facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ασπίς Πρόνοια: Προκλητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες

Σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατέφυγε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοιας, καθώς βλέπει πως επτά χρόνια μετά το «λουκέτο» του γνωστού ασφαλιστικού Ομίλου, τα πράγματα βρίσκονται ακόμη σε σχεδόν μηδενικό σημείο.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος μίλησε για «προκλητική κρατική ολιγωρία, που βοήθησε να αναπτυχθούν περιθωριακές επιχειρηματικές συμπεριφορές με ακραίες αντικοινωνικές συνέπειες» και για «διαχρονική ανεπάρκεια των οργάνων της εκκαθάρισης, νομοθετικές αγκυλώσεις που κατατείνουν σε ουσιαστική ακύρωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, για πρόδηλη έλλειψη πολιτικής βούλησης» και για πολλές άλλες σχετικές κατηγορίες.

Ειδικότερα, οι αιτιάσεις του Συλλόγου μπορούν να εστιαστούν

• Στην απίστευτη καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της εκκαθάρισης των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value εδώ και επτά χρόνια.

• Σε μεθοδεύσεις που γίνονται προκειμένου οι περισσότεροι ασφαλισμένοι να μην αποζημιωθούν, έτσι ώστε να μειωθεί το ύψος του «λογαριασμού».

• Στην ερμηνεία του Εγγυητικού Ταμείου να περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δύο εταιρειών, προκειμένου να αναλάβει τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Χαρακτηριστική ήταν και η θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πως:

• Το θέμα της εκκαθάρισης είναι πολιτικό. Οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν το πόσο καιρό μπορεί να διαρκεί μια διαδικασία εκκαθάρισης.

• Στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, επτά χρόνια μετά, ούτε το 5% των οφειλών δεν έχει εισπραχθεί και τα ακίνητα απαξιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

• Ενώ στην περίπτωση της Ασπίς οι προσδοκίες της εκκαθάρισης είναι πολύ χαμηλές, στην Commercial Value -αν προχωρήσει η διαδικασία- θα μπορέσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων να αποζημιωθεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου των ζημιωθέντων κ. Νίκος Κεχαγιάογλου υποστήριξε πως:

• Η άμεση εμπλοκή του Εγγυητικού Κεφαλαίου, με την αξιοποίηση των νομοθετικά προβλεπόμενων τρόπων δανειοδότησής του, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση του προβλήματος και θα θέσει στέρεες βάσεις για τον ορισμό σαφούς, εμπροσθοβαρούς και σύντομου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των απαιτήσεων των ασφαλισμένων.

• Τα όργανα της εκκαθάρισης θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εμμονή τους στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων, να άρουν τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και να συνεργαστούν άρρηκτα με το Εγγυητικό Κεφάλαιο, για την εκκίνηση διαδικασίας αποπληρωμής των ασφαλισμένων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news