facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κινδυνεύουν με κλείσιμο κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Με λουκέτο κινδυνεύουν και πάλι κλινικές του Νοσοκομείου της Σάμου, καθώς όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, παραιτήθηκε η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και μοναδικής μόνιμης παθολόγου του νοσοκομείου και η μένει μία επικουρική παθολόγος. Η εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα των εφημεριών, ενώ το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να μπαλώσει τα κενά με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Γ.Ν. Σάμου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών. Ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν, μονήρεις ειδικότητες που δεν παρέχουν ασφάλεια, ούτε στον εργαζόμενο, ούτε στον ασθενή, ανεπάρκεια προσωπικού που δυσχεραίνει τη λειτουργία των υπηρεσιών και των τμημάτων, ελλείψεις υλικών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι καθημερινότητα για το περιφερειακό νοσοκομείο.

Και με την παραίτηση της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής και μοναδικής μόνιμης παθολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η Παθολογική μένει με μία επικουρική παθολόγο «και με τις εφημερίες αδύνατον να καλυφθούν παρά την προσωρινή λύση που δόθηκε. Ο επικουρικός καρδιολόγος αποχώρησε αφήνοντας μόνο και πάλι τον μοναδικό μόνιμο καρδιολόγο του νοσοκομείου, να εφημερεύει τριάντα μέρες το μήνα με μεγάλη επικινδυνότητα για τον ίδιο και τους ασθενείς» υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα επελέγη η μεταφορά ενός εκ των δύο γιατρών της ΜΕΘ, και συγκεκριμένα του διευθυντή στην Παθολογική, δημιουργώντας μια κατάσταση ντόμινο ως προς την διαχείριση των περιστατικών.

Επιπλέον, ο σύλλογος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας πως αντί να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών με προσλήψεις, προσπαθεί να μπαλώσει τα κενά με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών στο νοσοκομείο, αφήνοντας έτσι ακάλυπτα τα αγροτικά ιατρεία. Μάλιστα, προσφάτως με απόφαση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αποσπάστηκε αγροτικός γιατρός από την Σάμο στην Ικαρία για την κάλυψη των εκεί αναγκών.

«Τα προβλήματα του νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει και εξυπηρετεί όχι μόνο τους πολίτες της Σάμου αλλά και των γύρω νησιών δεν λύνονται ούτε με μετακινήσεις προσωπικού εκ των έσω, ούτε αφήνοντας ακάλυπτα τα αγροτικά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας. Η μόνη λύση είναι οι άμεσες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων ιατρών και λοιπού προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα. Να καλυφθούν οι θέσεις των ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο» καταλήγει η ανακοίνωση.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news