facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

38 μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του Πόρτο Κάγιο -Μεταφέρθηκαν στο Γύθειο

Επιχείρηση για τη διάσωση 38 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, ανάμεσα στη Λακωνία και τα Κύθηρα, στήθηκε από το Λιμενικό, με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Γυθείου, πως ιστιοφόρο με σημαία Σιέρα Λεόνε βρισκόταν σε δυσχερή θέση, έσπευσαν στην θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα αλιευτικό. Μόλις εντοπίστηκε το ιστιοφόρο, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο.

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μία πνευστή λέμβο και ένα διασωστικό βαρελάκι. Όταν οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Κάγιο, ενημέρωσαν τους λιμενικούς, πως αγνοείται ένα άτομο, που ήταν μαζί τους στο ιστιοφόρο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έπειτα από λίγη ώρα ο αλλοδαπός αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί το Λιμενικό για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο από τους 38 διασωθέντες, διότι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, προκειμένου να μείνουν εκεί προσωρινά, ενώ υπάρχει μέριμνα για την παροχή βοήθειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news