facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αφαντα κρίσιμα έγγραφα του ΔΝΤ για Ελλάδα

Χωρίς να έχει πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα ολοκληρώθηκε η έρευνα της ανεξάρτητης υπηρεσίας του ΔΝΤ για τα πρώτα προγράμματα προσαρμογής. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι πολλά εξ αυτών είχαν προετοιμαστεί με διαδικασίες «έξω από τα συνηθισμένα» και κάποια εξ αυτών εικάζει ότι βρίσκονται σε «προσωπικούς φακέλους».

«To Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (IEO) δεν είχε εγκαίρως πλήρη πρόσβαση στα εμπιστευτικά έγγραφα του ΔΝΤ. Το προσωπικό του ΔΝΤ συνεργάστηκε στην παροχή ενός μεγάλου όγκου εσωτερικών εγγράφων στο ΙΕΟ, αλλά έγινε γνωστό ότι πολλά έγγραφα είχαν προετοιμαστεί έξω από τα συνηθισμένα, καθιερωμένα κανάλια (και κάποιες φορές περιείχαν προσωπικούς φακέλους)» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούσε να βρεθεί γραπτή τεκμηρίωση για κάποια ευαίσθητα θέματα, ακόμα και μετά την γενναιόδωρη βοήθεια του προσωπικού» συμπληρώνει.

«Ορισμένα ευαίσθητα έγγραφα εστάλησαν στο ΙΕΟ μετά την παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας ύστερα από αίτημα του ΙΕΟ και αφότου ένα προσχέδιο της παρούσας έκθεσης είχε ήδη κυκλοφορήσει στο προσωπικό του Ταμείου για σχολιασμό.

Ακόμα και ύστερα από όλα αυτά, το ΙΕΟ δεν είναι σε θέση να δηλώσει ότι είδε όλα τα σχετικά έγγραφα. Ως εκ τούτου, το ΙΕΟ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιος πήρε κάποιες αποφάσεις ή ποιες πληροφορίες ήταν διαθέσιμες, ούτε ήταν σε θέση να αξιολογήσει τον ρόλο της διοίκησης και του προσωπικού».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news