facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ολα τα νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες με 35ετία, άνδρες σε ταμεία ΔΕΚΟ – Τραπεζών με 25ετία, γυναίκες στο ΙΚΑ με 10.000 ένσημα και άνδρες με 10.500, μητέρες ανηλίκων και συνολικά περίπου 150.000 ασφαλισμένων θα υποστούν επιβάρυνση από 6 μήνες μέχρι και 17 χρόνια – στην πιο ακραία περίπτωση – μέσω της νέας υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ. 
Πρόκειται για ασφαλισμένους που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη ή πλήρη πριν τα 67 ή τα 62 και δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι τις 18/8/2015. Η υπουργική απόφαση για την εξειδίκευση των διατάξεων του τρίτου μνημονίου, προβλέπει πως από 1/1/2022 όλοι θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 (με 15ετία τουλάχιστον) ή στα 62 με 40 έτη (12.000 ημέρες ασφάλισης) για πλήρη σύνταξη και στα 62 με 15ετία για μειωμένη.
Οι πίνακες της απόφασης που εξειδικεύουν σε έτη και μήνες τους αντίστοιχους πίνακες του τρίτου μνημονίου αφορούν τα όρια συνταξιοδότησης λόγω γήρατος των ασφαλισμένων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή όλα τα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι την 18η Αυγούστου.
Χαμένοι θεωρούνται όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί έβγαιναν με 35ετία (δηλαδή είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα με συμπλήρωση αντίστοιχου χρόνου ασφάλισης μέχρι 31/12/2012) αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το απαιτούμενο κατά περίπτωση όριο ηλικίας μέχρι 18/8 θα οδηγηθούν σταδιακά στα 62 σύμφωνα με τον πίνακα 1.
Η υπουργική απόφαση «στέλνει» στα 62 όλους όσοι μπορούσαν να κατοχυρώσουν ή να θεμελιώσουν δικαίωμα με χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο ή ίσο από 10.500 ημέρες (ή 35 έτη). Στα 62 οδηγούνται σταδιακά και όσοι μπορούσαν να φύγουν χωρίς όριο ηλικίας. Γι αυτές τις κατηγορίες οριοθετείται ένα ηλικιακό όριο στα 58 αν η θεμελίωση προβλέπεται με τουλάχιστον 35 χρόνια ή στα 55 σε κάθε άλλη περίπτωση.
Αναλυτικότερα, στον Πίνακα 1 εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι για τους οποίους, από τις προγενέστερες του ν. 4336/2015 γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, προβλεπόταν χρόνος ασφάλισης για την κατοχύρωση ή θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης μεγαλύτερος ή ίσος με 10.500 ημέρες (ή 35 έτη) ασφάλισης.

Όλοι όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 58 ή τα 55 μέχρι τις 18/8 φέτος οδηγούνται στον βηματισμό που καταλήγει προς τα 67 (πίνακας 2). Αντίστοιχα στα 67 οδηγούνται όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν δικαίωμα για πλήρη αλλά και όσοι μπορούσαν να κατοχυρώσουν ή να θεμελιώσουν δικαίωμα για πλήρη με λιγότερες από 10.500 ημέρες (ή 35 έτη) ασφάλισης. Στον ίδιο βηματισμό μπαίνουν και όσοι έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη (με την αντίστοιχη πλήρη να βαίνει στα 67) και όσοι μπορούσαν να θεμελιώσουν ή κατοχυρώσουν με λιγότερες από 10.500 ημέρες (ή 35 έτη) για μειωμένη.
Αναλυτικά, βάσει της απόφασης στον Πίνακα 2 εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν μία εκ των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, των οποίων το καταληκτικό όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης, όπως αυτό έχει καθοριστεί από προγενέστερες του ν. 4336/2015 γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, είναι το 67ο έτος, καθώς και οι ασφαλισμένοι για τους οποίους από τις ίδιες ως άνω προγενέστερες του ν. 4336/2015 διατάξεις προβλεπόταν χρόνος ασφάλισης για την κατοχύρωση ή θεμελίωση δικαιώματος πλήρους συνταξιοδότησης μικρότερος από 10.500 ημέρες (ή 35 έτη) ασφάλισης.
Στον ίδιο πίνακα εμπίπτουν όσοι έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις μειωμένης σύνταξης, η οποία ακολουθεί την αντίστοιχη ως ανωτέρω τελικώς καταλήγουσα στο 67ο έτος της ηλικίας προϋπόθεση πλήρους σύνταξης, καθώς και οι ασφαλισμένοι για τους οποίους από τις ίδιες ως άνω προγενέστερες του ν. 4336/2015 διατάξεις, προβλεπόταν χρόνος ασφάλισης για την κατοχύρωση ή θεμελίωση δικαιώματος μειωμένης συνταξιοδότησης μικρότερος από 10.500 ημέρες (ή 35 έτη) ασφάλισης. Για το χρονικό διάστημα μέχρι 31.12.2021 το όριο ηλικίας θεμελίωσης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 62ο έτος της ηλικίας, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (115, Α΄).

Επεξήγηση πινάκων και εννοιών

Α. Στήλη «Ηλικία»: εμφανίζει την ηλικία θεμελίωσης πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, όπως αυτή προβλεπόταν από τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις πριν την ισχύ του ν. 4336/2015.
Στήλη «Ηλικία συνταξιοδότησης»: εμφανίζει το νέο κατά περίπτωση όριο ηλικίας πλήρους ή μειωμένης σύνταξης από την ισχύ του ν. 4336/2015 και μέχρι 31.12.2021.
Β. Κατοχυρωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα: υφίσταται όταν ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης του απαιτούμενου κατά περίπτωση χρόνου ασφάλισης ή ορίου ηλικίας, σύμφωνα με το προγενέστερο του ν. 4336/2015 νομοθετικό πλαίσιο.
Γ. Oι ασφαλισμένοι (είτε υπάγονται στον Πίνακα 1 είτε στον Πίνακα 2) που συμπληρώνουν το κατά περίπτωση ισχύον, βάσει του προγενέστερου του ν. 4336/2015 νομοθετικού πλαισίου, όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκτούν δικαίωμα λήψης πλήρους ή μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος με τη συμπλήρωση του (σύμφωνα με τους Πίνακες 1 και 2) ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που αντιστοιχεί στο ημερολογιακό έτος κατά το οποίο συμπληρώνεται το ισχύον, κατά περίπτωση ασφαλισμένου, όριο ηλικίας συνταξιοδότησης βάσει του προγενέστερου του ν. 4336/2015 νομοθετικού πλαισίου.
Οι ασφαλισμένοι για τους οποίους, βάσει του προγενέστερου του ν. 4336/2015 νομοθετικού πλαισίου, δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος, αποκτούν δικαίωμα λήψης σύνταξης με τη συμπλήρωση του μεταβατικού νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της στήλης «ηλικία συνταξιοδότησης» του Πίνακα 1 που αντιστοιχεί στο ημερολογιακό έτος κατά το οποίο συμπληρώνουν το κατά περίπτωση προβλεπόμενο όριο ηλικίας της περίπτωσης 2β της υποπαραγράφου Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4336/2015.  Σε περίπτωση που το προβλεπόμενο από τους Πίνακες 1 και 2 μεταβατικό όριο ηλικίας συμπληρώνεται μετά την 1.1.2022, η σύνταξη καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο αυτό όριο ηλικίας.
Στην απόφαση ορίζεται και ο μαθηματικός τύπος που οδηγεί στη νέα ηλικία συνταξιοδότησης όσων τα όρια ηλικίας (με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο) δεν ορίζονταν σε ακέραια έτη.
Το πρόσθετο πέναλτι 10% επί των μειωμένων συντάξεων υπολογίζεται επί του ποσού που προκύπτει αφού επιβληθεί πρώτα το «ψαλίδι» 6% κατ έτος που ίσχυε πριν το τρίτο μνημόνιο, αλλά ακολουθεί τον συνταξιούχο μέχρι να συμπληρώσει το νέο, κατά περίπτωση, όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης (με βηματισμό δηλαδή προς τα 67 ή τα 62). Από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας εξαιρούνται οι υπαγόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού καθαριότητας των ΟΤΑ), όσοι συνταξιοδοτούνται λόγω βαριάς αναπηρίας (παραπληγικοί, τυφλοί κλπ) όπως και οι μητέρες και χήροι πατέρες παιδιών ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απόφαση ξεκαθαρίζει ότι θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4336/2015, ήτοι μέχρι και 18.8.2015, στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολα τα νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση"

Το Σάββατο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες

Το Σάββατο το πρωί στις 11:30 ώρα Ελλάδος, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των Ελληνικών Τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πάντως, σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα είναι θετικά και πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές.

«Οι ελληνικές τράπεζες τρέχουν να τονώσουν προληπτικά το κεφάλαιό τους εν μέσω ελπίδων πως θα βγουν από τα stress tests σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστευόταν, γλιτώνοντας πιθανώς τους υπάρχοντες επενδυτές από τον πόνο μεγάλων απωλειών», σημείωναν οι FT.

Σημειώνεται ακόμη ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι περιορισμένες.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισ. ευρώ», είπε η κυρία Κατσέλη στη γερμανική εφημερίδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Σάββατο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες"

Σχέδιο για πάγωμα πληρωμών προς 3ους σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση

Εναλλακτικά σχέδια εξυπηρέτησης των βασικών υποχρεώσεων του κράτους σε περίπτωση καθυστέρησης εκταμίευσης της δόσης των 2 δισεκ. ευρώ μετά τις 25 Νοέμβριου εκπονούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πάγωμα και μεταθέσεις πληρωμών με στόχο να εξοικονομηθούν χρήματα για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κράτους όπως μισθοί και συντάξεις, καθώς εντός του Δεκεμβρίου λήγουν 3 δόσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ ευρώ προς το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, στις 29 Οκτωβρίου το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πληρώσει 174 εκατ. ευρώ για παλαιό δάνειο του ΟΣΕ, την 1η Δεκεμβρίου 174 εκατ. ευρώ για τόκους δανείου προς το ΔΝΤ, στις 7 Δεκεμβρίου 307 εκατ. ευρώ για εξυπηρέτηση δόσης προς ΔΝΤ, στις 16 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσει 576 εκατ. ευρώ πάλι στο Ταμείο ενώ στις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσει 346 εκατ. ευρώ.

Προθεσμία να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών έως τις 15 Νοεμβρίου όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, έδωσε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για πάγωμα πληρωμών προς 3ους σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση "

Η Γαλλία αναλαμβάνει την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις

Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με μετακινήσεις υπαλλήλων, σύνδεση αμοιβής και αποτελεσματικότητας για τα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλαγή των μισθών και των μη μισθολογικών παροχών των δημοσίων υπαλλήλων, διαφάνεια στις υπουργικές αποφάσεις και στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και άμεση πρόσβαση των πολιτών στα φορολογικά τους στοιχεία, προβλέπει  μεταξύ άλλων το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το «www.reporter.gr» η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή τεχνογνωσίας για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής, την πραγματοποίηση των φορολογικών ελέγχων.

Τόσο από ελληνικής όσο και από γαλλικής πλευράς, θα οριστούν δυο ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενημερώνουν αντιστοίχως τις ελληνικές και τις γαλλικές αρχές για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.


Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας μεταφρασμένο στα Ελληνικά, όπως το δημοσιεύει το www.reporter.gr

Πρωτόκολλο μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας για μια εταιρική σχέση για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Δημοκρατία

Στόχοι:
Με βάση τις μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις και ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, και με βάση το κοινό συμφέρον και τη δέσμευση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την κοινωνική βιωσιμότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θέλαμε να παρατείνουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας για τις μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση του οικονομικού και δημοσιονομικού τοπίου και για το ξεκλείδωμα της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό το υψηλού επιπέδου μνημόνιο αποσκοπεί στην επαναβεβαίωση της δέσμευσης της Ελλάδας να αναπτύξει και να εφαρμόσει φιλόδοξη στρατηγική μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τη γενική συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, και στην προθυμία της Γαλλίας να παραμείνει μια μεταρρύθμιστική εταίρος για την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια.

Αμοιβαίο συμφέρον μας είναι να πραγματοποιήσουμε βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στη δημόσια διοίκηση τους, και να συμβάλουμε στην απελευθέρωση της ανάπτυξης.

Αυτή η εταιρική σχέση για τις μεταρρυθμίσεις βασίζεται στα εξής: i) την αμοιβαία κατανόηση σχετικά με τις μεθόδους εργασίας ii) το σχεδιασμό και την οικειοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς και επιτόπου, σε επίπεδο δημοσίων υπηρεσιών iii) τη συνοχή και τη συνεργασία στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών προσπαθειών για τη στήριξη στην Ελλάδα . Η επιθυμία να δούμε εκ νέου την Ελλάδα στο δρόμο της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τους στόχους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών, των γαλλικών αρχών και της Επιτροπής, μέσω του Μηχανισμού Υποστήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την επιτυχή ανάπτυξη και εφαρμογή της εν λόγω δράσης.

Τομείς:

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κράτη μέλη που ενεργούν ως εταίροι μεταρρύθμισης, η Γαλλία και η Ελλάδα επιθυμούν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους για τη μεταρρύθμιση ιδίως στους ακόλουθους τομείς, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της δημιουργίας δυνατοτήτων. Οι τομείς αυτοί έχουν επιλεγεί για:

α) τη σημασία τους για μια βιώσιμη στρατηγική για τη μεταρρύθμιση της Ελλάδας προς μια πιο αποτελεσματική και ικανή διοίκηση και τον κρίσιμο ρόλο τους για την ανοικοδόμηση του φορολογικού τοπίου, την ενίσχυση του φορολογικού συστήματος, την απελευθέρωση της ανάπτυξης αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική διοίκηση

β) τη γνωστή, καθιερωμένη και αναγνωρισμένη Γαλλική εξειδίκευση σε αυτούς τους τομείς.

Μεταρρύθμιση της Κεντρικής Διοίκησης
Η Γαλλία θα παράσχει βοήθεια, μεταξύ άλλων μέσω της μακροχρόνιας παροχής εμπειρογνωμοσύνης στην Αθήνα, για τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της κεντρικής διοίκησης και ειδικότερα, σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

-       Βελτίωση της διακυβέρνησης, ιδίως ενισχύοντας την ικανότητα διυπουργικού συντονισμού (καλύτερος προγραμματισμός, παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, ανάπτυξη της δυνατότητας διαιτησίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων) και την πιλοτική εφαρμογή της μεταρρύθμισης (ενίσχυση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, την ανάπτυξη ικανοτήτων των φορέων και τη δημιουργία ενός δικτύου μεταρρυθμίσεων).

-       Εξορθολογισμός των διοικητικών διαδικασιών (μετάβαση από ένα σχεδιασμό που στηρίζεται στη δομή σε ένα σχεδιασμό που στηρίζεται στις υπηρεσίες) βοήθεια προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (MIAR) για να συντονίσει την μετάβαση προς την απλοποίηση των συνεργασιών μεταξύ των διαφόρων δημοσίων φορέων που εμπλέκονται, για να αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες περιλαμβάνοντας μια πιο αποτελεσματική υπηρεσία μίας στάσης (τύπου ΚΕΠ), και για να αναθεωρήσει τους στόχους των παρεχομένων υπηρεσιών.

-       Βελτίωση της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού: επανασχεδιασμός του συστήματος των μισθών σε σχέση με μια νέα κατάταξη του “Κλαδικού” συστήματος, αναθεώρηση των μη μισθολογικών παροχών, αναθεώρηση του συστήματος επιλογής των κορυφαίων στελεχών, εφαρμογή ενός νέου συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης και σύνδεση της αμοιβής με την απόδοση για κορυφαία στελέχη, ανάπτυξη ενός συστήματος κινητικότητας που βασίζεται στη χρήση των περιγραφών θέσεων εργασίας, οικοδόμηση ενός μόνιμου εργαλείου ανακατανομής χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που συνδέει τη ζήτηση με την προσφορά και τέλος, βελτίωση της ποιότητας των προσλήψεων με βάση τον καλύτερο προγραμματισμό των αναγκών ανθρώπινου δυναμικού.

-       Ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας: ανάπτυξη ενός συστήματος ελέγχου και λογιστικού ελέγχου, βελτίωση του συστήματος για τη διαφάνεια των δημοσίων εγγράφων και αποφάσεων.

-       Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: βοήθεια για την ανάπτυξη των προτεραιοτήτων που καθορίζονται από την κυβέρνηση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ορθών πρακτικών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους εταίρους που συμμετέχουν ήδη σε αυτόν τον τομέα, εφαρμογή των πολιτικών της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ανάπτυξη των έργων πληροφορικής , ανάπτυξη του λογισμικού ανοικτού κώδικα στον δημόσιο τομέα.

-       Διαχείριση των αλλαγών: υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας στρατηγικής επικοινωνίας (εσωτερικής και εξωτερικής).

Φορολογική Μεταρρύθμιση
Σύμφωνα με τις προτεραιότητες των ελληνικών αρχών και με την επιφύλαξη του βαθμού της θεσμικής αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η Γαλλία ανέλαβε την υποχρέωση να ενισχύσει την τεχνική υποστήριξη της στον τομέα της φορολογίας, σύμφωνα με τους γενικούς προσανατολισμούς που εγκρίθηκαν σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση .

Όσον αφορά το πεδίο φορολογικού ελέγχου
-       Με την επιδίωξη ad-hoc τεχνικής βοήθειας μέσω των αποστολών βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα εμπειρογνωμόνων σχετικά με το θέμα του επαγγελματισμού του φορολογικού ελέγχου των φορολογούμενων υψηλού πλούτου και για τους συναφείς εσωτερικούς ελέγχους.

-       Με την εξέταση, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, της πιθανής δημιουργίας ενός εθελοντικού μηχανισμού αποκάλυψης των off-shore λογαριασμών, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων.

-       Με την παροχή στην Ελλάδα, από την 1η Δεκεμβρίου 2015, ενός μακροπρόθεσμου εμπειρογνώμονα που ειδικεύεται στο φορολογικό έλεγχο, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων συμβούλων που στελεχώνουν το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών .

Όσον αφορά στα θέματα φορολογικής συμμόρφωσης
Παροχή της εμπειρίας της Γαλλίας για τη δημιουργία ενός εργαλείου για την πρόσβαση στην φορολογική νομοθεσία και στα διοικητικά έγγραφα, που θα επιτρέπει στους Έλληνες φορολογούμενους και τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρακτική και πλήρη τεκμηρίωση φόρου.

- Ενίσχυση της τεχνικής υποστήριξης σχετικά με τα θέματα των εσωτερικών ελέγχων και τον έλεγχο των κινδύνων, προκειμένου να αυξηθεί η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα ελληνικά δημόσια οικονομικά όπως απαιτείται διεθνώς και να βελτιωθεί η διαφάνεια των διαδικασιών.

Τέλος, η Γαλλία προτίθεται να συνοδεύονται οι μεταρρυθμίσεις αυτές με τη σταδιακή ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών στο πρόγραμμα κατάρτισης των δημόσιων οικονομικών, από την αρχή του 2016 και μετά, κάτω από συνθήκες που θα ορίζονται από τις δύο χώρες. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρακτική εμπειρία σε επιχειρησιακές υπηρεσίες της γαλλικής φορολογικής διοίκησης (Γενική Διεύθυνση Δημόσιων Οικονομικών).

Ιδιωτικοποίηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας
Η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει την πλήρη στήριξη και την εμπειρία της για να βοηθήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη της διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων και στο πρόγραμμα διάθεσης τους, ιδίως μοιραζόμενη την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Μετοχικού Κυβερνητικού Οργανισμού (APE), στα εξής μεταξύ άλλων θέματα:

-       Παροχή συμβουλών στις ελληνικές δημόσιες αρχές για την δημιουργία του νέου Ταμείου που πρέπει να ιδρυθεί σύμφωνα με τη συμφωνία της 13 Ιουλίου 2015 και το μνημόνιο. Οι συμβουλές της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του προγράμματος διαχείρισης και διάθεσης περιουσιακών στοιχείων, μπορεί να περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, τη διάρθρωση και τις βασικές αποφάσεις τους μηχανισμούς του Ταμείου.

-       Μεταφορά της εμπειρίας του ΑPE σχετικά με τη διαχείριση των δημόσιων φορέων πριν και μετά την μεταβίβαση τους: το συνολικό συντονισμό της ιδιοκτησιακής πολιτικής, τη διακυβέρνηση και την εκπροσώπηση στο συμβούλια των εταιρειών χαρτοφυλακίου, την παρακολούθηση της στρατηγικής των εταιρειών χαρτοφυλακίου, τη χρηματοοικονομική παρακολούθηση, την παρακολούθηση των επενδύσεων, τα προγράμματα αναδιάρθρωσης και πωλήσεων, τη διαμόρφωση της μερισματικής πολιτικής.

Μεταφορά της εμπειρίας του ΑΡΕ σε προγράμματα διάθεσης δημόσιας περιουσίας:

- Προετοιμασία των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων που πρόκειται να πωληθούν, επιλογή των κατάλληλων διαδικασιών της αγοράς (IPO, dual track, ABB, ανταγωνιστικές διαδικασίες, κ.λπ.)

- Προσδιορισμός των δυνητικών επενδυτών

- Χειρισμός των λογιστικών θεμάτων, προετοιμασία των pro forma ενοποιημένων λογαριασμών

- Ζητήματα που συνδέονται με τις υποχρεωτικές εισφορές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία

- Χρηματοδότηση των υποχρεώσεων των δημοσίων υπηρεσιών

- Εκπροσώπηση των εργαζομένων σε επίπεδο φορέα διακυβέρνησης σε κρατικές εταιρείες, και προστασία των στρατηγικών συμφερόντων της Κυβέρνησης

-       Ρυθμιστικά θέματα

-       Θέματα ανταγωνισμού

Μέθοδοι εργασίας:
-       Η εταιρική αυτή σχέση για τη μεταρρύθμιση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής προσπάθειας να στηρίξει την Ελλάδα. Η εφαρμογή της θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου για την υποστήριξη της τεχνικής συνεργασίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών, με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού ως βασικό συνομιλητή. Επίσης, θα είναι πλήρως συνεπής με τις δεσμεύσεις και τα μέτρα οικονομικής μεταρρύθμισης που συνδέονται με το πακέτο οικονομικής βοήθειας.

- Η Ελλάδα θα διατηρήσει την πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή κυριότητα των μεταρρυθμίσεων.

- Ο εταίρος της μεταρρύθμισης (η Γαλλία) μοιράζεται κρατικού επιπέδου εμπειρίες, ορθών πρακτικών και υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές κατά τη διαδικασία σκέψης για την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής μεταρρυθμίσεων και δράσεων. Αυτή η εταιρική σχέση συμβάλλει στον καθορισμό των στρατηγικών προσανατολισμών για την υποστήριξη και την τεχνική βοήθεια, και διευκολύνει την επίτευξη των μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Για να επιτευχθεί αυτό, η Γαλλία παρέχει πολιτική στήριξη μέσω της διατήρησης και  ανάπτυξης υψηλού επιπέδου επαφών με τις ελληνικές αρχές, το SRSS, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η Γαλλία αντιπροσωπεύεται από έναν ανώτερο συντονιστή και, όταν είναι αναγκαίο, άλλους εξουσιοδοτημένους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους. Οι ελληνικές αρχές θα ορίσουν επίσης ένα ανώτερο συντονιστή.

- Για κάθε έναν από τους βασικούς τομείς μεταρρυθμίσεων, κάθε μέρος θα διασφαλίσει ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα μέσα για την επίτευξη των βασικών πτυχών της εποπτείας και παρακολούθησης των σχετικών έργων. Οι δράσεις και σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και ενα σαφές χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών, θα πρέπει να καθορίζονται και συμφωνούνται μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Γαλλίας, σε συντονισμό με την SRSS και τους άλλους εμπλεκόμενους εταίρους στη μεταρρύθμιση. Η απαιτούμενη σημασία θα πρέπει να δοθεί στο συγκεκριμένο θεσμικό καθεστώς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και τον βαθμό αυτονομίας του.

- Σε επίπεδο έργου, η Γαλλία υποστηρίζει περαιτέρω τις Ελληνικές Αρχές, σε συντονισμό με την SRSS, για τον εντοπισμό και τη διαμόρφωση της σχετικής ειδικότητας. Ανάλογα με τη φύση της συνδρομής που θα παρασχεθεί, θα αποκτηθεί εξειδίκευση, κυρίως από τη Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους διεθνείς οργανισμούς, τους δημόσιους οργανισμούς ή / και τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. 

Η βοήθεια αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ σεμιναρίων και εργαστηρίων στη Γαλλία ή στην Ελλάδα, και τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αποστολές εμπειρογνωμόνων (με εγκατάσταση ή ταξιδεύοντας σε τακτική βάση στην Αθήνα).

- Οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα οριστικοποιήσουν τις διάφορες διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της εν λόγω εμπειρίας.

Την πλήρη δέσμευσή μας να ενισχυθεί το υπάρχον πλαίσιο της συνεργασίας επιβεβαιώνει αυτή η συμφωνία.

Τα επιτεύγματα αυτού του πρωτοκόλλου θα αναφέρονται δύο φορές το χρόνο στις δύο κυβερνήσεις, από δύο ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους, που θα οριστούν  αντίστοιχα από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Υπεγράφη στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2015

Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας Ευκλείδης Τσακαλώτος 
Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας  Michel Sapin
Ο Υπουργός Οικονομικών και Δημόσιων Λογαριασμών της Γαλλικής Δημοκρατίας

reporter
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία αναλαμβάνει την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις"

Εως την Πέμπτη στη Βουλή τα νομοσχέδια για ανακεφαλαιοποίηση και προαπαιτούμενα

Δύο νομοσχέδια αναμένεται να φέρει μέχρι την Πέμπτη εσπευσμένα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την
λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νομοσχέδια αυτά υπάρχουν διατάξεις για αλλαγές στο ΣΔΟΕ και φορολογικούς ελέγχους, ενώ μεταξύ άλλων, προβλέπεται και νέο «κουτσούρεμα» των 100 δόσεων καθώς και ιδιωτικοποιήσεις.

Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο, είναι άγνωστο το πότε θα ψηφιστούν, αν και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κατατεθούν με τη μορφή του κατεπείγοντος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εως την Πέμπτη στη Βουλή τα νομοσχέδια για ανακεφαλαιοποίηση και προαπαιτούμενα"

Σκληρή απάντηση Αλεξιάδη μετά το φάκελο με τη σφαίρα στο γραφείο του

Σκληρή απάντηση προς τους αποστολείς του απειλητικού σημειώματος με τη σφαίρα που έλαβε στο γραφείο του έδωσε με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι πίσω από τις απειλές των επίδοξων «τιμωρών του» υποκρύπτονται συμφέροντα, διαμηνύοντας ότι «ο φόβος που θέλουν να επιβάλουν, θα μετατραπεί σύντομα σε εφιάλτη τους».

Yπενθυμίζεται ότι φάκελο με απειλητική επιστολή που περιείχε σφαίρα από 45αρι έλαβε στις 23 Οκτωβρίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών και αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,Άννα Λιγωμένου.

Η δήλωση του υπουργού:

«H ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, 
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

»Με αφορμή την επιστολή με τη σφαίρα που έστειλαν δήθεν «επαναστάτες» στο γραφείο μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω:

1.Όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες και σύμβολα, είναι σαφής η φασιστοειδής ρίζα των ψυχασθενών, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, με μαφιόζικη φρασεολογία και απειλές.
2.Η ενέργεια αυτή μόνο δύναμη και κουράγιο προσθέτει στον αναγκαίο αγώνα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όσο και αν κρύβονται, είναι ξεκάθαρο ποιοι κινούν τα νήματα.
3.Προειδοποιώ τους επίδοξους «τιμωρούς» μου. Δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου, τη σύγκρουση και τον αγώνα με ό,τι σάπιο και διεφθαρμένο μας οδήγησε εδώ. Να είναι σίγουροι, ότι μόνο γέλια προκαλεί η δήθεν «επαναστατική» φρασεολογία τους. Ο φόβος που θέλουν να επιβάλουν, θα μετατραπεί σύντομα σε εφιάλτη τους, γιατί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με μόνο εφόδιο τις χειροπέδες τους.»

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Αλεξιάδη μετά το φάκελο με τη σφαίρα στο γραφείο του"

Προειδοποιήσεις από Ντομπρόφσκις - Ο κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων

Το θετικό και φιλικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας, ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.

Ωστόσο, ο κ. Ντομπρόφσκις έχει συνδέσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την αξιολόγηση, κάτι που σημαίνει πως εάν δεν προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτος, δεν αποκλείεται να κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη επιβεβαιώσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα κόκκινα δάνεια, που δεν αποκλείουν να οδηγήσουν και σε καθυστέρηση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ .

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο πρωθυπουργός επισήμανε καταρχήν ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ΕΕ και από τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόφσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για την δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιήσεις από Ντομπρόφσκις - Ο κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων"

Πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών σκέφτεται η κυβέρνηση

Προς πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας την αναφορά που έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις "περί εισαγωγής ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα".

"Ενημέρωσα τον κ. αντιπρόεδρο, ότι στο θέμα των συντάξεων έχουμε προτείνει μια συνολική αναθεώρηση του συστήματος, που θα ικανοποιεί ως γενικό ισοδύναμο όλες τις επιμέρους δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος τον οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι θα τιμήσουμε, να μην επιτευχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί με τους θεσμούς.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών σκέφτεται η κυβέρνηση"

Προσαγωγές μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» - Εισέβαλαν στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Σε προσαγωγές των μελών της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" από τα γραφεία των ΑΝΕΛ προχώρησε η αστυνομία. Οι αντιεξουσιαστές, εισέβαλαν το απόγευμα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Συγγρού, ανέβηκαν στην ταράτσα και ανάρτησαν δύο πανό, στα οποία αναγράφεται "Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο" και "Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους".

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας" γνωστοποιεί ότι προέβη στην εν λόγω πράξη καθώς όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν», ενώ κάνει ειδική αναφορά στον ρόλο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, «αφενός να καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες» και «αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, είναι να καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσαγωγές μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» - Εισέβαλαν στα γραφεία των ΑΝΕΛ"

Εστειλαν σφαίρα και στον Τρύφωνα Αλεξιάδη - απειλούν και την οικογένειά του

Ενας φάκελος που περιείχε μία σφαίρα και είχε ως παραλήπτη τον Τρύφωνα Αλεξιάδη έφτασε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο φάκελος παραδόθηκε μέσω της κανονικής αλληλογραφίας και εκτός από την σφαίρα είχε μέσα του και απειλητική επιστολή, με την υπογραφή «Κόκκινη Φράξια» και ως σήμα ένα κόκκινο αστέρι.

Στο μήνυμα αυτό ο υπουργός χαρακτηρίζεται «εισπράκτορας της Βέρμαχτ» και ακολουθούν απειλές τόσο για τον ίδιο όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εστειλαν σφαίρα και στον Τρύφωνα Αλεξιάδη - απειλούν και την οικογένειά του"

Φίλης: Ο Τσίπρας είναι εύπορος και προνομιούχος!

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι «πενταροδεκάρες» αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιατικά σχολεία, ο Νίκος Φίλης προχώρησε σε μία ακόμη δήλωση που θα συζητηθεί...

Μιλώντας για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στον real fm: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Αναφορικά με τις περιβόητες πλέον... «πενταροδεκάρες», ερωτηθείς αν μετανιώνει για τη δήλωσή του είπε πως ήταν σχήμα λόγου και ότι δεν μιλάμε με κασέτα αλλά με αυθορμητισμό...

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Ο Τσίπρας είναι εύπορος και προνομιούχος!"

Κασιδιάρης σε Ντομπρόβσκις: Είσαι οικονομικός εγκληματίας και ανεπιθύμητος στην Ελλάδα

Μία πρωτοφανή επίθεση γεμάτη προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον του Βλάντις Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία μάλιστα ήταν προσκεκλημένος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Εμβρόντητος ο κ. Ντομπρόβσκις άκουσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να τον αποκαλεί «οικονομικό εγκληματία» και «ανεπιθύμητο» στην χώρα μας.

«Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή έχει εγκληματήσει κατά του ελληνικού λαού και φέρει ακέραιη ευθύνη το σύστημα το οποίο εκπροσωπεί για χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών και απώλειες ζωών στην Ελλάδα. Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια είναι παράνομα και τα έχει απορρίψει οι Έλληνες πολίτες μέσω ενός δημοψηφίσματος που έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη» είπε με έντονο ύφος ο Ηλίας Κασιδιάρης, παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κασιδιάρης υπογράμμισε ότι ο στόχος των μέτρων που έχουν επιβληθεί δεν είναι η ανάπτυξη και η διάσωση της Ελλάδας αλλά «η οικονομική καταστροφή της».

«Η Ελλάδα, όσο κι αν το προσπαθούν, δεν πρόκειται να γίνει ούτε αποικία χρέους ούτε αποικία λαθρομεταναστών. Να μεταφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στους πάτρωνές του, στη Μέρκελ, στον Γιουνκέρ και τη γερμανική οικονομική ολιγαρχία ότι δεν έχουμε ανάγκη από μαθήματα διαφθοράς, Δεν θα μας κάνουν μαθήματα διαφθοράς οι Ευρωπαίοι. Να πάνε να τα κάνουν στη VW τη Siemens και τη γερμανική οικονομική ολιγαρχία», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Είστε ανεπιθύμητοι εδώ» κατέληξε ο Ηλίας Κασιδιάρης επαναλαμβάνοντας τους βαριούς χαρακτηρισμούς του για τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κασιδιάρης σε Ντομπρόβσκις: Είσαι οικονομικός εγκληματίας και ανεπιθύμητος στην Ελλάδα"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί - Άκαρπη η συνάντηση με Ξανθό

Άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση που είχαν σήμερα οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τη σχετική υπουργική απόφαση, πράγμα που δεν ικανοποίησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το μερσημέρι οι φαρμακοποιοί έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία του ΠΦΣ, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Λουράντο, Κων. Κούβαρη και Σεραφείμ Ζήκα, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του κ. Ξανθού «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους 'θεσμούς' για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη».

Η στάση του υπουργείου δεν ικανοποίησε τους φαρμακοποιούς που απορρίπτουν οποιαδήποτε μεταβολή στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με αποτέλεσμα εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Λουράντος να δηλώσει ότι «η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, η συμμετοχή στην απεργία σήμερα άγγιξε το 100%, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κεντρικά σημεία όπου φαρμακεία λειτούργησαν κανονικά.

Σχολιάζοντας την «αποστασία» ορισμένων φαρμακοποιών ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι «οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.
Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς την δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών. Κάθε μέρα απεργίας δείχνει δύναμη και πυγμή».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί - Άκαρπη η συνάντηση με Ξανθό"

Αγωγή του Γιαννακόπουλου στον Καμμένο και αίτημα για αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Πάνο Καμμένο μετά τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη βουλή, το Σάββατο.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του υπουργού Αμύνης για συκοφαντικές δηλώσεις διεκδικώντας 10 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.

Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.

Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.

Ελπίζω ότι για την αντίστοιχη ποινική διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων θα άρει τη βουλευτική ασυλία του Καμμένου καθώς προτίθεμαι να υποβάλλω και σχετική μήνυση.

Η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί εάν στην προκειμένη περίπτωση «εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν», όπως είχε πει ο Αριστοτέλης…”

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή του Γιαννακόπουλου στον Καμμένο και αίτημα για αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ"

Μιχαλολιάκος: «Θα θάψουμε Κανέλλη, Δούρου και Τσίπρα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο αποκαλύπτει σήμερα, Δευτέρα, η Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να «δικαιολογεί» τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, από τον Ηλία Κασιδιάρη, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, το 2012.

Απευθυνόμενος στο Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αποκαλυπτικός: «Να καθησυχάσω όσους πιστεύουν ότι θα μας κοστίσει εκλογικά το επεισόδιο στον ΑΝΤ1. Λοιπόν, ακούστε τα νέα: Η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο ολόκληρες μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το επεισόδιο αυτό».

Ακούγονται θερμές επευφημίες: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Και ο Αρχηγός συνεχίζει: «Ας το πάρουν απόφαση. Δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα. Κι αν νομίζουν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, οι διάφορες Κανέλλη και οι διάφορες Δούρου και οι Τσίπρες ότι θα σταματήσουν το ποτάμι το εθνικιστικό, το κάναν κι άλλη φορά και τους θάψαμε στον Γράμμο και στο Βίτσι και νικήσαμε. Αυτό θα ξαναγίνει, αν το θέλουν».

Ενθουσιασμένο το Τάγμα εκφωνεί την ύστατη απειλή που αποδίδεται στον Γκέμπελς: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».


Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχαλολιάκος: «Θα θάψουμε Κανέλλη, Δούρου και Τσίπρα» [ΒΙΝΤΕΟ]"

FAZ: Επίθεση Ούγγρου και Σλοβένου πρωθυπουργού στον Τσίπρα

Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα της χθεσινής μίνι συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, ο γερμανικός Τύπος, τονίζοντας ωστόσο τις διαφωνίες που υπήρξαν μεταξύ των Ευρωπα'ιων ηγετών.
«Μη καταγραφή, κανένα δικαίωμα», είναι ο τίτλος της εφημερίδαςFrankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία προτάσσει τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνερ ότι «οι πρόσφυγες πρέπει να καταγράφονται».
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι χώρες κατά μήκος της «διαδρομής των Βαλκανίων» επιθυμούν να θέσουν υπό έλεγχο την προσφυγική ροή μέσω πιο αυστηρών ελέγχων και καλύτερων συνθηκών υποδοχής των ανθρώπων.
Σύμφωνα πάντως με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η σύνοδος, στην οποία συμμετείχαν δέκα χώρες μέλη της ΕΕ και τρεις μη μέλη (Σερβία, ΠΓΔΜ και Αλβανία), διεξήχθη σε έντονο κλίμα.
Η συμπεριφορά του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν προκάλεσε την αγανάκτηση των Βρυξελλών, καθώς ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνόδου ότι θεωρεί τη χώρα του απλώς «παρατηρητή» της κρίσης, καθώς η Βουδαπέστη έχει κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.
«Η Ουγγαρία δεν βρίσκεται πλέον στον δρόμο» των προσφύγων, εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Για την κρίση ευθύνονται οι χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, επεσήμανε, «οι οποίες δεν ήταν σε θέση ή δεν ήταν έτοιμες να τηρήσουν τον λόγο τους».
Όπως σημειώνει η FAZ, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο δήλωσαν ότι υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ κάποιων ηγετών. Ο Ορμπάν και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ επιτέθηκαν εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι η Αθήνα δεν κάνει αρκετά για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την Τουρκία.
Μάλιστα ο Τσέραρ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στη χώρα τους περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες.
Η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι στη διάρκεια της συνόδου συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα βήματα, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζειεκπληκτικό.
Με το σχέδιο 17 σημείων που υιοθετήθηκε χθες οι χώρες που συμμετείχαν στη μίνι σύνοδο δεσμεύονται να παρέχουν επαρκή τροφή, στέγη και βοήθεια στους πρόσφυγες, και μάλιστα αν είναι απαραίτητο με τη βοήθεια του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.
«Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαδρομή των Βαλκανίων», τιτλοφορείται ηDie Zeit, εξηγώντας ότι το σχέδιο 17 σημείων που υιοθετήθηκε προβλέπει 100.000 θέσεις υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη και καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με τη βοήθεια της Frontex.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν επεσήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε βάθος και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 9 Νοεμβρίου.
«Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», εξήγησε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για μια «σημαντική σύνοδο», όμως μόνο «ένα λιθαράκι» για τη λύση, τονίζοντας ότι για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία.
«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να “αποθαρρύνονται”», επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στην απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο.
Η απόφαση της συνόδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «επιθυμούμε να αποθαρρύνουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μετακινούνται σε σύνορα μιας άλλης χώρας της περιοχής. Η πολιτική της προώθησης προσφύγων χωρίς να ενημερώνονται οι γειτονικές χώρες είναι απαράδεκτη».
Πάντως η εφημερίδα τονίζει ότι παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν χθες σε συμφωνία η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη καθώς οι χώρες συνέχισαν να κατηγορούν η μία την άλλη για την κατάσταση.
Στο περιθώριο της συνάντησης ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης επεσήμανε: «Ο ένας προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στον άλλο. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε».
Από την πλευρά του ο Γιούνκερ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη διαδρομή των Βαλκανίων. «Δεν γίνεται στην Ευρώπη του 2015 να υπάρχουν άνθρωποι που αφήνονται στην τύχη τους, που κοιμούνται στους αγρούς και σε χαμηλές θερμοκρασίες να βουτούν ως το στήθος σε ποτάμια», υπογράμμισε.
«Είμαστε όλοι δεσμευμένοι στις ανθρωπιστικές και ανθρώπινες αξίες (…) και οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν αντιστοιχούν στις αξίες μας», τόνισε και η Μέρκελ.
Το περιοδικό Der Spiegel εκφράζει σε άρθρο του την ελπίδα η χθεσινή σύνοδος να σηματοδοτήσει το τέλος της κακοφωνίας στην Ευρώπη, εξηγώντας ότι η συμφωνία που επετεύχθη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "FAZ: Επίθεση Ούγγρου και Σλοβένου πρωθυπουργού στον Τσίπρα"

Τα τρακτέρ της Κουλούρας κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη

Τα τρακτέρ της Κουλούρας κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη (29/10), καθώς αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκειμένου να του παραθέσουν τις απόψεις τους για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα

Στον κόμβο της Κουλούρας εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας -από την Πρωτοβουλία Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωσης Κτηνοτρόφων-, χωρίς πάντως να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ανακοίνωσε ότι τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος των αγροτών επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε πως «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρεία συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοκαρνανία και η Ηλεία.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα που ένωσαν τις δυνάμεις τους (Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Πανελλήνιας Ένωση Κτηνοτρόφων, Πανελλήνιας Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων, παραγωγοί λαϊκών αγορών και παράκτιοι αλιείς) και αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν συνελεύσεις και ενημερώσεις σε διάφορα μέρη και χωριά της χώρας, ώστε να είναι «μαζική η κάθοδό μας στην Αθήνα».

«Είμαστε όλοι μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη και η κατάβασή μας στην Αθήνα πρέπει να θεωρείται από όλους δεδομένη» τόνισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, προσθέτοντας: «θα κατακλύσουμε την πρωτεύουσα, μήπως και επιτέλους κάποιος μας ακούσει». Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα, σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα. Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τρακτέρ της Κουλούρας κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη"

Μεθόδευση με νέο πόθεν έσχες για να «αθωώσουν» τον Φλαμπουράρη

Βαριά εκτεθειμένη είναι η Επιτροπή «πόθεν έσχες» μετά τη χθεσινή πρωτοφανή ομολογία της πρόθεσης του προέδρου της Γιώργου Βαρεμένου να δώσει την ευκαιρία κατάθεσης νέου «πόθεν έσχες» στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, εντός των επόμενων ημερών παραλείποντας τον έλεγχο της προφανούς παρανομίας του να μη δηλώσει τη μεταβίβαση των μετοχών του κατά το σχετικό έγγραφο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2015. Κι όλα αυτά ενώ χθες το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυπτε πως τα μαύρα ταμεία για τα οποία ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλεται δεν είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ όπως αρχικά είχε ειπωθεί αλλά ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ για εταιρεία με τζίρο μόλις 800 χιλ. ευρώ! 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες» κ.Βαρεμένος, ο οποίος σημειωτέον έχει δεχθεί αφόρητες πιέσεις από τον κ. Φλαμπουράρη αλλά και από το κόμμα του για να «τελειώνει» με αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση, ο πρώην εργολάβος και νυν υπουργός θα κληθεί να καταθέσει νέο «πόθεν έσχες» για να καλύψουν το παλιό από το οποίο προέκυπτε ότι ενώ ήταν υπουργός είχε μετοχές της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ που έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο. Αυτό δήλωσε χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ δίχως όμως να απαντά και να διευκρινίζει τί θα συμβεί με την ήδη - όπως φαίνεται - τελεσθείσα παρανομία του κ. Φλαμπουράρη να αποκρύψει τη μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής ο υπουργός στο πόθεν έσχες του Απριλίου.

«Ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πόθεν έσχες τώρα και θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες αυτό, που θα κατατεθεί με βάση το νέο έντυπο» είπε ο κύριος Βαρεμένος σε τηλεοπτική του παρέμβαση. «Η απόφαση είναι ο έλεγχος για τον κ. Φλαμπουράρη να γίνει κατά προτεραιότητα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω ημερομηνία για το μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε. Ήδη πληροφορίες μας αναφέρουν πως η κριτική που ετοιμάζεται να ασκηθεί προς τον κ. Βερεμένο για αυτή την επιλογή θα είναι σκληρή καθώς είναι βέβαιο πως συγκεκριμένα κέντρα επιδιώκουν να βγάλουν τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ "καθαρό" μέσα από τεχνάσματα και να οδηγήσουν στη λήθη του παλιό του πόθεν έσχες. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια τέτοια διαδικασία προκαλεί εντυπώσεις καθώς το πόθεν έσχες που ήδη ο κ. Φλαμπουράρης έχει καταθέσει είναι δεσμευτικό και επομένως εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί ο σχετικός έλεγχος για να φανεί η νομιμότητα ή όχι και το κατά πόσο είχε δηλωθεί ή όχι η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και όχι σε ένα νέο πόθεν έσχες που θα «καλύπτει» τα πάντα.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρεμένος παρά την πίεση που δέχθηκε κατά την τηλεφωνική του συνέντευξη στο Mega, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει εάν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υποχρεωμένος από το νόμο στο πόθεν έσχες του Απριλίου 2015 να συμπεριλάβει τη μεταβίβαση μετοχών που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Μια μεταβίβαση που βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να αναγραφεί στο τελικό πόθεν έσχες, πράγμα που δεν έγινε. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα αναπάντητα ερωτηματικά για την υπόθεση αυτή είναι πολλά. Ο κ. Φλαμπουράρης στη χρήση 2013 είχε φθάσει να διατηρεί στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ ποσό 2.093.245 ευρώ. Ένα ιλιγγιώδες ποσό το οποίο ούτε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με τζίρους 100 εκατ. ευρώ και άνω δεν κρατά. Παράλληλα ερωτηματικά προκαλούνται για τους λόγους που μέχρι στιγμής και παρά το σάλο που έχει υπάρξει, κανένα στέλεχος του ΣΔΟΕ δεν προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των ταμείων της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Ακόμα όμως και τώρα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας προς τους διοικούντες την επίμαχη κατασκευαστική εταιρεία. 

Τα ερωτήματα: 

Πάντως από την περίεργη αυτή πρακτική του τέως υπουργού προκύπτουν πολλά ερωτήματα αν και μείζον είναι αυτό που ήδη έχει καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης περί ύπαρξης μαύρων ταμείων.

1. Για ποιο λόγο ο λογιστής της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ δεν είχε ένα τόσο μεγάλο ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό όψεως ή σε προθεσμιακή κατάθεση;

2. Αφού ο κ. Φλαμπουράρης είχε τόσο πολύ ρευστό γιατί δεν εξοφλούσε στο ακέραιο τις τραπεζικές του υποχρεώσεις ώστε να τύχει και εκπτώσεων ενώ αντιθέτως επέλεγε να πληρώνει τόκους και να μην εισπράττει;

3. Θα είχε τόσα μετρητά και θα υπέγραφε επιταγές μεταχρονολογημένες ή θα είχε οφειλές στο Δημόσιο και τα Ταμεία για να επιβαρύνεται με προσαυξήσεις;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως οι ισολογισμοί της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ είναι τουλάχιστον προβληματικοί ενδεχομένως και εικονικοί και στα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κι όχι μόνο ο κ. Φλαμπουράρης αλλά και οι ορκωτοί που υπογράφουν τους ισολογισμούς της εταιρείας.


Εμπαιγμός από Φλαμπουράρη: Δήλωσα περισσότερα από ό,τι είχα

Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας αντί για απαντήσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την υπόθεση με ελαφρότητα δηλώνοντας «είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα». 

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA «ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο. Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη '12, '13 και '14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι' αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα».


Δύο εκατομμύρια μετρητά-μυστήριο στο χρηματοκιβώτιο του κυρ-Αλέκου

Τελικά, όπως φαίνεται απ' όσα ακούστηκαν την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, δύο και όχι ένα είναι τα εκατ. ευρώ που ζητούν απαντήσεις αναφορικά με τα ταμεία της εταιρείας του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη Διάτμηση ΑΤΕ. 

Οι καταγγελίες είναι βαριές από τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (έναν άνθρωπο με ευρεία και σε βάθος γνώση των φορολογικών θεμάτων) και βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε «μαύρα ταμεία» στην εταιρεία του, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε ότι το ΣΔΟΕ ακόμα δεν έχει παρέμβει, έναν μήνα μετά τις αποκαλύψεις μας. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις των στελεχών της με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με τους απλούς πολίτες αλλά και τους πολιτικούς της αντιπάλους, εν προκειμένω καλύπτοντας τον κ. Φλαμπουράρη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τους πρόσφατους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας Διάτμηση ΑΤΕ των τελευταίων δύο χρήσεων, ο κ. Φλαμπουράρης είχε στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας του και όχι σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό 2.092.245 ευρώ κατά το έτος 2013, τα οποία στην οικονομική χρήση του 2014 έγιναν 1.543.306 ευρώ. Και όλα αυτά για μια εταιρεία με κύκλο εργασιών (τζίρο) μόλις 858.785 ευρώ το 2014! Εδώ λοιπόν είναι που προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα. 

Το «μαύρο ταμείο»

Πράγματι στους ισολογισμούς της εταιρείας Διάτμηση του κ. Φλαμπουράρη είτε νυν είτε πρώην εμφανίζονται τα κάτωθι υπόλοιπα στο ταμείο:
 
■  31.12.14: 1.543.306,00 ευρώ

■  31.12.13: 2.092.245,40 ευρώ
  
■  31.12.11: 1.045.199,91 ευρώ

■  31.12.10: 74.820,62 ευρώ

■  31.12.09: 1.386.815,15 ευρώ





Οπως αναφέρουν εξειδικευμένοι φοροτεχνικοί, «ταμείο» (δηλαδή ο λογαριασμός με κωδικό 38.00.00 των οικονομικών καταστάσεων) σημαίνει μετρητά και όχι καταθέσεις στις τράπεζες. Χρήματα δηλαδή που βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο της κάθε εταιρείας και όχι σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. Ολοι οι γνωρίζοντες τους στοιχειωδώς απλούς κανόνες διαχείρισης θεωρούν πολύ πιθανό ότι το δυσανάλογα υψηλό ποσό μετρητών που σπάνια απαντάται στην αγορά, και μάλιστα μέ­σα στην κρίση, ακόμα και σε μεγάλες ελληνικές ή πολυεθνικές επιχειρήσεις με τζίρους όχι 858.785 ευρώ όπως η Διάτμηση ΑΤΕ, αλλά και 500 εκατ. ευρώ, δεν είναι πραγματικό. Δηλαδή μιλάμε για χρήματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σε υλική μορφή την 31η Δεκέμβρη καθενός έτους. Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι κάποια έτη οι οικονομικές καταστάσεις είναι ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές αλλά στο αντίστοιχο πιστοποιητικό δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό. Αντίθετα, ο πρόσφατος ισολογισμός της 31.12.14 δεν φαίνεται να έχει ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές. Προκύπτουν επομένως ερωτήματα για το αν είναι εικονικό το ταμείο του κ. Φλαμπουράρη:

■ Δεν είναι μεγάλο το ποσό για να επιλέξει ο διαχειριστής να το αφήσει στα γραφεία της εταιρείας αντί να το έχει στον λογαριασμό όψεως ή σε προθεσμιακή κατάθεση;
 
■ Αφού είχε τόσα μετρητά, δεν θα εξοφλούσε στο ακέραιο τις τραπεζικές του υποχρεώσεις, δηλαδή θα προτιμούσε να πληρώνει τόκους και να μην εισπράττει;

■ Θα είχε τόσα μετρητά και θα υπέγραφε επιταγές μεταχρονολογημένες ή θα είχε οφειλές στο Δημόσιο και τα Ταμεία για να επιβαρύνεται με προσαυξήσεις;

Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι ισολογισμοί της Διάτμηση ΑΤΕ είναι το λιγότερο προβληματικοί, ενδεχομένως εικονικοί, δημιουργούν ερωτήματα και θα πρέπει να κληθούν να απαντήσουν όσοι τους υπογράφουν. Η απάντηση που μπορεί βέβαια να δοθεί είναι γνωστή: «Επρόκειτο για επιχειρηματική απόφαση. Ετσι αποφασίσαμε. Ας ερχόσασταν να μας κάνετε έλεγχο και καταμέτρηση κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς»! Αυτές οι απαντήσεις, όμως, δεν πείθουν.
Κι αυτό διότι μια εταιρεία με τέτοια οικονομικά δεδομένα οφείλει να ακολουθεί την πρακτική που σέβεται τη σύγχρονη νομοθεσία και η οποία επιβάλλει όλες οι εισπράξεις και πληρωμές να γίνονται με τραπεζικό τρόπο. Μόνο όταν η είσπραξη ή η πληρωμή είναι μικρότερη των 500 ευρώ επιτρέπεται να γίνεται με μετρητά. Η εταιρεία είθισται να κρατάει στο χρηματοκιβώτιό της ένα ποσό (π.χ. 5.000-10.000 ευρώ) για την αντιμετώπιση των μικροδαπανών και όλα τα άλλα διαθέσιμα να τα έχει στο τραπεζικό σύστημα. Πού μπορεί, όμως, να οφείλεται το τόσο υψηλό ταμείο στην πραγματικότητα; Θεωρητικά οι αιτίες του ελλείμματος του ταμείου μπορεί να είναι πολλές, όπως τονίζει έμπειρος φοροτεχνικός:

Α) Εικονική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δήθεν καταβλήθηκε στο ταμείο και όχι στην τράπεζα.

Β) Εκδοση εικονικών τιμολογίων εσόδων με αντίστοιχες αποδείξεις εξόφλησής τους (υπερτιμολόγηση).

Γ) Πληρωμή με μετρητά διαφόρων κρυφών αμοιβών (δωρεές, προμήθειες, φιλοδωρήματα, αμοιβές κ.λπ.) χωρίς λήψη τιμολογίων.

Δ) Ανεπίσημες αναλήψεις των εταίρων χωρίς να καταλογιστούν επίσημα για να μην πληρωθούν οι αντίστοιχοι φόροι.

Ε) Αμοιβές σε συνεργάτες που δεν έχουν τιμολόγια για να εκδώσουν.

ΣΤ) Πληρωμές διαφόρων εξόδων εντελώς άσχετων με την εταιρεία (π.χ. προσωπικά έξοδα, έξοδα άλλης εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου κ.λπ.).

Τι πρέπει να κάνει ένας καλός διαχειριστής για να απαλλαγεί από το πρόβλημα του εικονικού ταμείου και να το φέρει στα επίπεδα της πραγματικότητας; 
Κάτι από αυτά ή συνδυασμό πολλών:

1) Μείωση εταιρικού κεφαλαίου και υπογραφές για αναλήψεις από τους εταίρους (αν γίνεται).

2) Καταλογισμό αμοιβών διοικητικού συμβουλίου και πληρωμή αντίστοιχων φόρων.

3) Συλλογή με επιμέλεια μικροδαπανών που πληρώνονται με μετρητά.

4) Να ξαναβάλει τα μετρητά στο ταμείο (αν έχει). Κάτι τέτοιο με τα capital controls είναι αδύνατο, εκτός αν έχει μετρητά στο σπίτι του.

5) Με τον παράνομο τρόπο της αναζήτησης εικονικών δαπανών.

6) Να εκδοθούν εντάλματα πληρωμής ότι δήθεν τα δανείστηκαν οι μέτοχοι και να χρεωθεί ο λογαριασμός 33 αντί του λογαριασμού 38. Παράνομος τρόπος αλλά προτιμότερος από τέτοια εικονικότητα.

Τι πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε αρμόδιος ελεγκτικός μηχα­νισμός για να αποδείξει την εικονικότητα ή όχι;

α) Ελεγχο της εταιρείας και καταμέτρηση του ταμείου.

β) Εκτύπωση του λογαριασμού 38.00.00 (κάτι που είναι πασίγνωστο) από 01.01.2009 έως και σήμερα και έλεγχο των παραστατικών με τα οποία αυξήθηκε ιδιαίτερα ή μειώθηκε απότομα.

γ) Σύγκριση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και των εταίρων της, των πελατών της και των προμηθευτών της.

Ολα τα παραπάνω τα γνωρίζουν καλύτερα τα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών. Λίγη εργασία και όλα βρίσκονται! Και με τη βοήθεια των capital controls ακόμα πιο εύκολα. Το θέμα βέβαια είναι να υπάρχει διάθεση και πολιτική βούληση να γίνουν οι συγκεκριμένες ενέργειες.

«Στην πιάτσα αυτό το λένε... μαύρα ταμεία»



Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του ανέδειξε το ζήτημα. Ο κ. Θεοχάρης μιλά για πάγια μέθοδο που ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις στην αγορά για να δικαιολογήσουν «μαύρες» πληρωμές σε τρίτους (ενδεχομένως προμήθειες - μίζες που δίνουν προς διαχειριστές μεγάλων ή μικρότερων δημοσίων έργων). Ο κ. Θεοχάρης λοιπόν διερωτάται τι κρύβουν αυτά τα χρήματα και για ποιον λόγο ακόμα και σήμερα δεν έχουν υπάρξει επαρκείς απαντήσεις, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η εταιρεία Διάτμηση ΑΤΕ έχει κυρίως κινηθεί στην αγορά με έργα του Δημοσίου και συγκεκριμένα της ΕΥΔΑΠ, δήμων ή, όπως αποκαλύψαμε, της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του κ. Φλαμπουράρη. Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και επιχειρώντας να αποδομήσει το ηθικό προφίλ της κυβέρνησης, είχε δηλώσει:

 «Φωνάζετε για τους διεφθαρμένους -τους άλλους διεφθαρμένους- και οι ισολογισμοί της εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη -συγγνώμη, της πρώην εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη- δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από 1 εκατ. κάθε χρονιά από το 2011 και μετά. Ενδιαφέρον είναι πως το 2010 έχουμε μόνο 75.000 ευρώ μετρητά. Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία; Μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αφήστε λοιπόν τις ηθικολογίες γιατί η αλαζονεία σας θα σας οδηγήσει γρήγορα στην καταστροφή, όπως οδήγησε τόσους άλλους πριν από εσάς». Ταυτόχρονα, όμως, ερωτήματα προκύπτουν και από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, έναν ολόκληρο μήνα μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» αναφορικά με τις business του υπουργού Επικρατείας και ενώ εγείρεται σαφώς πολιτικό θέμα, ουδεμία παρέμβαση έχει υπάρξει εκ μέρους του ΣΔΟΕ. 



Το θέμα ανακίνησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Χθες έγινε μια καταγγελία από έναν βουλευτή μέσα στη Βουλή. Εγινε μια καταγγελία από τον κ. Θεοχάρη για την εταιρεία του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, ότι στα ταμεία της υπάρχουν μαύρα χρήματα. Σας ρωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ ή θα περιμένετε να βάλετε στο ΣΔΟΕ κάποιον δικό σας που θα διασφαλίσει το τελικό πόρισμα; Σας ερωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ για να δούμε αν αυτό που είπε ένας βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το βήμα είναι αλήθεια ή ψέματα; Εγώ σας ζητώ, σας καλώ και σας προκαλώ να ζητήσετε από το ΣΔΟΕ να ξεκαθαρίσει την υπόθεση».

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;
 
Αλλαξε το καταστατικό δύο ημέρες πριν από τις εκλογές



Γράφαμε στις 17 Σεπτεμβρίου πως συνεργάτες του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, υπό το βάρος των δημοσιεύσεών μας για το ότι ήταν μέτοχος της Διάτμηση ΑΤΕ, έσπευσαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) για να αλλάξουν τα μετοχικά δεδομένα της κατασκευαστικής, για να φανεί δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας ως μη μέτοχος της εταιρείας κατά την ανάληψη έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Μάιο του 2015. Ο υπουργός Επικρατείας είχε αποφύγει τότε να παραδεχτεί αυτή την παρέμβασή του στο ΓΕΜΗ. Οπως αποκαλύπτουμε όμως σήμερα, στις στήλες του Εθνικού Τυπογραφείου καταχωρήθηκε έγγραφο στις 18 Σεπτέμβρη, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις μας που έφερναν σε δύσκολη θέση τον κ. Φλαμπουράρη, με τροποποίηση του καταστατικού της κατασκευαστικής.

Πώς λοιπόν ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν ήταν μέτοχος της εταιρείας και αντιπρόεδρός της κατά την ανάληψη κρατικού έργου τον Μάιο του 2015 όταν τέσσερις μήνες μετά και υπό την πίεση της κοινής γνώμης η Διάτμηση άλλαζε το καταστατικό της; Ο υπουργός οφείλει να απαντήσει και σε αυτό, όπως και στα υπόλοιπα, αναπάντητα προς το παρόν, ερωτήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεθόδευση με νέο πόθεν έσχες για να «αθωώσουν» τον Φλαμπουράρη"

Στον κόμβο της Κουλούρας παραμένουν οι παραγωγοί

Στον κόμβο της Κουλούρας εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χαλκίδης επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε πως «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρεία συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον κόμβο της Κουλούρας παραμένουν οι παραγωγοί"

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες [ΒΙΝΤΕΟ]

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό.

Ο κύριος Καμπιτάκης μέλος Δ.Σ της ομοσπονδίας αγροτών Ηρακλείου ζητά να υπάρχει αφορολόγητο στους μικρούς αγρότες για ένα κατώτατο εγγυημένο εισόδημα. «Ας χτυπήσουν τους μεγάλους αγρότες ή αυτούς που παίρνουν τις παχυλές επιδοτήσεις και δεν είναι αγρότες, δεν θα τα πάρουν από τους αγρότες των 10.000 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ανάγκη για ξεκαθάρισμα για το ποιος είναι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα και ποιος απλά δηλώνει για να παίρνει επιδοτήσεις. Οι αγρότες είδη πληρώνουν μέσα από την αύξηση προκαταβολής. Επίσης ζητούν να φορολογηθούν με βάση το εισόδημά τους κλιμακωτά. Επισημαίνεται πως υπάρχει ανάγκη για μια αγροτική πολιτική όχι απαραίτητα για χρηματική βοήθεια αλλά μια συγκεκριμένη πολιτική που να βοηθά τους αγρότες.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, από την πλευρά του δήλωσε πως δε θα επιβαρυνθούν οι μικροί αγρότες.
Επισημαίνει πως με τα βιβλία εσόδων - εξόδων θα παταχθεί η φοροδιαφυγή στους αγρότες.


tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες [ΒΙΝΤΕΟ]"

Η COSMOTE ενιαία μάρκα του Ομίλου ΟΤΕ για σταθερή, κινητή και internet

Ενιαία εμπορική μάρκα Cosmote για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet του Ομίλου ΟΤΕ καθιερώνεται από σήμερα, Δευτέρα. Το rebranding θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, ενώ, παράλληλα, επιλεγμένα κεντρικά καταστήματα αναβαθμίζονται για να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μία ξεχωριστή, ψηφιακή εμπειρία.

Οι αριθμοί Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 13888 για οικιακούς και 13818 για εταιρικούς πελάτες, καθώς και η ιστοσελίδα cosmote.gr, θα εξυπηρετούν ενιαία πλέον πελάτες και σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, οι πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μπορούν πλέον να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους, μέσα από το ανανεωμένο mobile application COSMOTE.

Το δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα γίνεται ενιαίο υπό τη νέα κοινή μάρκα COSMOTE.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά:

«Πίσω από τις μεγάλες εξελίξεις στην επικοινωνία βρίσκεται ο Όμιλος ΟΤΕ. Έβαλε το τηλέφωνο σε κάθε ελληνικό σπίτι, έφερε στην αγορά το γρήγορο internet και έκανε την κινητή τηλεφωνία προσιτή σε κάθε Έλληνα. Γι’ αυτό η μακρόχρονη σχέση με τους πελάτες μας είναι σχέση εμπιστοσύνης. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, καθιερώνοντας μια ενιαία εμπορική μάρκα. Με τον Όμιλο ΟΤΕ σταθερή εγγύηση ποιότητας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας, το νέο εμπορικό σήμα COSMOTE σηματοδοτεί στο εξής έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με τα πιο εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι για τον πελάτη μας, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη του και να είμαστε η επιλογή της καρδιάς του.»

Η καθιέρωση ενιαίας εμπορικής εικόνας είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, φυσική εξέλιξη για τον Όμιλο ΟΤΕ, μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του σε μία σύγχρονη ανταγωνιστική επιχείρηση, και τη λειτουργική ενοποίηση σταθερής και κινητής. Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τις τάσεις της αγοράς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η COSMOTE ενιαία μάρκα του Ομίλου ΟΤΕ για σταθερή, κινητή και internet"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news