facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ντράγκι: Δεν ξέρουμε πότε, και αν, θα μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σχεδιάζει να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση προτού γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση για τη βιωσιμότητα του χρέους έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε απαντητική επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Ντράγκι καθιστά σαφές ότι αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα» για ενδεχόμενες αγορές ελληνικού χρέους από την Ευρωτράπεζα, παραπέμποντας στις ανολοκλήρωτες συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους εταίρους για ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Ντράγκι αναφέρεται συγκεκριμένα στις αποφάσεις του Eurogroup της 25ης Μαΐου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημείωσαν ότι εξετάζουν σειρά μέτρων σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, καμία βαθιά παρέμβαση δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί, με τους Ευρωπαίους να μεταθέτουν τις σχετικές αποφάσεις για μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου, το 2018.

Με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2017, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να μην απολαύσει ποτέ τα πλεονεκτήματα των αγορών ομολόγων, που μπορούν να αποκλιμακώσουν σημαντικά τις πιέσεις στο κόστος δανεισμού.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news