facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: Τα 246 εκατ. από τις άδειες θα δοθούν για τις ευπαθείς ομάδες

Τα 246 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα κρατικά ταμεία από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου - Πάτρας), ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι και το τελευταίο ευρώ θα επιστρέψει στην κοινωνία που το έχει ανάγκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό και σημείωσε ότι έως και το τελευταίο ευρώ - και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 - «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε με το διαγωνισμό το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει και τόνισε ότι πλέον μπαίνει στην ανομία και την ασυδοσία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στον τηλεοπτικό χώρο.



Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «δίνει ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία. Μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο, όλοι θα είναι ίσοι, οι νόμοι θα ισχύουν για όλους. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας».

Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα του διαγωνισμού, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε ενώ ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news