facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Σγουρός: Χάσαμε 200 εκατ. ευρώ για τα σκουπίδια με τις ιδεοληψίες Δούρου

Tην απώλεια 200 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ αλλά και το κίνδυνο να χαθούν πόροι και από την νέα προγραμματική περίοδο για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

"Μέσα σε δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυρία Δούρου κατάφερε να φέρει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής στο απόλυτο αδιέξοδο και απέναντί της τους πάντες και τα πάντα" αναφέρει ο πρώην επικεφαλής της περιφέρειας και ο άνθρωπος που είχε δρομολογήσει ως λύση για το βραχνά των στερεών αποβλήτων στην Αττική την δημιουργία με ΣΔΙΤ τεσσάρων νέων εργοστασίων. Ο κ. Σγουρός αναφέρεται στις μεγάλες καθυστερήσεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού αλλά και στην αιφνιδιαστική όπως σημειώνει αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον ΕΔΣΝΑ, στην Περιφέρεια Αττικής.

"Έφερε απέναντί της τους εργαζομένους, που βλέπουν την επέλαση των ιδιωτών, τις συμβάσεις παραχώρησης, τις αναθέσεις να πέφτουν «βροχή», παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Έφερε απέναντί της τις συλλογικότητες και τους τοπικούς φορείς που ενώ πρώτα την στήριζαν πλέον βλέπουν ότι το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και η κατάργηση των εγκαταστάσεων στο Γραμματικό ήταν απροκάλυπτη κοροϊδία".

Ο κ. Σγουρός κάνει λόγο για ιδεοληπτικές εμμονές και για την ανεπάρκειά της κ. Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων των 5 εκ. πολιτών στην Αττική.

"Πρώτα έχασαν, με την ακύρωση των διαγωνισμών που θα γίνονταν μέσω ΣΔΙΤ (ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας προχωράνε), 200 εκ. € που είχαμε εξασφαλίσει για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής από την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Μαζί με τα κονδύλια αυτά, η Αττική έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας αποβλήτων, εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τώρα κινδυνεύουν να χάσουν αντίστοιχα ποσά από την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αφού εδώ και δυο χρόνια, δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν ούτε την απαιτούμενη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ούτε τον νέο ΠΕΣΔΑ (περιφερειακό σχεδιασμό), που σημειωτέον θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μπορεί η Αττική να απορροφήσει πόρους.

Ο τέως περιφερειάρχης επισημαίνει επίσης ότι δρομολογούν - άγνωστο για ποιο λόγο μέσω της Περιφέρειας και όχι του αρμόδιου φορέα του ΕΔΣΝΑ- μελέτες για έργα απροσδιόριστου κόστους και χαρακτηριστικών, που εκτός του ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, θα γίνουν στις υφιστάμενες χωροθετήσεις (Φυλή, Γραμματικό, Σχιστό) που προέβλεπε ο παλιός ΠΕΣΔΑ, που τον αποκαλούσαν μήτρα σκανδάλων. Τ

"Το μόνο λοιπόν «σκάνδαλο» που συμβαίνει στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πολιτική της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, που θυσίασε την πρόοδο του τόπου και την επίλυση ενός τόσο σοβαρού και πολυδιάστατου προβλήματος, στο βωμό του στενού, κομματικού της ακροατηρίου".

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news