facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Οικολόγοι Πράσινοι: Προαιρετικά τα θρησκευτικά, κατάργηση παρελάσεων

Την υποστήριξή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών και των θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο πλαίσιο μίας πολυπολιτισμικής δημοκρατικής κοινωνίας με κοσμικό προσανατολισμό που θεωρεί την θρησκευτική πίστη ιδιωτική υπόθεση, τόσο το μάθημα το Θρησκευτικών, όσο και η πρωινή προσευχή δεν συνάδουν με τις αρχές της. Το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να έχει προαιρετικό χαρακτήρα και να αποτελεί πεδίο μελέτης του θρησκευτικού φαινομένου μέσα από μία φιλοσοφική, ιστορική και κοινωνιολογική και όχι «ομολογιακή» προσέγγιση».

Αναφορικά με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν πως «έμφαση θα πρέπει να δίνεται στην κατανόηση των αρχαίων κειμένων των Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στη Νέα Ελληνική γλώσσα σε ό,τι αφορά τις γυμνασιακές τάξεις, ενώ η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής (Γραμματική, Συντακτικό) θα πρέπει να γίνεται μέσα από περισσότερες επιλογές συγγραφέων στις λυκειακές τάξεις κυρίως της κλασικής κατεύθυνσης».

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων που τον χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό «εφόσον δεν συνάδει με τις αρχές μιας ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας, αν θυμηθούμε παλαιότερα διχαστικά γεγονότα με αλλοεθνείς σημαιοφόρους μαθητές σε ελληνικά σχολεία». Ο εορτασμός των εθνικών επετείων, καταλήγει η ανακοίνωση, «αποκτά νόημα όταν πραγματοποιείται μέσα από ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν δημιουργικά οι μαθητές με απεύθυνση σε όλη την σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, περνώντας το μήνυμα της ανεκτικότητας και της ειρηνικής συμβίωσης».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news