facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το μνημόνιο σε 2 χρόνια

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην Korea Herald.

«Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που χρειάστηκε να ασχοληθούμε καθώς οι άλλες χώρες χρειάζονταν μόνο ένα πρόγραμμα. Η εφαρμογή διακόπηκε το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM στην κορεάτικη εφημερίδα.

Όπως είπε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα προέκυψε από ένα συνδυασμό παραγόντων. «Η χώρα είχε τη χειρότερη ευθυγράμμιση από τις πέντε που μπήκαν σε πρόγραμμα, τα μεγαλύτερα ελλείμματα σε δημοσιονομικά και εμπόριο και άλλα δομικά προβλήματα και χρειάστηκε να κάνει τις πλέον δύσκολες προσαρμογές. Η αδύναμη διοίκηση δημιούργησε και πρόβλημα στην δυνατότητα εφαρμογής», συμπλήρωσε.

Μετά τον Αύγουστο, όμως, είπε ο Κλάους Ρεγκλινγκ είμαστε πάλι σε «καθεστώς συνεργασίας» και «αν η χώρα μείνει δεσμευμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δυο χρόνια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος, το οποίο χρηματοδοτεί ο ESM με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μεταξύ 0,5% - 1% και αυτό είναι ένα βάρος που αντέχεται αν συγκριθεί με τα επιτόκια αγοράς που είναι υψηλότερα. «Αυτό θα τους δώσει χρόνο να βγουν από τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news