facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πριν το ...Δεκαπενταύγουστο αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον Πειραιά

Μετά από διάστημα παραμονής περίπου έξι μηνών στον Πειραιά, και ενώ οι αρχικές διθυραμβικές εξαγγελίες έκαναν λόγω για «άδειασμα του Πειραιά πριν το Πάσχα», οι τελευταίοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην προβλήτα Ε1 του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποχώρησαν σήμερα το πρωί προς διάφορες δομές και κέντρα φιλοξενίας.



Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι 400 άτομα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, με τους περισσότερους από αυτούς να οδηγούνται προς προορισμό της επιλογής τους και 68 άτομα προς τα κέντρα φιλοξενίας Λάρισας Τρικάλων και Οινοφύτων. Έτσι μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το λιμάνι του Πειραιά πλέον δεν φιλοξενεί σκηνές και παραπήγματα, αλλά και εικόνες εξαθλίωσης από άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης.



Ωστόσο από τη στιγμή της αναχώρησης και του τελευταίου πρόσφυγα από το λιμάνι του Πειραιά συνεργεία καθαρισμού έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια αλλά και να απολυμάνουν διάφορους χώρους πριν αυτοί δοθούν στο επιβατικό κοινό.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news