facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Επισήμως στην Cosco το 51% των μετοχών του ΟΛΠ

Στα χέρια της κινεζικής Cosco πέρασε επίσημα πριν από λίγο το 51% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσία και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»,επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Cosco Shipping Corporation Γουάν Μιν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόκτηση του ΟΛΠ και η δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί από τα σημαντικότερα projects που έχει υλοποιήσει διεθνώς ο κινέζικος όμιλος, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει τη στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.
Επόμενη βασική κίνηση, η συγκρότηση του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίουτου ΟΛΠ, στο οποίο ο48χρονος Γουάν Μιν αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος, ενώ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο captain Fu Chengqu, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της ΣΕΠ Α.Ε. (θυγατρική της Cosco) που διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.
Στο Δ.Σ. ο μεγαλομέτοχος θα διαθέτει οκτώ θέσεις, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα συμμετέχει με τρεις εκπροσώπους, ενώ όταν η Cosco αποκτήσει και το υπόλοιπο 16%, το ελληνικό Δημόσιο θα έχει μόνο μία θέση στο Δ.Σ.
Οι δύο από τους εκπροσώπους θεωρείται βέβαιο πως θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου, Θανάσης Λιάγκος, και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης -επιλογή και αυτός του ΤΑΙΠΕΔ-, ενώ φαίνεται ότι ο μέχρι τώρα πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης, «κερδίζει» την τρίτη θέση έναντι του δημάρχου Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκη, αν και μέχρι χθες ο τελευταίος ήταν επικρατέστερος για τη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος Περάματος φέρεται να είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από αυτή την εξέλιξη διότι λόγω του νευραλγικού χώρου του Περάματος (ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κ.ά.) εκτιμά ότι τού ανήκε η θέση στο νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ.
Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΛΠ θα γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να παίρνουν μέρος και τα στελέχη της εταιρείας που θα βρίσκονται στην Κίνα.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης, έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, τα οποία καλεί στη 16η συνεδρίαση του Δ.Σ. -τελευταία με αυτή τη μορφή- για σήμερα (Τετάρτη 10 Αυγούστου), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει έξι θέματα:
1. Εκλογή νέων μελών προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και εκλογή προέδρου, σύσταση Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου και ορισμός μελών της και Συμβουλίου Διοίκησης και ορισμός μελών του.
3. Τροποποίηση υπάρχοντος οργανογράμματος και ορισμός: διευθύνοντος συμβούλου, τεσσάρων αναπληρωτών του διευθύνοντος συμβούλου, γενικού οικονομικού διευθυντή και συμβούλων Διοίκησης.
4. Παροχή δικαιωμάτων εκπροσώπησης και δέσμευσης στα ανωτέρω πρόσωπα.
5. Παρουσίαση από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Κούβαρη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας για το πρώτο μισό του 2016.
6. Λοιπά θέματα (μεταξύ άλλων, ομιλία του νέου προέδρου).
efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news