facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα για 12 συνεχόμενους μήνες

Σε βαθιά ύφεση βρέθηκε η ελληνική οικονομία και το δεύτερο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή το καταστροφικό τρίμηνο της θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, όταν υπήρχε ανάπτυξη 0,8%.

Πρόκειται για το τέταρτο συναπτό τρίμηνο ύφεσης για την ελληνική οικονομία, η οποία πασχίζει ακόμα να ανακάμψει από τη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους και την επιβολή των capital controls.

Η ΕΛΣΤΑΤ παράλληλα αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για την πορεία της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2016, αναθεωρώντας σημαντικά την ύφεση από του 1,3% που υπολογιζόταν αρχικά στο 0,8%.

Παρά την καλύτερη εικόνα της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο εξάμηνο η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 0,75%.

Η ανύπαρκτη ανάπτυξη της οικονομίας αποτελεί ζητούμενο-κλειδί και για τη διαχείριση του δημόσιου του χρέους, το οποίο βρίσκεται στη ζώνη του 180% του ΑΕΠ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αν και για το σύνολο του 2016 υπολογίζει ότι θα υπάρξει ύφεση 0,3%.

Αναλυτικά τα στοιχεί της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news