facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Έφτασαν οι πρώτες οικογένειες προσφύγων στην κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα

Σήμερα το μεσημέρι έφτασαν τελικά στην 4η Κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα από το λιμάνι του Πειραιά οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες αναμένονταν στην περιοχή εχθές αλλά τελικά η μεταφορά τους αναβλήθηκε για ένα εικοσιτετράωρο.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην κατασκήνωση και δεύτερο πούλμαν με οικογένειες προσφύγων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φαγητό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση το έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις επί 24ωρου βάσεως και περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. 

Η διανομή του φαγητού ξεκινάει από σήμερα καθώς το βραδινό θα σερβιριστεί στις 8 το βράδυ. Το μενού περιλαμβάνει διάφορα είδη φαγητών προσαρμοσμένα στην κουλτούρα των προσφύγων, τα οποία παρασκευάζονται και ελέγχονται από την Πολεμική Αεροπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πρόσφυγες δεν είχαν καταλάβει ότι θα εγκατασταθούν προσωρινά στον Μαραθώνα. Έτσι, μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν ρωτούσαν πότε θα αναχωρήσουν ξανά για τη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσουν έπειτα το ταξίδι τους για την Ειδομένη. 

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ορισμένοι από τους πρόσφυγες νόμιζαν ότι σταμάτησαν στη συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει έλεγχος των εγγράφων που τους προσκόμισαν οι αρμόδιες αρχές.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των προσφύγων 








Δείτε βίντεο από την υποδοχή των προσφύγων από τον δήμαρχο Μαραθώνα


Δηλώσεις από δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη 



Μιχάλης Κλούβας συνταγματαρχης Στρατού Πεζικού 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news