facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ακιντζί: Να συμβάλλει και η Ελλάδα όπως η Τουρκία στο Κυπριακό

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επιμένει στην πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι) για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού και μάλιστα θεωρεί πως αυτή μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο. Δεν παραλείπει να κάνει και μαθήματα «καλής θέλησης» προς την Ελλάδα καλώντας την να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού «όπως κάνει και η Τουρκία». Διέφυγε προφανώς του κ. Ακιντζί ότι η Τουρκία πραγματοποίησε εισβολή και μέχρι σήμερα διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στη Κύπρο όπως και εποίκους.

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε πως κύριος στόχος της τριμερούς συνάντησης (Αναστασιάδης – Ακιντζί – ΓΓ του ΟΗΕ) που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου είναι να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε πενταμερή διάσκεψη τον Οκτώβριο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει απορρίψει την πραγματοποίηση πενταμερούς δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει πολυμερής με συμμετοχή και άλλων μερών όπως η ΕΕ τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και βεβαίως η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος και όχι ως ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ακόμη πως, όλοι πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης μέχρι το τέλος του 2016, και πρόσθεσε πως οι Τουρκοκύπριοι καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε ακόμα ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Τουρκία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news