facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Χειρουργούσε για χρόνια χωρίς πτυχίο σε δημόσιο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει για την περίπτωση 47χρονου, ο οποίος χωρίς πτυχίο ιατρικής χειρουργούσε επί σειρά ετών και ώς τον περασμένο μήνα σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας φτάσει μάλιστα να γίνει και διευθυντής κλινικής.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο 47χρονος χρησιμοποιώντας πλαστό τίτλο σπουδών Ιατρικής και Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο της Νάπολι της Ιταλίας κατάφερε να κάνει ειδικότητα και να διορισθεί ως χειρουργός γιατρός σε διευθυντική θέση νοσηλευτικού ιδρύματος της πρωτεύουσας.

Ο ίδιος αναζητείται για να δώσει εξηγήσεις, αλλά -όπως όλα δείχνουν- έχει εξαφανιστεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειρουργούσε για χρόνια χωρίς πτυχίο σε δημόσιο νοσοκομείο"

Οι Anonymous υποστηρίζουν πως ξέρουν που θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές

Οι Anonymous, οι χακτιβιστές που έχουν κηρύξει τον κυβερνοπόλεμο με τους τζιχαντιστές, υποστηρίζουν πως κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ προειδοποιούν πως νέες επιθέσεις τζιχαντιστών προετοιμάζονται σε ΗΠΑ, Ινδονησία, Ιταλία και Λίβανο την Κυριακή και πως εδώ και καιρό έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Πρόκειται για την ομάδα των Anonymous «OpParisIntel», η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα των International Business Times, υποστηρίζει πως έχει συλλέξει πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικότερα αναφέρεται σε πιθανή επίθεση στη Philips Arena στην Ατλάντα την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια αγώνα πάλης του WWE, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις σε Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Ινδονησία και Λίβανο.

«Στόχος μας», σημειώνουν, «είναι να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να γνωρίζει πως υπάρχει απειλή και πιθανότητα επίθεσης». «Ένας ακόμη στόχος μας είναι να μάθει το Ισλαμικό Κράτος ότι ο κόσμος γνωρίζει για τις ενδεχόμενες επιθέσεις του και μπορεί να της ακυρώσει, γεγονός που ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει τους τζιχαντιστές έστω προσωρινά», προσθέτουν. Ηεν λόγω ομάδα των Anonymous υποστηρίζει πως έχει ενημερώσει και τις αρχές για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τους International Business Times, έχουν ενημερώσει την MI5, τη CIA και το FBI καθώς και τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Η λίστα των πιθανών στόχων που δημοσίευσαν οι Anonymous και αναδημοσιεύουν οι International Business Times είναι:

Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Paris)
Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)
Demonstration by Collectif du Droit des Femmes (Paris)
Feast of Christ the King celebrations (Rome/Worldwide)
Al-Jihad, One Day One Juz (Indonesia)
Five Finger Death Punch (Milan)
University Pastoral Day (Holy Spirit University of Kaslik, Lebanon)

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Anonymous υποστηρίζουν πως ξέρουν που θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές"

Διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος [Βίντεο]

Ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για λόγους ασφαλείας. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι παίκτες των ερυθρόλευκων, που μπήκαν για ζέσταμα, δέχτηκαν φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για οριστική διακοπή του αγώνα ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τους οπαδούς να σπάνε την πόρτα της θύρας 13 και να εισβάλουν εντός του γηπέδου. Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με συγκρούσεις σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Οδομαχίες και εκτός γηπέδου. Νωρίτερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τα οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας αστυνομικός.

Μετά την φωτοβολίδα που έπεσε στον παίκτη του Ολυμπιακού, ο γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης έδωσε εντολή στους παίκτες της ομάδας του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ο Σάββας Θεοδωρίδης επικαλέστηκε τον νέο αθλητικό νόμο και ζητάει το παιχνίδι να μην ξεκινήσει. «Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει σε ζούγκλα», ανέφερε. Μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων, και ενώ οι δύο ομάδες είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς αποφάσισε ο αγώνας να μην ξεκινήσει για λόγους ασφαλείας.



Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Φωτοβολίδες έπεσαν πάνω στους παίκτες μας. Ο νόμος του κυρίου Κοντονή είναι σαφής, δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Τραυματίστηκε ο Φινμπόγκανσον έκαψαν το χέρι του, το ίδιο και ο Μιλιβόγιεβιτς. Εμείς δεν παίζουμε σε ζούγκλα! Κύριοι δεν έχετε το φιλότιμο να παίξουμε ποδόσφαιρο αλά Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλετε με άλλους τρόπους να μας κερδίσετε. Περιμένουμε την απόφαση των διαιτητών σύμφωνα με το νέο νόμου. Έπεσαν φωτοβολίδες κατευθυνόμενες. Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει σε ζούγκλα».

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το αν θα διεξαγόταν ο αγώνας, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σημείωσε πως ο μοναδικός αρμόδιος για να αποφασίσει τη διεξαγωγή ή όχι του αγώνα είναι ο διαιτητής. «Ο μοναδικός υπεύθυνος για την διεξαγωγή της αναμέτρησης είναι ο διαιτητής Παππάς. Αυτός παίρνει την τελική απόφαση», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ίδιος «είναι στη συνέχεια αρμόδιος για να επιληφθεί για την επιβολή ποινών σε διοικητικό επίπεδο στη συνέχεια».












tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος [Βίντεο]"

Ο Πρόεδρος του Μάλι προειδοποιεί: Καμία περιοχή στον κόσμο δεν είναι στο απυρόβλητο

Σε επαγρύπνηση κάλεσε σήμερα του πολίτες πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρέθηκε πριν από ένα εικοσιτετράωρο στο στόχαστρο τζιχαντιστών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κανένα μέρος σε όλόκληρο τον κόσμο, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» των τρομοκρατών.

Ο επικεφαλής του κράτους του Μαλί συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Μοντίμπο Κεϊτά και ορισμένους από τους υπουργούς της κυβέρνησής κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στο ξενοδοχείο, στη συνοικία Χαμνταλάγε, όπου παραμένει και σήμερα ισχυρή η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το Μαλί δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή» και «καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο αυτών των βαρβάρων μιας άλλης εποχής» είπε ο ίδιος εξερχόμενος του κτιρίου, όπου όμως απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν.

Ο Κεϊτά καταφέρθηκε εναντίον των δραστών αυτής της επίθεσης. «Οι αξίες μας δεν είναι οι αξίες τους, (…) η "αξία της ζωής" τους είναι άγνωστη, για αυτό ακριβώς πρέπει να προσέχουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Μαλί.

«Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση», «να προσέχετε» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξήρε τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί, που επενέβησαν εναντίον των ενόπλων με την υποστήριξη των δυνάμεων από τη Γαλλία, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

«Ο επαγγελματισμός τους ήταν θαυμάσιος» σημείωσε, προτού μεταβεί σε ένα νοσοκομείο του Μπαμακό για να επισκεφθεί ορισμένους από τους τραυματίες.

Σε ένα διάγγελμα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο πρόεδρος Κεϊτά έκανε λόγο για έναν απολογισμό 19 νεκρών, 7 τραυματιών και 2 νεκρών ενόπλων.

Από την πλευρά της μια πηγή του στρατού με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο μίλησε για τουλάχιστον 27 νεκρούς μεταξύ των 170 ενοίκων και εργαζομένων στο ξενοδοχείο Radisson Blu που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης αλλά και «τουλάχιστον 3 τρομοκράτες που σκοτώθηκαν ή ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι».

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 13 ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών: 6 Ρώσοι, 3 Κινέζοι, 2 Βέλγοι, 1 Αμερικανίδα, 1 Σενεγαλέζος.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πρόεδρος του Μάλι προειδοποιεί: Καμία περιοχή στον κόσμο δεν είναι στο απυρόβλητο"

Ομόλογο 50 εκατ. έσπασε το ΕΤΕΑ για να καταβάλλει συντάξεις

Ομόλογο 50 εκατ. ευρώ έσπασαν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις στις 27 και 30 Νοεμβρίου.

Το ποσό που χρειάζονται για τους 1,1 εκατ. συνταξιούχους είναι 280 εκατ. ευρώ, αλλά λείπουν τα 50 εκατ. τα οποία θα τα πάρουν με ρευστοποίηση ομολόγων γιατί όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος "τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν".

Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του ΕΤΕΑ στις 17 Νοεμβρίου και η ρευστοποίηση θα γίνει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου που σημαίνει ότι οι επικουρικές θα πληρωθούν κυριολεκτικά "με την ψυχή στο στόμα" την Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Στην έγγραφη εισήγηση προς τη διοίκηση που πήρε και την τελική απόφαση, αναφέρεται ότι η άντλησητων 50 εκατ. ευρώ θα γίνει με ρευστοποίηση 2.119.416 μεριδίων σε σύνολο 53.801.905 μεριδίων που κατέχει το ΕΤΕΑ στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνο με την απόφαση είναι και υπουργείο Εργασίας, καθώς ούτε προβλέπεται ούτε υπάρχει καμία δυνατότητα στήριξης από τον Κρατικό Προϋπολογιασμό.

Αν τα αποθεματικά χρειαζόταν να ρευστοποιηθούν στο σύνολό τους, επαρκούν μόνο για συντάξεις 4 μηνών,καθώς ανέρχεται με τη σημερινή τρέχουσε τιμή σε 1,27 δισ ευρώ ενώ οι μηνιαίες υποχρεώσεις του ταμείου είναι 280 εκατ. ευρώ. Αν υπολογιστούν και άλλες 135.000 συντάξεις που δεν πληρώνονται επειδή δεν έχουν βγει οι αποφάσεις, τότε τα αποθεματικά θα μπορούσαν να συντηρήσουν το ταμείο για 2-3 μήνες το πολύ.

Το ροκάνισμα των αποθεματικών προδίδει ότι τελικά οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες αν όχι διπλάσιες, στο 15% αντί 8% σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Ταμείου.

Η πρόκληση μάλιστα είναι ότι το ΕΤΕΑ θεωρεί ότι τα αποθεματικά δεν είναι για να λειτουργούν ως κουμπαράς για τους μελλοντικούς συνταξιούχους αλλά για να πληρώνονται οι συντάξεις για τις οποίες το κούρεμα-αν συνεχιστεί αυτή η τακτική-θα είναι μεγαλύτερο καθώς το έλλειμμα του ταμείου ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ. Για να μηδενιστεί το έλλειμμα του 2015 θα πρέπει να γίνουν μειώσεις ως και 12% Όσο δεν λαμβάνονται αποφάσεις το ψαλίδι θα είναι στο τέλος μεγαλύτερο.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόλογο 50 εκατ. έσπασε το ΕΤΕΑ για να καταβάλλει συντάξεις"

Νέα βάρη για ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων

Αυξάνονται εκ νέου οι δαπάνες όσων μισθώνουν ακίνητα ή όσων επιχειρούν να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους, προκειμένου να αποπληρώσουν άλλες οφειλές τους. Οπως προκύπτει, ο νέος νόμος 4122/2015 που ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες περιλαμβάνει και μια σειρά νέων υποχρεώσεων για τους κατόχους ακινήτων. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται και στα κτίσματα που είναι μικρότερα των 50 τ.μ. η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Για τα συγκεκριμένα ακίνητα, το κόστος έκδοσης του πιστοποιητικού αντιστοιχεί σε περίπου ένα μηνιαίο ενοίκιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όποιος δεν συμμορφώνεται, απειλείται με πρόστιμο που ξεκινά από 1.000 ευρώ και αγγίζει ακόμα και τα 10.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα ακίνητα.

Το εν λόγω ενεργειακό πιστοποιητικό ήταν υποχρεωτικό τα τελευταία χρόνια για όλα τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται ή πωλούνται στη χώρα, εφόσον όμως ήταν μεγαλύτερα των 50 τ.μ. Πλέον, και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου του 2016, η έκδοση ΠΕΑ θα είναι υποχρεωτική και για τα μικρότερα ακίνητα, εφόσον αυτά αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής (μίσθωσης ή πώλησης). Οπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, στις αλλαγές του νόμου περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, εφόσον αυτό αποτελεί αντικείμενο εμπορικής καταχώρισης στον Τύπο ή το Διαδίκτυο, με στόχο την πώληση ή ενοικίασή του.

Παράλληλα, από το νέο έτος καθίσταται υποχρεωτική η ανά πενταετία επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης των κτιρίων, εφόσον αυτά διαθέτουν συστήματα με λέβητες ονομαστικής ισχύος από 20 έως 100 kW και ανά δύο χρόνια, αν τα κτίρια διαθέτουν λέβητες ισχύος υψηλότερης των 100 kW (ή ανά τέσσερα χρόνια αν χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο). Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, ή τον βαθμό υπαιτιότητας του υπευθύνου.

Στα θετικά, πάντως, των τελευταίων ημερών μπορεί να θεωρηθεί η νομοθετική διευθέτηση του προβλήματος με τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται ρύθμιση βάσει της οποίας ορίζεται ότι ο ιδιοκτήτης δεν φορολογείται για ενοίκια που δεν εισέπραξε, εάν ώς την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη έχει εκδοθεί σε βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής, ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου, ή δικαστική απόφαση αποβολής (ή επιδίκασης μισθωμάτων), ή ακόμα κι αν έχει ασκηθεί εναντίον του ενοικιαστή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Στις παραπάνω περιπτώσεις, τα μη εισπραχθέντα ενοίκια δηλώνονται στον ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας και δεν υπολογίζονται στο εισόδημα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα βάρη για ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων"

Νέα σύσκεψη για το προσφυγικό - Μουζάλας: Έχουμε σχέδιο για τους πρόσφυγες

Σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο και της απόφασης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα σε μετανάστες που δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων.

Στη σύσκεψη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 17:00, θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες» τόνισε από την πλευρά του από την Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκε στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων της Ειδομένης.
.
Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε ανθρώπους με συγκεκριμένη καταγωγή από τρίτες χώρες θα συνεχιστεί... Έχουμε ένα σχέδιο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να απεγκλωβιστούν για να προχωράνε κανονικά» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθεί.

Στον καταυλισμό, που έχει δημιουργηθεί δίπλα στη ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα, 1.500 από τα οποία, δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακικών διαβατηρίων, με αποτέλεσμα οι αρχές της γειτονικής χώρας να μην τούς επιτρέπουν τη διέλευση κάτι που προκαλεί την έντονη αντίδρασή τους.

Οι περίπου 1.500 μετανάστες, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας στα χέρια τους πανό, διαμαρτύρονται για την απόφαση της ΠΓΔΜ ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμή της Ειδομένης με συνέπεια να μη διεξάγονται τα εμπορικά δρομολόγια.

Οι μετανάστες ζητούν την διέλευσή τους από τα σκοπιανά σύνορα δηλώνοντας έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε απεργία πείνας.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην περιοχή τείνει να γίνει εκρηκτική, με εκατοντάδες μετανάστες να είναι χωρίς αντίσκηνα, και να κόβουν δέντρα για προσάναμμα για να ζεσταθούν ή να χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων ζητώντας ξύλα, ρούχα και κουβέρτες.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχει σχεδιασμός συγχώνευσης των δυο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έχει επιτραπεί από τις σκοπιανές αρχές διέλευση από την ουδέτερη ζώνη σε περίπου 600 πρόσφυγες. «Θα σας γυρίζουμε όσους μετανάστες μάς γυρίζουν» διεμήνυσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ με δήλωσή του στην Καθημερινή.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα σύσκεψη για το προσφυγικό - Μουζάλας: Έχουμε σχέδιο για τους πρόσφυγες"

Ελεγχοι στα σύνορα και αλλαγές στη Σένγκεν

Προς αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν κινείται η Ευρωπαϊκή Ενωση κατόπιν γαλλικού αιτήματος μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν σε ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, που θα αφορά και σε Ευρωπαίους πολίτες, και ζήτησαν από την Κομισιόν να προτείνει έως το τέλος του έτους μια αναθεώρηση των όρων της Σένγκεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης, η Κομισιόν θα παρουσιάσει «έως το τέλος της χρονιάς μια πρόταση για τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν», ώστε να καταστεί δυνατό να διεξάγονται έλεγχοι και στους Ευρωπαίους πολίτες (που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης) στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ενώ θα ενισχυθούν οι έλεγχοι από τη Frontex. H Γαλλία ζητά να μην ελέγχεται μόνο η ταυτότητα αλλά και τα στοιχεία των ταξιδιωτών να αντιπαραβάλλονται με εκείνα των εθνικών και ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων, όπως το Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν, και της Interpol, για να λαμβάνονται πληροφορίες για ξένους μαχητές και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Μητρώο

Επιπλέον οι υπουργοί συμφώνησαν σε σχέδια για να καταρτιστεί ένα μητρώο με τα ονόματα των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών μέχρι το τέλος του 2015, καθώς και σε μέτρα για την καταστολή του λαθρεμπορίου όπλων. «Είναι μια κρίσιμης σημασίας αλλαγή», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπ. Καζνέβ, σημειώνοντας ότι το Παρίσι κέρδισε την υποστήριξη των εταίρων του και στα τρία σημεία που ήθελε να αντιμετωπιστούν. «Αυτό που επείγει είναι να συμφωνήσει η Ευρωβουλή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Συμβουλίου, Ε. Σνέιντερ, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλό θα ήταν να επέλθει πριν από τις 3 Δεκεμβρίου, που θα ξανασυνεδριάσει το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγχοι στα σύνορα και αλλαγές στη Σένγκεν"

Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στο Παρίσι έως τις 30 Νοεμβρίου

H αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνεται έως τα τέλη Νοεμβρίου η απαγόρευση των διαδηλώσεων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και τα περίχωρά της, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Η ισχύς αυτής της απόφασης, που αφορά «τις διαδηλώσεις στο δημόσιο οδικό δίκτυο» παρατείνεται έως την 30η Νοεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και επομένως περιλαμβάνει και την ημέρα έναρξης των εργασιών της Παγκόσμιας Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP21) στην οποία αναμένεται να παραστούν εκατοντάδες ηγέτες ξένων χωρών στο Παρίσι.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στο Παρίσι έως τις 30 Νοεμβρίου"

Κόκκινος συναγερμός στο Βέλγιο για τρομοκρατικό χτύπημα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας σε Ευρώπη αλλά και στο Μάλι υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σήμερα η βελγική υπηρεσία ασφαλείας αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4, κάνοντας λόγο για «επικείμενη απειλή».

«Μετά από νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφαλείας που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή αυξάνεται για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4. Το επίπεδο 3 εξακολουθεί να ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση, προειδοποιώντας για μια «σοβαρή και επικείμενη απειλή».

Όλοι οι σταθμοί του μετρό και τα εμπορικά κέντρα των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib). Παράλληλα στρατιωτικές μονάδες αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προειδοποίησε ότι υπάρχει «κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά». Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

Ξένα μέσα δημοσιεύματα μεταδίδουν ότι οι αρχές βρήκαν σε προάστιο των Βρυξελλών οπλοστάσιο με χημικά όπλα.

Εν τω μεταξύ μπαράζ επαφών θα έχει από τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ με ξένους ηγέτες με θέμα την αντιμετωπίση της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών.

Το χρονικό της επίθεσης στο Μάλι

Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν 19 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μαλί προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας, με τη συνεργασία μελών της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα (Minusma) και γαλλικών στρατευμάτων, εισβάλλουν στο κτίριο και σώσουν τους υπόλοιπους ομήρους.

Ο πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι επτά.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Μουραμπιτούν και η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM).

Η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

«Σήμερα ο απολογισμός είναι υψηλός», δήλωσε ο Κεϊτά σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, κηρύσσοντας χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες, αλλά και τριήμερο εθνικό πένθος. Ο Μαλινέζος πρόεδρος, ο οποίος διέκοψε μια επίσκεψή του στο Τσαντ όπου συμμετείχε σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, πρόσθεσε ότι δύο από τους δράστες είναι νεκροί.

Σε ομιλία του στο περιθώριο της συνόδου με τα κράτη της Ασίας στη Μαλαισία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την επίθεση στο Μαλί «μια ακόμη φοβερή υπενθύμιση της μάστιγας της τρομοκρατίας».

«Για μια ακόμη φορά αυτή η βαρβαρότητα απλώς ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση», τόνισε ο Ομπάμα. «Θα στηρίξουμε τον λαό του Μαλί καθώς προσπαθεί να εκδιώξουν τους τρομοκράτες από τη χώρα του και να ενισχύσει τη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Η επίθεση αυτή θεωρείται και πλήγμα για τη Γαλλία, η οποία έχει στείλει 3.500 στρατιώτες στο βόρειο Μαλί σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η σταθερότητα μετά την εξέγερση των Τουαρέγκ το 2012, στην οποία αργότερα ενεπλάκησαν τζιχαντιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Παράλληλα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον βετεράνο τζιχαντιστή Μόχταρ Μπελμόχταρ, η οργάνωση του οποίου, η αλ Μουραμπιτούν, εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου μήνες αφού ο αρχηγός της φέρεται να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Μαλί, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, δήλωσε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Radisson Blu σπάζοντας τον φράχτη ασφαλείας στις 7:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας), πυροβολώντας και φωνάζοντας Αλάχου Άκμπαρ («Ο Θεός είναι ο μέγιστος» στα αραβικά).

Η επίθεση τερματίστηκε περίπου στις 16:00 (τοπική ώρα). Σε μια ανακοίνωσή του νωρίτερα αξιωματούχος του ΟΗΕ και κυανόκρανοι που ερευνούσαν το ξενοδοχείο είχαν κάνει λόγο για 27 νεκρούς.

Το πρωί ο ξενοδοχειακός όμιλος Rezidor, ο οποίος διαχειρίζεται το Radisson Blu, ανακοίνωσε ότι την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 140 επισκέπτες και 30 εργαζόμενοι.

Μεταξύ των επισκεπτών υπάρχουν αλλοδαποί από τουλάχιστον 14 χώρες: Αλγερία, Γερμανία, Βέλγιο, Καναδάς, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία, Μαρόκο, Ρωσία, Σενεγάλη και Τουρκία.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ένας Αμερικανός είναι μεταξύ των θυμάτων, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να έρθει σε επαφή με όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο Μαλί.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από και προς το Μπαμακό και έκανε λόγο για 12 εργαζόμενούς της που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν «σε ασφαλές μέρος». Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, «δεν υπάρχουν Γάλλοι νεκροί».

Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι πέντε από τους επτά εργαζόμενους στις Turkish Airlines που ήταν στο ξενοδοχείο κατάφεραν να δραπετεύσουν, ενώ η κινεζική εταιρεία κατασκευής σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι τρία στελέχη της έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Βέλγος.

Πυροβολισμοί ακούγονταν καθώς οι ισλαμιστές περνούσαν από δωμάτιο σε δωμάτιο και από όροφο σε όροφο, δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κάποιοι από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού μπόρεσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι, ενώ άλλοι κατάφεραν να δραπετεύσουν ή διασώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας από τους ομήρους που δραπέτευσε, ο γνωστός τραγουδιστής από τη Γουινέα Σεκούμπα «Μπαμπίνο» Ντιαμπατέ, δήλωσε ότι άκουσε δύο από τους δράστες να μιλούν αγγλικά την ώρα που ερευνούσαν το δωμάτιο που ήταν δίπλα από το δικό του.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς από τη ρεσεψιόν. Δεν τόλμησα να βγω από το δωμάτιό μου διότι δεν έμοιαζαν με πυροβολισμούς από πιστόλια, ήταν πυροβολισμοί από στρατιωτικά όπλα», διηγήθηκε ο Ντιαμπατέ.

«Οι δράστες μπήκαν στο δωμάτιο που ήταν δίπλα στο δικό μου. Έμεινα ήσυχος, κρυμμένος κάτω από το κρεβάτι χωρίς να κάνω θόρυβο», πρόσθεσε. «Τους άκουσα να λένε στα αγγλικά "Το γέμισες; Πάμε!"».

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 ένοπλοι εισέβαλαν στο Radisson Blu, όμως ο όμιλος Rezidor επεσήμανε ότι πρόκειται για δύο δράστες. Από την πλευρά της μια στρατιωτική πηγή σημείωσε ότι «ο τελευταίος απολογισμός είναι τουλάχιστον τρεις τρομοκράτες νεκροί», εκτιμώντας παράλληλα ότι ο συνολικός αριθμός τους δεν ξεπερνά τους τέσσερις.

Διπλωματικός πυρετός για χερσαία επίθεση κατά του ISIS

Eν τω μεταξύ, μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εδώ και τώρα θα ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος στα ταξίδια του στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί να συγκροτήσει ένα κοινό μέτωπο Γαλλίας-ΗΠΑ-Ρωσίας κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη Τρίτη και να του εκθέσει τα προβλήματα και την ζημιά που έχουν προκαλέσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση και η αυξανόμενη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τα αιματηρά χτυπήματα των τζιχαντιστών στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους Αμερικανούς είναι ότι η κρίση αποσταθεροποιεί την Ευρώπη. Τα προβλήματα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και την προσφυγική κρίση δείχνουν ότι δεν έχουμε χρόνο. Είναι έκτακτη ανάγκη», είπε ανώνυμα ο Γάλλος διπλωμάτης.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου με αποκλειστικό στόχο την εξαφάνιση του Ισλαμικού Κράτους. Οι ΗΠΑ αν και δεν διαφωνούν για την ανάγκη μάχης κατά των τζιχαντιστών εντούτοις ακολουθούν μία άλλη στρατηγική με αεροπορικές επιθέσεις και ενίσχυση των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος προκειμένου να μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Για το Παρίσι, αυτή η τακτική δεν αποδίδει και επιπλέον έχει φέρει την Ουάσινγκτον σε δύσκολη θέση έναντι της Τουρκίας, χώρας - μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία μάχεται κατά των συγκεκριμένων Κούρδων ανταρτών.

Ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χερσαία επέμβαση στη Συρία και η συριακή κρίση θα επιλυθεί μόνο εάν ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ παραιτηθεί.

Αντίθετα το Κρεμλίνο, βλέπει μία λύση στην συριακή κυβέρνηση ως την μοναδική εξουσία, η οποία μπορεί να παρέχει χερσαίες δυνάμεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η τύχη του προέδρου της Συρίας θα πρέπει να αποφασιστεί σε εκλογές ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει ότι ο αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να εμπλακεί καθόλου στην πολιτική διαδικασία μετάβασης της εξουσίας.

Και το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δώσει το «πράσινο φως» για μία χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ το θέμα αυτό δεν έχει καν συζητηθεί.

Συνάντηση Ολάντ-Κάμερον τη Δευτέρα

Ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό τη Δευτέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Θέμα συζ'ητησης θα αποτελέσει η μάχη κατά του ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι.

Τουρκία: Συνελήφθη ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν Βέλγο μαροκινής καταγωγής με την υποψία ότι έψαξε και καθόρισε τις τοποθεσίες εναντίον των οποίων το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε τις επιθέσεις της προηγούμενης Παρασκευής στο Παρίσι, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Dogan.

Ο Άχμετ Νταχμάνι, 26 ετών, συνελήφθη σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην παραλιακή πόλη της Αττάλειας, σύμφωνα με το Dogan, το οποίο δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές του.

Τούρκοι αξιωματούχοι προς το παρόν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο, ακόμη δύο άνδρες, και οι δύο Σύροι πολίτες, συνελήφθησαν σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο με την υποψία ότι είχαν σταλεί από το ΙΚ για να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση του Νταχμάνι μέσω των συροτουρκικών συνόρων.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πρόσεξε για πρώτη φορά τον Νταχμάνι όταν έφτασε αεροπορικώς στην Αττάλεια και τον εντόπισε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόκκινος συναγερμός στο Βέλγιο για τρομοκρατικό χτύπημα"

Κόντρα ΕΤΕπ - υπ. Υποδομών για τη Γραμμή 4 του μετρό

Την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκαλεί η προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να προωθήσει τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η ΕΤΕπ δηλώνει ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει κατ’ εξαίρεση το 75% του τεράστιου αυτού έργου, θέτει όμως ως απαράβατο όρο να κατασκευαστεί ως κλασικό δημόσιο έργο, με το υπόλοιπο της χρηματοδότησης να καλύπτεται από το νέο ΕΣΠΑ. Η άρνηση του υπουργείου Υποδομών προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, καθώς θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου. Η γραμμή 4 του μετρό, με προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ, είναι ένα έργο με... μυθικές διαστάσεις για την Αθήνα. Δεν είναι μόνο τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την πόλη η σύνδεση πυκνοκατοικημένων περιοχών με δίκτυο σταθερής τροχιάς, αλλά και η τόσο επιθυμητή ώθηση για τον κατασκευαστικό κλάδο και την απασχόληση. Ωστόσο οι χειρισμοί του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, φαίνεται ότι θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου.

Πρόσφατα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές ότι προτίθενται κατ’ εξαίρεση να χρηματοδοτήσουν το 75% της νέας γραμμής (αντί για το 50% που μέχρι σήμερα δανειοδοτούσε η ΕΤΕπ σε έργα μετρό στη χώρα μας μέχρι σήμερα). Με δεδομένο ότι το υπόλοιπο της απαραίτητης χρηματοδότησης, περί τα 380 εκατ. ευρώ, είναι ήδη ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και ότι το έργο είναι ώριμο μελετητικά, θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του.

Ομως την υπόθεση μπλοκάρει... το υπουργείο Υποδομών. Οπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, επιθυμεί το υπόλοιπο της χρηματοδότησης να μην καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους, αλλά από ιδιώτες με τη μορφή ΣΔΙΤ. Το πρόβλημα είναι ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΤΕπ αρνείται κατηγορηματικά, θέτοντας ως όρο για τη χρηματοδότηση του έργου να κατασκευαστεί ως κλασικό δημόσιο έργο, θεωρώντας επισφαλή οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Ετσι η υπόθεση έχει «κολλήσει» προκαλώντας ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, με τον κ. Σπίρτζη να συγκεντρώνει τα βέλη στελεχών της κυβέρνησης. Οπως υποστηρίζει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο κ. Σπίρτζης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα 380 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί στο νέο ΕΣΠΑ για άλλα έργα, προκειμένου να δημοπρατήσει όσα μπορεί περισσότερα (αποκομίζοντας τα ανάλογα πολιτικά οφέλη), θέτοντας όμως με αυτό τον τρόπο σε σοβαρό κίνδυνο την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής. Στην ουσία, επισημαίνει η ίδια πηγή, η πρόταση του κ. Σπίρτζη σημαίνει ότι το Δημόσιο θα λάβει και δεύτερο δάνειο για το έργο (εκτός αυτού της ΕΤΕπ) από κάποιον ιδιώτη με σαφώς δυσμενέστερους όρους, εφόσον δεν γίνεται ο ιδιώτης να αποπληρωθεί με τον κλασικό τρόπο, λ.χ. να μετακυλιστεί το κόστος στα εισιτήρια. Επομένως η χώρα θα «φορτωθεί» μελλοντικά σε δανεισμό το σύνολο του έργου.

Η «Κ» ζήτησε την άποψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. «Το αντίθετο συμβαίνει», υποστηρίζει. «Η ΕΤΕπ μας ζητεί να εντάξουμε το σύνολο του έργου (σ.σ. και τις επεκτάσεις της γραμμής), όχι μόνο την πρώτη φάση, στο πακέτο Γιούνκερ. Αν το έργο χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ ως κλασικό δημόσιο έργο, τότε θα δεσμεύσει ένα μεγάλο κομμάτι που προορίζεται για τις υποδομές. Η χρηματοδότησή του μέσω ΣΔΙΤ είναι δυνατή χωρίς να επιβαρυνθεί το εισιτήριο, με ένα είδος δανεισμού που θα αποπληρώνεται από τις ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες). Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι υπέρ της συμμετοχής ιδιωτών στα έργα».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΕΤΕπ - υπ. Υποδομών για τη Γραμμή 4 του μετρό"

Φλαμπουράρης: Τρομοκρατική η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι μου

Τρομοκρατική χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι του και καταγγέλλει ότι είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που ξεκίνησαν σε βάρος του η διαπλοκή σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους.

Η πλήρης δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της «επιτυχία». Χθές το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά.Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να σταματήσουν αμέσως. Δεν μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο παρά να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν γι΄αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης».

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόπειρα εμπρησμού στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. «Οι θέσεις της ΝΔ απέναντι στη βία από όπου και αν προέρχεται είναι πάγιες και σταθερές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την επίθεση στο σπίτι του υπουργού ως «πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας», ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για προσωπική στοχοποίηση που έδειξε γρήγορα το αποτέλεσμά της ενώ υπογράμμιζε πως «καμία εκστρατεία λάσπης και καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν θα σταματήσει το κυβερνητικό έργο»

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλαμπουράρης: Τρομοκρατική η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι μου"

Απορρίπτει τα σενάρια περί οικουμενικής το Μέγαρο Μαξίμου

Στην σεναριολογία που φουντώνει μετά την απώλεια δύο βουλευτών από την κοινοβουλευτική της δύναμη, περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης λόγω οριακής και ασταθούς πλέον πλειοψηφίας, απαντά η ηγεσία του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και πως τα σχετικά σενάρια είναι «ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων».

Σε μία προσπάθεια να προλάβουν την όλη συζήτηση που φουντώνει, καθώς επίκεινται κι άλλες σκληρές κοινοβουλευτικές δοκιμασίες για την κυβέρνηση -λόγω ασφαλιστικού, αγροτικού κλπ - οι ίδιες πηγές επισήμαιναν «η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις».

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου η σεναριολογία περί οικουμενικής που αναπτύσσεται τα τελευταία 24ωρα αποτυπώνουν απλά την επιδίωξη συγκεκριμένων κέντρων, που έχουν την επιδίωξη να ελέγξουν την διακυβέρνηση της χώρας, ιδίως σε θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση στοχεύει τώρα στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, που θα ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίπτει τα σενάρια περί οικουμενικής το Μέγαρο Μαξίμου"

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΟΑΕΕ

Μεγαλώνει επικίνδυνα το έλλειμμα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, η «μαύρη τρύπα» διαμορφώνεται στα 807 εκατ. ευρώ και ήδη πληθαίνουν οι φωνές εντός ασφαλιστικού φορέα που κάνουν λόγο για «μη διαχειρίσιμο έλλειμμα», ζητώντας επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΟΑΕΕ"

Στα 2 δις τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2016

Μεταξύ 1,8 και 2 δις ευρώ θα κυμανθούν για το Δημόσιο τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, βάσει των όσων προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2016.

Τη «μερίδα του λέοντος» προσφέρει η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων (1,3 δις ευρώ), ενώ άλλα 350 εκατ. ευρώ προκύπτουν από την αξιοποίηση του Ελληνικού. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη για εισροή ρευστού στα κρατικά ταμεία από τον Αστέρα Βουλιαγμένης (95 εκατ. ευρώ), από το ΔΕΣΦΑ (187 εκατ. ευρώ) και την αξιοποίηση μαρίνων (74 εκατ. ευρώ), για τις οποίες όμως δεν έχει ολοκληρωθεί κάποιος διαγωνισμός.

Στον προϋπολογισμό του 2016 δεν προβλέπονται έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις των ΟΛΠ/ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ, όπου το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι αυξημένο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 2 δις τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2016"

Σκόπια προς Ελλάδα: «Θα σας γυρίζουμε όσους μετανάστες μας γυρίζουν»

«Οι μεταξύ μας διαφορές για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη επικοινωνίας των υπηρεσιών ασφαλείας για ζητήματα που σχετίζονται με την Ισλαμική τρομοκρατία και το κύμα προσφύγων» επισήμανε το βράδυ της Παρασκευής σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο κ. Ιβανόφ σημείωσε ότι από τα Βαλκάνια έφυγαν περίπου 1000 «μαχητές» για την Συρία και το Ιράκ από τους οποίους έχουν επιστρέψει 600, εξήντα εννέα από του οποίους στην ΠΓΔΜ.

Όπως υπογράμμισε, η χώρα του θα ακολουθήσει την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εφόσον αυτές αρχίσουν να διαχωρίζουν τους πρόσφυγες πολέμου από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Αν δούμε ότι η Βόρεια Ευρώπη κάνει κάτι τέτοιο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ.Ιβανόφ επιβεβαίωσε ότι η Σερβία «επέστρεψε» στην ΠΓΔΜ τριακόσιους Ιρανούς τους οποίους τα Σκόπια έστειλαν στα σύνορα με την Ελλάδα, οι οποίοι με την σειρά τους μπλόκαραν την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σημερινό αδιαχώρητο στην Ειδομένη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια προς Ελλάδα: «Θα σας γυρίζουμε όσους μετανάστες μας γυρίζουν»"

Ειδομένη: Κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή από μετανάστες

Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμή της Ειδομένης έχουν προχωρήσει μετανάστες, με συνέπεια να μη διεξάγονται τα εμπορικά δρομολόγια. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας τη διέλευσή τους από τα σκοπιανά σύνορα. Μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν και σε απεργία πείνας.

Πρόκειται για περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι δεν είναι συριακής, ιρακινής ή αφγανικής υπηκοότητας, καθώς η ΠΓΔΜ επιτρέπει να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί ή Αφγανοί.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην περιοχή τείνει να γίνει εκρηκτική, με εκατοντάδες μετανάστες να είναι χωρίς αντίσκηνα, και να κόβουν δέντρα για προσάναμμα για να ζεσταθούν ή να χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων ζητώντας ξύλα, ρούχα και κουβέρτες.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχει σχεδιασμός συγχώνευσης των δυο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής.

Τον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη, αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδομένη: Κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή από μετανάστες"

Τι απαντά το Υπ. Δικαιοσύνης για τα περί «ελευθέρωσης» του Ρωμανού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το ηλεκτρονικό βραχιόλι και την «ελευθέρωση» του Ρωμανού. Αναλυτικά:

Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι".

Το Υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα.

Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το Υπ. Δικαιοσύνης για τα περί «ελευθέρωσης» του Ρωμανού"

ΑΠΕ: Φορείς φωτοβολταϊκών κατά... πάντων για τη νέα εισφορά

Βγήκαν τα μαχαίρια στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλογικών φορέων της ενεργειακής αγοράς, προκειμένου να συζητηθούν οι προωθούμενες από το υπουργείο ρυθμίσεις, αναφορικά με το Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (αφορά τις μονάδες φυσικού αερίου), τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, και τις συμβάσεις Διακοψιμότητας (αφορούν τη βιομηχανία).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των πολυάριθμων φορέων ΑΠΕ και κυρίως των φωτοβολταϊκών, των ανεξάρτητων παραγωγών, της ΔΕΗ ΔΕΗ -4,63%, της ΡΑΕ και της ΕΒΙΚΕΝ (βιομηχανικοί καταναλωτές).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, στα θέματα του Μηχανισμού και των Αποδεικτικών (θα ισχύσουν εν τέλει από το 2016) δεν υπήρξαν σοβαρές αντιρρήσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων και οι εισηγήσεις της ΡΑΕ και του υπουργείου αντιμετωπίστηκαν σχεδόν θετικά.

Τις σοβαρότερες ενστάσεις, αλλά και έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε το σχέδιο του υπουργείου για τη χρηματοδότηση των συμβάσεων Διακοψιμότητας, με ποσοστό επί του τζίρου των ΑΠΕ και κυρίως των φωτοβολταϊκών.

Διαφάνηκε ότι υπήρχαν προεκλογικές υποσχέσεις από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για εξαίρεση των μικρών φωτοβολταϊκών από την παρακράτηση ποσοστού επί του τζίρου.

Ωστόσο στο σχέδιο που παρουσιάστηκε, τα μόνα φωτοβολταϊκά που εξαιρούνται είναι τα οικιακά (έως 10 κιλοβάτ).

Κατά τα άλλα, προβλέπεται η παρακράτηση 3,6% του τζίρου για όλα τα φωτοβολταϊκά (αγροτικά, μικρά, μεγάλα), 1,8% επί του τζίρου των αιολικών και 0,8% επί του τζίρου των μικρών υδροηλεκτρικών. Από τις παρακρατήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα συγκεντρώνονται σε ετήσια βάση περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, και θα αποζημιώνονται οι βιομηχανίες όταν θα συνάπτουν με το Διαχειριστή συμβάσεις Διακοψιμότητας, δηλαδή θα μειώνουν τα φορτία τους όταν το απαιτεί η ευστάθεια του συστήματος λόγω μεγάλης ζήτησης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΕ: Φορείς φωτοβολταϊκών κατά... πάντων για τη νέα εισφορά"

Προϋπολογισμός 2016: «Πετσοκόβουν» συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές

«Αφαίμαξη» νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μέτρα εξοικονόμησης 5,7 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 2016.

Από αυτά, τα 3,2 δισ. ευρώ είναι νέα μέτρα, ενώ άλλα 1,5 δισ. θα εισπραχθούν από μέτρα που ψηφίστηκαν ή θα ψηφιστούν μέσα στο 2015 και ξεκινούν ή ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται στα τέλη της χρονιάς.

Η κυβέρνηση «τα δίνει όλα», για να εισπράξει συνολικά 3,2 δισ. επιπλέον από τους φορολογούμενους και άλλα 2,5 δισ. ευρώ από περιοριστικά μέτρα λιτότητας και «μαχαίρι» στις κρατικές δαπάνες.

Για να βρεθούν τα επιπλέον έσοδα, ο νέος προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει:

- Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα: 105 εκατομμύρια λιγότερα για επίδομα πετρελαίου

- Περικοπές στις συντάξεις: 538,5 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από την αύξηση ορίων ηλικίας για πρόωρη σύνταξη (29 εκατομμύρια), κατάργηση της κατώτατης σύνταξης για τους κάτω των 67 ετών (16 εκατομμύρια) και ακόμα 470 εκατομμύρια προβλέπονται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των συντάξεων που δίνουν όλα τα Ταμεία.

- Αυξήσεις εισφορών: θα εισπραχθούν 1,112,6 δισ. επιπλέον, δηλαδή 712 εκατομμύρια μεγαλύτερη αύξηση από φέτος, με μέτρα όπως η εισφορά 6% στις κύριες και επικουρικές που επιβλήθηκε φέτος (περίπου 700 εκατομμύρια για το 2016), αλλά και από νέα μέτρα που θα «τρέξουν» το 2016, δηλαδή 102 εκατομμύρια από αύξηση της εισφοράς των αγροτων στον ΟΓΑ, 223 εκατομμύρια από τη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κλπ.

- Από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται εξοικονόμηση περίπου 25 εκατ. ευρώ.

- Νέοι φόροι και αύξηση εισπράξεων: προβλέπονται 3,2 δισ. ευρώ επιπλέον το 2016, σχεδόν 2,2 δισ. παραπάνω από τα επιπλέον έσοδα του 2015. Νέους φόρους 150 εκατομμύρια ευρώ κρύβουν οι αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, 114 εκατομμύρια από την αύξηση της προκαταβολης φόρου στους επαγγελματίες, 13 εκατομμύρια από την κατάργηση της επιστροφής του φόρου του ντίζελ στους αγρότες, 32 εκατομμύρια από τις αυξήσεις φόρου εισοδήματος στους αγρότες, 210 εκατομμύρια από την επιβολή τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και άλλα 110 εκατομμύρια που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί (όπως ο φόρος στο κρασί και άλλα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Συνολικά, από φόρους εισοδήματος το 2016 το Δημόσιο αναμένει να εισπράξει σχεδόν ένα δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί στα πιο πάνω μέτρα θα προστεθούν και νέα μέτρα που ξεκίνησαν ή ξεκινούν να εφαρμόζονται από το 2015, όπως 377 εκατομμύρια από αύξηση του ειδικού φόρου αλληλεγγύης, 150 εκατομμύρια επιπλέον από αύξηση συντελεστών φόρου στις επιχειρήσεις, 28 εκατομμύρια από κατάργηση της έκπτωσης για εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, 156 εκατομμύρια από την αύξηση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, άλλα 78 εκατ. από προκαταβολές φόρου από αγρότες κλπ.

Επιπλέον, προβλέπονται να εισπραχθούν και 100 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από φόρους στα ενοίκια.

Τα νέα μέτρα δεν σταματούν εδώ: προβλέπονται 22 εκατομμύρια από αυξήσεις στα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, φόροι 30 εκατομμύρια στα μουσεία, περικοπές 500 εκατομμύρια στην Άμυνα κλπ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προϋπολογισμός 2016: «Πετσοκόβουν» συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news