facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τόσκας: Έχω καλέσει τις συλλογικότητες απο τα Εξάρχεια να συζητήσουμε...

Την άποψη ότι η Αθήνα είναι «πιο ασφαλής από ποτέ» εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ «καρφώνοντας» την αντιπολίτευση που «αναφέρεται στην εγκληματικότητα με υποκρισία», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταληψιών ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «σαρώνουμε τις καταλήψεις» αλλά «ανεχόμαστε και την άλλη άποψη αρκεί να μην ξεπερνιέται η κόκκινη γραμμή, να μην γίνονται αυθαιρεσίες και υπερβολές».

Αναφερόμενος στους καταληψίες ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως «πολιτικό μας ζητούμενο είναι τα νέα παιδιά να μην κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού συζητώντας του προβληματισμούς τους αλλά να βγαίνουν έξω. Επιδιώκουμε να υπάρχει ανοιχτό κίνημα διεκδικήσεων», τόνισε.

Για το ζήτημα της ασφάλειας ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας μακριά από τα δακρυγόνα και άγρια καταστολή που δεν απέδωσαν, αλλά επέτειναν καταστάσεις».

Σε ερώτηση για την κατάληψη του ΑΠΘ από τους «No Border Camp» ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα με σώφρονα τρόπο, τέτοιο που ο κόσμος απαιτεί.

«Ο πολίτης θέλει ασφαλές περιβάλλον χωρίς να κινδυνεύει και να κάνει τη δουλειά του, να διασκεδάζει, χωρίς πρόβλημα... Δεν θέλει σκληρή καταστολή στις διεκδικήσεις και τη διαμαρτυρία του, θέλει να προχωράει με την ησυχία του» δήλωσε ακόμη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η Αστυνομία είχε να κάνει επέμβαση στα Εξάρχεια 30 χρόνια αναφερόμενος στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών. Η κατάσταση στα Εξάρχεια «κουκουλωνόταν συστηματικά και επιστημονικά» εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως πριν λίγες μέρες η Αστυνομία επενέβη και απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους στα Εξάρχεια τρία σπίτια, που τελούσαν υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία δρα ανά περίπτωση και με μέτρο.

Αναφερόμενος στην κριτική του Παύλου Πολάκη για την άμεση δράση της Αστυνομίας στην εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο είπε πως η αστυνομία δεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πως ο ρόλος της δεν είναι να αποδίδει δικαιοσύνη, αλλά εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε, όμως, πως ο κ Πολάκης έχει ζήλο και πολιτική επιδίωξη να μειώσει το κόστος των νοσοκομείων και να ξεκαθαρίσει μια σαθρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news