facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Από «χίλια κύματα» η διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών

Σε εφ' όλης της ύλης εξελίσσεται η τηλεδιάσκεψη των κ. Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χουλιαράκη με τους εκοπροσωπος των θεσμών που είναι σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει μεγάλη απόσταση των δύο πλευρών σχετικά με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας με την Αθήνα να επιμένει σε 32.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και τους δανειστές να ζητούν μείωση 8.000 ευρώ για τους άγαμους, και 20.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ξαφνική εμπλοκή υπήρξε όμως και στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς οι δανειστές ζητούν να τίθενται εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες έστω και με μια μέρα καθυστέρηση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους.

Όσον αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται ότι η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο στη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, χωρίς να είναι σαφές αν αφορά μόνο το ΚΙΝΟ.

Σε ό,τι αφορά τα γενόσημα φάρμακα, οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερη απελευθέρωση και λιγότερη προστασία των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών.

Θέμα ανάκλησης των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ που έχουν επιβληθεί σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου δεσμεύτηκε να θέσει στο μεταξύ ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη για το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Ουδέν σχόλιον» για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ανίκα Μπράιτχαρντ ερωτηθείσα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μια ενδεχόμενη αναβολή της τηλεδιάσκεψης του ΕuroWorking Group μπορεί να οφείλεται σε «πρακτικούς λόγους» ανέφερε από την πλευρά του με νόημα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραπέμποντας στην Κομισιόν.

Στο μεταξύ, σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι παραμένει σε στάση αναμονής της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ συνδέει τα αποτελέσματά της και με τη συζήτηση που θα ανοίξει στη συνέχεια.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Από «χίλια κύματα» η διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών "

Αυτός είναι ο 24χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - «Ήθελα να τον προστατέψω»

Στην πρώτη σύλληψη σχετικά με την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος από ακραία στοιχεία προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. 
Πρόκειται για έναν άνδρα γεννημένο το 1991, ο οποίος συνελήφθη στο Μενίδι, «προλαβαίνοντας» μάλιστα τη λήξη του αυτοφώρου.

Ο νεαρός που συνελήφθη, συμμετείχε στην ομάδα των ανθρώπων που επιτέθηκαν στον Γιώργο Κουμουτσάκο, χτυπώντας τον και ρίχνοντάς του μπουκάλια με νερό.

Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης, δεν σχετίζεται με τους ακραίους που ξυλοκόπησαν τον γαλάζιο βουλευτή, Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι στόχος του ήταν να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο, το οποίο τονίζει ότι δεν γνώριζε καν. 

Ο 24χρονος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha λίγο πριν τη σύλληψή του, αναφέροντας ότι και ο ίδιος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπό του στην προσπάθειά του να προστατέψει τον βουλευτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι ο συλληφθείς έχει άμεση σχέση με το περιστατικό και ότι συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου. 

Θεωρεί μάλιστα ότι ο νεαρός βρέθηκε κοντά στον βουλευτή λίγο πριν την επίθεση για να τον καθυστερήσει και να προλάβουν οι «συνεργοί» του να τον γρονθοκοπήσουν. 

Κατά πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη και του νεαρού με το τζόκεϊ, ο οποίος επίσης φαίνεται στις εικόνες να χτυπά με μανία το πρόσωπο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά μάλιστα στα μάτια της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Ο δεύτερος αυτός νεαρός έχει ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητείται για να συλληφθεί, λίγο πριν λήξει η διορία του αυτοφώρου.

Παράλληλα αναζητούνται άλλοι δύο άνδρες και μία γυναίκα. Σε εφόδους που έκανε σήμερα η αστυνομία σε σπίτια στο Αιγάλεω, στο Μοσχάτο και στη Δάφνη βρήκε δύο φυσίγγια, δύο σουγιάδες και αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής. 

Ο κ. Κουμουτσάκος υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά αγνώστων, στρεφόμενος με τις δηλώσεις του, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, κατά της Χρυσής Αυγής.
















































































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο 24χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - «Ήθελα να τον προστατέψω»"

«Με χρησιμοποίησαν για να τον πιάσουν, ανήκει στην ποντιακή νεολαία»

Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός της σύλληψης του 24χρονου που εμπλέκεται στον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου αλλά και για τον τρόπο που αυτή μεθοδεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε ο πρόεδρος των ποντιακών σωματείων Γ.Βαρυτιμιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το βράδυ της Παρασκευής.

Αρχικά αναφέρθηκε σε όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι «χτες το βράδυ μέχρι τις 2.30 μας είχαν εδώ πέρα για να δώσουμε κατάθεση, τι είδαμε και τι δεν είδαμε. Ηρθαμε λοιπόν, με όλες τις καλές προθέσεις, γιατί εμείς είμαστε οι άνθρωποι που καταδικάζουμε τα γεγονότα. Ερχόμαστε λοιπόν να βοηθήσουμε, να βρεθούν οι άνθρωποι, αν είναι από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο».

Οπως είπε, στην πρώτη αυτή διαδικασία, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. «δεν βρίσκουν τίποτα, είναι ανίκανοι να τους βρούνε».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, υπήρξε νέα κλήση στην ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση, «αν γνωρίζουμε το παιδί, αν είναι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Τους το δηλώνουμε, «ναι», παίρνω το παιδί το ίδιο τηλέφωνο και του λέω θέλω να πας μέχρι τη ΓΑΔΑ γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε, να βρεθούν οι άνθρωποι και τι γνωρίζουμε, να βρεθούν οι δράστες, και έρχονται εδώ και το συλλαμβάνουν».

Οπως τόνισε ο κ.Βαρυτιμιάδης, «χρησιμοποίησαν εμένα, με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί».
Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων ανέφερε ότι «το παιδί είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, που βαστάει τον κ.Κουμουτσάκο, με το χέρι το ένα τον κρατάει ... το άλλο το σηκώνει».

Ερωτηθείς εάν ισχύει η πληροφορία ότι ο συλληφθείς βρισκόταν στο χώρο μαζί με την οικογένειά του, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν αυτό αληθεύει, αλλά επανέλαβε ότι «είναι παιδί που ανήκει στην ποντιακή νεολαία» και διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τον συλληφθέντα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν και δεν είναι εν γνώση του το βίντεο στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο συλληφθείς συνενοήθηκε με τους ανθρώπους που χειροδίκησαν κατά του βουλευτή, ο ίδιος το αποκλείει: «Δεν το γνωρίζω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Εκανε επίσης σαφές, ότι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που αναζητούνται, δεν έχουν σχέση με τους πόντιους που βρίσκονταν στο χώρο. «Τους άλλους δεν τους ξέρουμε», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ μετέβησαν άλλα μέλη ποντιακών σωματείων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο συλληφθέντα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Με χρησιμοποίησαν για να τον πιάσουν, ανήκει στην ποντιακή νεολαία»"

Δύο «πόλεις» για 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά δεσμεύτηκε να θέσει ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με παράγοντες που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού,ζητήματος.

Επιπλέον στις προτάσεις που θα τεθούν στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, θα είναι και το πιλοτικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, με την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να βοηθήσουμε ενωμένοι αυτούς τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν υπαρξιακό ζήτημα ζωής και θανάτου».

Επίσης, κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε η δημιουργία δύο κέντρων προσφύγων και μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [θα φιλοξενούν από 10.000 άτομα] τα οποία και θα δέχονται τους «ταυτοποιημένους» πρόσφυγες.

Η δημιουργία και λειτουργία αυτών των κέντρων κρίθηκε ότι είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της εσωτερικής μετεγκατάστασης [relocation] στην Ευρώπη, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου, με τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο 30 προσφύγων.

Στα μέτρα που θα ληφθούν, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι και η δημιουργία 1.000 θέσεων κοινωνικής εργασίας στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ενώ θα ζητηθούν 380 εκατ. από τους θεσμούς της Ευρώπης, προκειμένου να υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης της τοπικής οικονομίας σε κάθε νησί.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία [συνδιαχείριση] με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμα τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ότι θα υλοποιηθούν τα έργα που προβλέπει το ΕΣΠΑ και οι πόροι που λείπουν [62 εκατ. ευρώ] θα καλυφθούν από τα συγχρηματοδοτούμενα του 2016.

Αναλυτικά το σημείωμα της κυβέρνησης για τη σημερινή σύσκεψη

«Σημαντική και χρήσιμη ήταν η σημερινή συνάντηση/σύσκεψη για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που πραγματοποιήθηκε στο Μ. Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, παραβρέθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Αλ. Φλαμπουράρης, Π. Κουρουπλής, Τ. Κουίκ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου , ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι των πέντε νησιών [Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Λέρος] που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ροή εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, οι πέντε από τους έξι Μητροπολίτες των παραπάνω νησιών [η Λέσβος έχει δύο Μητροπολίτες] καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχουν δημιουργεί, ενώ εξετάστηκαν προτάσεις προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Για να «βοηθήσουμε ενωμένοι αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υπαρξιακό ζήτημα ζωής και θανάτου», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές θα υπάρχει, είτε οργανωθούμε και ανταποκριθούμε, είτε όχι, καθώς δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, είτε το «αντιμετωπίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ενωμένοι, είτε όχι», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν κοινά προβλήματα που αφορούν όλα τα νησιά -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Όπως:
Σίτιση, στέγαση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά ανθρώπων.
Καθαρισμός, Επισκευές, Εγκαταστάσεις, Ηλεκτροδότηση.
Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής.
Απρόσκοπτη λειτουργία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από μη ανακυκλώσιμα υλικά [πλαστικές βάρκες, σωσίβια, βουλιαγμένα σκάφη, κ.λπ.]. Μόνο στη Λέσβος, όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο, υπάρχουν 800 τόνοι μη ανακυκλώσιμων υλικών!
Μηχανήματα, Απορριμματοφόρα, Πλυντήρια, κ.λπ.
Πρόσληψη εποχικού προσωπικού [οδηγούς, εργαζόμενους στην καθαριότητα, γενικών καθηκόντων] και πολλά άλλα.

Τα πέντε, αυτά, νησιά -πιθανόν να προστεθεί και η Κάλυμνος που αντιμετωπίζει πρόβλημα- έχουν επιλεγεί για να αποτελέσουν τους τόπους όπου θα αναπτυχθούν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης [Hot Spots], τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της καταγραφής, εξακρίβωσης εθνικότητας και παραπομπής στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα θα δημιουργούν δύο κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [θα φιλοξενούν από 10.000 άτομα] τα οποία και θα δέχονται τους «ταυτοποιημένους» πρόσφυγες. Η δημιουργία και λειτουργία αυτών των κέντρων είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της εσωτερικής μετεγκατάστασης [relocation] στην Ευρώπη, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε στις 04.11.2015 με την μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο 30 προσφύγων.

Στη σύσκεψη υπήρξε η κοινή πεποίθηση ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, ενώ ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες που θα εξεταστούν ως προς την δυνατότητα υλοποίησή τους. Προέχουν, βέβαια, να επιλυθούν τα επείγοντα προβλήματα στα οποία προστίθενται και αυτά που δημιουργεί ο χειμώνας.

Ενδεικτικά υπήρξαν προτάσεις για δημιουργία:

Πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά με την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Ειδικής φορολογικής ζώνης για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Ο Πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα του ΦΠΑ στους -κοινό αίτημα από τους δημάρχους- Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ υπήρξε συμφωνία προκειμένου να οριστεί ένας συντονιστής για κάθε νησί που μαζί με τους δημάρχους και τις δύο Περιφέρειες θα αποτελέσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει κάθε 20 ημέρες, ή όποτε υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να δίνει άμεσες λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους παραβρισκόμενος ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ενώ θα ζητήσει 380 εκατ. από τους θεσμούς της Ευρώπης προκειμένου να υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης της τοπικής οικονομίας σε κάθε νησί.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία [συνδιαχείριση] με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμα τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ότι θα υλοποιηθούν τα έργα που προβλέπει το ΕΣΠΑ και οι πόροι που λείπουν [62 εκ. ευρώ] θα καλυφτούν από τα συγχρηματοδοτούμενα του 2016.

Ακόμα οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι στόχος των Hot Spots θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν γρήγορη καταγραφή των προσφύγων προκειμένου να προωθούνται άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημαντικό ρόλο καλείται να προσφέρει και η εκκλησία. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος μάλιστα, έθεσε το θέμα των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται από δομές της Εκκλησίας. Παιδιά που είτε έμειναν ορφανά, καθώς οι γονείς τους πνίγηκαν, είτε ήταν ασυνόδευτα. Η εκκλησία έχει διανείμει μέχρι σήμερα πάνω από 70.000 γεύματα ζεστού φαγητού, χιλιάδες υπνόσακους, κουβέρτες, πακέτα τροφίμων και προσωπικής υγιεινής. Και, βέβαια, έχει βοηθήσει σε εμβολιασμούς και έργα αποκατάστασης στα κέντρα διαμονής. Καταγράφηκε, επίσης, η πρόθεση της Εκκλησίας για ευρύτερη περαιτέρω προσφοράς της για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Να σημειωθεί τέλος ότι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας είναι αυτό της ταφής των νεκρών προσφύγων και μεταναστών καθώς δεν επαρκούν τα νεκροταφεία. Μόνο στη Λέσβο υπάρχουν 75 άταφοι σωροί.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και την Εκκλησία για την έως σήμερα ανταπόκρισή τους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για λήψη σειράς μέτρων, που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος υποδοχής των προσφύγων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο «πόλεις» για 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Παράταση προθεσμιών καταβολής φόρων για τους πλημμυροπαθείς

Εκδόθηκε την Παρασκευή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνεται παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2015, στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών, καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Η απόφαση εκδόθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έπληξαν τους Δήμους Σκοπέλου, Υδρας, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δυτ. Αχαΐας, Φυλής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση προθεσμιών καταβολής φόρων για τους πλημμυροπαθείς"

«Μίλησε» το μαύρο κουτί - Έκρηξη πριν τη συντριβή

Η ανάλυση του μαύρου κουτιού της μοιραίας πτήσης του ρωσικού αεροσκάφους, που συνετρίβη στο Σινά και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, «δείχνει» ότι πριν την πτώση υπήρξε έκρηξη. Αυτό αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο που βρίσκεται κοντά στις έρευνες.

Σύμφωνα με την LePoint, ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών από τον καταγραφέα συνομιλιών στο πιλοτήριο του αεροπλάνου αποκλείουν το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους ή μηχανικής βλάβης. Πηγή που έχει πρόσβαση στα μαύρα κουτιά τόνισαν ότι ακούστηκε θόρυβος που παραπέμπει σε έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες έχουν αναφέρει ότι είναι πιθανό να υπήρχε βόμβα σε κάποιον από τους χώρους του ρωσικού αεροσκάφους.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μίλησε» το μαύρο κουτί - Έκρηξη πριν τη συντριβή"

Υψηλά τα κόστη των συναλλαγών POS, τόνισε η ΓΣΕΒΕΕ σε Στουρνάρα

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, παρουσία του Αντιπροέδρου της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Ασημακόπουλου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υποδιοικητή κ. Θεόδωρο Μητράκο και στελέχη του ιδρύματος, με θέμα την άρση των εμποδίων που περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι τα ποσοστά προμήθειας για τις συναλλαγές μέσω POS και καρτών παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, υψηλότερα από τις άλλες χώρες της ΕΕ (άνω του 2,5% επί του τζίρου). Η εξίσωση του ποσοστιαίου συντελεστή προμήθειας για τη χρήση πιστωτικής, προπληρωμένης και χρεωστικής κάρτας οδηγεί σε μη αποτελεσματικές οικονομικές επιλογές για τους καταναλωτές και σε υψηλά κόστη για τις επιχειρήσεις. Αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος αγοράς και συντήρησης των μηχανών POS, σε συνδυασμό με το αυξημένο αντίστροφα προοδευτικό κόστος χρήσης μηχανημάτων για επιχειρήσεις με μικρότερους κύκλους εργασιών, αντιλαμβανόμαστε ότι μια μικρή επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη με ένα δυσανάλογο του μεγέθους της οικονομικό και διοικητικό βάρος. Αυτή η συνθήκη διαμορφώνει όρους για μεγαλύτερη συγκέντρωση και ολιγοπώληση της αγοράς.

Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε προμήθεια τερματικών μηχανημάτων POS λόγω της καταχώρισής τους στον Τειρεσία. Η επαναφορά των επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα χωρίς να υπάρχει η άμεση συνέπεια της κατάσχεσης ή της ταμπέλας του «κακοπληρωτή» είναι προς όφελος των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει ακατάσχετος νόμιμος τραπεζικός λογαριασμός. Από την πλευρά των καταναλωτών, θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά το κόστος συνδρομής και το επιτόκιο δανεισμού για τη χρήση πιστωτικών καρτών, ενώ θα πρέπει να εξαλειφθεί κάθε κόστος για χρήση χρεωστικών καρτών.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι τα κόστη για τη μεταφορά εμβασμάτων μεταξύ εγχώριων αγορών είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελλάδα και διακινούν χρήματα εσωτερικά ουσιαστικά εξυπηρετούν τον στόχο της ενίσχυσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και να εξαλειφθούν οι χρεώσεις που αφορούν κινήσεις λογαριασμών εντός επαγγελματικών πλαισίων (εξόφληση προμηθευτών, μεταφορά σε λογαριασμό ιδίου ατόμου) αλλά και εξυπηρέτησης των αναγκών του νοικοκυριών (πληρωμές λογαριασμών, τελών, ΔΕΚΟ και άλλα).

Επιπλέον ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι τα κόστη για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι υψηλά και ότι όλες οι προμήθειες που σχετίζονται με τη μεταφορά εμβασμάτων από το διαδίκτυο (e-banking) θα πρέπει να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά. Ουσιαστικά, αποθαρρύνεται τόσο η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όσο και η εξοικείωση του πληθυσμού με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές διαδικασίες.

Τέλος σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η δημιουργία του Κώδικα Δεοντολογίας δεν αρκεί για να επιλύσει το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, ενώ οι εκδοχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παραμένουν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ +1,47% κ. Γιάννης Στουρνάρας υποσχέθηκε στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άρση των εμποδίων που περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, και ειδικότερα για τις προμήθειες που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές με κάρτες και POS καθώς και στη χορήγηση των POS προς τις επιχειρήσεις.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλά τα κόστη των συναλλαγών POS, τόνισε η ΓΣΕΒΕΕ σε Στουρνάρα"

Σόιμπλε: Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα σύνορά της θα καταστραφεί

Αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα θα καταστραφεί, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως η φύλαξη των συνόρων της ΕΕ είναι απαραίτητος όρος για να περιφρουρηθεί η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων εντός της συνθήκης Σένγκεν.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ανακτήσει η Ευρώπη τον έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων

«Εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να αποκτήσει έναν σχετικό έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων, η Ευρώπη της ελεύθερης μετακίνησης και των ανοικτών συνόρων θα καταστραφεί», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Χθες, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που αποτυπώθηκαν περί της ανάγκης έκδοσης νέων αξιόγραφων του γερμανικού δημοσίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλευσης έως και 1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο φέτος στη χώρα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός και ψύχραιμος, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Μπορούμε να επιτύχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς να εκδοθεί νέο χρέος το 2016 με βάση τα σημερινά δεδομένα».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αριθμών των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα, θα αποτελέσει μια πρόκληση για τη Γερμανία από δημοσιονομική άποψη, κυρίως το 2016.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα σύνορά της θα καταστραφεί"

Ποτάμι για Καμμένο: Ούτε η δικτατορία του Μεταξά δεν τα σκέφτηκε αυτά!

Με τις εικόνες των αγίων θα πρέπει να συμπληρωθούν οι στολές των στρατευμένων αξιωματικών και οπλιτών μετά από απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Οπως επισημαίνει, ο κ. Καμμένος, ο οποίος διατείνεται ότι συνεννοήθηκε και πήρε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία στον Στρατό Ξηράς θα φέρουν τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα, στο Πολεμικό Ναυτικό τον Άγιο Νικόλαο και στην Πολεμική Αεροπορία τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Ούτε η δικτατορία του Μεταξά, ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν είχαν σκεφτεί να το εφαρμόσουν», δήλωσε εκ μέρους του Ποταμιού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Δανέλλης.

 Απαντώντας ο κ. Καμμένος με προσωπική του δήλωση είπε: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».

Ανταπαντώντας το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού ευχήθηκε να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος.

Η πλήρης δήλωση του κ. Δανέλλη έχει ως εξής:

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε κλάδο, προστάτη άγιο ή αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού - Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας άγιος ραμμένος στην στολή ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για Καμμένο: Ούτε η δικτατορία του Μεταξά δεν τα σκέφτηκε αυτά!"

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του σαββατοκύριακου για τον μαραθώνιο

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας την Κυριακή. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο η κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους θα διακοπεί από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου οι αλλαγές στην κυκλοφορία θα ισχύσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις 07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η διαδρομή του αγώνα (που θα «κλείσει και τους αντίστοιχους δρόμους) έχει ως εξής: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

Στις 08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη, οπότε και θα παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι που περιλαμβάνονται στη διαδρομή: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του σαββατοκύριακου για τον μαραθώνιο"

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας «λόγω έλλειψης σαφήνειας» το ΕuroWorking Group

Αναβλήθηκε, μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ Ελένης Βαρβιτσιώτη, η σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΕuroWorking Group στην οποία θα συζητούνταν η πορεία των προαπαιτούμενων μέτρων. «Θα γίνει όταν υπάρχει περισσότερη σαφήνεια σε σχέση με την πορεία των προαπαιτουμένων» ανέφεραν κοινοτικές πηγές.

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - εταίρων φαίνεται να είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας είναι κρίσιμη, καθώς θα κρίνει αν θα δοθεί το πράσινο φως για να εκταμιευθούν τα 2 δισεκ. ευρώ της πρώτης υποδόσης του προγράμματος στήριξης.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης του Εurogroup είναι αναγκαία να προηγηθεί η διεξαγωγή EuroWorkin Group. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δήλωναν άγνοια για σημερινή τηλεδιάσκεψη, παρότι είχε ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ, ωστόσο επισήμαιναν ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα το πρωί.

Την Πέμπτη, με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για τη διαπραγμάτευση, επικοινωνία που λαμβάνει νέα τροπή. Στην ατζέντα βρίσκεται και το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ενόψει και του προσεχούς Eurogroup, αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με τις προσφυγικές ροές.

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε στο μέταξυ την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του χρέους και μείωση των επιτοκίων.

Επιπλέον μέτρα καλείται να προσδιορίσει από τώρα η κυβέρνηση για το 2017, όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα στο πλαίσιο των φθινοπωρινών προβλέψεών της.

Εν τω μεταξύ, σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι παραμένει σε στάση αναμονής της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ συνδέει τα αποτελέσματά της και με τη συζήτηση που θα ανοίξει στη συνέχεια.

Παράλληλα, παραπέμπει στη δήλωση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου, σχετικά με τα πιθανά πρόσθετα μέτρα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας «λόγω έλλειψης σαφήνειας» το ΕuroWorking Group"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news