facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νωρίτερα αλλαγές σε ασφαλιστικό και κλίμακα φορολογίας – Σε γρηγορότερη άρση των capital controls στοχεύει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο να ψηφίσει εντός του έτους τις αλλαγές στο ασφαλιστικό καθώς και στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκλειδώσει άμεσα και πριν την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης όπως ήταν προγραμματισμένο την κανονική γραμμή παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ διευκολύνοντας την επιστροφή καταθέσεων και την άρση των capital controls νωρίτερα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας Ε. Τσακαλώτος να μεταβεί στη Φρανκφούρτη για να συζητήσει το θέμα με τον Μάριο Ντράγκι.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νωρίτερα αλλαγές σε ασφαλιστικό και κλίμακα φορολογίας – Σε γρηγορότερη άρση των capital controls στοχεύει η κυβέρνηση "

Σύρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία κλέβει πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές

«Επιθετική δράση» που προκαλεί την κυριαρχία της Συρίας χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Γουαλίν αλ - Μουαλέμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο σκοπός πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είναι η παροχή βοήθειας στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Μουαλέμ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «κλέβει πετρέλαιο από τις περιοχές που βρίσκονται υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία». Επισήμανε δε, ότι το πετρέλαιο από τις περιοχές αυτές «ταξιδεύει μέσω Τουρκίας σε άλλα λιμάνια».

Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία κατέρριψε το αεροσκάφος γιατί η Ρωσία κατέστρεψε περισσότερες από 1.000 δεξαμενές με πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

«Το ρωσικό μαχητικό κατερρίφθη στον συριακό εναέριο χώρο. Η Τουρκία δεν έχει ακόμη παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τη στάση της σχετικά με την παραβίαση του δικού της εναέριου χώρου» υπογράμμισε.

Όσο για την πολιτική κατάσταση της χώρας του, τόνισε πως μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του Άσαντ.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία κλέβει πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές"

Διακομματικές επιτροπές διαλόγου θα προτείνει ο Αλ.Τσίπρας στους αρχηγούς

Τη συγκρότηση διακομματικών επιτροπών για τα ζητήματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης αναμένεται να προτείνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις επιφυλάξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό, η οποία θα έχει ως έργο να μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από τα κόμματα προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τσίπρας θα προτείνει η διακομματική που θα συγκροτηθεί να έχει ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής έναν συνταγματολόγο κύρους.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλο, είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο την συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει καταρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανάφερε το πρωθυπουργικό γραφείο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας με με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη, καλώντας τους επισήμως στο συμβούλιο των αρχηγών.

Το κλίμα που επικράτησε στα τηλεφωνήματα, όσο και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για επιτυχή κατάληξη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Συγκεκριμένα, στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε σε έντονο ύφος της διαφωνία της να συζητηθεί το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο.

Όπως είπε, δεν έχει αντίρρηση να τεθεί σε διάλογο το προσφυγικό, να υπάρξει ενημέρωση για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και να συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά είτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είτε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πάντως η Φώφη Γεννηματά δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Αργότερα για το ίδιο ζήτημα απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, το πρώτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού έγινε προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Πλακιωτάκης φέρεται να απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: «Άργησες», αναφερόμενος στην επιδίωξη του πρωθυπουργού για συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, για θεσμικούς λόγους.

Σε δήλωσή του, αργότερα, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τους τακτικισμούς του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού συνεχίστηκαν με τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Αμφότεροι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, σε δήλωσή του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι εκείνος ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση και όχι συναίνεση επί μερικών θεμάτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στον κ. Τσίπρα ότι προσέρχεται στη σύσκεψη με επιφυλακτικότητα για την «ειλικρινή συνεννόηση» την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε -σύμφωνα με τα στελέχη του Ποταμιού- ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη και του επισήμανε ότι δεν θα βάλει πλάτη για να κοπούν συντάξεις, ενώ έδωσε έμφαση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εξής:

Στ. Θεοδωράκης: Eσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία
Αλ.Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές
Στ. Θεοδωράκης: 'Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα
Αλ. Τσίπρας: Όλοι -όταν είμαστε στην αντιπολίτευση- κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;
Στ. Θεοδωράκης: Τώρα πια όμως δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Tο Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποια συναίνεση μιλάς;
Αλ. Τσίπρας: Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού
Στ. Θεοδωράκης: Έχουμε δική μας πρόταση. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός κάλεσε τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κoυτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει στο Συμβούλιο, «γιατί θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί, κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν 'εθνικής ομοψυχίας', έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το μνημόνιο. Αλλά και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, επίσης, ότι διάλογος γίνεται και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των σημερινών διαδικασιών της Βουλής. Επίσης, τόνισε στον κ. Τσίπρα ότι για όλα τα ζητήματα, και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει καμιά βάση για συνεννόηση.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακομματικές επιτροπές διαλόγου θα προτείνει ο Αλ.Τσίπρας στους αρχηγούς"

Ο Λεβέντης στηρίζει την κυβέρνηση αν ο Τσίπρας συμφωνήσει στην πρόταση με τα 9 σημεία

Δημόσια δέσμευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υλοποιήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα εννέα σημεία του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων, ζητά ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να στηρίξει την κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" είπε ότι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό για να παραστεί στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συζήτησε μαζί του τις προτάσεις των 9 σημείων, που -όπως είπε- αν εφαρμοστούν θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα και θα μεταρρυθμίσουν τη χώρα.

"Αν το δεχτεί, τότε αυτή ήταν η αποστολή της Ένωσης Κεντρώων, να βοηθήσει την Ελλάδα. Θα ήμουν ανακόλουθος, αν δεχτεί τις προτάσεις και δημοσίως δεσμευτεί και βγούμε στις τηλεοράσεις και οι δυο και πούμε τον πρώτο μήνα θα γίνουν αυτά, τον δεύτερο τα άλλα. Τότε, εγώ δεν είμαι Χρυσή Αυγή ούτε ΚΚΕ να λέω όχι σε όλα" είπε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι αν μέσα σε διάστημα έξι μηνών υλοποιηθεί περίπου το 70% με 75% των προτάσεών του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να στηρίξει την κυβέρνηση.

"Αν όμως περιμένει ο κ. Τσίπρας χωρίς συμφωνία, επειδή κάποια στιγμή του φύγουν κάποιοι, να πάω εγώ να καλύψω τη διαφορά να μην τα περιμένει, είναι αυταπάτες" ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι μεταξύ των 9 σημείων είναι ο εντοπισμός των αργόμισθων υπαλλήλων της Βουλής, διακοπή κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, μείωση κατά 50% των βουλευτικών μισθών, χορήγηση μια σύνταξης σε όλους, καμία σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ και διακοπή συνταξιοδότησης σε εύπορους με εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ μηνιαίως.

"Αν θέλει να κάτσουμε 2 - 3 μέρες ήρεμα και καλά να τα βρούμε γιατί αυτά τα 9 σημεία αλλάζουν και την Ελλάδα. Την παίρνουν από το καθεστώς του ρουσφετιού και της αδιαφανούς σχέσης και την κάνουν διάφανη" είπε και επανέλαβε ότι στους 153 βουλευτές της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και 11 "απειλές", οι οποίοι, όπως προέβλεψε ο κ. Λεβέντης δεν θα πειθαρχήσουν στις ψηφοφορίες και θα ανατρέψουν την κυβέρνηση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λεβέντης στηρίζει την κυβέρνηση αν ο Τσίπρας συμφωνήσει στην πρόταση με τα 9 σημεία"

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Παρασκευή στην τρίτη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».

Όπως εξήγγειλε, η αρχή γίνεται με την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του «Καλλικράτη» ενώ ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τον «Καλλικράτη» ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με έναν διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό» και χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών όλης της Ελλάδας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής"

ΣΥΡΙΖΑ: Η Θελερίτη δεν πήρε υπερωρίες 5.764,48 ευρώ, αλλά 2,718,90

Το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, έλαβε ποσό, που αντιστοιχούσε στις υπερωρίες της, για την περίοδο που είχε αποσπαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Διαφοροποιείται, ωστόσο, ως προς το ποσό που έλαβε η κυρία Θελερίτη, καθώς το «κατεβάζει» από τα 5.764,48 ευρώ, στα 2.718.90, τα οποία αποτελούν, όπως αναφέρει σχετικά, δεδουλευμένες υπερωρίες για τα έτη 2013 και 2014.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να απορρίψει τις υπόνοιες ότι η κυρία Θελερίτη αποσπάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να προωθήσει την υποψηφιότητά της, τονίζοντας ότι ο λόγος της απόσπασής της ήταν η εμπειρία και η γνώση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση Μαρίας Θελερίτη: Συνειρμοί που οδηγούν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπομπεύεται με τόσο ανοίκειο τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση) δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» αναφέρει σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν (όπως τα «αδέκαστα» media διατυμπανίζουν όλες αυτές τις μέρες) 5.764,48 αλλά 2.718,90 και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της Θελερίτη Μαρία για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι εργαζόταν στα γραφεία του Σύριζα.

Ο λόγος που είχε αποσπαστεί στο Σύριζα μετά τις εκλογές του 2012 δεν ήταν για να προετοιμάσει την υποψηφιότητά της (όπως πολύ θέλουν ευθέως ή αφήνουν να εννοηθεί), αλλά γιατί λόγω των ιδιαίτερων σπουδών της, της εμπειρίας και της γνώσης της στην Τ.Α. Το κόμμα λοιπόν κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, αποσπά περιορισμένο αριθμό δημοσίων Υπαλλήλων, ιδιαιτέρων και ειδικών προσόντων. Εργάστηκε δε στην νέα υπηρεσία για δύο χρόνια σε ημερήσια απασχόληση, μετακινούμενη καθημερινά στην Αθήνα, χωρίς καμία άλλη κάλυψη πλην του μισθού της. Δεν διεκδίκησε τίποτε παραπάνω. Ο νέος εργοδότης, ως όφειλε έστελνε κατάσταση υπερωριών εντός του προβλεπόμενου ορίου, ενώ η ΠΕΔ με τη σειρά της, ως υποχρεούτο, δεν κατέβαλε το ποσό μηνιαίως παρά με καθυστέρηση 2 ετών, επειδή εργαζόταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταβολή των υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δημοσίου που εργάζονται στα κόμματα ρυθμίζονται από το 2003(Ν. 3205/03 και σύμφωνα με την ΚΥΑ της 1/2/2013, με Αρ.Πρωτ. οικ. 2/10903/0022 η οποία αναφέρει ότι «Για τους υπαλλήλους που διατίθενται ή αποσπώνται στα παραπάνω Γραφεία δηλ. ( Γραφεία των Βουλευτών, των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και του Γραφείου του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ίδιας περίπτωσης Β από νομικά πρόσωπα και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των οποίων η μισθοδοσία δεν βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, θα καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά οι παραπάνω υπάλληλοι.»

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν κακόπιστοι συνειρμοί και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, οι οποίοι συνδέουν την καταβολή της συγκεκριμένης υπερωριακής απασχόλησης με το Ν.4325/2015, αναφέρουμε ότι η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής του Δ.Σ. και του προέδρου της ΠΕΔ, οι οποίοι αναγνώρισαν τα οφειλόμενα και έπραξαν τα δέοντα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Η Θελερίτη δεν πήρε υπερωρίες 5.764,48 ευρώ, αλλά 2,718,90"

Γερμανία: Δεν χρειάζονται κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά αμοιβαία φύλαξη των συνόρων

«Κεντρικό ρόλο» διαδραματίζει η Ελλάδα στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, καθώς το κεντρικό ζήτημα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται», δήλωσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και διευκρίνισε ότι το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες της ελληνικής με την τουρκική Ακτοφυλακή. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου.

«Επειδή το θέμα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων, η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Συζητήσαμε εντατικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όλα αυτά τα θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει κανείς και ότι στη συνολική διαδικασία ήταν σημαντικό το γεγονός, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν στην Τουρκία και συζήτησε με την ηγεσία της Τουρκίας. Εκεί υπήρχε βεβαίως μια διμερής ατζέντα, αλλά και αυτή η ατζέντα (σ.σ. εννοεί την προσφυγική κρίση). Αυτό ήταν υποστηρικτικά σημαντικό. Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται - και κανένας δεν θέλει και να το κάνει και ενάντια στην ελληνική βούληση» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας και συνέχισε:

«Η Ελλάδα διαδραματίζει σε αυτό εποικοδομητικό ρόλο και έχει η ίδια μεγάλο συμφέρον να διασφαλίσει τα ίδια τα σύνορά της και να θέσει την διαδικασία υπό έλεγχο. Με τους σημερινούς αριθμούς, αυτό είναι πολύ δύσκολο και πιστεύω έχουμε πολύ σχετικά συμφέροντα και συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθούν κοινές περιπολίες των Λιμενικών Σωμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Το εάν η Ελλάδα θέλει να κάνει περιπολίες με την Τουρκία, είναι απόφαση της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοιχείο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοιχείο του Σχεδίου Δράσης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στα σύνορα. Για αυτό δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κοινές περιπολίες. Η θαλάσσια περιοχή δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορεί να επιβλεφθεί. Η επιχείρηση «Ποσειδών», η οποία βρίσκεται εκεί, μπορεί να δει ακριβώς ποια σκάφη βρίσκονται πού, και αντίστοιχα γνωρίζει ασφαλώς και η Τουρκία ποια σκάφη βρίσκονται πού. Επομένως, το θέμα δεν είναι οι κοινές περιπολίες, αλλά η από κοινού φύλαξη των συνόρων και σε αυτό υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Αυτές έχουν συζητηθεί με την Τουρκία και γίνεται επεξεργασία τους».



Σε ό,τι αφορά το εάν θα μπορούσαν να εγκατασταθούν Hotspots στην Τουρκία, η ίδια κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι «αυτό βεβαίως εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την Τουρκία» - ενώ ερωτηθείσα αν η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απασχολήσει την Σύνοδο Κορυφής, εξήγησε ότι το ζήτημα δεν αφορά τη Σύνοδο και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για διάλογο επί της πολιτικής για την ασφάλεια, αλλά για διάλογο επί θεμάτων οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου στην επιστολή πρόσκλησής του προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Κυπριακό θα απασχολήσει την Σύνοδο της Κυριακής, καθώς θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες δύο εκ των βασικών «παικτών», το κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνισε ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα για μια Σύνοδο Κορυφής, αλλά βεβαίως πάντα γίνεται αναφορά στο θέμα της Κύπρου στον συνολικό διάλογο με την Τουρκία. «Εμείς πάντως αναφερόμαστε στο θέμα τακτικά, και είναι σαφές σε όλους μας ότι μια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, θα έδινε στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μια εντελώς νέα δυναμική. Οι εργασίες πάνω σε αυτό συνεχίζονται εντατικά. Η εκτίμησή μας είναι, ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα υποσχόμενη από ό,τι εδώ και παρά πολλά χρόνια. Αλλά δεν έχουμε φτάσει στο σημείο ώστε να μπορούμε να πούμε: «τώρα έγιναν όλα». Χρειάζεται ακόμη περαιτέρω πρόοδος και γίνεται έντονη συζήτηση με την Τουρκία για αυτό» ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική να ανοίξουν κάποια από τα Κεφάλαια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την ΕΕ, ο ίδιος τόνισε: «Βεβαίως υπάρχει η πρόθεση να εργαστούμε πάνω σε περαιτέρω Κεφάλαια. Υπάρχουν εκεί γνωστά προβλήματα σε διάφορα Κεφάλαια, αλλά το άνοιγμα Κεφαλαίων δεν λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά υπάρχει προεργασία για τα λεγόμενα ‘κριτήρια αξιολόγησης που πρέπει να δημιουργηθούν - και πάνω σε αυτό γίνεται η εργασία στο α' τρίμηνο. Αυτό εξαρτάται έπειτα, και από άλλες πολιτικές εξελίξεις. Είναι σαφές στον καθένα αυτό, αλλά η προεργασία διεξάγεται ήδη ώστε, αν έχουμε επιτυχία σε άλλα πεδία πολιτικής, να μπορέσουμε τότε πιθανώς να ανοίξουμε γρήγορα τα Κεφάλαια».

Σε κάθε περίπτωση, η γερμανική κυβέρνηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για επιτυχή έκβαση της Συνόδου Κορυφής, ενώ περιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για την κοινή δήλωση θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξή της και ότι «τότε θα μπορεί να γίνει μια πολιτική συζήτηση για το πώς θα οικοδομήσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Δεν χρειάζονται κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά αμοιβαία φύλαξη των συνόρων "

Γραφεία προστασίας ενάντια στο "φακελάκι" συγκροτούνται στα νοσοκομεία

Σε αναστολή των καθηκόντων του γιατρού μαιευτήρα, ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό, προχώρησε η διοίκηση του Θριασίου Νοσοκομείου. Παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όταν ο γιατρός συνελήφθη επ' αυτοφώρω από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος υγείας από την οποία η ελληνική κοινωνία θα πρέπει και να απαλλαγεί.
Προς αυτήν την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

"Πρέπει να μπει τέλος στη διαιώνιση των φαινομένων διαφθοράς - και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευθούν όλες οι έντιμες δυνάμεις του ΕΣΥ, έτσι ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών και παράλληλα η ηθικοποίηση, η σταθεροποίηση και η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφεία προστασίας ενάντια στο "φακελάκι" συγκροτούνται στα νοσοκομεία"

Δήμαρχος Κω: Ο Μουζάλας απειλεί και εκβιάζει - Μουζάλας: Ο δήμαρχος είναι ξενοφοβικός

Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μουζάλα, καλά κρατεί. Την Παρασκευή (27/11) δόθηκε απάντηση του κ. Μουζάλα στον Δήμαρχο Κω για όσα δήλωσε ο τελευταίος την Πέμπτη (26/11) περί απειλών και εκβιασμών του υπουργού. Στη δήλωσή του ο κ. Μουζάλας, τονίζει ότι ο κ. Κυρίτσης ψεύδεται και πως έχει ενημερωθεί για το θέμα των hotspots στο νησί.

Ο Δήμαρχος Κω είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μουζάλας απειλεί και εκβιάζει την Κω και τους πολίτες της. Μας απευθύνει τελεσίγραφο ‘’ή δέχεστε τη δημιουργία του hot spot στην Κω ή θα σας γεμίσουμε με παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες‘’. Η πρωτοφανής αυτή κίνηση αποπνέει έναν καθεστωτισμό άλλων εποχών...» και συνέχισε: «Ο κ.Μουζάλας ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και διευκρινήσεις. Δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, καμία διευκρίνηση και καμία εγγύηση ότι το κέντρο αυτό θα είναι ολιγόωρης παραμονής».

Ο κ. Μουζάλας εξέδωσε την Παρασκευή (27/11) δήλωση - απάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Κω έχω να δηλώσω ότι:
Αντιπαρέρχομαι τους απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις που χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει. Σαν υπουργός οφείλω να κρατάω ανοιχτές πόρτες και όχι να κλείνω τις πόρτες.

Ο Δήμαρχος Κω ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχει ενημερωθεί. Στους 2,5 μήνες που είμαι υπουργός, έχω επισκεφθεί τέσσερις φορές την Κω, στις οποίες ενημέρωσα πλήρως τον Δήμαρχο. Την μία απ΄ όλες σε ανοιχτή σύσκεψη, εκτός από εμένα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και από τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμαν. Πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , για τον οποίον ο Δήμαρχος μίλησε απαξιωτικά, ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους δημάρχους συμπεριλαμβανομένης και της Κω. Τέλος επανειλημμένα στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης έχει περιγραφεί η λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης και οι διαδικασίες τους.

Αυτή η ίδια η δήλωση καταδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ενημέρωσης, αλλά η άρνηση του Δημάρχου να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να δεχθεί το Κέντρο Ταυτοποίησης στην Κω. Εν ολίγοις, θέτει ως προϋπόθεση για την αποδοχή ενός τέτοιου Κέντρου… την επίλυση του προσφυγικού και το σταμάτημα του πολέμου στη Συρία, διότι μόνον αυτά μπορούν να του παρέχουν τις εγγυήσεις που ζητάει!

Παρόλα αυτά και για να μην υπάρχει συνέχεια στις διαστρεβλώσεις του Δημάρχου επαναλαμβάνουμε:

α) Τα Κέντρα Ταυτοποίησης είναι δομές προσωρινής διαμονής από 48 ως 70 ώρες, προκειμένου να πιστοποιηθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες.

β) Είναι φυλασσόμενα από την αστυνομία.

γ) Μετά την ταυτοποίηση οργανωμένα οι ταυτοποιημένοι μεταφέρονται άμεσα στην ενδοχώρα.

δ) Την ευθύνη για τη λειτουργία της δομής έχει το κράτος με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Ο Δήμος Κω λέει πως ο Μουζάλας εκβιάζει και απειλεί την Κω. Ο Μουζάλας δεν εκβιάζει και δεν απειλεί κανέναν. Η ζωή εκβιάζει και απειλεί και τον Μουζάλα και την Κω και τη χώρα μας και την Ευρώπη και όλους. Αυτό το οποίο είναι αληθές είναι ότι, αν δεν δημιουργηθεί Κέντρο Ταυτοποίησης των προσφύγων, η Κως θα βρίσκεται στην περσινή κατάσταση, η οποία ήταν μία κατάσταση που οφείλεται κατά την άποψή μου σε μια ξενοφοβική αντίληψη που υπηρετεί ο δήμαρχος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Κω: Ο Μουζάλας απειλεί και εκβιάζει - Μουζάλας: Ο δήμαρχος είναι ξενοφοβικός"

Κατρούγκαλος: «Στόχος μας να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις»

Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος το απόγευμα της Παρασκευής του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία του αυριανού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το ασφαλιστικό δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα, σημειώνοντας παράλληλα πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις, αλλά και να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

«Όλοι σεβόμαστε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να συμμετάσχει στον διάλογο για την εθνική κόκκινη γραμμή, προκειμένου -όπως τόνισε- να χαραχθεί μία «εθνική κόκκινη γραμμή» για το ασφαλιστικό.

«To ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα. Επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, να έχουμε μία μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και την βιωσιμότητα και την δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μία εθνική κόκκινη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε ένα διάλογο ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια, θα έλεγα, αυτή η διαχωριστική κόκκινη γραμμή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: «Στόχος μας να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις»"

Ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι για τη λίστα των 10.588 λογαριασμών στην Ελβετία

Το πλαίσιο των άμεσων ενεργειών και η έναρξη των ελέγχων από τους αρμόδιους εισαγγελείς για την αξιοποίηση των δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, καθορίστηκε σήμερα σε σύσκεψη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, σύσκεψη με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Αλεξιάδης, πριν από λίγες μέρες, παρέλαβε από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, λίστα, η οποία περιέχει δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι για τη λίστα των 10.588 λογαριασμών στην Ελβετία"

Υπουργείο Εργασίας κατά καναλιού Star: Παραβιάζει τη νομιμότητα

Με σκληρή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ασκεί δριμεία κριτική στον τηλεοπτικό σταθμό Star με αφορμή τις εργατικές διαφορές.

Στην σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR παραβιάζει την εργασιακή νομιμότητα. Την στιγμή που:

- Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία μεσολάβησης για την κατάρτιση Νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης ενώπιον του οργανισμού Μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ)

- Ένα νέο νομοθετικό καθεστώς ξεκινάει τη διαδρομή εφαρμογής του για τις τηλεοπτικές άδειες θέτοντας επιτέλους ρυθμιστικούς όρους νομιμότητας

- Το Υπουργείο Εργασίας δημόσια έχει τοποθετηθεί υπέρ της εργασιακής ειρήνης και συνεννόησης των κοινωνικών εταίρων με τη διατήρηση των συλλογικών ρυθμίσεων και την αποφυγή μονομερών ανατροπών τους

- Οι αρμόδιες Υπηρεσίες και ελεγκτικοί μηχανισμοί ασκούν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες, εξαντλούν το διαμεσολαβητικό τους ρόλο και αυθεντικά επιδιώκουν την πιστή εφαρμογή συλλογικών όρων που παραβιάζονται, όπως έχουν νόμιμο καθήκον και αρμοδιότητα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR δυστυχώς εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην μονομερή παραβίαση συλλογικών συμβάσεων και να προκαλεί με τις επιχειρούμενες καθημερινά μονομερείς ανατροπές της εργασιακής νομιμότητας του προσωπικού του.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τον σταθμό να σταματήσει αυτές τις πρακτικές και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με τους εργαζόμενους και το Υπουργείο με στόχο την επίλυση των εκκρεμουσών εργατικών διαφορών».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας κατά καναλιού Star: Παραβιάζει τη νομιμότητα"

Για χρηματισμό συνελήφθη γιατρός του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού -όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα γι' αυτό και δρομολογεί τη σύσταση ειδικού γραφείου.

«Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα -μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δηλώνει αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία από τον σύντροφο εγκυμονούσας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι, απευθυνόμενος σε δύο γυναικολόγους τού εν λόγω νοσοκομείου προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό, αυτοί ζήτησαν 800 και 650 ευρώ, αντίστοιχα.

Βάσει της καταγγελίας, ο γιατρός που συνελήφθη, μετά τον τοκετό απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα 50 ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβληθούν και τα υπόλοιπα 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί της Παρασκευής, σε γραφείο του Νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα προσημειωμένο το ποσό αυτό. Επενέβησαν τότε αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Σε έρευνα στο γραφείο του, βρήκαν επιμελώς κρυμμένο τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο δεύτερος γιατρός που απαίτησε 800 ευρώ. Ο συγκεκριμένος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Για χρηματισμό συνελήφθη γιατρός του «Θριάσιου» Νοσοκομείου"

Ελεγχος στα ΚΤΕΟ μέχρι 30 Νοεμβρίου για μειωμένο πρόστιμο

Η Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015 υπενθυμίζει, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών και προς αποφυγή, κατά το δυνατό, ταλαιπωρίας τους, αλλά και προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ λόγω αυξημένης προσέλευσης οχημάτων, τα ακόλουθα:

• Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 01-01-2015 έως 14¬09-2015 χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευεργετική διάταξη του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους για τη διενέργεια του ελέγχου μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας (30-11-2015) και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το μειωμένο, αλλά το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος.

Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015 χωρίς να έχουν προσκομίσει τα οχήματά τους για τη διενέργεια του ελέγχου, τότε, από 01-01-2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150) €, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και μετά την προθεσμία καταβολής του, προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

• Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:
- την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014
- την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014
Δηλαδή, όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το μειωμένο, αλλά το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε, από 01-01-2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150) €.

• Επισημαίνεται τέλος ότι, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, παρέρχεται μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, δεν τυγχάνουν της υπόψη ευνοϊκής ρύθμισης περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150) €.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγχος στα ΚΤΕΟ μέχρι 30 Νοεμβρίου για μειωμένο πρόστιμο"

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετέφερε τα προβλήματα του δικαστικού κόσμου στον υπουργό Δικαιοσύνης

Τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει σ’ όλα τα δικαστήρια της χώρας η εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την 1η Ιανουαρίου 2016, εξέθεσε το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο.

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε το ενδιαφέρον του, για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης και για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων (προώθηση μεταρρυθμίσεων, κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και δικαστικών υπαλλήλων, επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, βελτίωση των συνθηκών εργασία, αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων, κ.λπ.).

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη αναφέρθηκε στα «καυτά» θεσμικά ζητήματα, τα οποία, παρά τα επίμονα αιτήματα του δικαστικού κόσμου, παραμένουν εκκρεμή.

Η κυρία Στενιώτη τόνισε την αναγκαιότητα τροποποίηση των διατάξεων του που αφορούν τους κανονισμούς των δικαστηρίων, όπως και την περικοπή μισθού και την περικοπή των δικαστικών διακοπών.

Σε άλλο σημείο της συναντήσεως, η πρόεδρος της ΕΔΕ έθεσε τα ζήτημα των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών, αλλά και της αύξησης των εισαγόμενων στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ώστε να συμπληρωθούν τα ήδη υπάρχοντα κενά και να πληρωθούν οι νέες οργανικές θέσεις.

Ακόμη, αναφέρθηκε η δικαστική λειτουργός στο χρονίζων πρόβλημα της αύξησης των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, την μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, κλπ.

Ως προς το ζήτημα των οργανικών κενών των δικαστικών υπαλλήλων, η ΕΔΕ στο υπόμνημα της που παρέδωσε στον κ. Παρσκευόπουλο, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 596, ενώ οι υπηρετούντες το έτος 2015 είναι 428, συνεπώς υπάρχουν 168 κενές οργανικές θέσεις, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 323, ενώ οι υπηρετούντες το έτος 2015 είναι 250, συνεπώς υπάρχουν 73 κενές οργανικές θέσεις, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 175, ενώ οι υπηρετούντες το έτος 2015 είναι 106, συνεπώς υπάρχουν 69 κενές οργανικές θέσεις και στο Εφετείο Αθηνών οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 213, ενώ οι υπηρετούντες το έτος 2015 είναι 149, συνεπώς υπάρχουν 64 κενές οργανικές θέσεις».

Ακόμη, σημειώνει η Ένωση, ότι «με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ανατίθενται στους δικαστικούς γραμματείς αυξημένα καθήκοντα και είναι βέβαιο ότι ο επιδιωκόμενος σκοπός της επιτάχυνσης της πολιτικής δίκης χωρίς την πλήρη στελέχωση των γραμματειών των δικαστηρίων δεν θα επιτευχθεί, λαμβανομένης υπόψη και της υπεραπασχόλησης των δικαστικών υπαλλήλων στις ποινικές έδρες και του τρόπου άσκησης του έργου της, δηλαδή της χειρόγραφης τήρησης των πρακτικών και της μη πρόβλεψης ηλεκτρονικής τήρησης αυτών».

Επίσης, στον κατάλογο των αιτημάτων της ΕΔΕ, περιλαμβάνεται:

- Η τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 4055/2012, οι οποίες περιορίζουν την ανεξαρτησία των δικαστών και υποβαθμίζουν τον θεσμικό τους ρόλο,

- Η άρση των περιορισμών στον θεσμό του αυτοδιοίκητου των Δικαστηρίων,

- Η άμεση χορήγηση ατομικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς, αρχής γενομένης από εκείνους, στους οποίους δεν έχουν μέχρι σήμερα χορηγηθεί,

- Η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής προς εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας,

- Η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των Δικαστηρίων και όλων των παραγόντων της δίκης,

- Η δυνατότητα πρόσβασης στη Δικαιοσύνη και των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, με λελογισμένο καθορισμό του ύψους των παραβόλων, των δικαστικών ενσήμων κ.λπ. και

- Η εφαρμογή της απόφασης του Μισθοδικείου για την καταβολή των αναδρομικών περικοπών των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΔΕ μετέφερε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης την ανησυχία της για τα τεράστια προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στα Εφετεία, όπου εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις με πολυπλοκότητα αντικειμένου και πολύ μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων (δίκες Χρυσής Αυγής, σκάνδαλο της Siemens, κ.λπ), ενώ επίκειται η έναρξη και άλλων δώδεκα ακόμη μεγάλων δικών στο Εφετείο Αθηνών και επτά στο Εφετείο Πειραιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετέφερε τα προβλήματα του δικαστικού κόσμου στον υπουργό Δικαιοσύνης"

Διακοπή κυκλοφορίας 7 -10πμ της Κυριακής, στο Κάστρο της Εθνικής Αθηνών -Λαμίας

Με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενόψει της χειμερινής περιόδου, η Νέα Οδός στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει Άσκηση Ετοιμότητας & Αποχιονισμού, στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Ειδικότερα, από τις 07:00 έως τις 10:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας θα υπάρξει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, διάστημα κατά το οποίο οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Κάστρου και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα επανεισάγονται σε αυτόν από τον Α/Κ Μαρτίνου, ενώ παράλληλα θα ισχύει απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ως άνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν τα Τμήματα Τροχαίας του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Η Νέα οδός, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν πιστά την ειδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας 7 -10πμ της Κυριακής, στο Κάστρο της Εθνικής Αθηνών -Λαμίας"

Το Βερολίνο απορρίπτει την ολλανδική ιδέα περί «μίνι-ζώνης Σένγκεν»

Την ολλανδική ιδέα για δημιουργία μιας «μίνι-ζώνης Σένγκεν» απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση και τονίζει την ανάγκη να στηριχτεί η Σένγκεν στη σημερινή της μορφή.

«Η δική μας προσέγγιση είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη Σένγκεν στην παρούσα μορφή της», δήλωσε σήμερα ανώτερη γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εργάζεται προκειμένου να φυλαχτούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης το σύστημα που προβλέπει ταξίδια χωρίς διαβατήριο και δηλώνει όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιβίωση της Συμφωνίας Σένγκεν.

«Δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος μας μακροπρόθεσμα, εάν το προσφυγικό κύμα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ και διαπιστώνει έλλειμμα αλληλεγγύης και πολιτικής βούλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο Ολλανδός πολιτικός προτείνει ακόμη -αν δεν αλλάξει κάτι- χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Βέλγιο να συστήσουν μια «μίνι-Σένγκεν», αν και παραδέχεται ότι αυτή η λύση δεν είναι ιδανική, καθώς θα είχε αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους.

Την ιδια ώρα σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times ισχυρίζεται ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα απειλήσουν την Ελλάδα με αποκλεισμό από τη ζώνη Σένγκεν.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο απορρίπτει την ολλανδική ιδέα περί «μίνι-ζώνης Σένγκεν»"

Παπαγγελόπουλος: Τέλος στην αμνήστευση τραπεζών

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική διάταξη.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα διαφθοράς, γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν σταλεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα υποθέσεις για λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

«Η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά και πολλών έγκριτων συναδέλφων, γιατί στο Σύνταγμα ορίζεται ρητά ότι αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ούτε και δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει τη θέληση, και εγώ προσωπικά έχω επιφορτιστεί να δώσω τέλος στην αμνηστία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την πορεία ελέγχου υποθέσεων διαφθοράς.

Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, έχει ήδη συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να καταργηθεί άμεσα η διάταξη.

Ωστόσο επισήμανε ότι η κατάργηση τη διάταξης από μόνη της δεν επιτρέπει την τιμωρία των υπαιτίων, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική ισχύς και πρόσθεσε ότι το υπουργείο μελετά «τον τρόπο κηρύξεως ως αντισυνταγματικής της διάταξης, το οποίο μπορεί να γίνει μόνο από τα αρμόδια δικαστήρια». «Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε τα αρμόδια δικαστήρια να διαπιστώσουν την αντισυνταγματικότητα αυτής της διάταξης», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα.

«Είναι αυτονόητο, θέλω να πιστεύω, ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των δανείων αυτών. Υπάρχει το ενδεχόμενο να διαπράξουν κακουργηματική πράξη αν δεν το επιδιώξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμπνευστές αυτής της διάταξης που κατέθεσαν και ψήφισαν είναι οι ίδιοι που όταν ο κ. Πεπόνης άρχισε τη σχετική έρευνα για αυτά τα δάνεια, εξουδετέρωσαν και αυτόν και τον κ. Μουζακίτη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για εγκληματική διάταξη, με την οποία «αμνηστεύονται πολιτικοί παράγοντες που σε διαπλοκή με τους τραπεζίτες οδήγησαν σε σκανδαλώδη θαλασσοδάνεια, ληστεύοντας τις ελληνικές τράπεζες». «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία σας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αρνητική σε ό,τι θετικό κάνετε. Βλέπουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.

«Να διευκρινίσω ότι ο πρωθυπουργός πιέζει εμένα να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και όχι εγώ εκείνον», αντέτεινε ο κ. Παπαγγγελόπουλος.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι από τις 247 συνολικά υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών, τις οποίες έχουν αναλάβει να ελέγξουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα 21 από αυτές, ενώ ετοιμάζονται και άλλες 12 για τις οποίες επίσης θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος 85 από αυτές τις υποθέσεις, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι υπόλοιπες.

Ακόμα, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι είναι έτοιμα και θα κατατεθούν σύντομα νομοσχέδια που θα αφορούν «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων και των εισαγγελέων διαφθοράς, χρηματοδότηση κομμάτων, ενοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και προστασία μαρτύρων.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στη λίστα που έστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών οι αρμόδιες γερμανικές αρχές με ονόματα 10.588 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Αν για τη λίστα Λαγκάρντ χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ξεκινήσουν οι έρευνες, η συγκεκριμένη λίστα που στάλθηκε από τις γερμανικές αρχές παραδίδεται άμεσα στον οικονομικό εισαγγελέα. Ήδη συναντήθηκα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Αλεξιάδη, και κανονίσαμε να καταρτίσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διαφθοράς.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος: Τέλος στην αμνήστευση τραπεζών"

Καταγγελία Μητσοτάκη: Έτσι όπως έγινε η ανακεφαλαιοποίηση, εξανεμίστηκαν 37 δισ. ευρώ

Για αφελληνισμό των τραπεζών και για τεράστια ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση κάνει λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η Κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές επιλογές και αστοχίες της ίδιας της Κυβέρνησης είναι αυτές που δημιούργησαν την ανάγκη της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία ζημίωσε ευθέως τον Ελληνικό λαό», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ υποστηρίζει ότι «τον Ιούνιο του 2014, η αξία των παλαιών μετοχών των συστημικών τραπεζών αποτιμάτο σε 37,8 δις ευρώ, ενώ σήμερα οι ίδιες μετοχές αξίζουν μόλις 800.000.000 ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες εξανεμίστηκαν 37 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 20 δις προέρχονταν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) - δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο - και 17 δις από Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές».

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: Σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες από τον αφελληνισμό και τη μείωση της αξίας των Ελληνικών τραπεζών

Η Κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές επιλογές και αστοχίες της ίδιας της Κυβέρνησης είναι αυτές που δημιούργησαν την ανάγκη της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία ζημίωσε ευθέως τον ελληνικό λαό.

Αλλά πέραν της ασύλληπτης απαξίωσης των τραπεζικών μετοχών και το βαρύ πλήγμα στους επενδυτές και το Δημόσιο, με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του ΤΧΣ στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%. Το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλά και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds, τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Είναι γνωστό ότι το Δημόσιο, στην ανακεφαλαιοποίηση του 2013 είχε τοποθετήσει 25 δις ευρώ, αποκτώντας έτσι ποσοστό που ξεπερνούσε το 80% στις συστημικές τράπεζες. Αυτό το ποσοστό μειώθηκε το 2014 μετά τη νέα ανακεφαλαιοποίηση όπου συμμετείχαν μόνο ιδιώτες επενδυτές με 8,3 δις ευρώ.

Παρόλα αυτά, μέχρι την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση το ποσοστό του Δημοσίου παρέμενε σημαντικό: 66,2% στην Alpha Bank, 35,4% στην Eurobank, 57,2% στην Πειραιώς και 66,93% στην Εθνική.

Σήμερα, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση το ποσοστό του Δημοσίου είναι πλέον 4,7% στην Alpha Bank, 2,4% στην Eurobank, 23,7% στην Πειραιώς και 33,8% στην Εθνική.

Συνεπώς, η ανακεφαλαιοποίηση για την οποία πανηγυρίζουν σήμερα τα κυβερνητικά στελέχη είχε ως αποτέλεσμα τον αφελληνισμό των τραπεζών, την τεράστια ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και την εξαέρωση της συμμετοχής παραδοσιακών Ελλήνων μεγαλομετόχων που είχαν στηρίξει τις τράπεζες σε προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου. Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών

1. Σε ποια χρηματιστηριακή τιμή πρέπει να ανέλθουν οι μετοχές των συστημικών τραπεζών για να ανακτηθούν τα σχεδόν 30 δις ευρώ (25 δις το 2013 & 4,7 το 2015) που έχει διαθέσει το ελληνικό Δημόσιο για την ανακεφαλαιοποίησή τους;

2. Αληθεύει ότι διεθνείς επενδυτές που τοποθέτησαν κεφάλαια 5 δις ευρώ στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, απέκτησαν τον μετοχικό έλεγχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και μαζί με αυτόν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται, βέβαια, όλα τα δάνεια και οι εγγυήσεις τους, μέσω των οποίων ελέγχονται ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων;

3. Γιατί καθυστέρησε η διαδικασία με αποτέλεσμα στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να αποκλειστούν Έλληνες μικρομέτοχοι από συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Μητσοτάκη: Έτσι όπως έγινε η ανακεφαλαιοποίηση, εξανεμίστηκαν 37 δισ. ευρώ"

Η Μόσχα επαναφέρει την βίζα για τους Τούρκους

Η Ρωσία αποφάσισε να επαναφέρει τις θεωρήσεις διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες, θέτοντας τέρμα σε ένα καθεστώς εξαίρεσης που ίσχυε μεταξύ των δύο χωρών, ένα νέο μέτρο αντιποίνων εναντίον της Άγκυρας μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σύριο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

«Δεν πρόκειται για εκδίκηση, η απειλή είναι πραγματική», είπε. «Ένα κύμα μαχητών έχει περάσει μέσω Τουρκίας προς διάφορες κατευθύνσεις».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διευκρίνισε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες, «μια πολιτική που δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία», στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς να προειδοποιήσει τη Μόσχα.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μόσχα επαναφέρει την βίζα για τους Τούρκους"

Απίστευτο φιάσκο στην προσπάθεια διορισμού νέων ηγεσιών στις αστικές συγκοινωνίες

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο μετατράπηκε η προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να περάσει από τη Βουλή τους διορισμούς των νέων διοικήσεων στους οργανισμούς συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς προσέκρουσε στο σχετικό νόμο που η ίδια πολιτική ηγεσία έχει εγκρίνει.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να διορίσει τους έξι νέους επικεφαλής (πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι) των ΣΤΑ.ΣΥ, Ο.ΣΥ και Ο.Α.Σ.Α την στιγμή που νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες προβλέπει ότι στους συγκεκριμένους οργανισμούς πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το θέμα έθεσε αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλοντας την διαρχία. Επικαλέστηκε μάλιστα το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον οποίο γίνεται ξεκάθαρο ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο και επομένως η προσπάθεια του κ. Σπίρτζη να διορίσει έξι πρόσωπα στη διοίκηση των τριών οργανισμών - αντί τριών όπως προβλέπει ο νόμος - δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή. Υπενθύμισε δε στην ηγεσία του υπουργείου ότι η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο υπολόγιζε το κόστος με βάση μισθούς για ένα και όχι δύο στελέχη σε κάθε οργανισμό. Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης εξηγώντας πως « Αν προχωρήσει η διαδικασία τα διοικητικά συμβούλια που θα προκύψουν είναι παράνομα και ο Υπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της νομιμότητας. Κάντε μία διευκρίνιση στο συγκεκριμένο άρθρο και βλέπουμε. Έτσι όπως είναι τώρα η ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει. Η εκτελεστική εξουσία χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο όργανο της Βουλής για να περάσει την απόφασή της».

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης παραδέχθηκε τις νομοτεχνικές ατέλειες, τις οποίες όμως επιχείρησε να προσπεράσει παρουσιάζοντας γνωμοδοτικό σημείωμα από δικηγόρο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε «σολομώντεια» λύση θέτοντας το ξεκάθαρο νομικό πρόβλημα σε ψηφοφορία. Τελικά, η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής ενέκρινε την αναβολή της διαδικασίας καθώς στις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσχώρησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα προέταξε την οικονομική διάσταση του θέματος λέγοντας ότι σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια για περιστολή δαπανών δεν νοείται να διορίζονται επιπλέον πρόσωπα στις διοικήσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο φιάσκο στην προσπάθεια διορισμού νέων ηγεσιών στις αστικές συγκοινωνίες"

Ερντογάν προς Ρωσία: «Μην παίζετε με τη φωτιά»

Nα μην «παίζει με τη φωτιά» στη διένεξη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους την Τρίτη προειδοποίησε τη Ρωσία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.

«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά» φέρεται να είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη νοτιοανατολική Τουρκία, καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες.

Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (εννοεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».

Αναφορικά με το μαχητικό τύπου Su-24, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες» προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν προς Ρωσία: «Μην παίζετε με τη φωτιά»"

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια στις 3 Δεκεμβρίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια στις 3 Δεκεμβρίου"

Κακουργηματικές διώξεις για παράνομες χορηγήσεις

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε βάρος δύο στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και 57 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα προς τους οποίους οι πρώτοι παρανόμως εξασφάλισαν, πριν περίπου εννέα χρόνια, εγγυήσεις του Δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ για εξυπηρέτηση προβληματικών δανειακών τους υποχρεώσεων.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά των δύο κρατικών υπαλλήλων, καθώς και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που βαρύνει τους 57 επιχειρηματίες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση έπειτα από έρευνα που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου, αναφέρεται πως ήδη από τις παράνομες ενέργειες των δύο στελεχών του ΓΛΚ, που αφορούν το χρονικό διάστημα 2006-2007, το Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλές από τις επίμαχες εγγυήσεις έχουν ήδη καταπέσει και οι πληρωμές τους λήγουν στο τέλος του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εισαγγελική λειτουργός, η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, διευθύντρια του ΓΛΚ, με τη συνδρομή υπαλλήλου της υπηρεσίας, παρείχε στους 57 συγκατηγορουμένους της επιχειρηματίες, μέσα σε διάστημα 30 ημερών, εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 94.032.170 ευρώ σε αντιστοίχηση επισφαλών δανειοδοτήσεων από πιστωτικά ιδρύματα, με βάση ειδικό νόμο του 2006 που έδωσε στο Δημόσιο την δυνατότητα εγγυοδοσίας.

Ο νόμος, που αφορά εταιρίες με προβλήματα στην εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεών τους, προβλέπει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για το Δημόσιο με βασική, την εξέταση αυτού του είδους επιχειρηματικών αιτημάτων από ειδικό 11μελές συμβούλιο.

Εν προκειμένω όμως, σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορουμένη φέρεται να παρέκαμψε τη διαδικασία του ελέγχου από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματιών ενέκρινε εγγύηση χωρίς καν να υπάρχει αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Από τις επίδικες εγγυήσεις ήδη έχουν καταπέσει οι 34 από αιτήματα πιστωτικών ιδρυμάτων για ποσά που φθάνουν τα 34.714.918 ευρώ. Για το λόγο αυτό το Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη το ποσό των 1.201.429 ευρώ. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση από ανακριτή Διαφθοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακουργηματικές διώξεις για παράνομες χορηγήσεις"

Επεισοδιακή ομιλία του ΓΓ του υπ. Εργασίας: Μέλη του ΠΑΜΕ του έδωσαν ένα μαύρο κοράκι

«Θερμή» ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν τραπεζοϋπάλληλοι-μέλη του ΠΑΜΕ στον ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στο συνέδριο του ΟΤΟΕ.

Εκτός από τις συχνές διακοπές στην ομιλία του με συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό» όταν ο κ. Νεφελούδης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στο βήμα και του έδωσαν - σε μια συμβολική κίνηση - ένα χάρτινο μαυρο κοράκι για τις μεγάλςε αλλαγες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.


Στο συνέδριο της ΟΤΟΕ μίλησε και η κυρία Κατσέλη η οποία εκτίμησε θα υπάρξει άρση των capital controls στις αρχές του 2016 ενώ για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας επισήμανε ότι αφενός οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα και αφετέρου δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή ομιλία του ΓΓ του υπ. Εργασίας: Μέλη του ΠΑΜΕ του έδωσαν ένα μαύρο κοράκι"

Reuters:Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μπορεί να φθάσει έως το 2018

Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπεριλάβει το χρέος που έχουν εκδώσει δήμοι και περιφέρειες στο πρόγραμμά της αγορών ομολόγων, θα μπορούσε να παρατείνει την ποσοτική χαλάρωση έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, δύο χρόνια μετά δηλαδή μετά το τέλος της ανακοινωθείσας καταληκτικής προθεσμίας του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς που επικαλείται ιδιωτικές εκτιμήσεις.

Ουσιαστικά, με την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα ομολόγων που έχουν εκδώσει πόλεις και περιφέρειες, όπως το Παρίσι και η Βαυαρία, ανοίγει μία νέα μεγάλη αγορά για την ΕΚΤ, που θα τη βοηθήσει να αποφύγει τον κίνδυνο να μην υπάρχουν ομόλογα για να αγοράσει (σ.σ.: με βάση τους κανόνες που θέτει για την αγορά τους). Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters IFR, βρίσκονται σε κυκλοφορία ομόλογα ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών, ύψους σχεδόν 500 δις. ευρώ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι γερμανικά.

Το βήμα στην κατεύθυνση αυτή εξετάζεται από την ΕΚΤ, η οποία αναμένεται ευρύτερα να ανακοινώσει νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, για να στηρίξει την εύθραυστη ανάπτυξη και τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. «Η ΕΚΤ θα μπορούσε να συνεχίσει (το πρόγραμμα αγορών ομολόγων) για 1,5 έως 2 χρόνια μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, εάν λάβει το μέτρο αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της RBC. Σήμερα, η ΕΚΤ αγοράζει κυρίως κρατικά ομόλογα, αλλά και ομόλογα Οργανισμών, τιτλοποιημένα δάνεια, καλυμμένα ομόλογα και εταιρικά ομόλογα με κρατική εγγύηση.

Με την υπόθεση ότι η έλλειψη (τίτλων) σε μικρότερες αγορές δεν εκτροχιάσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η RBC εκτιμά ότι οι αγορές ομολόγων μπορεί να συνεχισθούν για ένα ακόμη έτος με τον σημερινό ρυθμό αγορών 60 δις. ευρώ τον μήνα. Η προσθήκη του χρέους από δήμους και περιφέρειες θα έδινε επιπλέον χρόνο 6 - 10 μηνών, καθώς θα αποσυμφορούσε τη γερμανική αγορά κρατικών ομολόγων, από την οποία γίνονται οι περισσότερες αγορές από την ΕΚΤ.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις από τη Morgan Stanley δείχνουν ότι το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να «τρέξει» έως τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2018 και, με την προσθήκη ομολόγων από τις περιφέρειες, έως τον Οκτώβριο του 2018.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters:Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μπορεί να φθάσει έως το 2018"

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν τη συμφωνία για το β’ πακέτο προαπαιτούμενων

Την ευρεία συμφωνία της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Όπως ανέφερε η κα Αντρέεβα, σε αυτήν τη φάση απομένει να καθοριστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο εν λόγω πακέτο.

Επιπλέον, σημείωσε πως η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η απόφαση του Eurogroup της 23ης Νοεμβρίου, θα «ξεκλειδώσει» την υποδόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την πρώτη δόση του προγράμματος και θα ανοίξει τον δρόμο για την πρώτη αξιολόγηση.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο στο τρέχον μνημόνιο και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την προετοιμασία των μεταρρυθμίσεων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώνει η Κομισιόν τη συμφωνία για το β’ πακέτο προαπαιτούμενων"

Αδειάζουν από φάρμακα τα ράφια των νοσοκομείων

Προβλήματα με την ομαλή τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με φάρμακα, προκαλεί η έλλειψη πόρων.

Μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το “Λαϊκό” και το “Ανδρέας Συγγρός” δεν διαθέτουν (ορισμένες μέρες) φάρμακα για τους οροθετικούς.

Ελλείψεις παρατηρούνται και σε εξοπλισμό για ειδικές εξετάσεις για τον HIV, αναφέρει το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιμετώπισης AIDS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου (1η Δεκεμβρίου).

Την ίδια ώρα, ο “Ευαγγελισμός” και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους να εξοφλήσουν τις φαρμακευτικές και τις εταιρείες υγειονομικού υλικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προμήθεια φαρμάκων και υλικού γίνεται μετ' εμποδίων, με μόνιμο θύμα τους ασθενείς.
Η ζήτηση για φάρμακα μεγαλώνει διαρκώς, καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία καλούνται να καλύψουν μεγάλο αριθμό απόρων και ανασφάλιστων πολιτών.

Ευπαθείς

Καθημερινό είναι το φαινόμενο των ελλείψεων σε ογκολογικά και αντι – ιικά φάρμακα, τα οποία απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Γιατροί και προσωπικό καλούνται να καλύψουν τους ασθενείς τους με ελάχιστα μέσα, με μεγάλες ελλείψεις και σε βάρος της δικής τους υγείας.

Με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” πραγματοποίησαν την Παρασκευή νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειάζουν από φάρμακα τα ράφια των νοσοκομείων"

Θεοχάρης: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 5.764 ευρώ υπερωρίες για όταν ήταν αποσπασμένη στην Κουμουνδούρου

Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει μετά την καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη για νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που εισέπραξε πρόσφατα ποσό 5.764 ευρώ ως υπερωρίες για την περίοδο που είχε αποσπαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα κομματικά γραφεία της Κουμουνδούρου.

Όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στην «διαύγεια» και επικαλείται στην ερώτηση – καταγγελία του ο κ. Θεοχάρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εισέπραξε το ποσό είναι η κυρία Μαρία Θελερίτη.

Ωστόσο, το ζήτημα λαμβάνει ευρύτερες διατάσεις καθώς η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά από διάταξη που «παρείσφρησε» σε νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης. Από τα πρακτικά της Βουλής όμως ως εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την συζήτηση του νομοσχεδίου  ήταν η κυρία Θαλερίτη! Το πρόσωπο δηλαδή που είχε εύλογο προσωπικό συμφέρον για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος και για την ψήφιση της διάταξης που «φωτογραφίζει» την ίδια, αντί να κρατήσει τακτική σιωπής, ανέλαβε να παρουσιάσει το συνολικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η καταγγελία Θεοχάρη
Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου αναφέρεται πως: «Αφενός η  καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά την τροποποίηση του ν. 3205/03, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε χρόνο κατά τον οποίο το δικαιούχο του ποσού πρόσωπο ήταν εν ενεργεία βουλευτής της συμπολίτευσης και συνεπώς είχε βέβαιο κι εύλογο προσωπικό συμφέρον για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Για το λόγο αυτό ζητείται να διευκρινιστεί σε ποιό βαθμό πρόκειται για κενό νόμου ή πρόβλημα ερμηνείας που αντιμετωπίστηκε με τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου και προορίζεται να αφορά σε αόριστο πλήθος περιπτώσεων ή για φωτογραφική διάταξη που νομοθετείται κατά παραγγελία για να εξυπηρετηθούν  ημέτεροι» αναφέρει ο κ. Θεοχάρης για να προσθέσει «αφετέρου η άμεση και καθολική εκκαθάριση του παραπάνω ποσού κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της ΠΕΔ Πελοπονήσσου δεν ήταν εφικτή, δεδομένου ότι δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του Προϋπολογισμού του φορέα για το  έτος 2015. Παρ’ ολ’ αυτά το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε την τροποποίηση του Προϋπολογισμού και μεταφορά του απαιτούμενου ποσού μεταξύ των ΚΑΕ του, ώστε τελικά η πληρωμή των υπερωριών για τη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστεί δυνατή  με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εκτός της Βουλής όλο και περισσότερες πόρτες κλείνουν σε ανέργους, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν με δαιδαλώδεις διαδικασίες τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες ή τις αποζημιώσεις τους από τους εργοδότες τους. Από την άλλη εντός της Βουλής και ειδικότερα στα έδρανα της κυβερνώσας παράταξης ανάλογης φύσης θέματα φαίνεται να τυγχάνουν άμεσης νομοθετικής επίλυσης, ενώ οποιαδήποτε πρακτικά εμπόδια φαίνεται πως υπερκερνώνται. Τα παραπάνω εγείρουν σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς».

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Θεοχάρη έχει ως εξής:Ερώτηση προς
Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Καταβολή υπερωριακής απασχόλησης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοπονήσσου σε νυν Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ δυνάμει διάταξης του ν. 4325/15.
Με την υπ’ αριθ. 79/2-10-2015 απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοπονήσσου, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ 70Χ80ΚΑΓ-ΞΛ8), αποφασίστηκε η πληρωμή σε υπάλληλο της και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ποσού 5.764,48 (μικτού) ήτοι 2.718,90 (καθαρού) Ευρώ οφειλομένου λόγω υπερωριακής απασχόλησης για το διάστημα από 1-2-2013 έως 31-12-2014 κατά το οποίο εργαζόταν στα γραφεία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ βάσει απόσπασης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επειδή στον Προϋπολογισμό έτους 2015 του εν λόγω φορέα δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του ΚΑΕ «αποζημιώσεις υπερωριών», που προβλέπεται ειδικά για την καταβολή τέτοιων ποσών, μεταφέρθηκαν χρήματα από τον ΚΑΕ «έξοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων» στον ΚΑΕ «αποθεματικό» της ΠΕΔ, ώστε να καταστεί δυνατή η συνολική εξόφληση τροποποιούμενου αναλόγως του Προϋπολογισμού κατά το μέρος αυτό.
Η καταβολή των αποζημιώσεων υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, Ο.Τ.Α και Ν.Π.Δ.Δ., που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων ρυθμίζεται με το άρθρο 16 του ν. 3205/2003. Το συγκεκριμένο άρθρο συμπληρώθηκε με το άρθρο 27 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47Α/11-5-2015) «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» δημοσιογραφικά γνωστού ως νόμου Κατρούγκαλου. Στο νόμο ορίστηκε, ότι η υπερωριακή αποζημίωση των αποσπασμένων σε πολιτικά κόμματα υπαλλήλων ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από τις υπηρεσίες, στις οποίες ανήκουν οργανικά, ενώ ακόμη προβλέφθηκε, ότι οι εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δαπάνες εκκαθαρίζονται σε βάρος του φορέα της οργανικής θέσης. Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νόμο αναφέρεται ως προς την παρούσα διάταξη, ότι η ρύθμιση  κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τη διαφορετική ερμηνεία που δίδουν η Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο και να εκκαθαριστούν τα αιτήματα που εκκρεμούν λόγω της διαφορετικής ερμηνείας.
Δυνάμει της παραπάνω τροποποίησης και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ 2/92237/0022/21-1-2013 κατέστη δυνατή η έκδοση της απόφασης της ΠΕΔ Πελοποννήσου για καταβολή των υπερωριών στη συγκεκριμένη υπάλληλο που το διάστημα αυτό εργάστηκε στα γραφεία του κόμματος και σήμερα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της στις βουλευτικές εκλογές  Ιανουαρίου 2015 και  Σεπτεμβρίου 2015.
Επειδή προκύπτει σαφώς, ότι τον Μάιο 2015, όταν κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο η συμπληρωματική κατά τα παραπάνω διάταξη, με την οποία επιλύθηκε νομοθετικά το όποιο ερμηνευτικό πρόβλημα είχε προκύψει, αυτή αφορούσε σε κάθε περίπτωση σε καταβολή των υπερωριών σε εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προκειμένου να φωτιστούν οι εν λόγω διαπιστώσεις κατά τρόπο που να αποσοβείται ο κίνδυνος κακόπιστων συνειρμών

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.     Ποιο ήταν ακριβώς το ερμηνευτικό πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται με γενικό τρόπο η αιτιολογική έκθεση; ποιες ήταν οι διαφορετικές απόψεις της Διοίκησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής υπερωριακής αποζημίωσης σε υπαλλήλους ΟΤΑ που έχουν αποσπαστεί σε κομματικά γραφεία;
 
2.     Σε πόσες άλλες περιπτώσεις αφορά η νομοθετική ρύθμιση του θέματος πλην αυτής της εν ενεργεία βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσες όμοιες περιπτώσεις υπαλλήλων ρυθμίστηκαν δυνάμει της νέας διάταξης;
 
3.     Ποια είναι τα ποσά που εκκρεμούσαν για εκκαθάριση σε βάρος φορέων στους οποίους κατείχαν οργανική θέση αποσπασμένοι υπάλληλοι που  υπηρετούσαν σε κομματικά γραφεία; Ποιά είναι τα ποσά που εκκαθαρίστηκαν μετά την τροποποίηση του νόμου και καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα;
 
4.     Είναι νόμιμη η μεταφορά ποσού από τον ΚΑΕ «έξοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων» στον ΚΑΕ «αποθεματικό» στον προϋπολογισμό έτους 2015 της ΠΕΔ Πελοποννήσου;
 
5.     Eίναι νόμιμη η καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΚΑΕ «αποθεματικό» του ίδιου φορέα  με χρήματα που είχαν ουσιαστικά προβλεφθεί για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ένωσης;


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχάρης: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 5.764 ευρώ υπερωρίες για όταν ήταν αποσπασμένη στην Κουμουνδούρου"

Ντάισελμπλουμ: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην προστασία των συνόρων

Το ζήτημα ενδεχόμενης χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω του προσφυγικού αλλά και της τρομοκρατίας βρίσκεται στο επίκεντρο της συνέντευξης του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας: «Πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα αλλά και η Γαλλία, ζητούν να υπάρξουν εξαιρέσεις από τα όσα επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, με το επιχείρημα του πρόσθετου κόστους που συνεπάγεται η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ φαίνεται πως δείχνει, καταρχήν, κατανόηση για το αίτημα αυτό.

«Υπό τέτοιες εξαιρετικές συνθήκες το Σύμφωνο Σταθερότητας επιτρέπει αποκλίσεις από την πολιτική των περικοπών. Την ερχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κατά περίπτωση εάν δικαιολογούνται υψηλότερες δαπάνες και ελλείμματα».

Εξαίρεση και όχι κανόνας

Η εξαίρεση όμως δεν θα πρέπει να γίνει ο κανόνας, προειδοποιεί ο ολλανδός πολιτικός: «Είμαι σθεναρά εναντίον του να εξαιρούνται σε μόνιμη βάση στρατιωτικές δαπάνες ή κόστη για τη διαχείριση του προσφυγικού από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων. Δεν μπορείς να εξαιρείς ολόκληρες κατηγορίες δαπανών από τους κανόνες. Επί της αρχής θα ήταν χρήσιμο για όλους μας εάν στις καλές εποχές δημιουργούσαμε στον προϋπολογισμό ένα απόθεμα, το οποίο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε σε περιόδους έκτακτης ανάγκης».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που η ΕΕ διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει αρκετή αλληλεγγύη ενώ εκλείπει η πολιτική βούληση. Τα βάρη της προσφυγικής κρίσης κατανέμονται εξαιρετικά άνισα. Ορισμένες χώρες προωθούν τους πρόσφυγες και άλλες τους υποδέχονται. Οι χώρες αυτές τελούν υπό μεγάλη κοινωνική και οικονομική πίεση και αναμένουν βοήθεια από τις άλλες χώρες της ΕΕ».

Τι είδους βοήθεια εννοεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ; «Η ΕΕ χρειάζεται χρήματα για την προστασία των εξωτερικών της συνόρων, για τα κέντρα υποδοχής και πρώτης καταγραφής στην Ελλάδα, για την υποστήριξη των εστιών κρίσης στην Εγγύς Ανατολή και την Αφρική αλλά και για τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία». Για όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην προστασία των συνόρων"

Στάσεις εργασίας και απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Πανελλαδικές στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΠΕΔΥ, ζητώντας προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσει τα επείγοντα περιστατικά θα καλύπτονται από το προσωπικό ασφαλείας των δημοσίων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως το τέλος ωραίου. Σημειώνεται πως την 4η Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας και απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news