facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μεσσηνία: Άστεγες 200 οικογένειες - Στους δρόμους 1.000 πλημμυροπαθείς

Μπορεί από την πρώτη στιγμή που η πλημμύρα έπληξε την Μεσσηνία να διεξήχθησαν πολλές συσκέψεις, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα και κινήσεις στήριξης προς τους πληγέντες.

Αυτό το κενό, όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr, αποφάσισε να καλύψει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, διακρίνοντας στασιμότητα στο θέμα βοήθειας των πληγέντων. Έτσι, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης, αλλά και έκκληση για συνοχή και βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας.

Οι πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και το νομό έθεσαν σε δοκιμασία επιχειρήσεις, καταστήματα, κτήρια, αλλά κυρίως σπιτικά και οικογένειες. Μέχρι σήμερα από την καταγραφή των ενοριών έχει προκύψει ότι 200 οικογένειες βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, ενώ αυτά είναι γεμάτα λάσπη και έχουν καταστραφεί είδη πρώτης ανάγκης, όπως κρεβάτια, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, όπως δήλωσε, υπάρχει ανάλογη καταστροφή στο Ειδικό Σχολείο Γιανιτσανίκων, καθώς και στη Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ.

Στη συνέχεια δήλωσε έκπληκτος από τη μη ενόχληση από τους διάφορους κοινωνικούς φορείς, ώστε να υπάρξει συντονισμός όλων και να βρεθούν άμεσα λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα των εν λόγω οικογενειών.

Για το λόγο τούτο, όπως είπε, αποφάσισε να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο η Μητρόπολη θα βοηθήσει τις πληγείσες οικογένειες, ενώ θέλησε να απευθύνει κάλεσμα στους κοινωνικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και σε όποιον μπορεί να έρθει συναρωγός σε αυτή την προσπάθεια, ώστε «όλοι μαζί, σε πνεύμα ενότητας, να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά και να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους από αυτά τα οποία δοκιμάζονται».

Συγκέντρωση ειδών και η διανομή τους

Ο κ.κ. Χρυσόστομος, λοιπόν, έκανε γνωστό ότι από αύριο (αφού, όπως εξήγησε, ήταν αδύνατο να μεταφερθούν νωρίτερα από την Αθήνα και την Κύπρο κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδης πρώτης ανάγκης) όποιες οικογένειες έχουν καταγραφεί στις ενορίες τους και έχουν καταστραφεί, θα μπορούν να πηγαίνουν στο Άσυλο Ανιάτων (οδός Λακωνικής). Εκεί θα υπάρχει δυνατότητα να πάρουν κρεβάτια, στρώματα κ.λπ. είδη.

Όπως εξήγησε, με τις 200 και πλέον οικογένειες, που είναι κατά μέσο όρο 4μελείς, αγγίζουν τα 1.000 τα άτομα που έχουν αυτή τη στιγμή ανάγκη.

Βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Κύπρου

Από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, οι Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κύπρου έδωσαν εντολή να σταλεί βοήθεια στην περιοχή μας, προκειμένου να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Όμως, ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας δεν μπορεί να καλυφθεί τόσο γρήγορα.

Έκκληση προς όλους για βοήθεια

Αφού είναι αδύνατο να καλυφθεί ο αριθμός των 1.000 ατόμων που χρήζουν βοήθειας, ο μητροπολίτης απηύθυνε έκκληση, όπως προαναφέραμε, σε κάθε φορέα, επιχειρηματία, αλλά και πολίτη που μπορεί να βοηθήσει, προσφέροντας αντικείμενα για τα οποία υπάρχει ανάγκη, τουλάχιστον για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να κοιμηθούν και να μην ταλαιπωρούνται γυρίζοντας από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.

Σχετικά με τους φορείς, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καθαρίσουν τις περιοχές και τα σπίτια που επλήγησαν, προκειμένου οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε αυτά, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε ορισμένα είναι απάνθρωπες οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Ακόμα, σχολίασε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και παιδιά τα οποία πρέπει να πάνε στο σχολείο και για να γίνει αυτό, πρέπει να έχουν ανάλογη ένδυση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news