facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τουρκική πρόκληση: Χαρακτηρίζουν δημαγωγία το μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Προκλητική ήταν η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ζητώντας την «ειλικρίνη συγγνώμη» της Τουρκίας για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε μια επιστολή σε ανοίκειο ύφος το τουρκικό ΥΠΕΞ αφενός χαρακτηρίζει «δημαγωγία» τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος και αφετέρου επαναφέρει θέμα «απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων» προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.

Επίσης υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας ««υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Όσο για το γιατί δεν έγινε η Θεία λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα η τουρκική πλευρά μιλά για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του από το Βέρμιο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου είχε χαρακτηρίσει «αυθαιρεσία» των τουρκικών Αρχών το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

Αναφερόμενος, δε, στη Γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θ’ αγωνιζόμαστε ως την τελική τους δικαίωση. Δηλαδή ως την γενική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την έκφραση, τουλάχιστον, μιας ειλικρινούς συγνώμης από τους απογόνους των θυτών, την Τουρκία».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news