facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατηγορείται καθηγητής Χειρουργικής

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται καθηγητής Χειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο οποίος φέρεται ότι επί σειρά ετών απέκρυπτε ότι ασκούσε παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και ιδιωτικό έργο, εισπράττοντας παράνομα επιδόματα.

Η υπόθεση ερευνήθηκε απο το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα απο καταγγελίες και, όπως αποκαλύφθηκε, ο ίδιος είχε υποβάλει δήλωση, στο αρμόδιο οικονομικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ, ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, προσκομίζοντας μάλιστα και στην ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.

Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, από το 2002 και έπειτα φέρεται ότι μίσθωσε τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, πραγματοποιώντας εκεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το ύψος του επιδόματος που έλαβε παράνομα υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Ήδη, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για απάτη κατά του Δημοσίου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, ενώ ο χειρουργός ελέγχεται και φορολογικά, για τυχόν «μαύρα εισοδήματα», συνδεόμενα με τη φερόμενη εξωπανεπιστημιακή του δραστηριότητα.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news