facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Υπόθεση ΤΤ: Δεν μεταφράστηκε το βούλευμα - Φόβοι για αναβολή της δίκης

Σε νέο φιάσκο τύπου... Siemens τείνει να εξελιχθεί και η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία έφτασε σήμερα προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πλην όμως αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου. Η αναβολή αποφασίστηκε μετά από ένσταση που υπέβαλε Σέρβος κατηγορούμενος για τον οποίο δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη μητρική του γλώσσα ώστε να λάβει γνώση των κατηγοριών που τον βαραίνουν.

Ειδικότερα, τα όσα έλαβαν χώρα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το διάστημα 2008 – 2010, παρέπεμπαν στα τεκταινόμενα στην δίκη για την υπόθεση της Siemens, όπου η εκδίκασή της τινάχθηκε στον αέρα επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα στις γλώσσες των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Σήμερα, στο δικαστήριο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Σέρβος κατηγορούμενος από τους 35 συνολικά του ειδωλίου, ενημέρωσε μέσω της υπεράσπισής του το δικαστήριο, ότι πριν από περίπου ένα έτος είχε υποβάλλει αίτημα ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στην μητρική του γλώσσα.

Τότε το αίτημά του απερρίφθη με εισαγγελική απόφαση αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε λόγω αναβολής της δίκης για τη Siemens, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απέστειλε στις 28 Ιουλίου έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας την μετάφραση του βουλεύματος στη σερβική γλώσσα το αργότερο έως τις 12 Αυγούστου.

Σήμερα, ωστόσο, ο δικηγόρος του εν λόγω κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει άκυρη την κλήτευση του Σέρβου εντολέα του και να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης. Η υπεράσπιση επικαλέστηκε τη δικαστική απόφαση με την οποία είχε αναβληθεί η υπόθεση της Siemens επ’ αόριστον επειδή ακριβώς δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στη δίκη πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπ. Εξωτερικών έχει απαντήσει ότι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017! Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 6 Οκτωβρίου μέχρι να αποφασίσει για το αίτημα.

Η υπόθεση

Ανάμεσα στους 35 κατηγορούμενους που παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση του Τ.Τ περιλαμβάνονται «βαριά» ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας όπως και στελέχη της διοίκησης της τράπεζας. Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα: Απιστία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες τις οποίες κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή είχαν αρνηθεί.

Το βούλευμα αναφέρει ότι τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τους κατηγορουμένους δόθηκαν από τα στελέχη της χωρίς εγγυήσεις για να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα με εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι οι πρώην επικεφαλής του Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Βίκτωρας Ρέστης, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Οκτωβρίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news