facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Από μέσα Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για αστέγους

Στα μέσα Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για άστεγους, «Φροντίδα εν κινήσει».

Η ΜΚΟ PRAKSIS είχε μαζί με το υπουργείο Εργασίας την ιδέα της κινητής μονάδας. Το λεωφορείο που στεγάζει τη μονάδα παραχώρησε ο ΟΑΣΑ, ενώ η ΟΣΥ ανέλαβε να το μετατρέψει σε κινητή μονάδα.

Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά και θα δίνει στους άστεγους, παροχές προσωπικής υγιεινής και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το όχημα θα στελεχωθεί με κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό προσωπικό.

«Κατορθώσαμε να φτιάξουμε μια μονάδα, όπου ήταν στοίχημα η συμμετοχή τόσων φορέων. Επίσης, αποτελεί την πρώτη κινητή μονάδα για άστεγους σε όλη την Ευρώπη, οπότε θέλαμε να είμαστε πλήρως κατοχυρωμένοι και έτοιμοι για τη λειτουργία της», παρατηρεί ο πρόεδρος της PRAXIS Τζανέτος Αντύπας.

Λίγες ημέρες πριν από τη λειτουργία της, η κινητή μονάδα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στην 81η Διεθνή Έκθεση. «Θέλουμε να δώσουμε μια, δια ζώσης, βιωματική εμπειρία στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας» εξηγεί ο πρόεδρος της PRAKSIS, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η δημιουργία αντίστοιχης μονάδας και στη Θεσσαλονίκη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news