facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μνημόνιο διαρκείας για την Ελλάδα ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

Σε αναγκαστικό και άμεσο καθεστώς μνημονίου για... πάντα ετοιμάζονται να θέσουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι δανειστές, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με έγγραφο της σλοβακικής προεδρίας που επικαλείται το Reuters σχεδιάζεται από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης ένα ταμείο με στόχο την βοήθεια των ασθενών οικονομικά χωρών μελών.

Το λεγόμενο και ΔΝΤ της Ευρωζώνης θα είναι ουσιαστικά ένα ταμείο με σκοπό την θωράκιση της ζώνης του ευρώ από χρηματοπιστωτικά σοκ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο θα εφοδιαστούν οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., το νέο ταμείο θα δεσμεύει τα μέλη της Ευρωζώνης σε συγκεκριμένα πλεονάσματα κάθε χρόνο, ενώ οι χώρες μέλη θα ελέγχονται ετησίως τόσο για την πορεία των δημοσιονομικών τους όπως και για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει υποσχεθεί ή έχει συσταθεί στο κάθε κράτος.

Βάσει του τρόπου λειτουργίας του ταμείου θα είναι δυνατή η μεταφορά χρημάτων από ευημερούσες στις προβληματικές χώρες ενώ οι χώρες μέλη της ΕΕ θα εντάσσονται αυτομάτως σε αυτό, όπως σημειώνεται, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες διαδικασίες και οι καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Οι δόσεις με τις οποίες θα καλείται το βοηθούμενο μέλος να αποπληρώσει το ύψος της βοήθειας θα εξαρτώνται από το δημοσιονομικό κενό κάθε χώρας και το ύψος της ανεργίας σε αυτή.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news