facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πούτιν: «Βήμα-βήμα» η άρση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

«Σταδιακά» θα γίνει η άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποδέχθηκε την Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη τον τούρκο πρωθυπουργό.

Προτεραιότητα της Ρωσίας είναι να επιστρέψουν οι σχέσεις των δύο χωρών στα προ της κρίσης επίπεδα, σημείωσε ο Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι Ρωσία και Τουρκία μπορούν να οικοδομήσουν εκ νέου τη μεταξύ τους σχέση και να την επεκτείνουν και είπε ότι θα αυξηθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι δύο χώρες έχουν κάθε δυνατότητα να αποκαταστήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. «Θέλουμε την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία και θα το πράξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Βλ.Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα της επανέναρξης των ρωσικών πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον.

Οι κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας «θα αρθούν βήμα - βήμα» είπε ο ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες με τον Ερντογάν θα καθορίσουν τις μελλοντικές σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Χαρακτήρισε «πιθανό» να επιλυθούν οι διαφωνίες με την Τουρκία όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία και σημείωσε ότι και οι δύο χώρες θέλουν να επιλυθεί η συριακή κρίση. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι είναι ξεκάθαρο πως οι απόψεις των δύο χωρών για τη Συρία ήταν διαφορετικές κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι Ρωσία και Τουρκία μπορούν να οικοδομήσουν ξανά τη μεταξύ τους σχέση και να την επεκτείνουν.

Τόνισε ότι οι δύο χώρες θα αυξήσουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Άμυνας και πρόσθεσε ότι ελήφθησαν αποφάσεις για την αποκατάσταση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών. Είμαστε αποφασισμένοι να ομαλοποιήσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τού παρείχε πολύ σημαντική «ψυχολογική υποστήριξη».

Χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πούτιν ως «ευεργετική».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news