facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ιρλανδία «χτυπά» την απόφαση της Κομισιόν για την Apple

Να εφεσιβάλει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την είσπραξη 13 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναδρομικούς φόρους από την Apple αποφάσισε, επί της αρχής, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο στο Δουβλίνο και αναμένεται να επικυρωθεί την Τετάρτη από τη Βουλή.

Το ζήτημα της Apple έχει αποδειχτεί διαιρετικό για την ιρλανδική κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάποιοι υπουργοί πιέζουν για σύγκρουση με την Κομισιόν ώστε να προστατευθεί το φορολογικό στάτους που φέρνει επενδύσεις από το εξωτερικό, ενώ ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές που δίνουν κρίσιμη στήριξη στην κυβέρνηση πιέζουν για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ έχει ενθαρρύνει την ιρλανδική κυβέρνηση να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης των Βρυξελλών, υποσχόμενος την υποστήριξη και συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού.

Ο κ. Κουκ έχει χαρακτηρίσει την απόφαση της Κομισιόν «απόλυτες πολιτικές μπούρδες», έχει απορρίψει κατηγορηματικά τα φορολογικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν έχει υποστηρίξει ότι το όλο θέμα κρύβει πολιτικά κίνητρα.

Απαντώντας στον επικεφαλής της Apple, η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κίνητρο.

Προκάλεσε μάλιστα τον αμερικανικό κολοσσό να συναινέσει στη δημοσιοποίηση της έως τώρα απόρρητης έκθεσης της Κομισιόν, ώστε να φανεί ο συλλογισμός των Βρυξελλών.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news