facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Προσφυγή στο Εκλογοδικείο για το μαύρο-άσπρο του δημοψηφίσματος

Να ανασταλούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 (ασφαλιστικό, φορολογικό, κ.λπ.) και είναι αντίθετοι στο δεσμευτικού χαρακτήρα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζητούν από το Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας και το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας».

Αναλυτικότερα, στην αγωγή που κατέθεσαν στο Εκλογοδικείο υποστηρίζουν ότι κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο κατά το Σύνταγμα είναι δεσμευτικό.

Η Κυβέρνηση, κάνοντας το μαύρο άσπρο, σύρθηκε σε νέες διαπραγματεύσεις και υπέγραψε νέα συμφωνία με τους θεσμούς, καρπός της οποίας ήταν η ψήφιση από τη Βουλή νόμων οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζεται στην προσφυγή.

Οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά την 6η Ιουλίου 2015 και είναι αντίθετη στην βούληση του Ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, είναι ανεφάρμοστοι ως αντισυνταγματικοί και πρέπει να ανασταλεί άμεσα η εφαρμογή τους, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,υπογραμμίζουν στην προσφυγή τους.

Το «δια ταύτα» του δημοψηφίσματος του Ελληνικού λαού που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την Κυβέρνηση, ήταν όχι σε νέα μέτρα, αλλά παρ΄ όλα αυτά η Κυβέρνηση ψήφισε νόμους οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνει ο κ. Κόκκας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ψηφίστηκε ο νόμος 4389/2016 για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (δηλαδή το 3ο μνημόνιο) όπως και ο νόμος 4387/2016 που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά ψηφίστηκαν και άλλα νέα επαχθεί φορολογικά μέτρα.

Με τους νόμους αυτούς, αλλά και με άλλους, η Κυβέρνηση σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αύξησε το ΦΠΑ στο 24%, αύξησε τη φορολογία των εταιρειών και την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, αύξησε τις εισφορές αλληλεγγύης, περιέκοψε τις συντάξεις, εξάλειψε την ευνοϊκή φορολογία για τους αγρότες, κ.λπ.

Ο κ. Κόκκας, κ.λπ. στρέφεται τόσο κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και κατά του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και τάσσεται υπέρ του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news