facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Βαρουφάκης προς τρόικα: Ζητήστε συγγνώμη στην Ελλάδα και παραιτηθείτε

Είναι ώρα για παραιτήσεις στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, καθώς και για να ζητηθεί «συγνώμη» από τον ελληνικό λαό, έγραψε στο blog του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε κείμενο με τίτλο «Το ΔΝΤ παραδέχεται πως θυσίασε την Ελλάδα εκ μέρους του Eurogroup».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είναι ώρα για στροφή 180 μοιρών, αρχίζοντας με άμεση ελάφρυνση χρέους, τέλος στη λιτότητα, παύση των «ξεπουλημάτων» και «αποκατάσταση της ελληνικής δημοκρατίας».

Στο κείμενο χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση την «κύρια, αλλά όχι τη μόνη τσιρλίντερ της τρόικας στο εσωτερικό», ενώ υποστηρίζει πως η τρόικα, μεταξύ άλλων, είχε «στήσει» bank run πριν αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο.
Αναφερόμενος στην έκθεση- «mea culpa» του ΔΝΤ, σημειώνει πως ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν έρχονται σε δεινή θέση, καθώς έχουν την επιλογή είτε να αποκαταστήσουν ένα ελάχιστον νομιμότητας βρίσκοντας και απολύοντας τους αξιωματούχους που είναι πιο υπεύθυνοι για την κατάσταση είτε είτε να μην κάνουν τίποτα, κλιμακώνοντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΕΕ και επιταχύνοντας την αποδόμησή της.

Κατηγορεί τον Τύπο ως «φιλικό» (ή «εξαρτημένο») από την τρόικα και γράφει πως οι «εσωτερικές υποθέσεις» του ΔΝΤ αποδεικνύουν πως η στάση του κατά τις διαπραγματεύσεις ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και όχι λανθασμένη ή μη διπλωματική.

Συνοψίζοντας, γράφει πως πρέπει να ζητηθεί επειγόντως συγνώμη από τον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, «αξιωματούχοι της οποίας ενθάρρυναν το ΔΝΤ στον δημοσιονομικό εικονικό πνιγμό της Ελλάδας. Αλλά μια συγνώμη και ένα συλλογικό mea culpa από την τρόικα δεν αρκούν. Πρέπει να ακολουθηθούν από την άμεση απόλυση τουλάχιστον τριών εκπροσώπων».

Αυτοί, όπως γράφει, είναι ο Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), ο Τόμας Βίζερ (EuroWorkingGroup) και μετά το Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), ενώ ελπίζει αυτοί να ακολουθηθούν από τον Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news