facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση σκαφών

Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το ταχύπλοο «Ντουέντε» εμβόλισε το τουριστικό σκάφος «Αντωνία», στην Αίγινα.

Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδί 6 ετών και άλλοι δύο άνδρες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, 78 ετών, συνελήφθη και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, υποβάλλεται σε εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε προβλημα υγείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 78χρονος είναι αδελφός γνωστού δικηγόρου. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται από ένα ελικόπτερο, μια τορπιλάκατο και μια ομάδα βατραχανθρώπων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν διασωθεί 20 άτομα, όλα από την λάντζα. Κάποιοι από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ άλλοι πέντε διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δύο εκ των τραυματιών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία 29χρονη γυναίκα που ακρωτηριάστηκε στην αριστερή κνήμη και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, και έναν 16χρονο που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα, ενώ ο πέμπτος τραυματίας, αστυνομικός στο επάγγελμα, διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.
Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι

Στο μέσο της διαδρομής, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα. Μέσα σε λίγα λεπτά ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, το παιδί και ένας από τους επιβάτες. Περίπου δύο ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού η σορός του τέταρτου θύματος.





Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το ταχύπλοο, 8 μέτρων, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τη λάντζα.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news