facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ερντογάν: Μη εφικτή η συμφωνία με την ΕΕ αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας

Τα «πυρά» του στη Δύση και την ΕΕ έστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, τότε «δεν θα είναι εφικτή» η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Επί 53 χρόνια βρισκόμαστε στις πύλες της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι η μόνη υπεύθυνη και ένοχη. Δεν έχει συμπεριφερθεί σε κανέναν άλλο έτσι, παρά μόνο στην Τουρκία» σημειώνει ο Ερντογάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με τρόπο ειλικρινή στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η μοναδική ανησυχία της ΕΕ είναι να μην φτάνουν στο έδαφός της» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος και προειδοποιεί: «Εάν τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά, δεν θα είναι πλέον εφικτή η επανεισδοχή προσφύγων».

«Η Δύση έρχεται σε αντίφαση με τις αξίες που υπερασπίζεται» προσθέτει ο Ερντογάν στην ίδια συνέντευξη. «Θα έπρεπε να δείχνει την αλληλεγγύη της προς την Τουρκία, η οποία έχει υιοθετήσει δημοκρατικές αξίες. Δυστυχώς, προτίμησε να αφήσει τους Τούρκους μόνους (σ.σ. στην απόπειρα πραξικοπήματος)» τονίζει ο Ερντογάν.

«Η Δύση δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τον αριθμό των ατόμων που έχουν συλληφθεί ή που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news