facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ερχονται 200.000 «ραβασάκια» για όσους χρωστούν σε ταμεία

Να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσα σε 20 μέρες θα κληθούν με ηλεκτρονική ειδοποίηση 198.904 οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ προς τα ταμεία και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, οι οποίοι εάν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) μέσα σε 20 μέρες, από τις 10 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ 995 οφειλέτες χρωστούν 3,4 δισ. ευρώ.

Megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται 200.000 «ραβασάκια» για όσους χρωστούν σε ταμεία"

ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρέος

Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να δεσμευθούν για μία αποδεκτή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, πριν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρηματοδοτήσει εκ νέου τη χώρα, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του, Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg. Οι υποσχέσεις για την επανεξέταση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους θα είναι επαρκείς, μόνο αν συνοδεύονται από συγκεκριμένους όρους για τη μείωση του βάρους δανεισμού, δήλωσε ο Λίπτον στην Ουάσιγκτον.

«Θέλουμε μία συμφωνημένη διαδικασία για το χρέος μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της», δήλωσε ο Λίπτον, προσθέτοντας: «Για να προχωρήσουμε, θέλουμε περισσότερα από μία γενική διαβεβαίωση ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί, με επαρκώς συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον τρόπο αντιμετώπισης, ώστε να διαβεβαιώσουμε το Ταμείο ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους θα ακολουθήσει μία βιώσιμη διαδρομή».

Το τρέχον πρόγραμμα του ΔΝΤ λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο και το όποιο νέο πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιό του, το οποίο εκπροσωπεί τις 188 χώρες - μέλη του Ταμείου. Ο Λίπτον σημείωσε ότι το ποσό της νέας χρηματοδότησης του ΔΝΤ δεν έχει αποφασισθεί. Πολλές χώρες της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι η διαγραφή δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα θα αποτελούσαν «κόκκινη γραμμή», αλλά σημειώνουν ότι μπορεί να συμφωνήσουν στη βελτίωση των όρων εξυπηρέτησης τους, όπως σε χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, που θα μείωναν τα ποσά που πρέπει να αποπληρώνει η Ελλάδα στη διάρκεια του χρόνου. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες εξετάζει τις λεπτομέρειες, σημειώνει το πρακτορείο.

Ο Λίπτον δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει τέσσερις προτεραιότητες για ένα νέο πρόγραμμα: Την εφαρμογή των πολιτικών για τις οποίες υπάρχει δέσμευση, διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται για τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα και την αντιμετώπιση του χρέους. Πέραν των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και αποτέλεσε κορυφαίο θέμα συζήτησης στην ετήσια σύνοδο κορυφής του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού τον Οκτώβριο, σημειώνει το Bloomberg. «Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, για να διασφαλισθεί ότι το τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και με καλή διακυβέρνηση», δήλωσε ο Λίπτον, προσθέτοντας: «Οι Ευρωπαίοι συμμερίζονται την ανησυχία μας, και αυτός είναι ο λόγος που δίνεται τόσο μεγάλη προσοχή στην αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού και την ανακεφαλαιοποίηση ή τα απαιτούμενα κεφάλαια».

Μετά την τελευταία συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ βοηθά τις Ευρωπαϊκές Αρχές να καθορίσουν τα προαπαιτούμενα για τη χρηματοδότηση και να ελέγχουν την πρόοδο. Ο Λίπτον ανέφερε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εμπλακεί περισσότερο, έως ότου υπάρξει μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, αν και «ο χρονικός ορίζοντας της είναι ένα άλλο θέμα».

«Οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν να μην γίνει μία αναδιάρθρωση του χρέους, για πολλούς λόγους, κυρίως για πολιτικούς», δήλωσε στο Bloomberg ο Αντρέα Μοντανίνο, που ήταν μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ από το 2012 έως το 2014 και σήμερα είναι διευθυντής του παγκόσμιου προγράμματος επιχειρήσεων και οικονομιών του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, πιθανόν θα στηρίξουν την πίεση που ασκεί το ΔΝΤ για συγκεκριμένη αντιμετώπιση του χρέους. Η προσέγγιση στο πρόγραμμα του Αυγούστου φαίνεται να είναι «σωστή», υποθέτοντας ότι όλες οι πλευρές μπορούν να ωφεληθούν από τη στρατηγική, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Διεθνών Υποθέσεων, Νάθαν Στις, σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg την Παρασκευή. «Είναι επιτακτικό για όλους του βασικούς συμμετέχοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Τώρα, είμαστε σε ένα σημείο, όπου οι δύο πλευρές πρέπει να υλοποιήσουν πραγματικά αυτές τις δεσμεύσεις και επομένως για την Ελλάδα αυτό σημαίνει να συνεχίσει να κινείται προς τις μεταρρυθμίσεις και για την Ευρώπη σημαίνει να αρχίσει τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρέος"

Ταμείο για τη στήριξη των Δήμων προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Τη δημιουργία ταμείου στήριξης για την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας για τη δημιουργία Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για υποβαθμισμένη χρηματοδότηση των δήμων, κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, «ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που η αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη».

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο υπουργός τόνισε ότι «η επιλογή να έχουν οι πολίτες εύκολη πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας, είναι στρατηγικής σημασίας».

«Εξαντλούμε, δυστυχώς, όλες τις δυνατότητες που έχουμε στο θεραπεύειν και παραβλέπουμε το προλαμβάνειν. Είχα θέσει το θέμα του προσυμπτωματικού ελέγχου, αν και υπήρχαν αντιδράσεις. Θεωρώ ότι το προλαμβάνειν είναι πολύ σημαντικό και περιμένουμε προτάσεις ώστε να ενταχθούν στην επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταμείο για τη στήριξη των Δήμων προανήγγειλε ο Κουρουμπλής"

ΣτΕ: Δεν έχουν εκδοθεί από την Ολομέλεια οι αποφάσεις για τις Σκουριές

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικ. Σακελλαρίου σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι σχετικές αποφάσεις για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, τόσο από το Reuters όσο και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου ακύρωσε -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν. Σκουρλέτη και το σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία μεταλλείων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Από το γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Δεν έχουν εκδοθεί από την Ολομέλεια οι αποφάσεις για τις Σκουριές"

Σταθάκης: «Η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία με δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που ζητούσε να ενημερωθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς και για το εάν αληθεύουν οι φήμες που τα θέλουν να πωλούνται σε ξένους οργανισμούς.

«Από την πλευρά μας έχει ήδη γίνει εκτενής προετοιμασία με μια δέσμη προτάσεων στις οποίες περιλαμβάνεται ειδική πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κοινωνικά κριτήρια που συναρτούν τον ρυθμό αποπληρωμής από το εισόδημα, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν οι θετικές ρυθμίσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας ενώ βασική επιδίωξη είναι οι λύσεις να βρεθούν εντός του τραπεζικού συστήματος».

Ο κ. Σταθάκης προσθέτει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωδικαστικής διευθέτησης εταιρικών οφειλών με τη βελτίωση του ν. 4307/2014 για να καταστεί πιο λειτουργικός. Ταυτόχρονα, εκπονούνται μελέτες για την εφαρμογή συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο υπουργός Οικονομίας υπογραμμίζει ότι το ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι θέμα άμεσα συνυφασμένο με την ανακεφαλαιοποίηση και άρα εντός της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Όπως, ωστόσο, υπενθυμίζει, το προηγούμενο διάστημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους συμφωνήθηκαν και αναλήφθηκαν νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, τόσο με την επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, για την εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών όσο και για τη δικαστική διευθέτηση αυτών με την τροποποίηση του Ν. 3869/3010 (Νόμος Κατσέλη) στον οποίο θα μπορούν πλέον να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές προς το Δημόσιο (εφορία, ΟΤΑ, Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης ).

Επισημαίνει, εξάλλου, ότι λήφθηκαν μέτρα για την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων και ότι επανενεργοποιείται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί Δίκτυο Ενημέρωσης Δανειοληπτών με τη λειτουργία 30 κέντρων ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, τα οποία θα παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Αναφορικά με τις υπερχρεωμένες εταιρείες, επισημαίνει ότι τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα έτσι ώστε να ενθαρρύνεται είτε ο προ-πτωχευτικός συμβιβασμός είτε η συντόμευση της πτωχευτικής διαδικασίας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: «Η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας»"

Έρχεται νέο «πόθεν έσχες» με θυρίδες, μετρητά και τιμαλφή

Τροπολογία η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «πόθεν έσχες», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

«Με το Ν. 4281/2014, η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να αφαιρέσει από τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, το σύνολο των υπόχρεων προσώπων που υπάγονταν στον έλεγχο αυτής, και υπήγαγε όλες τις κατηγορίες υπόχρεων σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε μια Επιτροπή της Βουλής, η οποία δεν λειτούργησε έως την 4.8.2015», αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος στο απαντητικό του έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημερώνει τους βουλευτές που είχαν καταθέσει την ερώτηση, ότι «η παρούσα κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της διαφανούς λειτουργίας και ελέγχου των περιουσιακών δηλώσεων των υπόχρεων, θα προβεί εντός του επόμενου δεκαήμερου, σε κατάθεση τροπολογίας για την επιστροφή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της πλειοψηφίας των κατηγοριών υπόχρεων προσώπων και επιπλέον, επέλεξε να ενισχύσει την Επιτροπή της Βουλής, την οποία όρισε σε εννεαμελή από επταμελή, με ορισμό δύο επιπλέον μελών, δηλαδή, το Συνήγορο του Πολίτη και Σύμβουλο Επικρατείας, πρόσωπα τα οποία δεν υπόκεινται σε πολιτική επιρροή και παρέχουν τα εχέγγυα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα ελέγχου».

Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Κατσαφάδος, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Γεωργαντάς και Ελευθέριος Αυγενάκης. Οι βουλευτές ανέφεραν ότι έχουν ανακύψει ερωτήματα για τα πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου, διατύπωναν τη γνώμη ότι αυτά «δεν συμβαδίζουν με τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» και ζητούσαν να ενημερωθούν ποιες ενέργειες θα γίνουν στην κατεύθυνση της διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία για το πόθεν έσχες βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της και την ευθύνη για το νέο νομοθετικό πλαίσιο έχει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι, μετά την θέση σε ισχύ του νόμου 4281/2014, με τον οποίο αναδιαρθρώθηκε ριζικά η δομή του νόμου 3213/2003, διαπιστώθηκε άμεσα η δυσλειτουργία της καθιέρωσης Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο δεκάδων χιλιάδων δηλώσεων απολύτως ετερόκλητων περιπτώσεων. Ως εκ τούτου, κρίθηκε απαραίτητη η επαναφορά της αρμοδιότητας της εποπτείας των πόθεν έσχες των περισσότερων υπόχρεων στην προαναφερθείσα «Μονάδα Γ’».

Η εν λόγω μονάδα θεωρείται σήμερα ως η ικανότερη Αρχή για την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ενώ η ανεξαρτησία και η δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησής της, την καθιστά το πλέον κατάλληλο σώμα για την επίτευξη του στόχου του ελέγχου των δηλώσεων, με βάση τα κριτήρια που καθορίζει ο νόμος.

Κατά πληροφορίες, απαραίτητη κρίνεται την ίδια ώρα η διατήρηση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής με σημαντικό, ωστόσο, περιορισμό των δηλώσεων τις οποίες παραλαμβάνει: Το επικρατέστερο, ως αυτή την ώρα σενάριο, είναι να παραλαμβάνει η εν λόγω Επιτροπή, μόνο τα «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, (καθώς και όσων κομμάτων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση), των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.

Για την ενίσχυση της αμεροληψίας της Επιτροπής, κρίθηκε σκόπιμη η ένταξη σε αυτήν, δύο ακόμη προσώπων: ενός Συμβούλου της Επικρατείας και του Συνηγόρου του Πολίτη. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα μη κοινοβουλευτικά μέλη της Επιτροπής αυξάνονται σε έξι πρόσωπα αυξημένου θεσμικού κύρους, έναντι μόνο τριών μελών του Κοινοβουλίου. Η διατήρηση των μελών του Κοινοβουλίου στην συγκεκριμένη Επιτροπή, γίνεται προκειμένου να μην δημιουργείται συνταγματική ανακολουθία με ολόκληρο το πλέγμα των συνταγματικών και λοιπών νομοθετικών διατάξεων, που διασφαλίζουν την πλήρη ανεξαρτησία της Βουλής, ως το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της Πολιτείας.

Η τροπολογία που οδεύει προς τη Βουλή θα εισάγει νέο καθεστώς και θα «επεκτείνει» την έννοια των περιουσιακών στοιχείων που θα πρέπει εφεξής να περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες: Πλέον, οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώνουν το περιεχόμενο των τραπεζικών τους θυρίδων, αλλά και τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμους λίθους - και γενικά, οτιδήποτε φυλάσσεται οπουδήποτε πλην των θυρίδων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται νέο «πόθεν έσχες» με θυρίδες, μετρητά και τιμαλφή"

Φίλης: «Θα προσλάβουμε 21% περισσότερους εκπαιδευτικούς από πέρυσι»

Χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή την πρωινή κινητοποίηση χιλιάδων μαθητών. 

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι φέτος θα προσληφθούν περίπου 21% περισσότεροι εκπαιδευτικοί από πέρυσι, ενώ για τα αιτήματα των μαθητών για βελτίωση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, είπε πως «είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας».

Ο υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε: «Υπουργείο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε στην ίδια μεριά του αγώνα με έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από ένα δημόσιο σχολείο για αναβαθμισμένη Παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.Το φαινόμενο των κενών στα σχολεία είναι κληρονομιά από το παρελθόν. Η καθυστέρηση στις φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών, η οποία οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή, διορθώνεται μέρα με τη μέρα και η λειτουργία των σχολείων έχει εξομαλυνθεί».

Ο συνολικός αριθμός των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων θα φθάσει τις 22.374 ενώ πέρυσι προσελήφθησαν 18.469.

Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις έχει ως εξής:

Ειδική Αγωγή

Με τα έως τώρα δεδομένα η αύξηση (σε σχέση με το 2014-15) συνολικά στην Ειδική Εκπαίδευση θα φθάσει το 22%. Το ποσοστό θα μεγαλώσει περαιτέρω καθώς δεν έχουν κατανεμηθεί οι 2.000 νέες πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

- Στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό θα έχουμε διπλασιασμό των προσλήψεων συγκριτικά με το 2014-15, αφού πέρυσι προσελήφθησαν 1244 άτομα και έως τώρα έχουν 
προσληφθεί 1.898. Άλλα 596 άτομα θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες. Το γενικό σύνολο θα ανέλθει σε 2.494 άτομα.

Γενική Εκπαίδευση

Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση

- Έχουν πραγματοποιηθεί 7.537 προσλήψεις.
- Σήμερα (2/11) ανακοινώθηκαν 236 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών με προτεραιότητα στην επαρχία.

Δευτεροβάθμια Γενική

- Έχουν πραγματοποιηθεί 2.018 προσλήψεις
- Την Τετάρτη (4/11) θα πραγματοποιηθούν άλλες 500 προσλήψεις καθηγητών με προτεραιότητα στην επαρχία.

Μουσικά Σχολεία

- Πραγματοποιήθηκαν ήδη 164 προσλήψεις
- Την Τετάρτη (4/11) θα πραγματοποιηθούν άλλες 150 προσλήψεις, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 314. Παράλληλα θα προσληφθούν τουλάχιστον 100 ωρομίσθιοι την ίδια μέρα (4/11).

Υπάρχουσες πιστώσεις

- 1.445 στην Α/θμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση
- 853 στη Β/θμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση
- 596 Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ειδική Εκπαίδευση)
- Συνολικά μπορούν να πραγματοποιηθούν 2.894 προσλήψεις
Ειδικότερα αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν περίπου 1000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Νέες πιστώσεις

- Πιστώσεις για περίπου 2.400 προσλήψεις αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

- Συνολικά μπορούν να πραγματοποιηθούν 5.294 προσλήψεις, που αν προστεθούν στις 16.057 ξεπερνούν τις 22.000 (22.374) καθώς υπάρχουν και πιστώσεις για την πρόσληψη 1000 
εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Το 2014-15 υλοποιήθηκαν 18.469 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων. Συνεπώς θα σημειωθεί αύξηση προσλήψεων της τάξεως του 21% (3905 περισσότερες προσλήψεις συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος).


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: «Θα προσλάβουμε 21% περισσότερους εκπαιδευτικούς από πέρυσι»"

Δρίτσας: Νόμιμη η απεργία της Π.Ν.Ο. και των άλλων ενώσεων στο λιμάνι

Νόμιμη χαρακτήρισε την απεργία της Π.ΝΟ. και των άλλων ενώσεων εργαζομένων στα λιμάνια, στο ΝΑΤ και σε υπηρεσίες του υπουργείου, ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν τα συνταγματικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, αντιδρώντας σε ορισμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε λιμάνια της χώρας και τα οποία καταγγέλθηκαν από τους εργαζόμενους ως προσπάθεια υπονόμευσης.

«Η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) και άλλων ενώσεων εργαζομένων στο λιμάνι, στο ΝΑΤ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, είναι μια απεργία νόμιμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφερόμενος όπως είπε, «σε καταγγελίες σωματείων, για υπονόμευση της 48ωρης απεργίας των ναυτικών σε περιστατικά που συνέβησαν σε κάποια λιμάνια της Ελλάδας».

«Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν απολύτως υπεύθυνα, απέναντι στην άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση, έστω και κατ' υπόνοια, αυτή την κυβερνητική θέση», δήλωσε ο κ. Δρίτσας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρίτσας: Νόμιμη η απεργία της Π.Ν.Ο. και των άλλων ενώσεων στο λιμάνι"

Αύξηση της συνταγογράφησης γενοσήμων από τους γιατρούς ζητεί το υπ. Υγείας

Φιλόδοξη επιχείρηση αύξησης της κατανάλωσης γενοσήμων φαρμάκων ξεκινά -και πάλι- το υπουργείο Υγείας, θέτοντας «προσωπικό» στόχο σε κάθε γιατρό να συνταγογραφεί γενόσημα στο 40% των συνολικών συνταγών που εκδίδει τον μήνα.

Στην απόφαση του υπουργού Υγείας, κ Ανδρέα Ξανθού, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρεται ότι οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν έως τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η συνταγογράφηση γενοσήμων πρέπει να…εκτιναχτεί από το περίπου 23% που κυμαίνεται σήμερα στο 40%. Μάλιστα, στην υπουργική απόφαση προβλέπονται και ποινές για όσους παραβαίνουν το νόμο, από πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις έως διακοπή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστιαία όρια κάθε γιατρού, διευκρινίζεται ότι έχουν προκύψει από τη στατική επεξεργασία των συνταγών του προηγούμενου έτους, «με βάση τη διαθεσιμότητα των γενοσήμων και τις καταναλώσεις εντός κάθε θεραπευτικής κατηγορίας».

Κάθε γιατρός που συνταγογραφεί ηλεκτρονικά, θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από την ΗΔΙΚΑ για το εάν και κατά πόσο έχουν εκπληρώσει τον στόχο τους.

Μετά τους γιατρούς, τη σκυτάλη των γενοσήμων παίρνουν οι φαρμακοποιοί. Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την εκτέλεση της ιατρικής συνταγής, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας, μορφής, περιεκτικότητας και συσκευασίας γενόσημο ή off patent, εφόσον το τελευταίο έχει λιανική τιμή ίση ή μικρότερη της λιανικής των ομοίων του.

Τίθενται επίσης εξαιρέσεις από τη χορήγηση γενοσήμων οι οποίες αφορούν τα φάρμακα που χρειάζονται νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια, μεταμοσχευθέντες, καρκινοπαθείς και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Στις εξαιρέσεις εμπίπτουν και τα εμβόλια που συμπεριλαμβάνονται –και αποζημιώνονται- στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, τα φάρμακα που προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ μέσω των επιτροπών του, τα φάρμακα για τα οποία θα τεθεί κλειστός προϋπολογισμός αλλά και εκείνα τα σκευάσματα για τα οποία θα επιτευχθούν συμφέρουσες τιμής αποζημίωσης μέσω της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση της συνταγογράφησης γενοσήμων από τους γιατρούς ζητεί το υπ. Υγείας"

Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ υπεξαίρεσε 8,4 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ' επάγγελμα, ασκήθηκε σε 59χρονο προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Λάρισας. Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, ο 59χρονος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού, με τρόπο που ερευνάται από τις διωκτικές αρχές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας επέβαλε στον 59χρονο προληπτική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην ανακριτική διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει, και ενώ αναμένεται μέρος της δικογραφίας να έλθει στη Λάρισα από την Εισαγγελία Αθηνών, καθώς η μηνυτήρια αναφορά του ΟΑΕΔ υποβλήθηκε στην Αθήνα. Τη δικογραφία θα χειριστεί ειδικός ανακριτής.

Ήδη, από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας για την υπόθεση των 85.000 ευρώ, που φέρεται να εισέπραξε ο 59χρονος προϊστάμενος -και συνδικαλιστής του κλάδου επί σειρά ετών- πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Λάρισας λάμβαναν δάνεια εν αγνοία τους.

Τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ουδέποτε εισέπραξαν δάνεια σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία, αφού ουδέποτε τα ζήτησαν.

Αυτή η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Λάρισας, ενώ έπεται η έρευνα για το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ που αφορά σε ελέγχους που έγιναν την περίοδο από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ υπεξαίρεσε 8,4 εκατ. ευρώ"

«Αν ήμασταν στην Ε.Ε. θα γινόμασταν Ελλάδα»

Η Ισλανδία δεν θα είχε ανακάμψει τόσο γρήγορα από την κρίση του 2008 αν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε σε συνέντευξη του στο Politico ο Ισλανδός πρωθυπουργός David Gunnlaugsson.

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη μας δεν θα είχε συμβεί αν ήμασταν μέλος της Ε.Ε.» ανέφερε σε συνέντευξη του ο David Gunnlaugsson.

O κ. Gunnlaugsson υποστήριξε ότι αν η αίτηση που υπέβαλε η χώρα του το 2009 για ένταξη στην Ε.Ε. είχε επιτύχει, τότε η Ισλανδία μπορεί να είχε την τύχη της Ελλάδας.

«Μπορεί να είχαμε ακολουθήσει αντίστροφη πορεία και να γινόμασταν μια χρεοκοπημένη χώρα. Αν όλα αυτά τα χρέη ήταν σε ευρώ και αναγκαζόμασταν να κάνουμε ότι η Ιρλανδία ή η Ελλάδα και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα χρέη των τραπεζών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για μας οικονομικά».

Η Ισλανδία πάγωσε το 2013 τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ο κ. Gunnlaugsson απέσυρε την υποψηφιότητα στις αρχές του έτους.

Η ισλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με 1,9% πέρυσι και φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,5%. Το δημόσιο χρέος έχει υποχωρήσει στο 64% του ΑΕΠ, κάτω από το επίπεδο του 86% το 2012.

Σύμφωνα με τον Ισλανδό πρωθυπουργό καθοριστικοί παράγοντες για την ανάκαμψη της Ισλανδίας ήταν πως είχε το δικό της νόμισμα και ένα ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα που της έδωσε περιθώρια ελιγμών. «Το ότι ήμασταν εκτός Ε.Ε. έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την οικονομική μας βελτίωση» υπογράμμισε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αν ήμασταν στην Ε.Ε. θα γινόμασταν Ελλάδα»"

«Η Ελλάδα έχει πολλή δουλειά να κάνει»

O πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν και ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για τα επόμενα βήματα έως το τέλος του 2015.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει και ελπίζω να γίνουν όλα πριν το τέλος του έτους», σημείωσε σε δηλώσεις του στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Χάγη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ελλάδα έχει πολλή δουλειά να κάνει»"

Στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (13.00-15:00), θα πραγματοποιήσουν, αύριο στις 14:00, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν», με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος και να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», οι 50 συμβασιούχοι, των οποίων σταδιακά έως και 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων «κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα».

Με το ίδιο αίτημα και το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» έλαβε απόφαση κινητοποιήσεων και την Τετάρτη 4 Νοέμβρη ημέρα γενικής εφημερίας, οι εργαζόμενοι θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της χώρας εργάζονται 900 υπάλληλοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (επικουρικό προσωπικό) και προσληφθέντες από το ΚΕΕΠΛΠΟ για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τέλους του έτους 2015.

«Τα Νοσοκομεία υποφέρουν σήμερα από την υποστελέχωση», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας και έως την άνοιξη του επόμενου έτους αναμένονται άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων αγγίζουν τις 28.000, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι κάτω των 50.000, και η «συνήθης κάλυψη κάθε κλινικής είναι μία νοσηλεύτρια στη βάρδια».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», καθώς «οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο σύνολο του προσωπικού κάθε νοσοκομείου, όπως επίσης οφείλονται οι κανονικές άδειες, όχι μόνο του τρέχοντος έτους, και προηγούμενων ετών». Επίσης μιλά για «καταστρατήγηση» της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, υποστηρίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν γίνει λάστιχο για την κάλυψη των βαρδιών».

«Η μη ανανέωση των συμβάσεων είναι καταστροφή για το ΕΣΥ, αφού επιδεινώνονται περαιτέρω οι συνθήκες νοσηλείας, εργασίας και θα κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»"

Από 3 ώς 13 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Tο δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εξειδίκευση των κριτηρίων μοριοδότησης μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, η οποία είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 3 ώς 13 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών"

Die Welt: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το 2034

Δυσοίωνες εκτιμήσεις, που απέχουν μακράν από τις προβλέψεις ανάκαμψης της Κομισιόν και του ΔΝΤ, περιλαμβάνει για την Ελλάδα παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η έρευνα, της γερμανικής εταιρίας Prognos, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν από το 2034 και προβλέπει εκτίναξη του χρέους στο 245% έως το 2022.

Οι αναλυτές της Prognos προβλέπουν ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνώνεται με μέσο ποσοστό 0,8% ετησίως έως τις αρχές του 2020 και βλέπουν την ανεργία να παραμένει στα ύψη, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρίας Μίκαελ Μπέμερ προειδοποιεί ότι χωρίς κούρεμα του χρέους, δεν θα υπάρξει πραγματική ανάκαμψη.

«Μέχρι τις αρχές του 2020 η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως με ένα ποσοστό ανεργίας στα ύψη», αναφέρεται την έκθεση και, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, αυτή η εκτίμηση βασίζεται στο αισιόδοξο σενάριο σύμφωνα με το οποίο «δεν θα επέλθουν άλλα σοκ και η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ».

«Από το 2008 μέχρι σήμερα η αναλογία του χρέους στο ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%», τονίζεται ακόμη στην έκθεση, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Prognos Μίκαελ Μπέμερ δηλώνει ότι «χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της».

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις, ο ίδιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται μια ακόμη γενιά, έως ότου οι Έλληνες επιστρέψουν στα προ Μνημονίων επίπεδα. «Από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος, σήμερα ένας στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος», σημειώνει.

Η Prognos εκτιμά ότι μόνο μετά τη δεκαετία του 2020 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2% και να πορευτεί σε ένα σίγουρο δρόμο ανάπτυξης, ενώ μόλις το 2034 θα επιστρέψει στο επίπεδο προ της κρίσης. Έως ότου, δε, το ποσοστό ανεργίας κατέβει στο 10%, που είναι και αυτό υψηλό, θα περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Welt: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το 2034"

Νυχτερινές διακοπές κυκλοφορίας στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας

Νυχτερινές πεντάωρες διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ των κόμβων Μεγάρων και Κινέτας λόγω εργασιών στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας.
Ειδικότερα, στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας στη κατεύθυνση προς Κόρινθο:

-από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (03/11) μέχρι τις 5:00 το πρωί της Τετάρτης (04/11)
-από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (04/11) μέχρι τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης (05/11) και
-από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (05/11) μέχρι τις 5:00 το πρωί της Παρασκευής (06/11)

Κατά τη διάρκεια των νυκτερινών διακοπών κυκλοφορίας, η κυκλοφορία μεταξύ των κόμβων Μεγάρων (ΧΘ 39,9) και Κινέτας (ΧΘ 56,6) στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, θα γίνεται μέσω της Παλαιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου.

Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα εκτελείται κανονικά.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινές διακοπές κυκλοφορίας στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας"

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του Π. Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, ακύρωσε - σύμφωνα με πληροφορίες- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη με την οποία είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλ. Μάζο, ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του κ. Σκουρλέτη,(ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/854/2015) και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των εν λόγω μεταλλείων. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, η ανάκληση της λειτουργίας του μεταλλείου έγινε, καθώς παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

Κατά τις εν λόγω διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ έγιναν δεκτές οι σχετικές προσφυγές κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, καθώς οι δικαστές δεσμευόντουσαν ουσιαστικά από την υπ΄ αριθμ. 3191/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος του περασμένου Αυγούστου και αποτέλεσε προπομπό της απόφασης που ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις, αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του Π. Σκουρλέτη για τις Σκουριές"

Φίλης: Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών

Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών ζητά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο είναι η ηρεμία και όχι οι διώξεις, και μάλιστα για θέματα που έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά όπως η διαθεσιμότητα.

Η δήλωση του κ. Φίλη έγινε με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα, για το οποίο έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι φορείς στις Επιτροπές της Βουλής.

«Έχουμε φαινόμενα, που έγιναν στο παρελθόν, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ποινικών διώξεων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών για τους αγώνες τους ενάντια σε ρυθμίσεις που ήταν σε βάρος των κλάδων τους. Αυτές οι πρακτικές διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα αναπαράγουν τα προβλήματα και τις εντάσεις. Το σχολείο έχει ανάγκη ηρεμίας, και όχι από διώξεις για θέματα που έχουν μάλιστα λυθεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα» δήλωσε ο κ. Φίλης και προσέθεσε:

«Πολιτικά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά να σταματήσουν αυτές οι διώξεις. Από εκεί και πέρα το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη και τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κάνουμε, όμως, έκκληση σε αυτή τη δημοκρατική έκκληση που κάνουμε να ανταποκριθούν».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών"

Διεθνής Αμνηστία: Η αδράνεια κοστίζει ζωές στο Αιγαίο

Ενώ οι ηγέτες της ΕΕ και της Ελλάδας παραμένουν άπραγοι ή κλεισμένοι σε αναποτελεσματικά συμβούλια και συσκέψεις, δεκάδες ζωές χάνονται καθημερινά στο Αιγαίο.

Τα αυξημένα μέτρα φύλαξης των χερσαίων συνόρων με τη Τουρκία καθώς και η ανέγερση εκεί ενός φράχτη μήκους 12.5 χιλιομέτρων το 2012, έχει αναγκάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιλέγουν την πιο επικίνδυνη διαδρομή, μέσω των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει συλλέξει επίσης ένα μεγάλο αριθμό καταγγελιών σχετικά με παράνομες επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

«Πόσους πνιγμένους πρόσφυγες και πόσα νεκρά παιδιά απαιτούνται ώστε να ενεργοποιηθούν οι «Ευρωπαϊκές αξίες»;

Τα ναυάγια αυτά δεν είναι φυσικό φαινόμενο και πολλές ζωές μπορούν να σωθούν, εάν υπάρξει η πολιτική βούληση», είπε ο Γιώργος Κοσμόπουλος διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Υπολογίζεται ότι τους πρώτους δέκα μήνες του 2015 περισσότεροι από 454 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται σε διαδοχικά ναυάγια στο Αιγαίο.

Μόνο μεταξύ 28 και 30 Οκτωβρίου, 86 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται σε εφτά ναυάγια κοντά στις ακτές της Λέσβου, της Σάμου, της Καλύμνου και της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 560.683 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά από την αρχή του χρόνου και μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2015.
Τη συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ εκείνων που περνούν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας αποτελούν άνθρωποι οι οποίοι διαφεύγουν πολέμους και άλλες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τους Σύριους και τους Αφγανούς να αποτελούν την πλειοψηφία μεταξύ αυτών.

«Ενώ πλησιάζει ο χειμώνας και η απόγνωση των προσφύγων αυξάνεται, θα δούμε ακόμα περισσότερα ναυάγια και χαμένες ζωές στο Αιγαίο. Η αδράνεια της ΕΕ και της Ελλάδας σημαίνει ότι θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν περισσότερα ασφαλή και νόμιμα περάσματα ήταν διαθέσιμα για τους πρόσφυγες» είπε ο Γιώργος Κοσμόπουλος.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει επίσης διαπιστώσει συνεχιζόμενες και πολύ κακές συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στη Λέσβο αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα.

Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία μεταξύ αυτών δεν έχει πρόσβαση στις Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής οι οποίες έχουν την ευθύνη να αναγνωρίζουν άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Είναι αναγκαία η ουσιαστική και αποτελεσματική αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τη χώρα, καθώς και συντονισμένες και επαρκής επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να βελτιώσουν σημαντικά τον συντονισμό τους και να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους από την ΕΕ πόρους.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: Η αδράνεια κοστίζει ζωές στο Αιγαίο"

Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη Μυτιλήνη παρά τους ισχυρούς ανέμους

Κι ενώ η θάλασσα σε όλη τη βόρεια και βορειοδυτική Λέσβο συνεχίζει να ξεβράζει πτώματα ναυαγών κάθε ηλικίας -από το μεγάλο ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 45, αλλά και άλλα πτώματα από ναυάγια που κανείς δεν έμαθε ποτέ- χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν παρά τους ισχυρούς ανέμους σε όλη τη βόρεια και ανατολική Λέσβο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή, από τη Σκάλα της Συκαμνιάς και μέχρι την Εφταλού, τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex μαζί με εθελοντές από ξηράς και θαλάσσης, ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής με τα αλιευτικά τους σκάφη μαζί και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εκεί σώζουν συνεχώς ναυαγούς. Επίσης, ρυμουλκούν βάρκες που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους ή κινδυνεύουν να ανατραπούν.

Χθες Κυριακή, στο νησί μέσα σε θύελλες, με ανέμους που ξεπερνούσαν τοπικά τα οκτώ μποφόρ, έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν στο Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, 2.530 άτομα.

Η κήρυξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα πλοία της ακτοπλοΐας βρήκε το λιμάνι της Μυτιλήνης με 6.360 μετανάστες και πρόσφυγες που περιμένουν τη λήξη της απεργίας για να αναχωρήσουν για Πειραιά ή Καβάλα. Στην πλειονότητά τους, μένουν σε σκηνές στο λιμάνι κάτω από πολύ κακές συνθήκες και ιδιαίτερα λόγω του κρύου που επικρατεί τα βράδια, στον καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ ή όσοι έχουν χρήματα σε επιχειρήσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης. Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή και μέχρι την ώρα κήρυξης της απεργίας των πλοίων από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά ή την Καβάλα αναχώρησαν 5.331 μετανάστες και πρόσφυγες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη Μυτιλήνη παρά τους ισχυρούς ανέμους"

Μικροεπεισόδια από ομάδα νεαρών στο μαθητικό συλλαλητήριο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο και αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των μαθητών δεν πήραν μέρος στην ένταση που προκλήθηκε επί της Λεωφόρου Αμαλίας. 

Πιο συγκεκριμένα περίπου 20 νεαρά άτομα, με κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν πέτρες σε δύο καταστήματα, στη συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως και στην Οθωνος. Εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα κατέβασαν άμεσα τα ρολά και δεν προκλήθηκαν υλικές φθορές.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκίμασαν τις συμπλοκές που σημειώθηκαν.

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ήταν: «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά». 

Η αστυνομία παρακολουθεί το συλλαλητήριο από διακριτική απόσταση.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μικροεπεισόδια από ομάδα νεαρών στο μαθητικό συλλαλητήριο"

Στη Ρόδο ακόμα ένα σκάφος με 200 πρόσφυγες

Ένα ακόμα σκάφος με 200 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε νωρίς το πρωί στην παραλία «Ζέφυρος» στην πόλη της Ρόδου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Στην περιοχή, έσπευσαν αμέσως λιμενικοί και αστυνομικοί καθώς και δεκάδες πολίτες του νησιού, οι οποίοι βοήθησαν στην αποβίβαση των προσφύγων, αρκετοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα.

Στους πρόσφυγες, προσφέρθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες και θα φιλοξενηθούν στον χώρο που έχει διαμορφωθεί κοντά στο λιμάνι από τον δήμο της Ρόδου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Ρόδο ακόμα ένα σκάφος με 200 πρόσφυγες"

Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ

Σε εφαρμογή τέθηκε από 1η Νοεμβρίου χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, το οποίο θα ισχύσει ως τις 30 Απριλίου 2016.

Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών, οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ"

Ανεργία: Εφιάλτης για 350.000 οικογένειες που είναι χωρίς εργαζόμενο

Εφιάλτη χωρίς τέλος για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η μεγάλη ανεργία, η οποία μάλιστα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2016. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, ενώ η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1%!

Μάλιστα, σύμφωνα με Τα Νέα, από το σύνολο των ανέργων το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών). Τα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, καθώς όλες οι εκτιμήσεις προδιαγράφουν νέα αύξησή της τους επόμενους μήνες, όπως και το επόμενο έτος.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι το 2016 η ανεργία στη χώρα μας θα εκτοξευτεί στο 28,1%. Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι και το ντόμινο επιπτώσεων που προκαλεί περιγράφουν μεταξύ άλλων ότι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας, ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 0,78% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

Επίσης, η Ελλάδα έχασε συνολικά 1 εκατομμύριο (!) θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων και θα χρειαστούν 25 χρόνια για την επανάκτησή τους, ενώ κάθε μία μονάδα ανεργίας αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ σε εισφορές προς το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Ετσι, μόνο το 2014 χάθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της υψηλής ανεργίας, περίπου 6,5 δισ. ευρώ!

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεργία: Εφιάλτης για 350.000 οικογένειες που είναι χωρίς εργαζόμενο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news