facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Μετά τις αντιδράσεις, η Περιφέρεια θα κατασκευάσει τη Λ. Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ και τις εντονότατες διαμαρτυρίες των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής υποσχέθηκε να δώσει λύση στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών από τον παρατεταμένο αποκλεισμό του κομβικού οδικού σημείου επί της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος των Αγ Αναργύρων, το οποίο είχε καταστραφεί στις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε μία γυναίκα.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε το κρίσιμο αυτό έργο επί της λεωφόρου, στο ύψος της οδού Λ. Κατσώνη. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση του δυτικού πρανούς της λεωφόρου Κηφισού, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφές και λίγο διάστημα πριν έρθει ο χειμώνας.

Οι παρεμβάσεις του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφορούν στην τμηματική αποκατάσταση των πρανών που στηρίζουν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισού επί της ανατολικής όχθης του ποταμού. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη λωρίδα επιβράδυνσης της λεωφόρου στο σημείο της εξόδου προς τον κόμβο - γέφυρα της οδού Τσούντα, η οποία σήμερα έχει αποκλεισθεί από την κυκλοφορία, καθώς και στην πεζογέφυρα επί της οδού Φλαβιανών στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σημειώνεται ότι γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) να δημοπρατήσει - νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου - έργο πλήρους αποκατάστασης του ρέματος, με πόρους της περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η κατακρήμνιση των πρανών της λεωφόρου στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή και δεκάδες κάτοικοι το χρησιμοποιούν προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους. Ο αποκλεισμός της διέλευσης λόγω ακαταλληλότητας κατά το τελευταίο 10μηνο, έχει δημιουργήσει προβλήματα εξαντλώντας την υπομονή των κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων, των οποίων η ανησυχία εντάθηκε με την διακοπή της εκτέλεσης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών ενόψει των βροχοπτώσεων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news