facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων - 70 συλλήψεις

Σε περισσότερες από 70 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τρία υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση για την εκκένωση των κτιρίων προσήχθησαν αρχικά περισσότερα από 100 άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν.

Ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά -κατά πληροφορίες- υπερβαίνει τους 70, ανάμεσα στους οποίους είναι αλλοδαποί υπήκοοι. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο σχηματισμός δικογραφιών, με τις οποίες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική έφοδος στα καταληφθέντα -από άτομα, προσκείμενα στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο- κτίρια ξεκίνησε κατά τις πρωινές ώρες. Δεκάδες αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της ΓΑΔΘ περικύκλωσαν από νωρίς τα οικήματα και εισέβαλαν στο εσωτερικό τους.

Επρόκειτο για το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Βογατσικού, όπως επίσης ένα 8όροφο κτίριο επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της πόλης.

Το παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» παραχωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από το υπ. Υγείας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση Ιδρύματος χρόνιων πασχόντων. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις τελούσαν επί σειρά ετών υπό κατάληψη, ενώ την τελευταία 5ετία πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωσή τους. Κάθε φορά, όμως, που επενέβαινε η Αστυνομία, το εγκαταλειμμένο κτίριο έπεφτε πάλι στα «χέρια» καταληψιών. Τελευταία κατελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους με την προοπτική να προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Όσον αφορά το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο, ανήκει στο ΑΠΘ και κατά τη δεκαετία του '90 στέγαζε το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Ιδρύματος, πριν αυτό μετακομίσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας σε άλλο κτίριο, λόγω ακαταλληλότητας της οικοδομής.

Το τρίτο κτίριο ανήκει σε ιδιώτη και φαίνεται ότι παρέμενε κενό. Κατελήφθη μόλις τις τελευταίες μέρες, με σκοπό να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν σε κέντρα φιλοξενίας πέριξ της Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, που με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο ζητούν «την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12:00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news