facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Δεν τελειώνει το 2015 η αξιολόγηση

Ηταν καλό που καταφέραμε να συναντηθούμε σημείωσε μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ (στην πρακτικά άδεια από δημοσιογράφους αίθουσα συνεντεύξεων τύπου) με αφορμή τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι το ESM έδωσε την έγκριση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και αποκάλυψε ότι αυτό έγινε καθώς ένα θέμα από το πρώτο σετ προαπαιτούμενων που δεν είχε εκπληρωθεί (και σχετίζεται με το ασφαλιστικό) πήγε στο 2ο σετ προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, η απόφαση για τα χρήματα που θα χρειαστούν από τα 10 δισ. θα αποδεσμευτούν κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με τον τρόπο που συμφωνήσαμε, είπε και ξεκαθάρισε ότι η ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων για τα κόκκινα δάνεια είναι σημαντική για την διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το δεύτερο σετ των προαπαιτούμενων και αυτό θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης οδεύει και αυτή προς τα πίσω.

Το κακό είναι ότι έχουμε μια καθυστέρηση, το καλό είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση πήγε καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε. Πρέπει το γρηγορότερο να οριστικοποιηθεί η λίστα του δεύτερου σετ προαπαιτούμενων, τονισε. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι βασικό για να αρχίσει η αξιολόγηση, τόνισε. Η αξιολόγηση παίρνει χρόνο και θα χρειαστεί να φτάσουμε στις αρχές του 2016. «Για είμαστε ρεαλιστές, δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει διαφορετικά», σημείωσε. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό ανήκει στην πρώτη αξιολόγηση.

Όπως είπε στις αρχές του 2016 θα γίνει η συζήτηση για το χρέος και σημείωσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το θέμα του ασφαλιστικού και της βιωσιμότητάς του.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup

Το Eurogroup καλωσορίζει την ολοκλήρωση από τις ελληνικές αρχές της πρώτης ομάδας των προαπαιτούμενων και των μέτρων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και προς την επαναφορά της σε ένα βιώσιμο μονοπάτι. Επίσης επέτρεψε στο Συμβούλιο των Διοικητών του ESM να εγκρίνει σήμερα την δεύτερη εκταμίευση ύψους 2 δισ. ευρώ από την πρώτη δόση του προγράμματος του ESM

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των σημαντικών ελληνικών τραπεζών, καλωσορίζουμε την σημαντική πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Περιεκτικής Αξιολόγησης της ΕΚΤ. Μέχρι τώρα, όλες οι σημαντικές τράπεζες έχουν καταφέρει να αντλήσουν επαρκή ιδιωτικά κεφάλαια για να καλύψουν το AQR και το βασικό σενάριο, ενώ δύο εξ αυτών και για το δυσμενές σενάριο της Περιεκτικής Αξιολόγησης. Η συνεισφορά αυτή την ιδιωτών επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

Το EWG συμφώνησε, επί τη βάση της θετικής αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών, ότι οι όροι, που είναι απαραίτητοι για να στηρίξουν την μεταφορά πόρων στο ΤΧΣ από τα 10 δισ. ευρώ που είχαν μπει στην άκρη για την ανακαφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαδικασίες εκκαθάρισης, έχουν εκπληρωθεί από τις ελληνικές αρχές. Η επίσημη απόφαση για την μεταφορά των πόρων στο ΤΧΣ θα ληφθεί από το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM, όπως απαιτείται, μετά από τις αντίστοιχες αποφάσεις για τις κρατικές ενισχύσεις για κάθε περίπτωση χωριστά.

Αυτή η άσκηση ανακεφαλαιοποίησης διενεργείται σύμφωνα με την Οδηγία για την Ανάκαμψη και την Εκκαθάριση των Τραπεζών (BRRD) και την ανακοίνωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου. Το Eurogroup επιβεβαιώνει ότι αυτές οι προληπτικές ανακεφαλαιοποιήσεις έχουν προσωρινό χαρακτήρα και τα έσοδα από την μελλοντική διάθεση συμμετοχών του ΤΧΣ και άλλων κεφαλαιακών εργαλείων στις ελληνικές τράπεζες, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ανακεφαλαιοποίησης, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ESM μόλις γίνουν διαθέσιμα τα έσοδα αυτά, όπως προβλέπει η ανακοίνωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

Συνολικά, η ανακεφαλαιοποίηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της υγείας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προστατεύοντας την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Ωστόσο αυτό απαιτεί περαιτέρω αποφασιστικές προσπάθειες από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων αδυναμιών, ιδίως αυτών που απορρέουν από το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών για σταθερή εφαρμογή της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Καλωσορίζουμε επίσης την επιβεβαίωση ότι η αποτίμηση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, στο πλαίσιο του νόμου για τους πλειστηριασμούς, θα γίνει από ανεξάρτητους εκτιμητές υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Από εδώ και στο εξής θα στρέψουμε την προσοχή μας στα επόμενα στάδια του ESM και καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις εργασίας με τους θεσμούς για την δεύτερη και τελευταία ομάδα των προαπαιτούμενων που προβλέπονται για την πρώτη δόση και για τα μέτρα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Καλωσορίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να οριστικοποιήσουν την δεύτερη ομάδα προαπαιτούμενων ως τα μέσα Δεκέμβρη και να λάβουν όλες τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να ξεπεραστούν οι στενωποί σε έργα κλειδιά (για το μετρό, το περιβάλλον και τους αυτοκινητόδρομους) που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και την ΕΤΕπ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Δεν τελειώνει το 2015 η αξιολόγηση"

Εισαγγελέας ερευνά «καρτέλ» στην αγορά αγροτικών προϊόντων

Πιθανή λειτουργία «καρτέλ» στην αγορά αγροτικών προϊόντων ερευνούν οι Διωκτικές Αρχές, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε με εισαγγελική εντολή, κατόπιν καταγγελίας.

Η καταγγελία -που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάμπρου Τσόγκα- είναι ανώνυμη, και κάνει λόγο για εναρμονισμένες πρακτικές που ακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια έμποροι σε βάρος παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε αμέσως να διερευνηθεί εάν παραβιάζεται -όπως καταγγέλλεται- ο ισχύων νόμος περί ελεύθερου ανταγωνισμού (Ν. 3959/11).

Η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί να διεξαχθεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε τιμολόγια αγοράς, όπως επίσης έλεγχος διασταύρωσης των τιμών αγοράς/πώλησης. Όπως έγινε γνωστό, η έρευνα στρέφεται σε καλλιέργειες ρυζιού, βάμβακος, ελαιόλαδου και σιταριού.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας ερευνά «καρτέλ» στην αγορά αγροτικών προϊόντων"

ΔΕΗ: Αν έγιναν λάθος διακοπές ρεύματος θα κάνουμε επανασύνδεση

Δεν αποκλείεται περίπτωση σφάλματος, ωστόσο τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου) ενεργούν με τον προσήκοντα επαγγελματισμό στα πλαίσια των υπηρεσιακών εντολών και οδηγιών, επιδεικνύοντας παράλληλα την μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία.

Αυτό ανέφεραν απόψε κύκλοι της ΔΕΗ με αφορμή τις πληροφορίες που έγιναν νωρίτερα γνωστές περί αποκοπών πελατών με χαμηλές οφειλές.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι:

Οποιαδήποτε συγκεκριμένη καταγγελία γίνεται θα ερευνάται με βάση τις υπηρεσιακές διαδικασίες της ΔΕΗ. Σε περίπτωση σφάλματος οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν, το ταχύτερο δυνατό, σε επανασύνδεση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Αν έγιναν λάθος διακοπές ρεύματος θα κάνουμε επανασύνδεση"

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Με ένα κείμενο που δεν φέρει υπογραφή συγκεκριμένης οργάνωσης, άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων».

Στο τέλος του κειμένου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων λέγοντας «πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη"

Ενεργοποιείται αύριο η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης

Αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 145.333 δικαιούχων για πέμπτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά το ποσόν υπερβαίνει τα 16 εκ. ευρώ και πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιείται αύριο η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης"

Παρέμβαση ΔΣΑ κατά του «χαρατσιού» της ΔΕΗ και του ΕΝΦΙΑ

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των καταναλωτών άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων κατά τη συζήτηση για το ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό χαράτσι, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκπροσωπήθηκαν από τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Δρόσο, και τον Φορολογικό Σύμβουλο αυτών, Ευστάθιο Μπακάλη, στη συζήτηση ενώπιον της Ολομελείας του Αρείου Πάγου της αιτήσεως αναιρέσεως του Ελληνικού Δημοσίου κατά της υπ’ αριθμ. 293/2014 αποφάσεως του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που αφορά στη συνταγματικότητα του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., κατόπιν ασκήσεως Πρόσθετης Παρεμβάσεώς τους δυνάμει των άρθρων 90 και 134 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013).

«Κατά τη συζήτηση της υποθέσεως αναπτύχθηκε το μείζον ζήτημα, στο οποίο διέγνωσε την αντίθεση του ανωτέρω φόρου προς το Σύνταγμα η προαναφερθείσα απόφαση του Δ’ Τμήματος, ήτοι η μη συνεκτίμηση εισοδηματικών και, εν γένει, υποκειμενικών κριτηρίων κατά την αξιολόγηση της φοροδοτικής ικανότητος ανταποκρίσεως σε έναν τέτοιο φόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος, με την ανωτέρω απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικό το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ως αντίθετο στις διατάξεις του άρθρου 4§§1,5 του Συντάγματος, σε αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 1972/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κρισιμότητα και η επικαιρότητα του ζητήματος αναδεικνύεται ακόμη πιο έντονη στη σημερινή εποχή, που ο διάδοχος της ανωτέρω φορολογικής επιβαρύνσεως επί της κατοχής της ακίνητης περιουσίας, ήτοι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., παρίσταται ακόμη πιο δυσβάστακτος και εξοντωτικός για τις ήδη εξαντληθείσες οικονομικές δυνάμεις του Έλληνα φορολογουμένου.

Τούτο, δε, μάλιστα τη στιγμή, που η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να απέχει από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τη συμμόρφωσή τους με τις πραγματικές αξίες της αγοράς, εμμένοντας στη φορολόγηση πλασματικής φορολογητέας ύλης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεχίζουν με συνέπεια και σταθερότητα τον δίκαιο και βάσιμο νομικό αγώνα ενάντια σε κάθε αντισυνταγματικό και κοινωνικά άδικο φορολογικό βάρος, που επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση ΔΣΑ κατά του «χαρατσιού» της ΔΕΗ και του ΕΝΦΙΑ"

Παναγούλης: Να μην υπολογίζει σε μένα η κυβέρνηση

«Αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει την διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στάθης Παναγούλης, με νέα επιστολή του που ερμηνεύεται από τους περισσότερους ως ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου να μην υπολογίζουν στην δική του στήριξη στα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια.

Μετά την διαφοροποίησή του στην ψηφοφορία του τελευταίου πολυνομοσχεδίου και την διαγραφή του από τον πρόεδρο της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αλέξη Τσίπρα, διέρρευσαν πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Παναγούλη να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ωστόσο με την νέα του παρέμβαση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «είμαι αναγκασμένος να σας δηλώσω ότι θα λειτουργώ ως ανεξάρτητος βουλευτής, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα όλων εκείνων των συμπολιτών μας που εδώ και πέντε χρόνια πλήττονται βάναυσα από τα μνημόνια» και προσθέτει «ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισα εγώ. Είχα όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται ήδη δέκα μήνες στην εξουσία και στην οποία τόσο πολύ είχε πιστέψει ο Λαός μας, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές και τοκογλύφους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγούλης: Να μην υπολογίζει σε μένα η κυβέρνηση"

Διαβεβαιώσεις Καμμένου για μισθούς και συντάξεις των ενστόλων

Εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας πως οι σχετικοί κωδικοί βρέθηκαν από τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα και εξοικονομήθηκαν τα χρήματα για να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα, ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως -παρότι το θέμα έχει σταματήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που δεν έχει τα κονδύλια, και στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος -το υπουργείο Άμυνας για κάθε χρόνο που περνά, θα βάζει τα ποσά στον κωδικό για να αποδοθούν με την πρώτη υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

«Η δική μου υπογραφή είναι πάνω στην κοινή υπουργική απόφαση. Ο νόμος είναι έτοιμος, τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα και λεφτά μπαίνουν» τόνισε ο Π. Καμμένος, ενώ η βουλευτής αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του και τον κατηγόρησε για άκρατο λαϊκισμό.

«Οι δηλώσεις σας, ότι εγώ έβαλα την υπογραφή μου, αλλά το θέμα θα κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών συνιστούν το άκρον άωτον του λαϊκισμού. Γιατί εσείς κάνετε τον καλό τη στιγμή ενώ γνωρίζετε ότι το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών συναρτάται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες» είπε η κ. Παπακώστα προς τον υπουργό και του ζήτησε να πει με σιγουριά αν το νομοσχέδιο, που προαναγγέλλει, θα έχει την τύχη να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ζητήσει η κυβέρνηση συγγνώμη και ο ίδιος αφού μιλούσαν με αήθη τρόπο για τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρονταν στην διαπραγμάτευση και τους χαρακτήριζαν «γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές».

«Εμείς διαπραγμάτευση κάνουμε όρθιοι» απάντησε κ. Καμμένος προσθέτοντας πως στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας κανείς δεν διαπραγματεύθηκε με την τρόικα και με εντολή του ουδείς αξιωματικός συναντήθηκε μαζί τους. «Εγώ δεν πηγαίνω τη νύχτα στο Χίλτον, ούτε τα μεσημέρια. Τουλάχιστον στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν θα μπει κανείς που να έχει πρόσβαση στα απόρρητα, ούτε θα βγαίνουν αυτά προς τα έξω», πρόσθεσε.

Επιπλέον επανέλαβε, προς την ερωτώσα βουλευτή για το ζήτημα της αποκατάστασης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πως «Έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα. Έχουν δεσμευτεί στον κωδικό από τους εξοπλισμούς και δεν είναι οι εποχές εκείνες που χάνονταν οι εγγυητικές από την γενική διεύθυνση εξοπλισμών, άλλαξαν τα πράγματα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Απαντώντας ο υπουργός σχετικά με τα όσα ακούγονται για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εσωτερική ασφάλεια λόγω πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος, διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι «το Σύνταγμα απαγορεύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας» ή μη μόνον σε περίπτωση κήρυξης της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας. «Ελπίζω ότι δεν θα φθάσουμε ποτέ εκεί» είπε και κάλεσε να αφεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν τη δουλειά τους, «είναι πανίσχυρες σε ηθικό και μέσα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαιώσεις Καμμένου για μισθούς και συντάξεις των ενστόλων"

Κλείνει το βράδυ η σήραγγα Βριλησσίων προς Αεροδρόμιο

Από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, η σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού θα κλείσει στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο λόγω προγραμματισμένης άσκησης ετοιμότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Αττική Οδός ΑΕ, η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο / Μαρκόπουλο και προς τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού θα εκτρέπεται στην «έξοδο 12 - Πεντέλης» που βρίσκεται πριν από τη σήραγγα και θα επανεισέρχεται από τα διόδια Πεντέλης χωρίς την καταβολή δεύτερου διοδίου.

Στην άσκηση ετοιμότητας συμμετέχουν οι Αττικές Διαδρομές, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει το βράδυ η σήραγγα Βριλησσίων προς Αεροδρόμιο"

Εταιρεία έχασε δημόσιο έργο 1.970.000 ευρώ από λάθος του ΕΣΡ

Το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, να καταβάλει νομιμοτόκως σε κατασκευαστική εταιρεία αποζημίωση 255.312 ευρώ και 2.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, καθώς έμεινε εκτός δημόσιου διαγωνισμού (προϋπολογισμού 1.970.000 ευρώ) που είχε επικυρωθεί στην εν λόγω εταιρεία, καθώς αναιτιολόγητα δεν της χορηγήθηκε, σύμφωνα με το νόμο για τον βασικό μέτοχο, πιστοποιητικό περί μη συνδρομής ασυμβιβάστων ιδιοτήτων στα πρόσωπα των μετόχων της.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι κατά πλημμελή εφαρμογή και ερμηνεία των διατάξεων του ν. 3021/2002 (περιορισμοί στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης- βασικός μέτοχος) δεν της χορηγήθηκε το προβλεπόμενο πιστοποιητικό περί μη συνδρομής ασυμβιβάστων ιδιοτήτων στα πρόσωπα των μετόχων της από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με συνέπεια να μην κατακυρωθεί υπέρ της, παρόλο που είχε ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης, η δημόσια σύμβαση για την εκτέλεση έργου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.970.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ τον Φεβρουάριο του 2004 απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για χορήγηση πιστοποιητικού περί μη συνδρομής ασυμβιβάστων ιδιοτήτων σύμφωνα με το νόμο 3021/2002, με την αιτιολογία ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι συγγενής α' βαθμού με τη μοναδική εταίρο και διαχειρίστρια εταιρείας (Ε.Π.Ε.) στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κέρκυρας (ο διαγωνισμός αφορούσε έργο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κερκύρας).

Έτσι, η κατασκευαστική εταιρεία διεκδίκησε μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων 255.312 ευρώ ως αποζημίωση κατά τα άρθρα 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα και το ποσό των 65.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση (κατά τον Αστικό Κώδικα), για την αποκατάσταση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που, όπως υποστήριζε, έχει υποστεί από παράνομες πράξεις των οργάνων του Δημοσίου.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 17094/2015 απόφασή του επισημαίνει ότι το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα για χορήγηση του επίδικου πιστοποιητικού, ενώ ώφειλε να διερευνήσει και να αιτιολογήσει επαρκώς, από ποια στοιχεία προέκυπτε η εικονικότητα της γονικής παροχής του βασικού μετόχου της κατασκευαστικής εταιρείας προς τη κόρη του και μοναδική διαχειρίστρια του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κέρκυρας, καθώς και πώς αυτή η ενέργεια επηρέαζε την οικονομική αυτοτέλεια των προσώπων αυτών.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι η επίμαχη εταιρεία δικαιούται αποζημιώση για διαφυγόντα κέρδη ύψους 255.312 ευρώ, που αντιστοιχούν στα ακαθάριστα έσοδα τα οποία θα ελάμβανε σύμφωνα με την οικονομική της προσφορά από την εκτέλεση του επίδικου έργου.

Τέλος, κρίθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο ότι στην κατασκευαστική εταιρεία πρέπει να επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 2.000 ευρώ, λόγω της παράνομης συμπεριφοράς του ΕΣΡ, καθώς και της αποδυναμώσεως της επαγγελματικής της φήμης, την οποία υπέστη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία έχασε δημόσιο έργο 1.970.000 ευρώ από λάθος του ΕΣΡ"

Διέγραψαν πρόστιμο δύο εκατ. ευρώ σε κοσμηματοπώλη

Μια υπόθεση «χρυσής απάτης» με πρωταγωνιστή γνωστό κοσμηματοπώλη έφερε στο φως η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία ότι μέλη φορολογικής Αρχής διέγραψαν αναιτιολόγητα πρόστιμο περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ στον εν λόγω κοσμηματοπώλη για την πώληση πανάκριβων ρολογιών με εικονικά τιμολόγια καταφέρνοντας να μηδενίσει την πληρωμή ΦΠΑ για τις συγκεκριμένες πωλήσεις.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε αμέσως παραγγελία στους επίκουρους συναδέλφους της Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννη Σέβη.

Στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης οι εισαγγελικοί λειτουργοί άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του Δημοσίου σε βάρος του Προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 2238\1994.

Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.

Τι αφορά η υπόθεση

Ολα ξεκίνησαν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη. Με βάση τις εκθέσεις που συντάχθηκαν διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν στις επιχειρήσεις οι εξής παραβάσεις:

* Πουλούσαν ρολόγια τα οποία εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού, και έτσι εκ του νόμου είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ.

* Εβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής Αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν, συμψήφισαν τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα για τις επίμαχες πωλήσεις να μην πληρώνουν ΦΠΑ ούτε ένα ευρώ.

Τη μέθοδο αυτή... μηδενισμού του ΦΠΑ επιβεβαίωσε και ο δεύτερος έλεγχος που έγινε στην εταιρεία και η ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας όμως άσκησε προσφυγή και η επιτροπή, παρά την αρνητική εισήγηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτές τις προσφυγές και να ακυρώσει την επιβολή των προστίμων. Η επιτροπή όμως δεν δικαιολόγησε την απόφασή της, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως λένε εισαγγελικές πηγές, «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών-υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δύο επιχειρήσεις κοσμημάτων».

Με τις αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τη δίωξη, το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημια που φτάνει τα περίπου δύο εκατ. ευρώ.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ενώπιον της οποίας θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και θα δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Διέγραψαν πρόστιμο δύο εκατ. ευρώ σε κοσμηματοπώλη"

Η Ραχήλ Μακρή επέστρεψε σε διευθυντική θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Η Ραχήλ Μακρή επιστρέφει. Αυτή τη φορά, όχι στη Βουλή, αλλά στην υπηρεσία που εργαζόταν πριν εκλεγεί βουλευτής με τους ΑΝΕΛ το 2012.

Μετά την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να εισέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η κυρία Μακρή είχε από τα τέλη Σεπτεμβρίου καταθέσει αίτηση για την επιστροφή της στην υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η αίτηση εγκρίθηκε από τον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, και πλέον επιστρέφει στα καθήκοντά της ως δημόσιος υπάλληλος, με βαθμό, μάλιστα, διευθυντή.

Η απόφαση Σκουρλέτη:

«Σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη 39979/05.10.2015 του ΥΠΕΝ, επανέρχεται αυτοδίκαια στην υπηρεσία η υπάλληλος Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου, από 21/9/2015 ηµεροµηνία υποβολής της εµπρόθεσµης αίτησης επανόδου της στην υπηρεσία, ύστερα από συµµετοχή της στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την 20η Σεπτεµβρίου 2015 και κατατάσσεται στον κλάδο ΤΕ ∆ιοικητικού-Λογιστικού µε ∆' βαθµό» επισημαίνεται στην απόφαση για την αυτοδίκαιη επάνοδό της Ραχήλ Μακρή στο Δημόσιο, που υπογράφει ο Πάνος Σκουρλέτης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ραχήλ Μακρή επέστρεψε σε διευθυντική θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος"

Χωρίς εστία 210 φοιτητές στη Θεσσαλία - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζει στις αρχές Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Φοιτητών των εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας κυρίως, για τα προβλήματα στέγασής τους.

Για την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ για την κάλυψη των αναγκών σε στέγαση-σίτιση-θέρμανση-ζεστό νερό.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει κινητοποίηση σε Δήμο-Περιφέρεια για τα ζητήματα της στέγασης & μετακίνησης (που αφορά στο κόστος των εισιτηρίων).

Στο μεταξύ προχωρούν στη διενέργεια εκλογών την Πέμπτη 26/11/2015 για την ανάδειξη νέων οργάνων του Συλλόγου.

Στην 1η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητριών/τών των εστιών του ΑΤΕΙ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/11/2015, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενώ εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και ορίστηκε ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών για τα νέα όργανα του Συλλόγου. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα σχετικά με τη στέγαση που όχι μόνο δεν λύνονται αλλά οξύνονται και πολλαπλασιάζονται.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δεν πήραν εστία 210 συνάδελφοί μας. Αλλά και για όσους «τυχερούς» εξασφάλισαν δωμάτιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διαμονή μας στις εστίες από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά. Βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που στο στόχαστρο έχει βάλει δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Ότι στερούν από εμάς από τη θέρμανση, το ζεστό νερό, δωμάτια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας χωρίς μούχλες και αποχετεύσεις που να μυρίζουν, μέχρι στέγαστρα για τα ποδήλατα και κοινόχρηστους χώρους για την ψυχαγωγία μας, είναι γιατί δεν θέλουν να κόψουν από τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και επιπλέον καλούν τις οικογένειές μας να πληρώσουν το χαράτσι των 400 ή των 150€. Αντιμετωπιζόμαστε ως πελάτες για κάτι που οι οικογένειές μας έχουν χρυσοπληρώσει μέσα από τη βαριά φορολογία».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς εστία 210 φοιτητές στη Θεσσαλία - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις"

«Ναι» στην εκταμίευση των 2 δισ. από τον ESM

Την εκταμίευση της υποδόσης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούσε από τον Οκτώβριο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Η απόφαση για εκταμίευση της υποδόσης «αντανακλά την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα [στήριξης], καθότι έχει εφαρμόσει μία εκτεταμένη λίστα απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δήλωσε παράλληλα πεπεισμένος ότι αν η υλοποίηση του Μνημονίου συνεχιστεί οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν στους Έλληνες «να κάνουν ορατά βήματα» προς την οικονομική ανάκαμψη.

Η αποδέσμευση των χρημάτων είχε εγκριθεί πολιτικά από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι εταίροι έκριναν πως η χώρας μας είχε υλοποιήσει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, που συνδεόταν με τα 2 δισεκ. ευρώ. Τη θετική εξέλιξη είχε επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή του το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η δεύτερη υποδόση, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία συνδέεται με τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.

Το απόγευμα το Eurogroup συνεδριάζει στις Βρυξέλλες ώστε να εξετάσει την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» στην εκταμίευση των 2 δισ. από τον ESM"

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της

Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για να αποπληρώσει το χρέος της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «South China Morning Post».

Ερωτηθείς πώς η Ελλάδα μπορεί να αναπτύσσεται με ρυθμούς που είναι επαρκείς για την αποπληρωμή του χρέους της και τη στήριξη μίας κοινωνικής υποδομής που αναμένεται από μία δυτική χώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε: «Είναι δυνατό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Και αυτό, καθώς από τη μία πλευρά οι όροι δανεισμού μας είναι πολύ ευνοϊκοί. Έχουμε πολύ μεγάλες διάρκειες αποπληρωμής. Επομένως, το επίπεδο του χρέους από μόνο του δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όταν προσπαθούμε να εκτιμήσουμε το βάρος του ελληνικού χρέους. Είναι πολύ χαμηλότερο απ’ ό,τι δείχνει ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ».

Η άλλη πλευρά της εξίσωσης, είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, είναι ποια είναι μία εύλογη προσδοκία για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. «Είδαμε ότι η ανάπτυξη επανήλθε πέρυσι με τις σωστές πολιτικές. Φέτος, διακόπηκε, επειδή η νέα κυβέρνηση επιχείρησε μία διαφορετική προσέγγιση για 6 ή 7 μήνες. Αντέστρεψαν κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις και η χώρα είχε πάλι προβλήματα. Αλλά γνωρίζουμε από την περυσινή εμπειρία και από την αξιολόγηση των θεσμών, ότι με τις σωστές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα μπορεί να έχει καλή αναπτυξιακή επίδοση», ανέφερε.

Επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία, με τις σωστές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα μπορεί να έχει τον υψηλότερο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. «Επομένως, μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά. Μετά από λίγο, το χρέος μπορεί να αρχίσει να μειώνεται και μπορεί να βγει (η Ελλάδα) από τα προβλήματά της. Αυτό είναι δυνατό, αλλά απαιτεί τη συνέχιση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών», είπε οκ. Ρέγκλινγκ.

ΑΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της"

Τόσκας: Δυο από τους τζιχαντιστές του Παρισιού πέρασαν από τη Λέρο

Από τη Λέρο πέρασαν τον περασμένο μήνα δύο από τους δράστες των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Απαντώντας στις αναφορές του Τύπου, ξένου και ελληνικού, σχετικά με τη διέλευση τζιχαντιστών από ελληνικό έδαφος είπε σε συνέντευξή του στον Real FM, ότι τα δύο συγκεκριμένα άτομα πέρασαν από το ελληνικό νησί στις αρχές Οκτωβρίου.

«Yπήρξαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο, και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως, μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ανταλλάσσουμε πληροφορίες, έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ και τις γαλλικές Αρχές και έχουμε άριστη συνεργασία».

Ξεκαθάρισε ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, υπήρξε συναίνεση στο να μην ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία. «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίες που πρόσκεινται στην τρομοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η Ελλάδα έχει λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, όπου ήδη γίνονταν έλεγχοι. «Προσπαθούμε να είναι ακόμα καλύτεροι, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς, που κυκλοφορεί ο κόσμος μέσα στις μεγάλες πόλεις μας, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρείες κ.λπ.».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Δυο από τους τζιχαντιστές του Παρισιού πέρασαν από τη Λέρο"

Διευκρινίσεις από ΙΚΑ για υποθέσεις εξω-ιδρυματικών επιδομάτων

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις υποθέσεις μη χορήγησης εξω-ιδρυματικών επιδομάτων στις ασθενείς Ασπασία Μπόγρη και στη μικρή Ραφαέλα, η Διοίκηση του IKA θα ήθελε να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

1) Στην περίπτωση της Ασπασίας Μπόγρη, με βάση την υπάρχουσα Γνωμοδότηση των ΚΕΠΑ, δύναται να της χορηγηθεί το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας και σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες μας μπορούν να επανεξετάσουν την υπόθεση, όμως, το αν θα δικαιωθεί του ανωτέρω επιδόματος, ή όχι, άπτεται από τον χαρακτηρισμό του Ιδρύματος που νοσηλεύεται, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας.

2) Στην περίπτωση της Ραφαέλας, έχει εκδοθεί σχετική απόφαση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος, από τον Δ/ντή του Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τρικάλων και θα της χορηγηθεί όταν υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Υποκ/μα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις αυτές με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις από ΙΚΑ για υποθέσεις εξω-ιδρυματικών επιδομάτων"

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου», τόνισε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του παντρικαλινού αγροτικού συλλαλητηρίου,από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η 'Ανοιξη» Απόστολος Θωμόπουλος.

«Όλοι στον αγώνα να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ. Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ως το 2017, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάβλους, τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όπως και πως μειώνουν και καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016», ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Απόστολο Θωμόπουλο, προχωρούν σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, και μειώνουν τις ενισχύσεις-επιδοτήσεις ως το 2019 έως και 50%

Αυτά, πρόσθεσε ο ίδιος, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, στόχος είναι η κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων του νομού.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο"

Ανοίγει ξανά για τους πρόσφυγες το γήπεδο Τάε Κβον Ντο

Ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων θα λειτουργήσει ξανά το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, καθώς το Παλαί του Γαλατσίου παύει από αύριο, Τρίτη, να χρησιμοποιείται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είναι η δεύτερη φορά που το γήπεδο Τάε Κβον Ντο ανοίγει τις πόρτες του για πρόσφυγες, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό για μία εβδομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τον ενημέρωσε ότι το γήπεδο θα αξιοποιηθεί ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας για 7-10 ημέρες, με σκοπό να στεγάσει περίπου 300 άτομα, και τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα έξοδα καθαριότητας και τροφοδοσίας θα τα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο.

Όπως εξηγεί, εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες μέχρι τις επόμενες αθλητικές δραστηριότητες, που είναι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Παλαί του Γαλατσίου υπολογίζονται σε 210 άτομα, ενώ αύριο όσοι δεν επιλέξουν να φύγουν για τα σύνορα, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν αυξηθούν οι ροές και προκύψουν νέες ανάγκες, τότε θα αναζητηθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ξανά για τους πρόσφυγες το γήπεδο Τάε Κβον Ντο"

Ιταλία: Ένας στους τέσσερις κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα έρευνα του Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Istat. Πρόκειται για το 24,4% του πληθυσμού και το συγκεκριμένο ποσοστό είναι κατά τέσσερις μονάδες υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 49,5% του στατιστικού δείγματος δηλώνει, επίσης, ότι δεν είναι σε θέση να πάει μια εβδομάδα διακοπές και το 38,8% ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απρόβλεπτο έξοδο της τάξης των οκτακοσίων ευρώ.

Παράλληλα, πάνω από έξι εκατομμύρια Ιταλοί δεν διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα για υγιή και επαρκή διατροφή. Το 14,3% των Ιταλών, σύμφωνα με το Istat, έχει αφήσει απλήρωτο τουλάχιστον ένα ενοίκιο, έναν λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή μια δόση του στεγαστικού δανείου.

Οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών υπογραμμίζουν ότι «μπορεί τα ποσοστά της έρευνας, που αφορούν το 2014, να δείχνουν μια ελαφρά βελτίωση σε σχέση με το 2013, αλλά είναι σαφές ότι σχετικά με τις διακοπές, η κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμη και σε σύγκριση με την μεταπολεμική περίοδο και τη δεκαετία του ‘50». «Την περίοδο εκείνη - τονίζουν οι ενώσεις καταναλωτών- οι οικογένειες μπορούσαν, τουλάχιστον, να περάσουν μέρος της θερινής περιόδου στα χωριά και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους».

H έρευνα του Istat, τέλος, επιβεβαιώνει το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στην Βόρεια και Νότια Ιταλία: στους ανεπτυγμένους, βόρειους νομούς της χώρας κινδυνεύει με κοινωνικό αποκλεισμό το 17,9% του πληθυσμού. Στην κεντρικές περιοχές της χώρας το ποσοστό είναι στο 22,1% και στην Κάτω Ιταλία ανεβαίνει, με εντυπωσιακό τρόπο, στο 45,6%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Ένας στους τέσσερις κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό"

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς

Τη συνδρομή των πολιτών για την αναγνώριση του τρίτου καμικάζι του Stade de France ζητεί η γαλλική αστυνομία δημοσιεύοντας φωτογραφία του ατόμου που ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη Η του σταδίου στις 13 Νοεμβρίου.

Οι Γάλλοι ερευνητές είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο συγκεκριμένος καμικάζι είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Μόνο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στην περιοχή του Stade de France έχει αναγνωρισθεί: πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, Γάλλο 20 ετών, που κατοικούσε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιαστεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ.

Αυτός και ο άλλος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς"

ΥΠΕΚΑ: Δεν αποκλείεται «πολιτικό σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος

Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας ότι, «αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας». Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση. Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων. Ζήτημα ημερών είναι και η υπογραφή της απόφασης με την οποία θεσπίζεται το μέτρο της λεγόμενης διακοψιμότητας που οδηγεί, επίσης, σε μείωση του κόστους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται, σύμφωνα με το υπουργείο, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τον ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Η ελληνική πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των παγίων σε εταιρεία υπό τον έλεγχο (51%) του Δημοσίου με συμμετοχή κατά 49% της ΔΕΗ. Από την πλευρά των εταίρων, έχει τεθεί, επίσης, η παραχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες, ενδεχομένως από τους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ, πρόταση με την οποία δεν συμφωνεί η κυβέρνηση.

Αναζητείται, επίσης, η μέθοδος αποζημίωσης της ΔΕΗ για την αξία των παγίων που θα εισφερθούν στη νέα εταιρεία (υπολογίζεται σε 450 εκατ. ευρώ) είτε με παραχώρηση άλλων μετοχών εταιρειών του Δημοσίου, είτε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στη διαπραγμάτευση εντάσσονται, επίσης, οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας (τα λεγόμενα ΝΟΜΕ), προκειμένου να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε σχέση με τους αγωγούς, οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία του ΤΑΡ εξασφάλισε αποζημίωση για τη δημόσια γη και για τα δάση, από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός, ενώ αυξήθηκαν σε 32 εκατ. (από 11-16) οι δαπάνες της εταιρείας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς τους τοπικούς Δήμους.

Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται επίσης να υπογραφεί στη Σόφια η επενδυτική απόφαση για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό (IGB), ενώ αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον και για τον Greek Stream, για τον οποίο, όπως τονίστηκε, ενδιαφέρονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Ο νέος αγωγός, όπως και συνολικά το φάσμα των ελληνορωσικών ενεργειακών σχέσεων, θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, στη Μόσχα την 1η και 2 Δεκεμβρίου.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τις θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΚΑ: Δεν αποκλείεται «πολιτικό σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος"

Θωρακίζουν και τη Ρώμη με 2.000 αστυνομικούς επιπλέον

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την καλύτερη φύλαξη των 1440 «ευαίσθητων στόχων» που βρίσκονται στην Ρώμη, αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές με την κινητοποίηση 2.000 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι θα βρίσκονται ακόμη και εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πέρα από την φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια «γενική πρόβα» ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών η οποία θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄'Αντζελο, μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θωρακίζουν και τη Ρώμη με 2.000 αστυνομικούς επιπλέον"

Απεργία 1/12 αποφάσισαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕ είναι καταστροφική», τονίζει η πανελλήνια ομοσπονδία πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) και προαναγγέλλει την προκήρυξη απεργίας και πορεία διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «τη θεωρούμε εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων OΠΑΠ ΑΕ, που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από τη σημερινή κυβέρνηση -κατά δήλωση του κου Τσίπρα-, έναντι των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Ειδικότερα δε η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη. Γι' αυτό από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια».

«Κάνοντας πράξη τα λόγια μας για άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις και ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, με κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών».

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων», ξεκαθαρίζουν.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε δυναμική και μαζική παρουσία στη συγκέντρωση και στην πορεία της Αθήνας την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία 1/12 αποφάσισαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ"

Σοκ: Πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους στην Ειδομένη

Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής δέκα μετανάστες από το Ιράν που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1.000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν την ουδέτερη ζώνη, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και να έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση. 



Οι μετανάστες αυτοί μάλιστα, διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα τις τελευταίες μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



"Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Υπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται ενημέρωση στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου.



"Ανάμεσά τους, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη για προσφυγική προστασία" συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους στην Ειδομένη"

«Στη διάθεση των γαλλικών αεροσκαφών η βάση στο Ακρωτήρι»

Στη διάθεση της Γαλλίας έθεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία.

«Πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι από τη γαλλική αεροπορία που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα», ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι ο στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

«Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσω στο κοινοβούλιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία οφείλει να πραγματοποιήσει μαζί με τη Γαλλία και άλλους εταίρους αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στη διάθεση των γαλλικών αεροσκαφών η βάση στο Ακρωτήρι»"

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ένας στους τρεις εργοδότες θα προτιμούσε να είναι υπάλληλος

Κατά 5,3% ενισχύθηκε η απασχόληση ανάγκης στο εμπόριο, λόγω της ανεργίας, το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

Η απασχόληση στο εμπόριο αυξήθηκε κατά 5,3% φέτος μετά από συνεχή συρρίκνωση την περίοδο 2009-2014, ενισχυμένη κατά 32.824 θέσεις εργασίας. Εντούτοις, παραμένει κάτω από τις 700.000 για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ με εξαίρεση τα έτη 2013 και 2014 βρίσκεται στα επίπεδα του 1997.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται το εμπόριο καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας, με μερίδιο 18,1% στη συνολική απασχόληση και 20,8% στη μη αγροτική απασχόληση.

Ωστόσο και παρά την αισιοδοξία που επικρατεί για το πάγωμα του ρυθμού των λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα, μία στις έξι επιχειρήσεις δηλώνει ότι πιθανά θα αναστείλει την δραστηριότητα της μέσα στο 2016.

Εντύπωση προκαλεί, ότι σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ ένας στους τρεις εργοδότες είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το εμπόριο και να βρει μια θέση μισθωτού στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

«Στην Ελλάδα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που τους ενισχύουν, δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους και να σηκώνουν το βάρος της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, την οποία παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης, περίπου 4 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ αδυνατεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, πάνω από 4 στις 10 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ προβλέπουν μείωση πωλήσεων και κερδών τον επόμενο χρόνο, ενώ, περίπου, 1 στις 3 απέφυγε ή δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη.

Όσον αφορά την απασχόληση, επικρατέστερη τάση είναι η στασιμότητα για το 2016, η οποία όμως συνοδεύεται και από μεγάλη αβεβαιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του 2015 να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες να μην οδηγήσουν σε περισσότερα λουκέτα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ένας στους τρεις εργοδότες θα προτιμούσε να είναι υπάλληλος"

Νέα επέμβαση της αστυνομίας του Τσίπρα σε εργοστάσιο. Μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών

Με κάθε τρόπο η εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα», προσπαθεί να κάμψει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεών της.

Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους προσαχθέντες είναι και ο Λεωνίδας Στολτίδης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Οι απεργοί και τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.

Από την πλευρά τους πάντως και οι συλληφθέντες κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής σε βάρος στελεχών της εργοδοσίας.

Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, Ζήση Λυμπερίδη, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
Συγκεντρωμένοι έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παραμένουν εργαζόμενοι ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και σωματείων ενάντια στις 28 συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστών στο εργοστάσιο Ζούρα.

Οι συγκεντρωμένοι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες αλλά και την καταδίκη τους στην πολιτική καταστολής και διώξεων φωνάζουν συνθήματα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες, και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στο χώρο της συγκέντρωσης προσέρχονται συνεχώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και αντιπροσωπείες σωματείων που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και συνδικαλιστών στην επιχείρηση «Ζούρας».


902
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επέμβαση της αστυνομίας του Τσίπρα σε εργοστάσιο. Μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών"

Αλεξιάδης: Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα - περιουσιολόγιο

Εντός του 2015 θα έλθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία, διότι, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς».

Όπως είπε, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον, όπου θα ληφθούν υπ’ όψιν οι εμπορικές αξίες.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, τόνισε ότι θα αυξάνεται με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα - περιουσιολόγιο"

Στο Taxis τα εκκαθαριστικά για το «χαράτσι» 300 εκατ. σε 30.000 εταιρίες

Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά για 30.000 επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου, η οποία βεβαιώθηκε με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα κέρδη του 2014, από το 80% στο 100%.

Το ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο. Κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα ο μέσος έξτρα φόρος για κάθε νομικό πρόσωπο να είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ, δίνοντας ένα ακόμα χαστούκι στην ήδη πιεσμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Οι πιέσεις στη ρευστότητα εντείνονται από το γεγονός ότι ο έξτρα φόρος (για την ακρίβεια, η έξτρα προκαταβολή) θα πρέπει να εξοφληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αυξημένες προκαταβολές φόρου, για κέρδη τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2014, αφορούν όλα τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες οι οποίες είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80%, σε αντιδιαστολή με τράπεζες και ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες ήδη επιβαρύνονταν με προκαταβολή 100%.

Μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων το καλοκαίρι, με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται πλέον και προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς, εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Οι υπόχρεοι σε αυξημένη προκαταβολή θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη ΔΗΛΕΔ.

Με τις αυξήσεις προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα κλείνει για φέτος ο κύκλος των εκ των υστέρων (μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων) αναδρομικών επιβαρύνσεων, ο οποίος άνοιξε στα μέσα Οκτωβρίου, όταν βεβαιώθηκε έξτρα φόρος περίπου 50 εκατ. ευρώ σε αγρότες (διπλασιάστηκε η προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%) και σε υπόχρεους σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυξήθηκε ο συντελεστής από το 10% στο 13%).

Δεν τελειώσαμε, όμως, γενικά. Το 2016 έρχεται νέος κύκλος επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ηδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους (οι επιβαρύνσεις θα φανούν στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων που θα υποβληθούν του χρόνου), ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Taxis τα εκκαθαριστικά για το «χαράτσι» 300 εκατ. σε 30.000 εταιρίες"

Πώς θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες από τα ανείσπρακτα ενοίκια

Με μια απλή άσκηση αγωγής, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θέλουν να γλιτώσουν από τη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων να βγάλουν αυτό τον βραχνά από το κεφάλι τους, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά (φωτ.), από την οποία προκύπτει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων προσυπογράφουν τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές.

Την περασμένη εβδομάδα, ψηφίστηκε η διάταξη η οποία ορίζει ότι, μετά την κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δηλώνουν τα ανείσπρακτα ενοίκια σε ειδικό κωδικό της δήλωσης, με ορισμένες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην καταστρατηγηθεί το μέτρο.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς υπενθύμισε, στο πλαίσιο εκδήλωσης ιδιοκτητών το Σάββατο, ότι η μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων ήταν πάγιο και ανυποχώρητο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ, με γνωστές τις πρόσφατες περιπέτειες του θέματος.

«Αφότου ήδη καταργήθηκε η εκχώρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο δημόσιο, αίτημά μας ήταν πλέον να αναβληθεί η φορολόγησή τους μέχρι τον χρόνο της τυχόν είσπραξής τους. Για να γίνει αυτό όμως χωρίς τον κίνδυνο εκτεταμένης καταστρατήγησης, που θα οδηγούσε σε τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων και κατά συνέπεια σε ανατροπή της όποιας ρύθμισης, δεν θα αρκούσε πλέον μια απλή υπεύθυνη δήλωση του φορολογούμενου, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και μια οποιασδήποτε μορφής δικαστική απόφαση ή έστω προσφυγή στη δικαιοσύνη, που να αποδεικνύει την αλήθεια της δήλωσης περί μη είσπραξης των μισθωμάτων», ανέφερε προσυπογράφοντας τις πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις.

«Με το άρθρο 11 του Ν. 4346/2015 που δημοσιεύτηκε στις 20.11.2015, και αφορά τα ανείσπρακτα ενοίκια από 1.1.2015 και μετά, θεσμοθετήθηκε η μόνη πρακτικά δυνατή λύση: Συγκεκριμένα ορίστηκε ότι τα ανείσπρακτα ενοίκια δεν θα συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του εκμισθωτή, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα ανείσπρακτα μισθώματα θα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και θα φορολογούνται στο οικονομικό έτος που θα εισπραχθούν.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η νέα ρύθμιση δεν προϋποθέτει εξώσεις, και ούτε καν διεξαγωγή δίκης, αφού αρκείται σε απλή άσκηση αγωγής, έστω και την τελευταία στιγμή προ της κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες από τα ανείσπρακτα ενοίκια"

Μοντέλο αυθαιρέτων για την κύρωση των δασικών χαρτών - Τι θα πληρώσουν οι πολίτες

Υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικού με το οποίο θα επικυρώνεται ο χαρακτήρας της έκτασης στην οποία έχει κυρωθεί ο δασικός χάρτης προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία επιδιώκει να τρέξει τους δασικούς χάρτες αλλά και να αντλήσει πόρους που θα συμβάλλουν στην χρηματοδότηση του έργου.

Το πιστοποιητικό των δασικών χαρτών, το οποίο «αντιγράφει» τα αντίστοιχα δικαιλογητικά των αυθαιρέτων (σ.σ. πιστοποιητικό εκδίδεται σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου ως αποδεικτικό στοιχείο ότι μία ιδιοκτησία δεν έχει πολεοδομικές παραβάσεις), θα χορηγείται από το οικείο κτηματολογικό γραφείο και όπου δεν υπάρχει Κτηματολόγιο από την Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κάθε περιοχής.

Το πιστοποιητικό αυτό θα εκδίδεται σε κάθε μεταβίβαση ή άλλη μεταβολή εμπράγματων δικαιωμάτων προκειμένου να βεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα του δημοσίου επί της έκτασης που κυρώνεται ο χάρτης. Σε διαφορετική περίπτωση οι πράξεις θα κρίνονται ανίσχυρες και άκυρες. Το ύψος του τέλους που θα επιβαρύνει τις συναλλαγές των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας με την πολιτεία θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία από τις προβλέψεις της επικείμενης τροποποίησης του νόμου 3889/2010 της Τίνας Μπιρμπίλης που επιχειρεί το υπουργείο και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης για την επιτάχυνση της κύρωσης των δασικών χαρτών που έχουν περιέλθει σε τέλμα και υπάρχουν ισχυρές πιέσεις να «τρέξουν». Μέχρι σήμερα έχει κυρωθεί μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών της ελληνικής επικράτειας, ενώ έχει αναρτηθεί το 1,12%. Συνολικά οι δασικοί χάρτες που έχουν καταρτιστεί φθάνουν στο 22,57% και υπό κατάρτιση βρίσκεται το 32,18%.

Στόχος είναι να αποκτήσει η χώρα κτηματολόγιο αλλά και να οριοθετηθούν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για την επενδυτική αξιοποίηση πολλών περιοχών, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα και την περιουσία του δημοσίου. Εσχάτως μάλιστα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους δασικούς χάρτες και ως «εργαλείο» για την κατοχύρωση περιουσιακών στοιχείων μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Πρόκειται για περιοχές που φύτρωσαν αυθαίρετοι οικισμοί και σήμερα διεκδικούν διευθέτηση του προβλήματος με την αρωγή της πολιτείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοντέλο αυθαιρέτων για την κύρωση των δασικών χαρτών - Τι θα πληρώσουν οι πολίτες"

ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες

Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 23.11.2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θαμκαταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 €.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.500, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους.

Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες"

Βαρουφάκης στον Guardian: «Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε»

Για το προσφυγικό ζήτημα, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την θητεία τους ως υπουργός Οικονομικών της χώρα μας μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο τέως ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν μετανιώνει καθόλου για την θητεία του στο υπουργείο, τονίζοντας πως πιστεύει ότι έκανε «το σωστό».

«Το casual ντύσιμό του και η ειλικρίνειά του τον έκαναν αγαπητό για πολύ κόσμο, όταν υπηρέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, αναγκάστηκε τελικά να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα», έγραψε ο Guardian και ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η γενική στρατηγική που ακολούθησε «ήταν σωστή».

«Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 ημέρες προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πώς οι πιστωτές της Ελλάδας συμπεριφέρθηκαν στην χώρα, «σαν να ήταν πιόνι σε μια σκακιέρα» καθώς και ότι η Αθήνα «είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε»!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, οι πιστωτές ενδιαφέρονταν περισσότερο να «συντρίψουν» την ελληνική κυβέρνηση διότι «τόλμησε να τους αντιταχθεί», με μοναδικό στόχο να εκφοβίσουν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.

«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω αυτό το "όπλο"», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, ο τέως υπουργός υποστήριξε ότι η απάντηση της Ευρώπης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των διαχωρισμών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη καθώς «έχει κατακερματίσει την ήπειρο και έχει στρέψει το ένας κράτος-μέλος ενάντια στο άλλο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης στον Guardian: «Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε»"

Μέχρι το καλοκαίρι η φύση θα αποκαταστήσει Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι

Αποτελούσαν ίσως τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου, τόσο αυτή του Πόρτο Κατσίκι, όσο και αυτή των Εγκρεμνών. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά την περασμένη Τρίτη προκειμένου να «θαφτούν» από τις κατολισθήσεις μετά τον σεισμό που έπληξε την Λευκάδα.

Η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτήν των Εγκρεμνών, εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Το Πόρτο Κατσίκι έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, ενώ το κύμα σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.

Την ίδια ώρα «βομβαρδισμένο» μοιάζει και το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία.

«Η θάλασσα θα κάνει τη δουλειά της τον χειμώνα και θα αποκαταστήσει το τοπίο, όπως κάνει επί χιλιάδες χρόνια. Αυτές οι διεργασίες γίνονται συνεχώς. Οι παραλίες αυτές είναι πανέμορφες και γνωστές παγκοσμίως, ακριβώς επειδή συμβαίνουν εκεί αυτά τα γεωλογικά γεγονότα. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πάλι όπως τις ξέρουμε, ίσως με κάποιους επιπλέον βράχους», είπε στο «Εθνος» ο κ. Παπαθανασίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι το καλοκαίρι η φύση θα αποκαταστήσει Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι"

Μαριέττα Γιαννάκου: Η ΝΔ είναι στο χείλος του γκρεμού

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δήλωσε τη Δευτέρα η Μαριέττα Γιαννάκου, μετά την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Όσον αφορά στην πρόταση του Κυρ.Μητσοτάκη να αναλάβει η ίδια μεταβατική πρόεδρος, η κ. Γιαννάκου έκανε λόγο για «βαρύ φορτίο», που θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από τους υποψηφίους αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

«Είναι παρακμιακά φαινόμενα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega, σχολιάζοντας τα όσα σημειώθηκαν την Κυριακή.

Η κ. Γιαννάκου επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό, εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις.
Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.

Σε ερώτηση για πιθανή ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα «διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών». Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαριέττα Γιαννάκου: Η ΝΔ είναι στο χείλος του γκρεμού"

Μητρόπουλος: Κι όμως, η «ρήτρα εισοδήματος» για τις κατώτατες συντάξεις έχει ήδη ψηφιστεί

Στην αποκάλυψη ότι η λεγόμενη ρήτρα εισοδήματος, με την οποία θα κρίνεται η καταβολή ή μη της κατώτατης σύνταξης περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφιστεί προχωρά ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους Αλέξης Μητρόπουλος.  

Διευκρινίζει δε ότι τώρα οι δανειστές απαιτούν «ρήτρα περιουσίας» σε όλες τις συντάξεις.

Σε αναλυτική ανακοίνωσή του για τα ισχύοντα με βάση το μνημόνιο, αναφέρει:
 
1.Κατώτατη σύνταξη μετά το 67ο έτος ηλικίας με «ρήτρα εισοδήματος», έχει ήδη ψηφιστεί!
Με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1020) ορίστηκε ότι η κατώτατη σύνταξη (ή «βασική» ή «εθνική») θα καταβάλλεται μετά το 67ο έτος της ηλικίας και με εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα η διάταξη είναι διατυπωμένη ως εξής: «Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές, εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κριτήρια μόνον όταν θα έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη».

Στην αγγλική διατύπωση του κειμένου, όπως είναι ενσωματωμένο στη Δανειακή Σύμβαση του καλοκαιριού (όπως αποτυπώθηκε στις 14-8-2015 στον ν. 4336/2015) και στην παρ. 2.5.1 (σελ. 21) με τίτλο «Pensions» («Συντάξεις») αναφέρεται το εξής: «.... andensured that people retiring after 30 June 2015 will have access to the basic, guaranteed contributory, and means testedpensions only at the attainment of the statutory normal retirement age of currently 67 years.».

Συμπέρασμα: Όσοι ανακαλύπτουν ΣΗΜΕΡΑ ότι οι δανειστές πιέζουν τώρα για την εξάρτηση της καταβολής της κατώτατης σύνταξης και από εισοδηματικά κριτήρια, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι αυτό έχει ήδη ψηφιστεί!
 
2. Κατώτατη σύνταξη με βάση ΜΟΝΟ τις εισφορές («οργανικό τμήμα») προ του 67ου έτους, έχει ήδη ψηφιστεί!
Με το τρίτο Μνημόνιο επίσης (ν. 4336/2015 άρθρο 2 παρ. Ε2 περ. 1α) προβλέπεται ότι όσοι συνταξιοδοτούνται από 1-7-2015 και εφεξής λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης, λαμβάνουν ΜΟΝΟ το ποσό της σύνταξης που προκύπτει από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις («οργανικό ποσό»), που αντιστοιχούν δηλαδή ΜΟΝΟ στις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Η μη καταβολή του «κοινωνικού» τμήματος της κατώτατης σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά την 1-7-2015, χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, θεσπίστηκε ήδη με τον ν. 4337/2015 (άρθρο 1) για τον ιδιωτικό τομέα και με τον ν. 4342/2015 (άρθρο 1) για τον δημόσιο τομέα και τους ενστόλους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που κατέθεσαν αίτηση από 1-7-2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος στην ηλικία, δεν θα λάβουν το λεγόμενο ''προνοιακό'' τμήμα της σύνταξης (δηλαδή αυτό μεταξύ της αναλογίας των εισφορών τους και έως τα 486 €, που μετά την εγκύκλιο Χαϊκάλη έγιναν 392 €). Σε αυτή την κατηγορία των νεο-συνταξιούχων, η μέση κατώτατη σύνταξη θα κυμαίνεται μεταξύ 250-300 €!
 
3. Κατώτατη σύνταξη, θεσμός υπό κατάργηση!
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ακόμα και όσοι συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το συμπέρασμα αυτό, φυσικά, προκύπτει από την απλή μετάφραση του κειμένου του ίδιου του τρίτου Μνημονίου και ειδικά από τη φράση «means tested pensions» (σελ.21). Τι σημαίνουν αυτές οι τρεις λέξεις και τι κρύβεται πίσω από αυτές;

Με μια αναζήτηση στην διεθνή βιβλιογραφία της Κοινωνικής Ασφάλισης διαπιστώνουμε ότι το «means-tested government age pension system» είναι ένα ολόκληρο σύστημα εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για τις ελάχιστες εγγυημένες συντάξεις μετά από συγκεκριμένη ηλικία.

Η ακριβής μετάφραση στα αγγλικά είναι: «Social Welfare= a test involving the checking of a person's income to determine whether he qualifies for financial or social aid from a government.». Δηλαδή «το υπό εξέταση ατομικό εισόδημα που θα καθορίσει το αν κάποιος πληροί τα κριτήρια για κοινωνική ή οικονομική βοήθεια από μια κυβέρνηση.».
Είναι η τελευταία τάση της νεοφιλελεύθερης θεωρίας για την Κοινωνική Ασφάλιση, σύμφωνα με την οποία η σύνταξη δεν είναι συνάρτηση ΜΟΝΟ της εργασίας και της κρατικής ενίσχυσης, αλλά θεσμός εξαρτώμενος από τη γενική περιουσιακή κατάσταση του δικαιούχου τής σύνταξης ή της εκάστοτε παροχής.
 
4. Η «ρήτρα Αυστραλίας» έχει ήδη ψηφιστεί
Ο συσχετισμός της καταβολής της κατώτατης σύνταξης (και γενικά όλων των συντάξεων) με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ισχύει σήμερα στη μακρινή και όμορφη Αυστραλία («ρήτρα Αυστραλίας»), όπως προκύπτει άλλωστε και από την επίσημη ιστοσελίδα της Αυστραλιανής κυβέρνησης  (http://www.humanservices.gov.au/customer/services/centrelink/age-pension), η οποία, εδώ και αρκετά χρόνια, εφαρμόζει το σύστημα παροχών σε ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα, όχι ανάλογα με τις εισφορές που καταβάλλουν, αλλά ανάλογα με τη συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

Το αυστραλιανό «πρότυπο», που -αν και διαφορετικό- αποτελεί …υπόδειγμα για τους δανειστές και προσπαθούν να το επιβάλλουν στη χώρα μας, έχει αποσυνδέσει τη χορήγηση σύνταξης από την εργασία και τις εισφορές και χορηγεί παροχές ανάλογα με τη φορολογία και τα «assets» (περιουσιακά στοιχεία) των δικαιούχων αυτών των παροχών! Οι παροχές αυτές επίσης εξαρτώνται και από τα χρόνια διαμονής στην Αυστραλία, καθώς και από την ηλικία του δικαιούχου της παροχής, που εκεί είναι το 65ο έτος ηλικίας, ενώ οι δανειστές επέβαλαν στην Ελλάδα το 67ο έτος!
 
5.Οι δανειστές απαιτούν ρήτρα περιουσίας σε όλες τις συντάξεις!
Οι συντάξεις με βάση το εισόδημα ή την περιουσία («ρήτρα Αυστραλίας») είναι, ως εκ τούτου, γεγονός και η εφαρμογή τού ήδη ψηφισμένου μέτρου (ν. 4336/2015 σελ. 1020) είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί από τις κατώτατες συντάξεις και σε όλες ανεξαιρέτως τις παροχές (συντάξεις, επιδόματα).

Αν εφαρμοστεί αυτό, θα υπάρξει βίαιη προλεταριοποίηση όλων, τόσο των χαμηλοσυνταξιούχων μας, αλλά και των μικρομεσαίων, των επιστημόνων και των αγροτών μας.

Οι ειδικοί της Κοινωνικής Ασφάλισης καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι η κατώτατη σύνταξη δεν είναι σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα, ούτε χάρισμα των κυβερνήσεων στους συνταξιούχους! Είναι σύνταξη που την κέρδισε με το αίμα και τον αγώνα της η Εργατική Τάξη, αφού εδώ και πολλά χρόνια ισούται με 15 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Το ύψος της ορίζεται στις περιπτώσεις 3α και 4 της υποπαρ. ΙΑ.11 της παρ. Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (σήμερα ανέρχεται σε 26,18 Χ15 = 392,7€), ο οποίος μείωσε (μετά την Π.Υ.Σ. 6/2012) το ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη από τα 33,04 σε 26,18 €. Δεκαπέντε ημερομίσθια ελάχιστης εργατικής δύναμης λοιπόν, που φέρουν το βάρος του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων, αποτέλεσμα της υπεραξίας που παράγει η εργασία τους και καρπώνεται η ιδιωτική ή κρατική εργοδοσία.

Οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου δημιουργούν συνθήκες που στο μέλλον θα οδηγήσουν ή στην κατάργηση των συντάξεων για την πλειονότητα των συνταξιούχων και την εξώθησή τους (όσων από αυτούς δύνανται) στην ιδιωτική ασφάλιση ή στην «επιδοματοποίηση» των συντάξεων των πιο φτωχών από αυτούς. Θα οδηγήσουν νομοτελειακά στη βίαιη φτωχοποίηση την πλειοψηφία των συνταξιούχων μας.
 
Ο ελληνικός λαός, οι νέοι, οι γυναίκες, όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να συναινέσουν στη σχεδιαζόμενη εξαθλίωσή τους μέσα από τις ακραία νεοφιλελεύθερες συνταξιοδοτικές αυτές ρυθμίσεις του νέου Μνημονίου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους, να μην αφήσουν τις κατώτατες συντάξεις, όλες τις συντάξεις, να γίνουν βορά στις διαθέσεις των νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών.

Τους καλεί να απαιτήσουν αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους με βάση ένα δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος: Κι όμως, η «ρήτρα εισοδήματος» για τις κατώτατες συντάξεις έχει ήδη ψηφιστεί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news