facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που δεν εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς

Οι κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα ποσοστά του ΦΠΑ που θα εφαρμοστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν οδηγήσει σε... βραχυκύκλωμα τις εφορίες. Έτσι "έπεσαν" τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που δεν έσπευσαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς γιατί εκτίμησαν ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για πάγωμα και παρατάσεις ισχύουν.

Όπως είπε στο MEGA, ο Βασιλης Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά, το απίστευτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η παράταση για υποβολή στο καθεστώς με... δελτίο Τύπου, του κόστισε 110 ευρώ.

Συγκεκριμένα το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Πάντως το αλαλούμ συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε νέα παράταση, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Όμως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τί θα πληρώσουν αλλά και ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων, με τα έσοδα να έχουν "παγώσει".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που δεν εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς"

ΥΠΟΙΚ: Τα τέλη δεν θα είναι τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ισοδύναμα συνεχίζει να αναζητά η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο Real.gr, το σενάριο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ – που είδε το φως της δημοσιότητας - δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση.

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προτάσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης».

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι αλλαγές που προωθούνται στα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσουν κανονικά και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή και στη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά και την απομάκρυνση της Κατερίνα Σαββαΐδου.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Τα τέλη δεν θα είναι τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση"

Υπουργείο Εργασίας: Δεν θα θιγούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση, το υπουργείο εργασίας αναφέρει ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δημοσίων υπάλληλων.

Η ανακοίνωση έρχεται να διευκρινίσει χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση των κυρίων Κατρούγκαλου και Χουλιαράκη, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όσους δημοσίους υπάλληλους έχουν εργαστεί 35 χρόνια.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας: Δεν θα θιγούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα"

Σύλληψη Αστυνομικού μετά από έφοδο των ΕΚΑΜ στις Φυλακές Τρικάλων

Στα ίχνη κυκλώματος που προμηθεύει με ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σήμερα το πρωί, υπήρξε αιφνιδιαστική έφοδος στις Φυλακές των Τρικάλων, από μονάδα των ΕΚΑΜ της Θεσσαλονίκης και Αστυνομικών της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η έφοδος έγινε σε κελιά της Γ΄ πτέρυγας και σε ένα κελί που κρατούνται 3 άτομα Ρωσικής και Αλβανικής καταγωγής βρέθηκε ποσότητα χασίς και 2 κινητά τηλέφωνα.

Λίγη ώρα μετά, συλλαμβάνονταν Αστυνομικός της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης που κρατείται και ανακρίνεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ για τους 3 κρατούμενους των Φυλακών Τρικάλων, σχηματίζεται η σχετική δικογραφία.

Όλα δείχνουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος που προμηθεύει με ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα κρατουμένους των Φυλακών.

trikalanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη Αστυνομικού μετά από έφοδο των ΕΚΑΜ στις Φυλακές Τρικάλων"

Όχι του ΣτΕ στους φαρμακοβιομήχανους για rebate φαρμάκων

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι υποχρεούνται να καταβάλουν το 9% της τιμής κάθε φαρμάκου που συνταγογραφείται από τους γιατρούς στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβάρυνση του ποσοστού 9% για κάθε φάρμακο και η απόδοσή του στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας κατά πλειοψηφίας απέρριψαν την αίτηση που στρεφόταν κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι διαδικασίες και ο τρόπος απόδοσης του ποσού «επιστροφής» και «πρόσθετης κλιμακούμενης επιστροφής»(rebate) σε εκτέλεση του Ν. 4052/2012.

Με το μέτρο αυτό προβλέφθηκε ότι βαρύνει αποκλειστικά τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ποσοστό 9% επί της τιμής παραγωγού ή εισαγωγέα για κάθε φάρμακο που συνταγογραφείται από γιατρό και καλύπτεται από ασφαλιστικούς φορείς με συνέπεια να υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να επιστρέφουν το ποσό αυτό στους ασφαλιστικούς οργανισμούς τον ΕΟΠΥ και τον Οίκο Ναύτου. Αντίστοιχη επιβάρυνση προβλέφθηκε ανάλογα και με συνολικό όγκο πωλήσεων σε τριμηνιαία βάση.

Η πλειοψηφία του ΣτΕ προέβαλλε την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος εν όψει της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης και έκρινε συνταγματικά επιτρεπτό τον περιορισμό της δημόσιας δαπάνης . Μειοψήφησαν όμως δυο δικαστές που δέχθηκαν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές διότι τα μέτρα έχουν ως συνέπεια να διατίθεται μεγάλο ποσοστό φαρμάκων σε τιμές κάτω του κόστους.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Όχι του ΣτΕ στους φαρμακοβιομήχανους για rebate φαρμάκων"

Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών

Την αναστολή της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών αποφάσισε, το μεσημέρι της Τετάρτης με τηλεδιάσκεψη, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και, έτσι, όλα τα φαρμακεία της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά, τουλάχιστον για την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα, έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ, ππροκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την στάση του κλάδου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών"

Στην Αθήνα την Πέμπτη αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας

Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων από το μπλόκο της Κουλούρας θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς: ««μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρεία συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα εν όψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αθήνα την Πέμπτη αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας"

Ζάιμπερτ: Να μη συνδέεται το προσφυγικό με το νέο Μνημόνιο

Να μην συνδέονται τα θέματα του βάρους που υφίσταται η Ελλάδα με την εφαρμογή του γ´ προγράμματος στήριξης ζήτησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

«Στην συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποτέλεσε θέμα και η στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση της αποστολής της. Ειδικά στην εγκατάσταση των Hotspot, η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα πόρους, άμεση βοήθεια, από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα - αυτό δεν μπορεί και να το περιμένει κανείς - πρέπει να τα βγάλει πέρα εντελώς μόνη της. Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αποστολή και η Ευρώπη θα την βοηθήσει να υλοποιήσει αυτη την αποστολή. Αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα δύο θέματα", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ σημείωσε ότι δεν έχει νόημα τώρα να προκαταλάβουμε τις συζητήσεις που θα έχει αύριο ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, αλλά τόνισε ότι θα ηταν φρόνιμο, όσο είναι δυνατό, να διαχωρίσουμε το ένα θέμα από το άλλο.

«Υπάρχουν σαφείς συμφωνίες της Ευρώπης, της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση όλων των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων με τα οποία ασχοληθήκαμε εντατικά τα τελευταία χρόνια. Αυτά θα είναι αύριο σίγουρα αντικείμενο των συνομιλιών. Και υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, το μεγάλο θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, για όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Και με αυτό το πνεύμα, με την επιθυμία για μια όσο το δυνατόν πιο στενή και έμπλεη εμπιστοσύνης σχέση με την ελληνική κυβέρνηση, θα ταξιδέψει αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε ο κ. Σέφερ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάιμπερτ: Να μη συνδέεται το προσφυγικό με το νέο Μνημόνιο "

Τέταρτος νεκρός από τις πλημμύρες

Βαρύς ο φόρος αίματος της φονικής πλημμύρας που έπληξε την Αττική πριν από 10 ημέρες. Το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε σε ρέμα του Μενιδίου η σορός ενός άνδρα.
 
Το πτώμα εντόπισαν περίοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία, όπου και βρήκαν το άψυχο σώμα του άνδρα. Στο σημείο έσπευσε η σήμανση, προκειμένου να φωτογραφίσει το σημείο, ενώ μετά την ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του άνδρα. 


Σε πνιγμό οφείλεται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο θάνατος του μεσήλικα άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το απόγευμα, μέσα σε ρέμα στην περιοχή του Μενιδίου, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αριστοτέλους. Η σορός του μεσήλικα ήταν καλυμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από λάσπη και κλαδιά.

Η Αστυνομία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο ο άγνωστος άνδρας να είναι το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας, που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Αττική. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει γίνει δήλωση εξαφάνισης κάποιου ατόμου στην περιοχή. Έρευνα για την υπόθεση αυτή διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέταρτος νεκρός από τις πλημμύρες"

Λέσβος: Επτά νεκροί μετανάστες μέσα στη νύχτα και τα μποφόρ - Διασώθηκαν 240

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσα στο σκοτάδι και τα μποφόρ, μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της Frontex ανοιχτά του Μολύβου για τον εντοπισμό και τη διάσωση ναυαγών μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lesvosnews.gr, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες, ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Κατά πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν περίπου 300, ωστόσο από το Λιμενικό αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν ακριβή αριθμό, ούτε των επιβαινόντων, αλλά ούτε και των αγνοουμένων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά αλιευτικά, βγάζουν συνεχώς επιζώντες.

Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες. Ο αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με το Λιμενικό, ανέρχεται σε 242, ωστόσο οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μολύβου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νεκρά έχουν ανασυρθεί δύο παιδάκια και ένας άντρας.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί έδιναν μάχη, για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Υγρός τάφος το Αιγαίο
Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, πέντε νεκροί -τέσσερα παιδιά και ένας άνδρας- ήταν ο απολογισμός των τραγωδιών που έρχονται η μία μετά την άλλη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και της απέναντι τουρκικής ακτής.



Αδίστακτοι, αλλά και ανενόχλητοι οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν σε τρικυμιώδη θάλασσα από ανέμους, που τοπικά ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, στα νησιά με πλαστικές βάρκες κυρίως Αφγανούς μετανάστες. Που, αν μη τι άλλο, αγνοούν πλήρως τους κινδύνους ενός ταξιδιού με τέτοιες καιρικές συνθήκες και τέτοια μέσα. Αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες ανατροπές των βαρκών αυτών και οι τραγικοί απολογισμοί.



Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό αγόρι, ηλικίας 6-7 ετών, και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά, που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.



Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δύο βρέφη και ένας άνδρας, ενώ σε άλλο ναυάγιο στο ίδιο νησί ο απολογισμός ήταν ένα νεκρό κοριτσάκι, ηλικίας πέντε ετών.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνούσε τους 400 ανθρώπους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Επτά νεκροί μετανάστες μέσα στη νύχτα και τα μποφόρ - Διασώθηκαν 240"

Λαρισαίος ανάπηρος πολέμου στον Κουίκ : «Έλα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ…»

Έναν «θερμό» διάλογο με Λαρισαίο ανάπηρο πολέμου είχε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Κατευθυνόμενος προς την πλευρά των αναπήρων πολέμου προκειμένου να τους χαιρετίσει, δέχθηκε τα παράπονα του προέδρου των Αναπήρων Πολέμου κ. Θανάση Ριζάκη σχετικά με την παρούσα οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων αλλά και εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. «Έλα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ…» ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου, τον οποίο παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή ο κ. Κουίκ.

Λίγο αργότερα μάλιστα, το κυβερνητικό στέλεχος έσπευσε να ξεκινήσει τις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με αναφορά σ’ αυτή την επαφή: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στις σημερινές εκδηλώσεις για το μεγάλο όχι της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και άκουσα με μεγάλη προσοχή τα όσα μου είπε ο πρόεδρος των αναπήρων της περιοχής γιατί ήταν εκείνη που έδωσαν το αίμα, τη ζωή τους και θα πρέπει η πολιτεία, όποια κι αν είναι κυβέρνηση, να τους έχει στην απόλυτη προστασία και στον απόλυτο σεβασμό».

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαρισαίος ανάπηρος πολέμου στον Κουίκ : «Έλα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ…» "

Γκλέτσος ενώπιον μαθητών: Οι δανειστές, οι τοκογλύφοι να πάνε να γαμ@@

Το δικό του “ιδιαίτερο” μήνυμα έστειλε προς τους μαθητές σήμερα ο Δήμαρχος Στυλίδας και Πρόεδρος της Τελείας Απ.Γκλέτσος, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης του Γυμνασίου & Λυκείου της πόλης για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο δήμαρχος τόνισε στους μαθητές ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και τους κάλεσε να τη μελετήσουν και ως νέα γενιά να αντισταθούν.

Κλείνοντας, ωστόσο, την ομιλία του, παρασύρθηκε από τον πύρινο λόγο του, εκστομίζοντας μία έκφραση, που, αν και ακούγεται στον δρόμο, δεν αρμόζει σε μία τέτοια περίσταση, ενώπιον μικρών παιδιών.

Ο Απόστολος Γκλέτσος είπε στο ακροατήριο: «Οι δανειστές, οι τοκογλύφοι και τα μνημόνια να πάνε να γαμ......». Oι περισσότεροι τον χειροκρότησαν (παραδόξως), οι δάσκαλοι έμειναν άφωνοι και η φράση θα... μείνει στην Ιστορία.

Ουδείς πέφτει από τα σύννεφα στο άκουσμα τέτοιων εκφράσεων, άλλωστε στις δύσκολες εποχές που ζούμε η υποκρισία περισσεύει, ωστόσο η θέση του αιρετού είναι να εμπνέει και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν οι νουθεσίες του απευθύνονται σε ανηλίκους...

Δείτε το βίντεο από το stilida.com



Διαβάστε Περισσότερα » "Γκλέτσος ενώπιον μαθητών: Οι δανειστές, οι τοκογλύφοι να πάνε να γαμ@@"

Απόρρητο πόρισμα: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από τη Γερμανία επανορθώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την πλήρη ικανοποίηση όλων των δημοσίων αξιώσεων ,αλλά και των αξιώσεων Ελλήνων υπηκόων που πηγάζουν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Απόρρητο Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που φέρνει, για πρώτη φορά στο φως, κατ΄ αποκλειστικότητα, το CNN Greece.
Στα συμπεράσματα της ογκώδους έκθεσής, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προτείνει ότι αν η Ελληνική Δημοκρατία επιθυμεί τη “δυναμικότερη προώθηση των διεκδικήσεων της”, πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
1. Να προσκαλέσει – μέσω της διπλωματικής οδού- την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε διαπραγματεύσεις .
2. Σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις ή σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης συμφωνίας των δυο χωρών, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει απευθείας “σε δεσμευτική για τα μέρη δικαιοδοτική κρίση” παρακάμπτοντας το Διαιτητικό Δικαστήριο της Συμφωνίας του Λονδίνου καθώς αυτό έχει μόνο μη δεσμευτικού χαρακτήρα δικαιοδοσία.
H “ δεσμευτική για τα μέρη δικαιοδοτική κρίση ”
Το τέταρτο συμπέρασμα του Πορίσματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αποκαλύπτει σήμερα το CNN Greece, προτείνει ότι αν η Ελληνική Δημοκρατία επιθυμεί τη γρηγορότερη διευθέτηση του ανοιχτού ζητήματος των αξιώσεων της χώρας μας, πρέπει να παρακάμψει την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Συμφωνίας του Λονδίνου και να προσφύγει απευθείας “στην δεσμευτική για τα μέρη δικαιοδοτική κρίση”. Η άποψη, δηλαδή, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Συμφωνίας του Λονδίνου ιδρύεται βάσει του άρθρου 28 αυτής και έχει αποκλειστική δικαιοδοσία για διαφορές που προκύπτουν σε ζητήματα ερμηνείας ή εφαρμογής της Συμφωνίας του Λονδίνου. Το Πόρισμα εξετάζει ενδελεχώς ζητήματα που αφορούν νομικά προβλήματα και δυσκολίες οι οποίες πηγάζουν από πιθανή προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Συμφωνίας του Λονδίνου.
Επιπλέον, εξετάζει και νομικές δυσκολίες και ανοιχτά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από την προσφυγή στη “ δεσμευτική για τα μέρη δικαιοδοτική κρίση ”. Πρόκειται για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης του οποίου η δικαιοδοσία αναγνωρίζεται μετά από ειδική δήλωση κάθε χώρας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα έχει καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση από το 1994,ενώ η Γερμανία μόλις το 2008.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει δικαιοδοσία για ζητήματα που προέκυψαν πριν την κατάθεση της συγκεκριμένης δήλωσης. Οι συντάκτες του Πορίσματος θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να στοιχειοθετήσει νομικά ότι οι διαφορές με τη Γερμανία μπορούν να εξεταστούν από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αρκεί να προηγηθεί άρνηση της γερμανικής πλευράς να διαπραγματευτεί τη ρύθμιση των ελληνικών απαιτήσεων μετά από νεώτερη επίσημη ανακίνηση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά.
Στη σελίδα 94 του Πορίσματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επισημαίνει ότι προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει να αντιμετωπίσει τους εξής περιορισμούς:
1.Η προς επίλυση διαφορά πρέπει να αφορά γεγονότα και καταστάσεις που έχουν λάβει χώρα πριν την 1.05.2008
2.Η προς επίλυση διαφορά δεν μπορεί να θέτει ζήτημα που άπτεται της ερμηνείας ή της εφαρμογής της Συμφωνίας του Λονδίνου.
3.Η προς επίλυση διαφορά θα πρέπει να συνδέεται με παραβίαση ή άλλο ζήτημα του δημοσίου διεθνούς δικαίου
Η Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Το Απόρρητο Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αποκαλύπτει το CNN Greece, βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να αξιοποιηθεί. Στα ίδια χέρια βρίσκεται και η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον “Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο” η οποία εκτιμά τις συνολικές απαιτήσεις στο ιλιγγιώδες ποσό των 341 δις ευρώ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ύψος 9 δις, το κατοχικό δάνειο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ύψους περίπου 10.34 δις ευρώ,αλλά και οι υπόλοιπες αξιώσεις από τον ίδιο πόλεμο που φτάνουν, πάντα σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, στα 341.203 δις.
Η Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συγκροτήθηκε μετά την πρώτη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Μάρτιος 2013), προκειμένου να προβεί σε “ειδική νομική μελέτη, επεξεργασία και τεκμηρίωση της υπόθεσης των Γερμανικών Αποζημιώσεων (κατοχικό δάνειο, πολεμικές επανορθώσεις και ατομικές αποζημιώσεις)”, αλλά και να υποβάλει πόρισμα για “την πορεία και τον αποτελεσματικότερο και επωφελέστερο για τα συμφέροντα της Χώρας νομικό χειρισμό”.
Στο πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξετάζεται ενδελεχώς, τόσο το ιστορικό της υπόθεσης όσο και το θεσμικό πλαίσιο των Διεθνών Συμβάσεων πάνω στις οποίες εδράζεται το ζήτημα των ελληνικών αξιώσεων. Σημαντικότερες εξ αυτών η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 “Περί Εξωτερικών Γερμανικών Χρεών” η οποία προβλέπει το διακανονισμό των γερμανικών εξωτερικών χρεών αλλά και η Συνθήκη της Μόσχας του 1990 (Συνθήκη 2+4) για τον Οριστικό Διακανονισμό σε σχέση με τη Γερμανία στην οποία δεν μετέχει η Ελλάδα και υπογράφεται μόνο μεταξύ της ενωμένης, πλέον, Γερμανίας και των τεσσάρων δυνάμεων κατοχής (ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία). (Παράγραφοι Πορίσματος 12-15)
Επιπλέον, το Πόρισμα εξετάζει και τις διμερείς Συμβάσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας . Πρόκειται γα τη Σύμβαση της Βόννης του 1960, τη Σύμβαση της Βόννης του 1961 και τη Συμφωνία της Αθήνας του 1974. Οι τρεις αυτές διμερείς συμφωνίες καθορίζουν τον διακανονισμό των ελληνικών αξιώσεων και περιλαμβάνουν την αποζημίωση οικείων των φονευθέντων από το ναζιστικό καθεστώς, την αποζημίωση για αφαιρεθέντα καπνά κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής και τις αποζημιώσεις για αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ Ελλήνων υπηκόων, που υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου. Το συνολικό ποσό, όπως προκύπτει από τις τρεις αυτές Συμβάσεις, πλησιάζει τα 52 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.
Που στηρίζεται η Γερμανική άρνηση
Τελευταία φορά που η Ελλάδα προέβη σε διπλωματική κίνηση διεκδίκησης ήταν τον Νοέμβριο του 1995 με τη ρηματική διακοίνωση του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βόννη, κ. Μπουρλογιάννη – Τσαγγαρίδη, με την οποία ζητούσε την έναρξη διμερών συνομιλιών προκειμένου να ρυθμιστούν τα εκκρεμή ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη ρηματική διακοίνωση η γερμανική πλευρά απάντησε αρνητικά με ένα απλό ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με το Πόρισμα, η αρνητική στάση των γερμανικών αρχών στηρίζεται στην άποψη ότι “η Συνθήκη της Μόσχας δεσμεύει και την Ελλάδα και στην εκ τούτου συνέπεια ότι, εφόσον η Συνθήκη αυτή σιωπά ως προς τις επανορθώσεις, η σιωπή αυτή ισοδυναμεί με την οριστική του επίλυση, άποψη σύμφωνη με τη γερμανική θεωρία και νομολογία”.
Το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να απασχολεί τους νομικούς κύκλους. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν από τη “Συνθήκη 2+4” προκύπτει νομική επίπτωση σε κράτη που δεν την υπέγραψαν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως αναφέρει στις σελίδες 65-70 του πορίσματός του, θεωρεί “εσφαλμένη” την άποψη αυτή καθώς θεωρεί ότι “σύμφωνα με τους Κανόνες του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου οι τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτήν δεν μπορούν να δεσμεύουν τα κράτη που έχουν απαιτήσεις εναντίον της Γερμανίας”. Καταλήγει, έτσι, στο συμπέρασμα ότι η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 εξακολουθεί να δεσμεύει τη Γερμανία και ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις της Ελλάδας παραμένουν “ισχυρές και σε εκκρεμότητα”.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση;
Το Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως και αυτό του Γενικού Λογιστηρίου βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια των αρμοδίων. Όπως γίνεται, όμως αντιληπτό, η διεκδίκηση των ελληνικών αξιώσεων από τη Γερμανία δεν είναι έχει μόνο νομική πτυχή. Είναι ένα κυρίως πολιτικό ζήτημα και ο χειρισμός του προϋποθέτει μελετημένες και προσεχτικές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα.
Στο πολιτικό επίπεδο έχει πρόσφατα καταγραφεί μία εξέλιξη της οποίας απομένει να αποδειχθεί η κρισιμότητά της. Το Ευρωκοινοβούλιο έκανε αποδεκτή την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία καλείται ενώπιον της Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις της σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις πολεμικές επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων του Διστόμου και τις αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς και στο Νταχάου αλλά και την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών.
Πάντως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Ανώγεια της Κρήτης, δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει όσα δικαιούται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρρητο πόρισμα: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από τη Γερμανία επανορθώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο"

Αύξηση τελών κυκλοφορίας αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Με νομοθετική διάταξη θα επιλυθεί το «καυτό» για την κυβέρνηση πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ετοιμάζεται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν διατάξεις, αφενός για την παράταση εφαρμογής του ΦΠΑ, αφετέρου για την ένταξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) μετά την αποπομπή της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να είναι έτοιμο το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από φέτος. Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου θα επέλθουν οι εξής αλλαγές στη φορολογία:

• ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Παρατείνεται με διάταξη πιθανόν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου η ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της Βουλής, δεδομένου ότι οι προηγούμενες αποφάσεις που παρατείναν τη διαδικασία ήταν στα όρια της νομιμότητας, αν δεν τα ξεπερνούσε, δεδομένου ότι ο νόμος ορίζει ότι η δήλωση μεταβολών για τη μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποβάλλεται εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του νόμου. Οι εξελίξεις στη ΓΓΔΕ με την αποπομπή της κ.Σαββαΐδου αναγκάζουν την κυβέρνηση να τροποποιήσει τη διάταξη. Και αυτό διότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή και δεν πρέπει να επιφορτισθεί με αποφάσεις που δεν στηρίζονται από τη νομοθεσία. Στο διάστημα της παράταση σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης θα βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση του μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, καθώς και η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

• ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ. Οπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας, το ΣΔΟΕ θα πρέπει να έχει ενταχθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί τη δεδομένη στιγμή, εξαιτίας των προωθούμενων αλλαγών στη ΓΓΔΕ. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο κ. Γ. Μπάκας, ο οποίος αντικαθιστά τη κ. Σαββαΐδου, να αναλάβει να «τρέξει» και το ΣΔΟΕ αναφέρουν στελέχη του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό θα παραταθεί η ένταξη του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου γενικού γραμματέα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για τον διαγωνισμό.

• Τέλη κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Οπως προαναφέρθηκε, τα τέλη κυκλοφορίας ενδεχομένως να είναι και ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, θα καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.

• Τελωνεία. Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει διατάξεις που θα τροποποιούν τον τελωνειακό κώδικα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση τελών κυκλοφορίας αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση"

Μπουτάρης: Η κοντή φούστα και το τακούνι είναι για την πασαρέλα, όχι για την παρέλαση

«Ενοχλούμαι να βλέπω μαθήτριες 15 και 16 ετών να φορούν φούστες που θυμίζουν σταρ του σινεμά», ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με τις ενδυματολογικές επιλογές των μαθητριών στην παρέλαση.

Μιλώντας στο Mega και με αφορμή τη διεξαγωγή παρελάσεων στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πρόσθεσε: «Το τακούνι και η κοντή φούστα είναι για την πασαρέλα κι όχι για την παρέλαση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Η κοντή φούστα και το τακούνι είναι για την πασαρέλα, όχι για την παρέλαση"

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Λίγο πριν από τις 13.00 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων, της θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου"

«Βόμβα» Κουτρουμάνη: Καταργείται η 35ετία για σύνταξη στο Δημόσιο

Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας στο Μega, καταργούνται τα τριάντα πέντε χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 έτη υπηρεσίας έως τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει, για να φύγουν, να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.

Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης,με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο, όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου 2015, θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών, μετά τις 19 Αυγούστου του 2015.

Το καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ότι ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Παράλληλα, για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021 προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Κουτρουμάνη: Καταργείται η 35ετία για σύνταξη στο Δημόσιο"

Ελληνική παρέλαση του «ΌΧΙ» στο Τορόντο

Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο στον Καναδά.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος η Ελληνική κοινότητα, το ημερήσιο Ελληνικό σχολείο Μεταμόρφωση, τα σαββατιανά σχολεία Ελληνικής γλώσσας, ελληνικοί και κυπριακοί πολιτιστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, κ.α.




 enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική παρέλαση του «ΌΧΙ» στο Τορόντο"

Τα πρωτοσέλιδα του 1940

Ο ελληνικός Τύπος συμμετείχε και αυτός με τον δικό του τρόπο στον αγώνα του ΟΧΙ.

Πριν ακόμα ξεκινήσει ο ελληνικοιταλικός πόλεμος η ανησυχία και η αγωνία ήταν διάχυτες στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων εκείνης της εποχής.


Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρωτοσέλιδα του 1940"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news