facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Γιατί έφυγε από το σημείο της σύγκρουσης ο 77χρονος -Τι κατέθεσε, τα ονόματα των συνεπιβατών του

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας μίλησε στο Βήμα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα και ανέφερε τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή.

Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.

Τι είπαν οι συνεπιβάτες του 77χρονου στις καταθέσεις τους
Στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και οι τρεις που ήταν πάνω στο ταχύπλοο όταν αυτό εμβόλισε το τουριστικό σκάφος με τους 21 επιβαίνοντες δήλωσαν ότι στο τιμόνι βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
Παράλληλα ο κ.Δρίτσας τόνισε ότι «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της ημέρας του δυστυχήματος όταν ενημερωθήκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονός του 78χρονου δεν θα μπορούσε να ήταν ο χειριστής, αφού είναι μικρής ηλικίας». Το παιδάκι είναι 10 ετών.

Τι έκανε ο χειριστής αμέσως μετά το δυστύχημα
Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στα όσα κατέθεσε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου. Συγκεκριμένα είπε πως μετά τη σύγκρουση με τη λάντζα είχε υποστεί σοκ. Στη συνέχεια κάλεσε δικούς του ανθρώπους και ενημέρωσε για το συμβάν. Μετά φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους συνεπιβάτες που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί το ταχύπλοο, λόγω της σύγκρουσης, έμπαζε νερά. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία. Παράλληλα ομολόγησε πως δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων από τη λάντζα που είχαν πέσει στη θάλασσα.

«Αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε»
Ο 77χρονος χειριστής κατέθεσε ακόμα πως πρώτα επικοινώνησε πρώτα με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι στη συνέχεια ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news