facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η «θύελλα» στα πανεπιστήμια - Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του ΟΠΑ

Την παραίτησή τους από το Δ.Σ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη του Συμβουλίου, καταγγέλλοντας στο κείμενό τους την παρούσα κυβέρνηση, ότι με το νέο καθεστώς, καθιστούν τις διοικήσεις στην ουσία ανενεργές και σε απολύτως διεκπεραιωτικό ρόλο. Οι παραιτήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έρχονται μετά τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει τα Συμβούλια σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι δύο. Πρώτον, καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας μας, όλες ανεξαιρέτως οι διαδοχικές κυβερνήσεις έκαναν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες επεμβάσεις και αλλαγές στο νόμο 4009/2011 («Νόμος Διαμαντοπούλου») βάσει του οποίου τα Συμβούλια εξελέγησαν. Με το ισχύον πλέον καθεστώς, θεωρούμε ότι τα Συμβούλια δεν έχουν κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στοιχειώδους έστω προσφοράς και ο ρόλος τους έχει καταστεί καθαρά διεκπεραιωτικός.

Δεύτερον, είχαμε εύλογα την εδραία πεποίθηση ότι η θητεία μας, για την οποία είχαμε εκλεγεί από τα μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ με μεγάλη συμμετοχή, λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2016 και έχουμε ήδη ρυθμίσει τις δεσμεύσεις μας, χωρίς προγραμματισμό για παράταση της θητείας μας. Παραιτούμαστε, δηλαδή γιατί πιστεύουμε οτι, στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα εξυπηρετούσαμε τα πραγματικά συμφέροντα του Πανεπιστημίου, αποδεχόμενοι έναν ουσιαστικά ανύπαρκτο ρόλο και παραμένοντας για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε.

Στην απόφασή μας λάβαμε επίσης υπ’ όψιν ότι, βάσει του ισχύοντος τροποποιημένου θεσμικού καθεστώτος, η αποχώρηση του Συμβουλίου θα έχει ελάχιστες ή μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news