ήταν το πρώτο στάδιο για την παραπομπή της Ελλάδας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου και όχι, όπως διευκρίνισε, απλά μια επιστολή.

Από τις Βρυξέλλες σημειώνουν μάλιστα ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης «αιτιολογημένης γνώμης». Η απόσυρση φάσματος και η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών - ΕΣΡ και επιτροπή τηλεπικοινωνιών, είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που η Κοµισιόν εξετάζει στην Ελλάδα σε σχέση µε το τηλεοπτικό τοπίο, λένε από τις Βρυξέλλες.

Στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι η Επιτροπή δεν πήρε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις στην – προδικαστική - επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ στο πλαίσιο έρευνας για το θέµα της «απόσυρσης φάσµατος» από το εύρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων που προηγουμένως είχαν αποδοθεί προς εκμετάλλευση στην DIGEA, ούτε και σε σχέση µε τα ερωτώντα που ο Επίτροπος έθεσε για την ανεξαρτησία των ρυθµιστικών αρχών στην χώρα.

«Δεν λάβαµε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσαµε τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κοµισιόν - οι αρχές δεν έστειλαν όλες τις απαντήσεις σε ό,τι είχαµε ρωτήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news