facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Απειλές κατά των μελών της «Επιτροπής Σοφών» για το ασφαλιστικό

Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται μέλη της «Επιτροπής Σοφών» για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τις τελευταίες ημέρες, μέλη της Επιτροπής δέχονται συντονισμένες επιθέσεις μέσω Διαδικτύου, ενώ έχουν καταγγείλει και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις, στις οποίες άγνωστοι, καλώντας φυσικά από απόκρυψη, τους υβρίζουν και διατυπώνουν απειλές για τη ζωή τους.

Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής προσανατολίζονται τη Δευτέρα να ζητήσουν τη συνδρομή της πολιτείας για την προστασία τους, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των απειλητικών κλήσεων που δέχονται.

Στις απειλές που δέχονται, δε, απαντούν ότι «έκαναν απλά τη δουλειά τους».

Την είδηση για τις απειλές που δέχονται μέλη της «Επιτροπής Σοφών» για το ασφαλιστικό, τα οποία, μεταξύ άλλων, πρότειναν οι συντάξεις να χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον Σκάι, και ένα από τα μέλη της.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μπούρλος σημείωσε: «Υπάρχουν συνάδελφοί μου, που έχουν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές κατά των μελών της «Επιτροπής Σοφών» για το ασφαλιστικό"

Τζιτζικώστας:Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε.

«Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία», δήλωσε από τη Φλώρινα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Από εδώ, από την ακριτική Φλώρινα, στέλνουμε και πάλι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ειδικά προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να καταλάβουν που βρίσκονται και ποια ευθύνη έχουν αναλάβει. Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη εθνική θέση και δεν τη διαπραγματεύεται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και τιμής του αγώνα και της θυσίας των Μακεδονομάχων, για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους προγόνους μας και έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους, το ήθος και τις αξίες τους, ώστε η Μακεδονία μας να απελευθερωθεί. Μέσα από το ηθικό και εθνικό μεγαλείο του Μακεδονικού Αγώνα χαράχθηκε η ιστορία του Ελληνισμού», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκίνησε από την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και το Αμύνταιο την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στη Φλώρινα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Μακεδονομάχων, ενώ είχε επαφές με πολίτες, κομματικά στελέχη, νέους και φοιτητές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας:Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε."

Ν. Νικολόπουλος: «Πραξικόπημα» Στουρνάρα με τους πλειστηριασμούς

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία θα ζητά εξηγήσεις για την πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα να εκδώσει ΦΕΚ για τους πλειστηριασμούς γνωστοποίησε πως θα καταθέσει αύριο Δευτέρα ο Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική του ανακοίνωση, «λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του πρώτου μνημονιακού "πακέτου" μέτρων και ο Γιάννης Στουρνάρας ξαναχτύπησε... με ένα πρωτοφανές... "νομοθετικό πραξικόπημα", πριν καν μας πουν οι συνοδοιπόροι μας "καλοχώνευτα", που πάντως δεν πρόκειται να είναι...»

«Αγνοώντας τις δεσμεύσεις της νεoεκλεγμένης συγκυβέρνησης», αναφέρει, «πέρασε 15/10/2015 στο ΦΕΚ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ), που φέρει μόνον την υπογραφή του ίδιου!!!»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, «δεν ξεχνά την δέσμευση όλων μας..."Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"...

Και για αυτό με ερώτηση που καταθέτουμε τη Δευτέρα, ζητάμε από τον Πρωθυπουργό εξηγήσεις, για την πρωτοβουλία Στουρνάρα να εκδώσει ΦΕΚ, για fast track πλειστηριασμούς και προπαντός απαιτούμε, ως τρίτος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος, η συγκυβέρνηση να επανορθώσει άμεσα».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Νικολόπουλος: «Πραξικόπημα» Στουρνάρα με τους πλειστηριασμούς"

Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε κυβέρνηση και «Αυγή»

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μία μέρα μετά τις αναρτήσεις στο Facebook, που αφορούσαν στα μνημόνια, λέγοντας πως είναι «μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας», «ξαναχτύπησε» με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, έχοντας στο στόχαστρό της την εφημερίδα Αυγή.

Η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της προσκείμενης στην αριστερή κυβέρνηση εφημερίδας, ήρθε με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της Αυγής για τα χρήματα που παίρνει ως αμοιβή για κάθε του ομιλία στο εξωτερικό ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέψευσε πως αμείβεται με 55.000 ευρώ τη φορά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω Facebook διερωτήθηκε γιατί η Αυγή δεν έχει ανακαλέσει. Έγραψε επίσης: «Άλλο ενημέρωση ή γνώμη, άλλο αποδόμηση προσωπικοτήτων με κυβερνητική εντολή».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε κυβέρνηση και «Αυγή»"

Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ υποσχέθηκε η Μέρκελ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση, αλλά η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μια επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Νταβούτογλου είπε ακόμη πως η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα.



Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

"Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;" ρώτησε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες", είπε.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι μία "ζώνη ασφαλείας" στη βόρεια Συρία είναι απαραίτητη προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.

Το βάθεμα της σύγκρουσης των κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη συριακή πόλη Χαλέπι μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων, είπε ακόμη ο Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ υποσχέθηκε η Μέρκελ"

Ο κύβος ερρίφθη: Οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις

Σε τροχιά δυναμικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και να στηθούν μπλόκα στους δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται.

Σχετική απόφαση έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/10), στη Λάρισα αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν μαζικά στην πανελλήνια συγκέντρωση που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, προκειμένου οι αγρότες να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση τους στα προωθούμενα για τον κλάδο τους νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Η μαζικότητα της συμμετοχής στη συνάντηση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων να αγωνιστούν ώστε, όπως και οι ίδιοι τόνισαν, να στήσουν ισχυρό μπλόκο απέναντι στην επερχόμενη φοροεπιδρομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 37 νομών της χώρας από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, και πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνων από όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών που θα έχουν κλιμακωτό χαρακτήρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν, ξεκινούν ήδη από τη Δευτέρα με περιοδείες κλιμακίων και ενημερωτικές συνελεύσεις σε χωριά.

Από τα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν περιφερειακές κινητοποιήσεις σε νομούς και επαρχίες με διενέργεια και κατά τόπους συλλαλητηρίων, οι οποίες θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα με τους αγρότες να μην αποκλείουν καμία μορφή αγώνα ούτε και το στήσιμο μπλόκων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα αγωνιστούν ώστε να αντιπαλέψουν τη νέα λαίλαπα των μέτρων που τους απειλούν μέσα από το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία θα μειώσει στο μισό, όπως εκτίμησε, τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αντιδρούν σε μέτρα, όπως:

-Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

- Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

-Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

-Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κύβος ερρίφθη: Οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις"

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει μαύρη εργασία στις υπηρεσίες καθαριότητας

«Παράνομη και καταχρηστική» απασχόληση εργαζομένων πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, αλλά και «μαύρη» εργασία στην αυτοδιοίκηση, καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου του δήμου Μεγαρέων από απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια αποκομιδής.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας και τους αιρετούς για εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια, καθώς «εξωθούν συμβασιούχους να απασχολούνται σε καθήκοντα τα οποία απαγορεύεται να ασκούν».

Σημειώνεται ότι ο άτυχος εργαζόταν καταχρηστικά στην καθαριότητα, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στα κοινωφελή πεντάμηνα προγράμματα, ενώ σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, ο οδηγός του απορριμματοφόρου δεν είχε καμία εργασιακή σχέση με τον δήμο.

«Η μαύρη εργασία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στους δήμους και τροφοδοτείται όσο οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας "εθελοτυφλούν" και η κυβέρνηση ανέχεται (αν όχι στηρίζει) τους αιρετούς στην απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο αργότερα να τις αναθέσουν σε ιδιώτες», υποστηρίζει η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Καλεί δε την Αστυνομία, τον δήμο Μεγαρέων και το υπουργείο Εργασίας να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει μαύρη εργασία στις υπηρεσίες καθαριότητας"

Γεννηματά: Ο «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρας κατέβασε γρήγορα την σημαία της επανάστασης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά την ομιλία της στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρα, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον πρωθυπουργό. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει δεκανίκι και εφεδρεία κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε δύναμη μάχης, αλλά παραμένουμε και δύναμη ευθύνης. Δεν επιδιώκουμε συγκρούσεις, είμαστε υπέρ του διαλόγου και θα παλέψουμε για μια νέα αρχή, για την ανάπτυξη», σημείωσε η Φ. Γεννηματά.

Τόνισε ότι «το τρίτο - και πιο σκληρό- μνημόνιο δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας θεομηνίας, αλλά καρπός τυχοδιοκτικών πολιτικών», κατηγορώντας για «συστηματική ασυνέπεια» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έκανε επίσης λόγο για διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού, επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πολιτική της εξοντωτικής υπερφορολόγησης, όχι μόνο δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης, αλλά θίγονται οι πιο αδύναμοι.

«Αν πράγματι θέλουν διαφάνεια και πάταξη της διαπλοκής, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίξουμε» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρας κατέβασε γρήγορα την σημαία της επανάστασης"

Δύο νέα τραγικά περιστατικά με πρόσφυγες σε Καστελόριζο και Φαρμακονήσι

Δύο νέα τραγικά [περιστατικά έλαβαν χώρα στο Αιγαίο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο νέος τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει πέντε άτομα νεκρά, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και δύο παιδιά.

110 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι, ανάμεσα τους ένα παιδί 8 ετών που βρέθηκε νεκρό, καθώς κατά το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα έπεσε στη θάλασσα και οι οικείοι του το ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του.

Ιστιοπλοϊκό σκάφος διέσωσε ανοιχτά του Καστελόριζου 11 άτομα και ανέσυρε ένα βρέφος νεκρό, ενώ μετά από έρευνες του λιμενικού εντοπίστηκαν ακόμη 3 σοροί, δυο γυναίκες και ένα μικρό αγόρι. Αγνοείται ένας ακόμα άνδρας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέα τραγικά περιστατικά με πρόσφυγες σε Καστελόριζο και Φαρμακονήσι "

«Κόλπο γκρόσο» φοροδιαφυγής εκατομμυρίων από κύκλωμα με πειραγμένο λογισμικό

Ενα «μαγικό» λογισμικό, το οποίο... τα κάνει αόρατα -όχι τα τζάμια, αλλά τα πραγματικά έσοδα- έστησε κύκλωμα, το οποίο επιδόθηκε σε ένα ασύλληπτο «πάρτι» φοροδιαφυγής.

Με την απάτη που είχαν στήσει, αποκρύπτονταν οι αληθινές εισπράξεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, κατά συνέπεια, το Δημόσιο έχανε εκατομμύρια.

Στο κύκλωμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», συμμετείχαν ιδιοκτήτες δύο εταιρειών λογισμικού έκδοσης αποδείξεων σύγχρονων ταμειακών μηχανών, λογιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, οι οποίοι συνεργάζονταν και είχαν ποσοστά επί των «μαύρων» εσόδων που απέκρυπταν στο τέλος κάθε ημέρας.

Για να το πετύχουν, χρησιμοποιούσαν το λογισμικό ώστε να παρεμβαίνουν ηλεκτρονικά στην ημερήσια καταγραφή εσόδων επιχειρήσεων, το λεγόμενο «Ζ», εξαφανίζοντας... μηδενικά από το τελικό ποσό είσπραξης, με αποτέλεσμα να κερδίζουν περισσότερα, γλιτώνοντας φόρους.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φέρονται να είχαν εγκρίνει την πώληση των λογισμικών έκδοσης αποδείξεων, των νόμιμων εταιρειών προμήθειάς τους, χωρίς να έχουν ζητήσει την κατάθεση του πρωτότυπου προγράμματος και χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο...

Στο επίκεντρο αυτού του «πάρτι» φοροδιαφυγής είναι δύο εταιρείες, οι οποίες εκδίδουν νόμιμα λογισμικά για τη λειτουργία των ταμειακών μηχανών έκδοσης αποδείξεων και έχουν την ευθύνη της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής τους.

Οι υπεύθυνοι αυτών των εταιρειών φαίνεται να αναζήτησαν και να βρήκαν τους «πρόθυμους» επιχειρηματίες για τη διαγραφή μέρους των πραγματικών εσόδων των επιχειρήσεών τους, τα οποία θα κατέληγαν απευθείας στις τσέπες τους χωρίς καμία απόδοση φόρου.

Το ίδιο συνέβη και με κάποιους επιχειρηματίες που αναζήτησαν από μόνοι τους εκείνους που μπορούσαν να προβούν σε αυτές τις ενέργειες.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις, ενδιάμεσοι ήταν λογιστές των επιχειρηματιών, που αποζητούσαν την απόκρυψη σημαντικού μέρους των καθημερινών εισπράξεων.

Πώς δούλευε το σύστημα

Μετά τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις για το ποσοστό αμοιβής που θα έπαιρνε ο υπεύθυνος της εταιρείας λογισμικού, το οποίο καθοριζόταν από το ύψος του χρηματικού ποσού που θα απέκρυπταν, ξεκινούσε η διαδικασία.

Στο τέλος κάθε ημέρας, και ενώ οι υπάλληλοι της επιχείρησης έκοβαν κανονικά αποδείξεις καθ' όλη τη διάρκειά της, ο ιδιοκτήτης έκανε «ταμείο», υπολογίζοντας τα έσοδα και αποφάσιζε το ύψος τον ποσού που ήθελε να αποκρύψει. Στη συνέχεια επικοινωνούσε με τον «καθαριστή», στον οποίο ανακοίνωνε τα πραγματικά έσοδα και έπειτα το ποσό που ήθελε να αποκρύψει.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας παρενέβαινε ηλεκτρονικά στο λογισμικό έκδοσης του τελικού «Ζ», δηλαδή της ημερήσιας καταγραφής των εσόδων, και αφαιρούσε το ποσό που επιθυμούσε ο «πελάτης», παράλληλα με την ηλεκτρονική εξαφάνιση των αποδείξεων που αθροιστικά συμπλήρωναν το επιθυμητό χρηματικό ποσό.

Στο «Ζ» απεικονίζονται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις, εκδίδεται καθημερινά και ενημερώνει τα βιβλία της εφορίας κάθε μήνα, ενώ από αυτό προκύπτουν και τα δημοτικά τέλη.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης που είχε 1.000 ευρώ ημερήσια είσπραξη, με μια απλή ηλεκτρονική παρέμβαση του «συνεργάτη» του, μπορούσε να αφαιρέσει ένα μηδενικό, να φαίνονται δηλαδή 100 ευρώ και τα 900 να μπαίνουν αφορολόγητα στην τσέπη του, αφαιρώντας το ποσό της αμοιβής εκείνου που βοήθησε στη διαγραφή.

Σύντομα αναμένεονται και επίσημες ανακοινώσεις για την έρευνα και τα ονόματα των δύο εταιρειών, που λέγεται ότι θα προκαλέσουν αίσθηση...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόλπο γκρόσο» φοροδιαφυγής εκατομμυρίων από κύκλωμα με πειραγμένο λογισμικό"

Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτό δημοψήφισμα για το Κυπριακό τον Μάρτιο

Την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Ρεπόρτερ», ο κύπριος πρόεδρος τονίζει ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα, εκτός, όπως είπε, «εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα». Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές στα ακανθώδη θέματα και ότι δεν είναι ο χρόνος που μετρά, αλλά η ουσία.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι τα πιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι το περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, οι εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των βασικών ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδικότερα για το θέμα των εγγυήσεων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέδειξε ότι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν τις χρειάζεται. Μία αυξημένη παρουσία στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών, είπε, θα μπορούσε να παρακολουθεί την υλοποίηση της λύσης και να αναλάβει την αστυνόμευση για μία περίοδο κάποιων χρόνων.

Ερωτηθείς κατά πόσον αποκλείεται ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτό δημοψήφισμα για το Κυπριακό τον Μάρτιο"

«Διώξτε το σατανικό ρομπότ»: «Πόλεμος» στα Τρίκαλα για το... ακέφαλο λεωφορείο!

Κόκκινο πανί αποτελεί για τους αντιμνημονιακούς στα Τρίκαλα, το «έξυπνο» -χωρίς οδηγό- minibus που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης.

Από τη μία η δημοτική αρχή θεωρεί ότι με το εγχείρημα η πόλη καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο, από την άλλη όμως, μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Λαϊκής Ενότητας, έχουν την άποψη ότι το μικρό φουτουριστικό όχημα... απειλεί την εργατική τάξη.

Πίσω από το λεωφορείο-ρομπότ, ένα κομμάτι της Αριστεράς της πόλης βλέπει την επέλαση του… σατανικού καπιταλισμού που, μεταμφιεσμένος σε τεχνολογική καινοτομία, έρχεται να στείλει τους οδηγούς της εργατικής τάξης στην ανεργία. «Διώξτε το σατανικό ρομπότ που θέλει να πάρει τις δουλειές μας», είναι το σύνθημα στην πόλη, με το λεωφορείο να παρομοιάζεται με… όχημα του σατανά.  

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό έφτασε στην πόλη στο πλαίσιο προγράμματος για την πιλοτική κυκλοφορία αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς. Ο Δήμος Τρικάλων το προμηθεύτηκε μέσω του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «CityMobil2» (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) που υλοποιείται για πρώτη φορά στο κέντρο μιας πόλης.

Ουσιαστικά, το έργο αφορά στη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχήματος χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον και πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας. 



Το λεωφορείο χωρίς οδηγό των Τρικάλων έχει κεντρίσει ήδη το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Τις προηγούμενες ημέρες ξένα τηλεοπτικά δίκτυα -το Euronews και το CCTV από την Κίνα- βρέθηκαν στην πόλη και με εκτενή ρεπορτάζ κατέγραψαν το πρωτοπόρο εγχείρημα, επισημαίνοντας ότι εφαρμόζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που πρωτοπορεί στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του Euronews: «Ορισμένοι κάτοικοι διστάζουν να κάνουν το βήμα και να μπουν μέσα, όμως παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας δείχνουν τον δρόμο».



Τα Τρίκαλα κατάφεραν να επικρατήσουν -συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία- και να πετύχουν την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος έχοντας απέναντί τους μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως τις Βρυξέλλες, τη Λωζάνη, το Μιλάνο κ.ά. Συνολικά από τις 12 πόλεις ή επαρχίες που διεκδίκησαν να εφαρμόσουν το «CityMobil2» προκρίθηκαν πέντε - και συγκεκριμένα οι Οριστάνο (Ιταλία), Βάνταα (Φινλανδία), Σοφία Αντίπολις (Γαλλία), Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) και τα Τρίκαλα. «Η πόλη μας είναι η μοναδική αστική περιοχή της Ευρώπης που τέθηκε σε εφαρμογή το πιλοτικό σχέδιο με τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό. Στις υπόλοιπες τέσσερις που επιλέχθηκαν, το πρόγραμμα υλοποιείται κυρίως σε περιαστικές περιοχές», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνοντας το καινοτόμο του προγράμματος που στρέφει τα παγκόσμια φώτα δημοσιότητας στη μικρή πόλη, η οποία έχει προϊστορία στις καινοτόμες δράσεις, όπως σε θέματα ευρυζωνικότητας. Το εγχείρημα υλοποιεί η e-trikala, η οποία αποτελεί Α.Ε. του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Τα βλέμματα στα Τρίκαλα

Ωστόσο, το «έξυπνο» minibus -που τείνει να εξελιχθεί σε ατραξιόν για την πόλη- φαίνεται ότι έχει φανατικούς πολέμιους που το θεωρούν ουσιαστικά… μνημονιακό εργαλείο! «Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κατακρεουργούνται, ενώ τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και επιδεινώνονται», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση του «Μετώπου Λαού» των Τρικάλων, που καλεί τους κατοίκους της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά στο «ανεκδιήγητο και απαράδεκτο πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό». Επικεφαλής του κινήματος είναι ο δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει το εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και το όνομά του «έπαιζε» δυνατά για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. «Το πρόγραμμα αυτό είναι αγνώστου χρησιμότητας και έχει φέρει αναστάτωση στο κέντρο της πόλης. Η δημοτική αρχή το υλοποιεί καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού. Εχουμε τις διαμαρτυρίες των οδηγών λεωφορείων και των ταξί», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σταμόπουλος, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα «καπιταλιστικά» minibus. 



Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος και πρώην δημοτικός σύμβουλος παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαντέλος «Πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς η Ε.Ε. διαθέτει χρήματα για ένα αγνώστου χρησιμότητας μέσο όταν θα μπορούσε να διαθέσει ανάλογα ποσά για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας», λέει τονίζοντας: «Πιστεύω ότι είναι προπομπός της αυτοματοποίησης θέσεων εργασίας που θα οδηγήσει πολύ κόσμο στην ανεργία. Μην απορήσουμε αν στο μέλλον δούμε μεγαλοεργολάβους να εκμισθώνουν λεωφορεία χωρίς οδηγούς στους δήμους».



Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος Τρικκαίων αρκέστηκε να δηλώσει: «Αντιδρούν γιατί νομίζουν ότι  η τεχνολογία κόβει θέσεις εργασίας. Ωστόσο τα συγκεκριμένα λεωφορεία δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην ανεργία τους οδηγούς των συμβατικών, αλλά να λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τα υφιστάμενα μέσα μεταφοράς. Θα μπορούσαν π.χ. να κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να υπάρχει όλο το 24ωρο εξυπηρέτηση. Για το πρόγραμμα αυτό δεν διαθέσαμε ως δήμος ούτε ένα ευρώ», λέει και επισημαίνει: «Εμείς παρά τις αντιδράσεις θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία καινοτόμες ιδέες στην πόλη».

Κινείται με μπαταρία χωρίς οδηγό 

Το μικρό φουτουριστικό minibus διαθέτει 9-11 θέσεις καθημένων, όρθιων και ΑΜΕΑ, κινείται εντελώς αυτόνομα και  με χαμηλή ταχύτητα (περίπου 20 χλμ. την ώρα) και έχει συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης αντίστοιχη με αυτήν ενός οχήματος που το χειρίζεται οδηγός. Διανύει συνολική απόσταση 2,4 χλμ. με οκτώ στάσεις στο κέντρο της πόλης, όπου περιλαμβάνονται και πολλά αξιοθέατα. Η διαδρομή επιλέχθηκε με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις του προγράμματος για την άμεση εξυπηρέτηση μετακίνησης όχι μόνο των κατοίκων της πόλης αλλά και των ξένων επισκεπτών. 



Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που λειτουργεί με 12 μπαταρίες που τροφοδοτούν τον ηλεκτρικό του κινητήρα και κινείται σε δικό του λεωφορειόδρομο δίπλα σε οχήματα και πεζούς χωρίς προβλήματα. Δεν κάνει θόρυβο, δεν εκπέμπει ρύπους και ακολουθεί πιστά τη διαδρομή που έχει χαρτογραφηθεί στο GPS που διαθέτει, ενώ με το λέιζερ ασφαλείας εντοπίζει οποιοδήποτε αντικείμενο ή άνθρωπο που τυχόν θα βρεθεί μπροστά του και αμέσως ακινητοποιείται. Συνολικά, τέσσερα είναι τα minibus χωρίς οδηγό που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, 6 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα. Στο κάθε όχημα έχουν εγκατασταθεί επίσης τέσσερις κάμερες για την πλήρη κάλυψη της ορατότητας του υπευθύνου παρακολούθησής τους. Οι κάμερες είναι τοποθετημένες στο όχημα με τέτοιον τρόπο ώστε ο υπεύθυνος παρακολούθησης στο κέντρο ελέγχου να έχει πεδίο ορατότητας όμοιο με αυτό που έχει ένας οδηγός. Να σημειωθεί ότι το όχημα κυκλοφορεί με κανονική άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διώξτε το σατανικό ρομπότ»: «Πόλεμος» στα Τρίκαλα για το... ακέφαλο λεωφορείο!"

Στα Στύρα Ευβοίας το θερινό... Νταβός

Το νησί που θα γίνει «θερινό Νταβός» έχει όνομα και αυτό είναι Αιγιλεία. Βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα στην Εύβοια.

Σε αυτό σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο.

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" είπε:

"Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός".

Όπως είπε ο κ. Μάρδας το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ και εξήγησε:

"Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος".

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα Στύρα Ευβοίας το θερινό... Νταβός"

Σκληρή κριτική Τζιτζικώστα στον Πρωθυπουργό

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ - και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα - άσκησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας στην Κοζάνη, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι «το πρώτο μέρος του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε από τη Βουλή». Το 90% των μέτρων, εξήγησε, είναι χαράτσια και φόροι, καθώς μόλις το 10% αφορά σε αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη η χώρα.

«Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του η προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αυτά ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησε για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται» .
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ κατήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, υψηλότερους, άδικους φόρους. Παράλληλα, έκανε λόγο για οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ που επιβλήθηκαν προ μηνός στους συνταξιούχους, τονίζοντας ότι ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ.

Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή του φορολογικού συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ότι προβλέπει «αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016».
Όσον αφορά στην εσωκομματική διαμάχη, επισήμανε ότι «για να πείσουμε πρέπει να αλλάξουμε».

Πρέπει, συμπλήρωσε, να είμαστε το κόμμα που με τον τρόπο που θα λειτουργεί, θα γίνει σαφές στην κοινωνία ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς στόχους.

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα. «Μην τολμήσουν να παίξουν με τη Μακεδονία. Ό,τι έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κρυφό σχέδιο να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή κριτική Τζιτζικώστα στον Πρωθυπουργό"

Επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 04.00 τα ξημερώματα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες, προσέγγισαν τα γραφεία από την οδό Βαλτετσίου και πέταξαν τις μολότοφ, με αποτέλεσμα να μαυρίσουν από τους καπνούς τα εξωτερικά ρολά.

Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Για το περιστατικό δεν συνελήφθη κανείς
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ"

Φράχτη στα σύνορα με Αυστρία ζητά η γερμανική αστυνομία

Η Γερμανία θα πρέπει να υψώσει έναν φράχτη στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να περιορίσει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών.

Ο Ράινερ Βεντ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag: «Αν θέλουμε σοβαρά να επιβάλουμε ελέγχους στα σύνορα, θα πρέπει να υψώσουμε έναν φράχτη κατά μήκος των γερμανικών συνόρων. Υποστηρίζω αυτή την ιδέα».

Ο Βεντ εξήγησε ότι η δημιουργία ενός φράχτη κατά μήκος των γερμανικών συνόρων θα προκαλέσει μια «αλυσιδωτή αντίδραση».

«Αν κλείσουμε με αυτό τον τρόπο τα σύνορά μας, τότε και η Αυστρία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σλοβενία. Ακριβώς αυτή την αντίδραση χρειαζόμαστε», τόνισε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βεντ, οι σχεδιαζόμενες περιοχές τράνζιτ στα σύνορα της Γερμανίας δεν πρόκειται να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς τον φράχτη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών υπογράμμισε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να στέλνει το μήνυμα: «Ελάτε όλοι εδώ».

«Η εσωτερική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο. Βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικές αναταραχές. Κάποιος πρέπει να τραβήξει το φρένο και αυτός μπορεί να είναι μόνο η (Γερμανίδα καγκελάριος) Άγγελα Μέρκελ».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φράχτη στα σύνορα με Αυστρία ζητά η γερμανική αστυνομία"

Επιβολή έκτακτης εισφοράς στους επαγγελματίες υπέρ του ασφαλιστικού μελετά το υπουργείο

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς υπέρ του ασφαλιστικού σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είπε ως παράδειγμα ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά θα μπει επί του κύκλου εργασιών τους.

Για τους μισθωτούς δεν έδωσε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που μελετάται.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ταμείο αυτό που θα δημιουργηθεί, θα είναι διαφορετικό από τον ΑΚΑΓΕ, ενώ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον προσωπικό τους «κουμπαρά», από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εφόσον το επιθυμούν.

Σε ό,τι αφορά το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι μπορεί να δημιουργηθούν τρία ταμεία και όχι ένα όπως πρότεινε η Επιτροπή Σοφών.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη, ότι το καλύτερο θα ήταν τελικά να δημιουργηθούν δυο ταμεία και το δεύτερο να αφορά τους αγρότες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβολή έκτακτης εισφοράς στους επαγγελματίες υπέρ του ασφαλιστικού μελετά το υπουργείο"

Την Τρίτη το πρώτο crash-test μεταξύ κυβέρνησης και «κουαρτέτου»

Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης 2 δισ. ευρώ αλλά και το νέο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να ξεκινήσει την πρώτη αξιολόγηση του νέου μνημονίου.

Ο εκ των υστέρων έλεγχος για το πακέτο των μέτρων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή, θα γίνει και από τους εκπροσώπους των δανειστών αλλά και από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα εξετάσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι εκπροσώποι των δανειστών, ο κ. Νέκλαν Κοστέλο, (ΕΕ) ο κ. Ράσμους Ρίεφερ (ΕΚΤ) , ο κ. Νικολό Τζιαμαρόλι (ΕΣΜ) και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) αναμένεται να βρεθούν την Τρίτη στην Ελλάδα με διπλή αποστολή.

Στο πρώτο της μέρος θα συντονίσει τις δράσεις του με το οικονομικό επιτελείο και θα έχει μια πρώτη απευθείας ενημέρωση από τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται εδώ και περίπου 10 ημέρες για τη δημοσιονομική κατάσταση αλλά και την ετοιμότητα των ελληνικών υπουργείων.

Επίσης θα εξετάσουν αν τα μέτρα του τελευταίου πολυνομοσχεδίου έχουν υλοποιηθεί ικανοποιητικά.

Αν δηλαδή τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα αν υπάρχει η απαραίτητη δευτερεύουσα νομοθεσία και τελικά μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Παράλληλα θα πρέπει να οριστικοποιήσουν και τα μέτρα και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι και τον Νοέμβριο που θα είναι και η πιο κρίσιμη φάση για το νέο μνημόνιο.

Οι επικεφαλής των ελεγκτών θα αποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας και θα περιμένουν μέχρι η Ελλάδα να υλοποιήσει το σύνολο των προαπαιτούμενων ώστε να επιστρέψουν για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο χρόνος της πρώτης αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την στάση της κυβέρνησης. Αν δηλαδή ολοκληρώσει τον κατάλογο των μέτρων και δράσεων που οριστικοποιήθηκε στο προηγούμενο Eurogroup στην ώρα της τότε η αξιολόγηση θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του Νοεμβρίου. Διαφορετικά μπορεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Το Euroworking Group που θα συνεδριάσει την Τετάρτη θα αποφανθεί μόνο για την πληρότητα των μέτρων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή ώστε να εισηγηθεί τόσο στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό της Ευρωζώνης την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Από πλευράς των δανειστών υπήρχε μέχρι τώρα κάποια ανοχή στην νέα Κυβέρνηση η οποία μόλις αναλάμβανε την εξουσία. Ήταν δηλαδή κατανοητές η κοινοβουλευτικές διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Τώρα όμως ο χρόνος γυρίζει πίσω στο 2014 και πιο βασικά από τα μέτρα του μνημονίου ΙΙ τα οποία μεταφέρθηκαν αυτούσια στο μνημόνιο ΙΙΙ με την προσθήκη της νέα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την υπέρβασης των Capital Controls.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα «κόκκινα» δάνεια και τους όρους με τους οποίος θα συμμετέχουν οι ιδιώτες στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών.

Εκτός από αυτό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για τις ημέρες έως και τις 15 Νοεμβρίου περιλαμβάνει άλλα 33 μέτρα και δράσεις.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τρίτη το πρώτο crash-test μεταξύ κυβέρνησης και «κουαρτέτου»"

«Μαζεύουν» πάλι τα περί εισοδηματικών κριτηρίων στις συντάξεις

Για «Αρμαγεδδώνα», εάν η κυβέρνηση δεν λάβει κανένα μέτρο, προειδιποίησε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται μία σημαντική επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Ο αρμόδιος υφυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ έκανε λόγο για εκλογίκευση του συστήματος.

Ο κ. Πετρόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων», καθώς, όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Αναφερόμενος στο νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαζεύουν» πάλι τα περί εισοδηματικών κριτηρίων στις συντάξεις"

Το τελικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου περιλαμβάνει:

- Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο
- Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία
- Διατηρείται στη μείωση μισθού η προσωπική διαφορά
- Αύξηση 50 έως 100 ευρώ στο επίδομα θέσης
- Παραμένουν τα 4 επιδόματα (οικογενειακής παροχής, απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, ανθυγιεινής εργασίας, θέσης ευθύνης)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τον νέο νόμο για το μισθολόγιο του Δημοσίου θα γίνει επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.

Κερδισμένοι θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν… κολλήσει στο τελευταίο κλιμάκιο του βαθμού που έχουν καταταχθεί, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποδώσει τις μισθολογικές ωριμάνσεις που δικαιούνται με βάση το νέο μισθολόγιο.

Για παράδειγμα, υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει προσληφθεί το 2009 και έχει περάσει το διετές δοκιμαστικό στάδιο, σήμερα λαμβάνει ακόμα τον εισαγωγικό μισθό των 1.092 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο ο υπάλληλος θα καταταγεί στο 3ο κλιμάκιο, καθώς θα του αναγνωριστούν πέντε χρόνια προϋπηρεσίας. Εάν οι μισθολογικές ωριμάνσεις κλειδώσουν στο 3% ανά κλιμάκιο, τότε θα λάβει αύξηση 101 ευρώ και βασικό 1.193 ευρώ.

Υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης που το 2012 σταμάτησε στο τελευταίο κλιμάκιο του βαθμού Ε’ με 8 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει βασικό μισθό 1.187 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο θα καταταγεί στο 5ο κλιμάκιο και θα λάβει βασικό 1.202 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με το νέο μισθολόγιο οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν» για τα επόμενα χρόνια λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς.

Για παράδειγμα, υπάλληλος πανεπιστημιακής μόρφωσης με 26 χρόνια προϋπηρεσίας ανήκει στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο του Γ’ βαθμού και λαμβάνει βασικό 1.719 ευρώ μεικτά. Πλέον θα καταταγεί στο 12ο κλιμάκιο και θα έχει ονομαστικό βασικό μισθό 1.556,93 ευρώ. Οι αποδοχές δεν θα μειωθούν, αφού το ποσό των 163 ευρώ με το οποίο μειώνεται ονομαστικά ο βασικός μισθός θα το λαμβάνει ως προσωπική διαφορά.

Το ποσό θα συμψηφίζεται τα επόμενα χρόνια με τις ωριμάνσεις, οπότε ο υπάλληλος θα λάβει αύξηση στον μισθό του έπειτα από έξι χρόνια, που θα έχει… εξαφανισθεί η προσωπική διαφορά.

Έτσι το 2018 που θα ενταχθεί στο κλιμάκιο 13 θα έχει βασικό μισθό 1.603 ευρώ και προσωπική διαφορά 117 ευρώ (163-46 ευρώ) κ.ο.κ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο"

Ξανθός: «Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές και στις προσλήψεις 3.500 μόνιμων υγειονομικών αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας είναι να δώσει σε αυτόν τον τομέα ένα αποτύπωμα μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης στη βάση της καθολικότητας», σημείωσε.

Αρχικώς, όπως ανέφερε, θα υπάρξει άμεσα μια πιλοτική εφαρμογή σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι οι νέοι διορισμοί θα γίνουν στις αρχές και στα μέσα του 2016, ενώ ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις -400 νοσηλευτών και 100 γιατρών- από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του 2016 με διετείς συμβάσεις.

«Με αυτές τις θέσεις σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα κρεβάτια και ανοίγουμε τουλάχιστον 50 επιπλέον», επισήμανε ο υπουργός.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανθός: «Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news