facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Σε Αραβα δισεκατομμυριούχο πωλήθηκε το 20,6% της Forthnet

Στη Μassar Investments LLC, επενδυτικό σχήμα που ελέγχεται από τον Αραβα δισεκατομμυριούχο Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ, μεταφέρθηκε το 20,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2016 και στο πλαίσιο της ικανοποίησης των προαιρέσεων για την εξαγορά της μαλτέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Go από την κυρίαρχο πάροχο της Τυνησίας Tunisie Telecom (TT). Το τίμημα ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ και θεωρείται εσωτερική διευθέτηση των μετοχών που κατέχουν Αραβες επενδυτές στη Forthnet.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η TT, ολοκληρώθηκε η ικανοποίηση όλων των προαιρέσεων που είχαν τεθεί για την εξαγορά της μαλτέζικης Go και πλέον η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τυνησίας είναι κάτοχος του 65% των μετοχών της Go. Μέσω της τελευταίας, η ΤΤ απέκτησε έμμεση συμμετοχή περίπου 22,6% στην ελληνική Forthnet. Μάλιστα, με βάση τις ανακοινωμένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και στις 11 Αυγούστου 2016, η Go απέκτησε επιπλέον ποσοστό 1,97% στη Forthnet. Ετσι η (έμμεση) συμμετοχή της ΤΤ στη Forthnet ανέρχεται στο 24,6%, ενώ η συμμετοχή της Massar Investments από 22,6% θα περιορισθεί στο 20,6%.

Νέος μέτοχος της Forthnet, εκτός από την TT, είναι ο Αραβας επιχειρηματίας Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ. Ο τελευταίος ανήκει σε μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με έδρα το Ντουμπάι, και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Mashreq Bank. Η προσωπική περιουσία του κ. Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ ανέρχεται σε περίπου 2,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ και με βάση το οικονομικό περιοδικό Forbes κατατάσσεται στην 420ή θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news