facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη

Στην αντεπίθεση πέρασε το Βερολίνο μετά τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, εάν δεν συμφωνηθεί η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Γερμανία και η Ευρώπη να επιτρέψουν να εκβιαστούν» δήλωσε τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας είναι σε άμεση συνάρτηση με τα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Άγκυρα.

«Από την Τουρκία εξαρτάται το αν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας» είπε ο γερμανός αντικαγκελάριος, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στο Ροστόκ.

Όσον αφορά στην απαγόρευση της προβολής βίντεο του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διαδήλωση υποστηρικτών του στην Κολωνία, έκανε λόγο για «νόμιμη απόφαση» από την πλευρά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία λειτούργησε υπέρ της αποκλιμάκωσης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news