facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αναστασιάδης: Μόνο δελτίο τύπου και όχι κοινό ανακοινωθέν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου

Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί μερική συμφωνία στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα εκδοθεί Κοινό Ανακοινωθέν αλλά δελτίο Τύπου μετά το πέρας της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του, κατά την επιστροφή του από τις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι μια μερική συμφωνία είναι αντίθετη με την αρχή ότι «τίποτα δεν συμφωνείται αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Είπε ακόμη ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, η ανακοίνωση θα αναφέρεται στην παρατηρηθείσα πρόοδο και στις προοπτικές.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε κόμμα που του ζήτησε να μην υπογράφει το Κοινό Ανακοινωθέν. «Δεν πρόκειται περί Κοινού Ανακοινωθέντος, πρόκειται περί δελτίου Τύπου για την παρατηρηθείσα πρόοδο ή μη κατά τη διάρκεια των εντατικών διαβουλεύσεων» επεσήμανε.

Ως προς τις αντιδράσεις κομμάτων, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι αυτά ενημερώνονται από τα πρακτικά για το τί διαμείβεται. «Στις 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα» είπε ο Κύπριος Πρόεδρος «θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω ενδελεχώς τα κόμματα για οτιδήποτε έχει μετατραπεί από συναντίληψη σε σύγκλιση, όπως και για τα εκκρεμούντα θέματα που χρειάζεται να συζητηθούν περαιτέρω».

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι αυτή περιστράφηκε στην εφαρμογή της λύσης και πρόσθεσε ότι με βάση τις προτάσεις των δύο πλευρών έγινε εκτεταμένη και γόνιμη συζήτηση.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συζήτησης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο υπήρξε σήμερα συναντίληψη ή ευθυγράμμιση των απόψεων με τον κ. Ακιντζί, απάντησε «υπήρξαν βεβαίως, όπως και υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφορές που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων».

Ερωτηθείς αν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση στα δύσκολα θέματα είπε «νομίζω ναι, υπάρχουν όμως κάποια θέματα τα οποία τυγχάνουν διευκρίνησης και μιας περαιτέρω συζητήσεως που να μας οδηγήσουν σε μια οριστική σύγκλιση». Ως προς το κατά πόσο ισχύει αυτό και για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, απάντησε «εν μέρει».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news