facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προφυλακιστέος ο 77χρονος χειριστής-Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας

Η εφημερίδα «Εθνος» αποκαλύπτει τα πρόσωπα πίσω από την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για τους επιβάτες του «Duende» και των ατόμων που το βοήθησαν, αλλά και τον ιδιοκτήτη του «Duende».

Η μυστηριώδης γυναίκα, όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, είναι από την Ελβετία, έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταγωγή από την Ουρουγουάη.

Είναι η ιδρύτρια της ΜΚΟ στην Αθήνα που διαχειρίζεται ο Λυκουρέζος και φέρεται να έχει φιλανθρωπικό έργο και χρηματοδοτήσεις σε διάφορα ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φίλη του Λυκουρέζου και λάτρις του ελληνικού καλοκαιριού. Ο 77χρονος ήταν ο άνθρωπος που τη μύησε στη θάλασσα, πηγαίνοντάς τη βόλτες στον Σαρωνικό με φουσκωτό.

Φίλοι από φοιτητές

Η ευκατάστατη επιχειρηματίας, λόγω και της πολύχρονης φιλίας της από τα φοιτητικά τους κιόλας χρόνια στην Ελβετία, ήταν η «νονά» του «Duende». Το όνομα του σκάφους μεταφράζεται ως «Ξωτικό» ή «Πνεύμα του Δάσους» και έτσι βαφτίστηκε και το 18μετρο σκάφος «Duende ΙΙ», με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας παναμέζικης εταιρείας της οποίας βασικός μέτοχος είναι η επιχειρηματίας.

Με το «Duende II» έκανε διακοπές στις 16 Αυγούστου στο Αγκίστρι και τη συνόδευε ο Ν.Λ., με τον οποίο επικοινώνησε ο Ι. Πολυανίδης όταν το «Duende» άρχισε να βάζει νερά.

Το «Duende» ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Κρουστανιωτάκη, φίλο του Λυκουρέζου που μένει στην Αγγλία και με εξουσιοδότηση προς το λιμεναρχείο το έχει παραχωρήσει στον 77χρονο.

Την ίδια στιγμή, η τέταρτη επιβάτιδα του «Duende», η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, εμφανίστηκε στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή αύριο. Φέρεται να τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας και να αιτιολόγησε την απουσία της λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη.

Δήλωσε ότι αμέσως μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το «Αγιος Νεκτάριος», στις 2.10 το μεσημέρι, και από τότε κλείστηκε στο σπίτι της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Χθες, ευθείες «βολές» προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη εξαπέλυσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για τη μοιραία σύγκρουση σκαφών με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία, ο δικηγόρος ζητάει εντός 24 ωρών να απαντηθούν 9 ερωτήματα, με κυριότερα ποιοι επέβαιναν σ' αυτό, πού ήταν οι χειριστές των φουσκωτών σκαφών που φυγάδευσαν τον δράστη και τους επιβαίνοντες, ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε λιμεναρχείο, πότε αναχώρησε από το σημείο όπου ευρίσκετο το σκάφος «Duende», ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα και πού βρίσκεται σήμερα.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news