facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Προσωπική διαφορά» τέλος για 90.000 δημοσίους υπαλλήλους

Περιθώριο για τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο έχει η χώρα μέχρι το τέλος του 2015. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάλεσε ήδη τα υπουργεία να καταρτίσουν κατάλογο αιτημάτων για την κάλυψη κενών θέσεων.

Ο αριθμός αυτός υπολείπεται προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαφόν των 15.000 νέων προσλήψεων που έχει τεθεί για φέτος σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τα κενά θα καλυφθούν από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2009 - και ζητήθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο, πόσοι από τους επιτυχόντες αυτούς παραμένουν «διαθέσιμοι», ποια η ειδικότητά τους κ.λπ

Για τους περίπου 90.000 υπαλλήλους που λαμβάνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» (στην πλειονότητά τους υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών), ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι δεν θα αυξηθεί ο μισθός τους έως το τέλος του 2018 ακόμη κι’ αν «ξεπαγώσουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις.

Η προσωπική διαφορά αφορά υπάλληλους που με τη θεσμοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου δέχτηκαν μειώσεις πάνω από 25% του μισθού τους.

Για το νέο σύστημα κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα βασίζεται σε on line διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του. Τα αιτήματα για την κάλυψη κενών θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή και αυτομάτως θα καλύπτονται από πλεονάζον προσωπικό άλλων υπηρεσιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος υπαλλήλων που ενδιαφέρονται για τις νέες θέσεις.

Σε περίπτωση που για τη ίδια θέση ενδιαφέρονται περισσότεροι του ενός, τότε θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ της υπηρεσίας και του ΑΣΕΠ για να επιλεγεί ο καταλληλότερος άμεσα ακόμα και εντός της ημέρας. Εάν τα κενά δεν καλύπτονται με το υπάρχον προσωπικό, θα επιλέγεται η λύση των προσλήψεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν οι υπηρεσίες στο σύστημα κινητικότητας είναι η ύπαρξη οργανογραμμάτων, τα οποία όπου δεν υπάρχουν καταρτίζονται, ενώ υπάρχουν υπουργεία (Οικονομικών, Πολιτισμού, Εργασίας κ.α.) που ήδη διαθέτουν αλλά απαιτείται η επικαιροποίησή τους.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την κινητικότητα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περί τις 15 Οκτωβρίου ώστε να γίνει νόμος του κράτους στα τέλη Δεκεμβρίου. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται η θέσπιση του Ενιαίου Μητρώου για τα υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, η αξιολόγηση και οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το υπουργείο στοχεύει στη αλλαγή του τρόπου δημόσιας διαβούλευσης, αρχής γενομένης από το εν λόγω νομοσχέδιο. Ο κ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι η γνώμη των πολιτών δεν θα ζητείται μόνο επί ήδη καταρτισμένων νομοσχεδίων μέσω της διαδικτυακής πύλης opengov.gr, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά πλέον και πριν την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και η γνώμη σχετικών φορέων, με τους οποίους θα συναντάται γι’ αυτό το λόγο ο υπουργός.

Για τις μειώσεις στις αποδοχές υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξάρτητων αρχών, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο μισθός περίπου 5.000 στελεχών ΝΠΙΔ είναι συνδεδεμένος με τον αντίστοιχο του γενικού γραμματέα υπουργείων, με αποτέλεσμα η μείωση αποδοχών των τελευταίων να συμπαρασύρει και αυτούς. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει αποσύνδεση των μισθών με τη δημιουργία ξεχωριστής μισθολογικής κλίμακας για τα στελέχη.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "«Προσωπική διαφορά» τέλος για 90.000 δημοσίους υπαλλήλους"

Λαγκάρντ: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δεν συμμετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Το... μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) φαίνεται ότι αποτελεί η Ελλάδα και κυρίως το χρέος της, όπως απέδειξε και η σημερινή συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, με αφορμή την έναρξη της Συνόδου Παγκόσμιας Τράπεζας και ΔΝΤ στη Λίμα του Περού.

Ποιο ήταν το πρώτο θέμα, στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει η κυρία Λαγκάρντ; Μα, φυσικά ποια είναι η άποψη του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και κατά πόσο το θεωρεί βιώσιμο.

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη η απάντηση της επικεφαλής του Ταμείου: «εάν το Ταμείο δεν "δει" ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα»!

Η κυρία Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ότι η θέση του Ταμείου για τη διατηρησιμότητα του χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και δημοσίευσε την τελευταία έκθεση βιωσιμότητας.

Επισήμανε, δε, ότι απαραίτητη προϋποθέση, προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά στην υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, κυρίως στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα το επαναφέρουν σε τροχιά βιωσιμότητας.

Όσο για ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η «ελάφρυνση», η κυρία Λαγκάρντ είχε την... καλοσύνη, να αφήσει στους Ευρωπαίους την απόφαση.

«Η Ευρωζώνη είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση ο ESM θα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της χώρας. Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, το ΔΝΤ θα έχει μόνο ρόλο... παρατηρητή»!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκάρντ: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δεν συμμετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα"

Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.

Η ΚΕΦΕ της ΝΔ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα στις 15:00 προκειμένου να κλείσουν διαδικαστικά θέματα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία"

Κινητοποιήσεις σε ΟΛΠ-ΟΛΘ κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Σε σειρά κινητοποιήσεων και δυναμικών παρεμβάσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αποφάσισε 24ωρη πανλιμενική απεργία την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών.

Επίσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πραγματοποιεί παμπειραϊκή Συγκέντρωση στις 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο χώρο των λιπασμάτων.

Στις κινητοποιήσεις του δήμου θα συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδα (ΟΜΥΛΕ).

«Στο χώρο των λιμανιών επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να παραδώσει την Δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, των μεταφορών και του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.»

Η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών να τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του IDC (Διεθνές Συνδικάτο Εργαζομένων στα Λιμάνια) και να ζητηθεί να αναληφθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Επίσης προειδοποιεί με δυναμικές παρεμβάσεις στις ενέργειες προώθησης της πώλησης των Λιμανιών με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις σε ΟΛΠ-ΟΛΘ κατά των ιδιωτικοποιήσεων"

Κουρουμπλής και ΚΕΔΕ συζήτησαν για την ένταξη μικρών δήμων στο ΕΣΠΑ

Η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-13, η ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και η θέση των δήμων στην προγραμματική περίοδο 2014-20 απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, που συγκάλεσε ο υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κουρουμπλής στάθηκε στο θέμα της μεγαλύτερης δυνατής ένταξης μικρών δήμων στο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, όπως και στην ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τις κοστολογήσεις των έργων χωρίς υπερχρεώσεις και υπερτιμολογήσεις. Ζήτησε από τους δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο και θα κατατεθεί άμεσα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι «από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι η ανισότητα σε αυτόν τον τόπο, η ανισοπολιτεία έχουν αιτίες. Το γεγονός ότι σήμερα μικροί δήμοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το δικαίωμά τους να ενταχθούν σε κοινοτικά προγράμματα, που θα φέρουν ανάπτυξη είναι ένδειξη ανισότητας. Σε αυτή τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος και τεχνικές λύσεις, ώστε να μπορούν αυτοί οι μικροί δήμοι να ικανοποιήσουν την προσπάθειά τους για ανάπτυξη. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, που μέχρι σήμερα το ξεπερνούσαν αδιαφορώντας με το τι συμβαίνει στα νησιά, στη Θράκη, στις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίσης, ο οποίος ενημέρωσε ότι για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστο οι τελικές πληρωμές ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι στο τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος θα ολοκληρωθούν και θα πληρωθούν έργα ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις των δήμων σχετικά την πορεία ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ, ενώ ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν και υπογράμμισε ότι αυτό που απομένει, είναι να δούμε την πορεία υλοποίησής τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής και ΚΕΔΕ συζήτησαν για την ένταξη μικρών δήμων στο ΕΣΠΑ"

Ποτάμι: Αυτά είναι τα ψέματα που είπε χθες ο Τσίπρας στο λαό

Για ωμά ψέματα κάνει λόγο το Ποτάμι, τα οποία ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή και τα καταγράφει ένα - ένα, κατηγορώντας τον ότι μάλλον έχει αρχίσει να τα πιστεύει. «Ο κ. Τσίπρας μάλλον έχει αρχίσει να πιστεύει τα ψέματά του. Ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε άλλη εξήγηση για τον τρόπο που παρουσιάζει στον ελληνικό λαό το ψέμα του», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και παραθέτει «κάποια από τα ωμά ψέματα της «χθεσινής εσοδείας» (αφήνουμε κατά μέρος τις «μισές αλήθειες» γιατί τότε ο κατάλογος θα ήταν πολύ μακρύς)».

Ειδικότερα αναφέρει:

-Είπε ο κ. Τσίπρας: Δίναμε τη μάχη στη διαπραγμάτευση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και καταθέταμε δεκάδες προτάσεις με ισοδύναμα που απορρίπτονταν από τους δανειστές.

Θα μπορούσε να μας πει ποια είναι αυτά τα δεκάδες ισοδύναμα που πρότεινε; Γιατί δεν τα έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν περιλαμβάνονται σε κανένα από τα προγράμματα που έχει παρουσιάσει; Μπορεί να μας τα πει έστω και τώρα; Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας σπατάλησε τον χρόνο δίχως να διαπραγματευθεί με αποτέλεσμα να φθάσουμε την τελευταία στιγμή σε αυτό το επώδυνο μνημόνιο.

-Είπε ο κ. Τσίπρας: 10 δισεκατομμύρια στο ΤΧΣ, στην αρχή της διαπραγμάτευσης τον Φλεβάρη πήγαν στον EFSF.

Πώς πήγαν; Έφυγαν από μόνα τους; Μήπως έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στο ΤΧΣ λόγω της ανικανότητας που έδειξε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση; Θυμάται ο κ. Τσίπρας ότι υποσχόταν ότι με αυτά τα χρήματα θα γινόταν και η αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων; Η αλήθεια είναι ότι μας τα πήραν από την Ελλάδα και πήγαν στο ΤΧΣ λόγω της ανικανότητας που έδειξε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

-Είπε ο κ. Τσίπρας: Να συμφωνήσουμε ότι έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο για λόγους που έχουν να κάνουν με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με την υπογεννητικότητα, με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας -αυτά δεν έγιναν τους επτά μήνες που κυβερνήσαμε- είναι ένα σύστημα που έχει πρόβλημα βιωσιμότητας.

Μόνο σε αυτά οφείλονται τα προβλήματα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού; Για ειδικά προνόμια και ευνοημένες ομάδες σε βάρος άλλων ασφαλισμένων, δεν έχει ακούσει τίποτα ο Πρωθυπουργός ή αποφεύγει ξανά να συγκρουστεί μαζί τους; Η αλήθεια είναι ότι το ασφαλιστικό που αρνιόταν να συζητήσει ο Πρωθυπουργός μιλώντας για «κόκκινες γραμμές» ήταν γνωστό ότι δεν είναι βιώσιμο.

-Είπε ο κ. Τσίπρας: Η δική μας κυβέρνηση που μέσα σε ένα τρομακτικά δυσμενές περιβάλλον κατάφερε με σκληρή διαπραγμάτευση να μειώσει τους υπερβολικούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μα τα πρωτογενή πλεονάσματα βασίζονταν σε προβλέψεις για ανάπτυξη 3,1% για το 2016 και 4,2% για το 2017. Η αλήθεια είναι πως όταν ανατράπηκαν πλήρως αυτές οι προβλέψεις, ανατράπηκαν και οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα. Η ύφεση δεν είναι επιτυχία, αλλά τραγωδία για τους πολίτες.

-Είπε ο κ. Τσίπρας: Στις τέσσερις αυτές κρίσιμες αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, εκλογές Ιανουαρίου 2015, δημοψήφισμα, εκλογές Σεπτεμβρίου) ούτε μία φορά δεν σήκωσα το τηλέφωνο να παραπονεθώ, δεν σήκωσα το τηλέφωνο να μιλήσω με κάποιον εκδότη, κάποιον ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, μεγαλοπαράγοντα της πολιτικής ζωής ή με κάποιον απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο στις τράπεζες.

Δεν γνωρίζουμε αν το έκανε ο ίδιος. Το έκαναν όμως οι στενοί συνεργάτες και βεβαίως οι υπουργοί της «παρέας του Μαξίμου». Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν να διηγηθούν ιστορίες «παρεμβάσεων», νουθεσίες ποιους αντιπάλους να προβάλλουν και ποιους αντιπάλους να μην προβάλλουν. Και βεβαίως υπάρχει η σκανδαλώδης προβολή ορισμένων υπουργών του Μαξίμου σε ορισμένα ΜΜΕ. Όλα αυτά δεν προέκυψαν δια της επιφοιτήσεως αλλά μετά από παρεμβάσεις και πιέσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Αυτά είναι τα ψέματα που είπε χθες ο Τσίπρας στο λαό"

Νικολόπουλος: Θα απέχω αν φέρουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο

Στο ενδεχόμενο να απουσιάσει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα αν έρθουν στη Βουλή σε ένα άρθρο αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

Ξέρω ότι θα τα φέρουν σε ένα άρθρο, είπε, μιλώντας στον Βήμα FM και σημείωσε: «Σας λέω λοιπόν από τώρα την είδηση: Η εισήγηση μου θα λέει "ένα άρθρο εσείς και μέσα όλα, κακά και καλά»; Τοποθέτηση στη Βουλή για ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως ηχηρή απουσία, αφού δεν μπορώ να εκφραστώ».

«Πρέπει να βρούμε τρόπους, όπως η εξουσία βρίσκει τρόπους να σε παγιδεύσει και σου λέει "ή όλα ή τίποτα", τα παίρνεις όλα μαζί πακέτο» πρόσθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ απαντώντας σε επισήμανση των δημοσιογράφων, είπε: «Έχετε δίκιο (το έκαναν και οι προηγούμενοι). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και σωστό. Η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία θα έπρεπε να διαφέρει από την προηγούμενη».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Νικολόπουλος: Θα απέχω αν φέρουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο"

«Να μη διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή»

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό πρόσθετα μέτρα, τα οποία συνοδεύουν το μνημόνιο.

Εισερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα, τα οποία το ΔΝΤ ζητά να ληφθούν και διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα να μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στο Κοινοβούλιο.

«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας μάς έλεγε ότι βρήκε ευήκοα ώτα όταν επισκέφθηκε την Αμερική. Σήμερα, το ΔΝΤ μάς στέλνει εγκύκλιο για νέα μέτρα, ύψους 1,5 δισ. Επιβεβαιώνεται, έτσι, αυτό που έλεγα χθες για ουρές και κρυφή ατζέντα. Μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεσή του να φέρει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε ένα άρθρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Να μη διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή»"

«Παγωμένη» η αγορά ακινήτων στην Αττική

«Παγωμένη» εμφανίζεται η αγορά ακινήτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Marc που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θωμά Γεράκι στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν «εσείς (ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας) σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια αγορά ακινήτου μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ή να κάνετε κάποια επένδυση σε ακίνητα;(αγορά, ανέγερση)» μόλις το 4,5% απάντησε Ναι & μάλλον ενώ Όχι & μάλλον όχι απάντησε το 94,9%

Στην ερώτηση εάν «εσείς ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια πώληση ακινήτου την επόμενη τριετία» το 81,2% απάντησε Όχι & μάλλον όχι και Ναι & μάλλον ναι το 18,8%. Το 94,9% των ερωτηθέντων δεν ψάχνουν προς ενοικίαση κάποιο ακίνητο αυτή την περίοδο ενώ μόλις το 5,1% ψάχνει.

Θα σας αναφέρω 5 έργα που σχεδιάζονται ή ήδη υλοποιούνται στην Αττική, πείτε μου πόσο σημαντικό θεωρείτε το καθένα από αυτά για την αναβάθμιση της εικόνας του λεκανοπεδίου Αττικής;

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα μειωθούν περισσότερο, θα αρχίσουν να αυξάνονται, ή θα παραμείνουν σταθερές» το 50,4% εκτιμά ότι θα μειωθούν, θα αυξηθούν το 6,8% και θα σταθεροποιηθούν το 30,8%.

Στην ερώτηση εάν έχετε στεγαστικό δάνειο που τρέχει ακόμη Ναι απάντησε το 23,4% και όχι το 76,6%

Ένας στους τρεις δανειολήπτες αντιμετωπίζει δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου του. Ειδικότερα στη ερώτηση «πώς ανταποκρίνεστε τις δόσεις του στεγαστικού δανείου», πάντα στην ώρα τους απάντησε το 69,3%, ενώ συχνά με κάποια καθυστέρηση το 18% και «έχω καθυστερημένες οφειλές» το 11,7%

Στην ερώτηση εάν «Έχετε κάνει διακανονισμό για μικρότερες δόσεις», Ναι απάντησε το 40,9% και Όχι το 54,8%

«Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποπληρώνετε κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού σας στο μέλλον», Ναι & μάλλον ναι απάντησε το 59,1% και Όχι & μάλλον όχι 28,4%

Αναφορικά με την φορολογία στην ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πληρώσετε τους φόρους που αφορούν το ακίνητό σας» το 30,9% απαντά Όχι & μάλλον όχι 30,9% και Ναι & μάλλον ναι το 64,4%

Εάν καταφέρνετε να πληρώνετε το ενοίκιό σας στην ώρα του, στην ώρα του απάντησε το 58,9% και με κάποια καθυστέρηση το 28,8%, ενώ το 11,7% έχει καθυστερημένα ενοίκια (πάνω από ένα).

Σας έγινε κάποια μείωση ενοικίου λόγω της κρίσης, Ναι απάντησε το 67,6% και όχι το 31,5%

Αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου το 18,1% αναφέρει ότι πρέπει να πουληθούν σε ιδιώτες / επενδυτές έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί ένα μέρος του δημοσίου χρέους, το 34,1% ότι πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες / επενδυτές έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις, το 6,4% ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν στο κράτος και το 34,2% ότι πρέπει να παραχωρηθούν για αξιοποίηση στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με έργα που σχεδιάζονται ή ήδη υλοποιούνται στην Αττική, το 56,5% θεώρησε πολύ σημαντική την ανάπλαση του Ελληνικού για την αναβάθμιση της εικόνας του λεκανοπεδίου Αττικής και αρκετά σημαντικό το 29,3%, ενώ το 74,4% εκτίμησε πολύ σημαντικό την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Η έρευνα έγινε από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1 Οκτωβρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής σε δείγμα 805 νοικοκυριών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παγωμένη» η αγορά ακινήτων στην Αττική"

Αλεξιάδης: Το μόνο άβατο που υπάρχει είναι αυτό του Αγίου Όρους

«Το μόνο άβατο που υπάρχει για το ΥΠΟΙΚ είναι αυτό του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει κανείς μπροστά στον οποίο θα διστάσουμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας αποφασισμένος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 989 είπε ότι «έχοντες, κατέχοντες, φοροφυγάδες και λαθρέμποροι» είναι αυτοί που πρέπει «να πληρώσουν το μεγάλο κομμάτι της πίτας».

«Στο εξωτερικό υπάρχει "μια άλλη Ελλάδα" σε καταθέσεις και ομόλογα, όλα αυτά θα αποκαλυφθούν» ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι αντιδράσεις και οι ψευτοτσαμπουκάδες μας δυναμώνουν, δεν θα διστάσουμε στον αγώνα για τη φοροδιαφυγή και το εμπόριο».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για τις εφόδους εφοριακών σε σπίτια και επιχειρήσεις λέγοντας ότι «απόρησε» με αυτές.

«Αναφέρθηκα στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών ώστε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Αυτό που έγινε στη Γερμανία ξημερώματα (δεν είπα ποτέ βράδυ) είναι να μπαίνουν οι εφοριακοί σε μεγάλες επιχειρήσεις, αυτό πρέπει να είναι πρότυπο», εξήγησε.

«Δεν θα χαριστούμε σε οποιονδήποτε άλλο. Κάποιοι το παραποίησαν. Οι φορολογικές υπηρεσίες μπαίνουν για έλεγχο σε όποιο χώρο λειτουργεί. Αν λειτουργεί βράδυ, θα μπούμε μεσημέρι;», διερωτήθηκε.

Στόχος η μεγάλη φοροδιαφυγή

Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ μίλησε για 25.000 υποθέσεις με μέσο όρο απόδοσης φόρου 600.000 ευρώ η κάθε μια, από τις οποίες όμως έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 1.500.

«Εμείς δεν θέλουμε να ασχοληθούμε κυρίως με τη μικρή και τη μεσαία φοροδιαφυγή. Πάμε να αντιγράψουμε τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών της Ευρώπης όπου στοχεύεις κυρίως στη μεγάλη φοροδιαφυγή. Έχουμε υποθέσεις αυτή τη στιγμή σε ελεγκτικό κέντρο που αποδίδει κάθε υπόθεση μέσο όρο φόρου 600.000 ευρώ», σημείωσε.

«Είναι δυνατό από τις 25.000 περίπου αυτές υποθέσεις να έχουμε ελέγξει λιγότερες από 1.500 και να μην έχουμε ελέγξει τις 10.000 με τέτοια εισπραξιμότητα;», διερωτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέχρι τώρα η στόχευση δεν πήγαινε προς τα μεγάλα ποτάμια, αλλά «στα ρυάκια και στους παραπόταμους».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Το μόνο άβατο που υπάρχει είναι αυτό του Αγίου Όρους"

Καρέ-καρέ αφήγηση της νύχτας που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον φίλο του Σειρλή

Με την κατάθεση ενός φίλου του Παύλου Φύσσα, του Παύλου Σειρλή, που έζησε τα δραματικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η αδελφή του δολοφονηθέντος, Ειρήνη, δεν συνέχισε τελικά την κατάθεσή της διότι αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και μίλησε για όσα έζησε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς ήταν μέλος της παρέας του αδικοχαμένου μουσικού, και επέμεινε πως η παρέα τους δεν είχε προηγούμενα με την Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία. Το μόνο που θέλουν είναι να φιμώνουν τις φωνές μας» είπε ο μάρτυρας.

«Είναι απόγονοι των ναζί, το λέω με βεβαιότητα. Από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Κινούνται σαν ενας στρατούς. Οι ίδιοι λένε οτι είναι σπορά τους», συνέχισε.

Ο Σειρλής, καταθέτοντας, αναγνώρισε με βεβαιότητα στα πρόσωπα συγκεκριμένων κατηγορουμένων μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε εκείνο το βράδυ.

«Μέσα στην καφετέρια αναγνώρισα τους Άγγο και Τσαλική. Έξω από την καφετέρια αναγνώρισα το Μιχάλαρο, μου έκανε μάλιστα εντύπωση και το τατουάζ του. Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα της επίθεσης αναγνώρισα τον Αναδιώτη. Είναι άτομα που δεν μπορούν να σου φύγουν από το μυαλό.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα, απάντησε πως θεωρεί την επίθεση προσχεδιασμένη, σημειώνοντας πως όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό, «δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας για να κάνεις κακό».

Ο Παύλος Σειρλής αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε το βράδυ της δολοφονίας με τον Παύλο Φύσσα για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας βγήκαμε από την καφετέρια . Ήμασταν 10 άτομα. Βλέπουμε μπροστά στα αυτοκίνητα μας τέσσερα άτομα, το ένα έφερε ένα ρόπαλο στα χέρια του. Ήταν μαυροφορεμένοι κάποιοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Διέκρινα ένα ρόπαλο ή καδρόνι».

Η επίθεση και ο απόηχος

Ο μάρτυρας περιέγραψε το πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή λίγο πριν τη δολοφονία. «Εμφανίστηκε ένας μικρόσωμος κύριος και μας είπε ότι είναι αστυνομικός και μας ζήτησε να απομακρυνθούμε για να μην γίνει φασαρία. Του είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας και δεν θέλαμε φασαρία. Είχε οικειότητα μαζί τους πήγε σε εκείνους και μετά ήρθε σε εμάς».

Ξαφνικά, όπως είπε ο μάρτυρας, εμφανίστηκαν «30-40 άτομα, μαυροφορεμένα, κρατούσαν κράνη στα χέρια, ρόπαλα και άρχισαν να μας κυνηγάνε». «Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε», φώναζαν από την Κεφαληνίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος δέχτηκε ένα χτύπημα με κράνος.

«Είχαμε μείνει μαζί με τον Παύλο συνολικά επτά άτομα. Τις κοπέλες τις είχαμε διώξει δευτερόλεπτα πριν την επίθεση. Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο, μετά εμένα αλλά κατάφερα να ξεφύγω. Είδα ένα όχημα να μπαίνει αριστερά στην Λαμπράκη. Τρέχοντας καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πιλοτή . Ο Παύλος έχει μείνει μόνος και σε κοντινή απόσταση ο Μελαχρινοπουλος . Οι υπόλοιποι κυνηγημένοι έχουμε φύγει στα στενά και μας κυνηγούν με μηχανές. Είδα ότι άνοιξε η πόρτα από το αυτοκίνητο αλλά δεν βλέπω ποιος βγαίνει»

Συνεχίζοντας την αφήγηση του, ο μάρτυρας είπε πως βγήκαν από τη πιλοτή όπου είχαν κρυφτεί όταν ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Πήγαμε στους αστυνομικούς και είπαμε ότι μας κυνηγήσαμε και κρυφτήκαμε. Μας έβαλαν χειροπέδες και στη συνέχεια με δυο περιπολικά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν σε χώρο μαζί με άτομο από την άλλη ομάδα. Μας έβαλαν με ένα κύριο που αποδείχτηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου. Ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι και αντάλλασσε μηνύματα. Μας είπε ότι είναι περαστικός»

«’Δεν πιστεύω να νομίζεται ότι είμαι με αυτούς’, είπε.. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν για ο θάνατο του Παύλου εκείνος σηκώθηκε, χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν από το χώρο».

Δεν είχαμε προηγούμενα

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν ξέρει για ποιο λόγο δέχτηκαν την επίθεση καθώς δεν είχαν έρθει σε καμία αντιπαράθεση . «Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά. Εγώ ξέρω ότι πήραν εντολή από το Λαγό. Έδωσε εντολή στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη» είπε.

Υπογράμμισε ακόμα πως «κανείς δεν κινείται ατομικά σε επίθεση. Εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Το τάγμα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά απο εντολές. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από το Λαγό ή κάποιον πιο πάνω, όλα είναι αλυσίδα».

«Έχω μάθει ότι ενημερώθηκαν από μηνύματα του Πατέλη για να πάνε στην Τοπική οργάνωση. Από αυτό που έζησα καταλαβαίνω ότι οπλίστηκαν και ήρθαν στο χώρο αποφασισμένοι για όλα», κατέληξε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρέ-καρέ αφήγηση της νύχτας που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον φίλο του Σειρλή"

Στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση του «Noor One»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor One».

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Άρειο Πάγο, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η δίκη της υπόθεσης, στην οποία κατηγορούνται 33 άτομα και τα 25 είναι προφυλακισμένα, θα διεξάγεται κάθε ημέρα εκτός Τετάρτης και εκτός της 23ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το 18μηνο για την πρώτη ομάδα των συλληφθέντων της υπόθεσης που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού λήγει στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τη Διεύθυνση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, με το οποίο ζητεί να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Την προανακριτική διαδικασία έχει αναλάβει η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση του «Noor One»"

Αλεξιάδης: Οι έλεγχοι για τη μεγάλη φοροδιαφυγή θα ξεκινήσουν από ΜΜΕ και πολιτικούς

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικοί θα είναι δύο από τις πρώτες ομάδες που θα ελέγξει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο πεντάμηνο σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες με ΜΜΕ και πολιτικούς. Όπου υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες αυτές πρέπει να κλείσουν. Γιατί θέλουμε και αυτοί οι άνθρωποι να βγουν καθαροί στην κοινωνία γιατί έλεγχος δεν σημαίνει ότι είσαι παράνομος» εξήγησε την επιλογή του ο κ. Αλεξιάδης.

Για το 2016 ο σχεδιασμός κατά τον κ. Αλεξιάδη περιλαμβάνει ομίλους που φοροδιαφεύγουν με ενδοομιλικές συναλλαγές, ΜΜΕ που έχουν φορολογικά θέματα, προθημευτές του Δημοσίου κ.α.

Όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος ο κ. Αλεξιάδης είπε στο ΒΗΜΑFM ότι «δεν θα ξεκινήσουμε να πούμε ότι από 1η Ιανουαρίου όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν πιστωτικές μηχανές. Ο χώρος εστίασης και διασκέδασης όμως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

«Η χρήση πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα θα επεκταθεί αντιγράφοντας τα θετικά παραδείγματα χωρών. Θα κάνουμε ένα συνδυασμό. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των πιστωικών καρτών θα υπάρχουν κίνητρα και για επιχειρήσεις και για πολίτες αλλά και αυστηρότατες κυρώσεις. Δεν έχω αυταπάτη ότι θα πιάσουμε σε 3 μήνες τα 15-20 δισ. που χάνουμε κάθε χρόνο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αλεξιάδης στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. «Δεν θα ξεφύγει κανείς» τόνισε αν και παραδέχθηκε ότι «δεν θα προλάβουμε την υπόλοιπη λίστα μέχρι το τέλος του χρόνου» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία το 2015 και επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε 80 νέα πρόσωπα της λίστας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες μόλις 38 περιπτώσεις.

«Θα προτείνουμε στους Θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα δεχθούν να παραταθεί για ένα χρόνο η παραγραφή (σ.σ. η παραγραφή ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου)» είπε ο κ. Αλεξιάδης καθώς με βάση τα στοιχεία συνολικά από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, οι 1.581 δεν έχουν «ενοχληθεί» από τις αρμόδιες αρχές ενώ από τους 481 που ελέγχονται μόλις για 136 έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να ερωτηθούν οι θεσμοί γι' αυτό ομολόγησε ότι «κάθε νομοθέτημα που θα φέρουμε στη Βουλή βάσει συμφωνίας θα πρέπει να έχει την έγκριση από τους Θεσμούς. Δεν μπορούμε να νομοθετούμε μόνοι μας στο πλαίσιο της συμφωνίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Οι έλεγχοι για τη μεγάλη φοροδιαφυγή θα ξεκινήσουν από ΜΜΕ και πολιτικούς"

Χειρουργοί αντί για σκωληκοειδίτιδα έκαναν μπότοξ και ανορθώσεις στήθους

Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για το ζήτημα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.

Για το επίκαιρο θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Ρακιντζής σκιαγράφησε το προφίλ των περισσοτέρων, αναφέροντας ότι συνήθως πρόκειται για άτομα με ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο, βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και κατέχουν θέσεις σε υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, κυρίως διευθυντικές. Χάρη στον πόστο τους διαθέτουν οικονομική ευχέρεια, με αποτέλεσμα όταν κατηγορηθούν για διαφθορά και παραπεμφθούν στο δικαστήριο, να αναθέτουν την υπόθεσή τους στους καλύτερους και ακριβότερους δικηγόρους, οι οποίοι συχνά πετυχαίνουν την αθώωσή τους.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ.

Γιατροί, ωστόσο, εμπλέκονται και σε υποθέσεις που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, επιβαρύνουν παράνομα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ άλλοι προκειμένου να γλυτώσουν την τσιμπίδα του νόμου εφευρίσκουν φθηνές δικαιολογίες. Ειδικότερα, ο κ. Ρακιντζής υπενθύμισε την υπόθεση χειρούργου που κατάφερε να προαχθεί σε καρδιοχειρουργό προσκομίζοντας ακόμα και πλαστή συστατική επιστολή του Μαγκντί Γιακούμπ. Κίνησε τις υποψίες και τελικά απολύθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς του που πέθαιναν στα χέρια του ήταν τριπλάσιοι σε σχέση με τον μέσο όρο των συναδέλφων του.

Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενή».

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενέργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν.

Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε και σε «αμαρτωλά» δημόσια έργα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παράκαμψη της Σπάρτης. Ο εργολάβος εισέπραξε το σύνολο των 17 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκε το έργο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε κατασκευάστηκε, με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται από την ΕΕ με υψηλό πρόστιμο.

Ο κ. Ρακιντζής υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του λαού αλλά και να υπάρχει σχετική πολιτική βούληση. «Όλες οι κυβερνήσεις διακηρύττουν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρότεινε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να διαπιστωθεί ποιοι νόμοι είναι σε ισχύ και ποιοι είναι ανενεργοί. Με αυτό τον τρόπο, διευκρίνισε, θα έχουμε ασφάλεια Δικαίου, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της διαφάνειας. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους έως σήμερα, συμπλήρωσε, έχουν ψηφιστεί 17.500 νόμοι και έχουν εκδοθεί 120.000 εγκύκλιοι, ενώ ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός αποτελείται από 30.000 σελίδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειρουργοί αντί για σκωληκοειδίτιδα έκαναν μπότοξ και ανορθώσεις στήθους"

Λεβέντης: Σιχάθηκα την κατάσταση στη Βουλή

Απογοητευμένος από τις διαδικασίες στη Βουλή εμφανίστηκε μια ημέρα μετά την ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Είναι ένα ακροατήριο, οι δεξιοί χειροκροτούν τον δεξιό, οι αριστεροί τον αριστερό, είχα μάθει να μιλάω σε ακροατήρια που αν έλεγα κάτι σωστό το χειροκροτούσαν όλοι», είπε μιλώντας στο Mega.

Και συνέχισε: «Έχω σιχαθεί αυτή την κατάσταση που συνάντησα, καταρχάς στις ομιλίες έκανε ο Βούτσης, θα την πω μια ατιμία. Έκανε τρεις κύκλους και τα μικρά κόμματα μετά τον τρίτο κύκλο. Δηλαδή 36 πρέπει να μιλάνε για να έρθει η ώρα της Ένωσης Κεντρώων. Ενώ πρώτα μπορούσες να παρέμβεις και στην αρχή».

Το δε τελευταίο δίωρο -υπογράμμισε- μίλαγαν όλοι οι υπουργοί. «Εάν αντιλαμβάνονται έτσι τη δημόσια ζωή είναι χειρότεροι και από τη χούντα», τόνισε.

«Τριάντα ετών όνειρα, νόμιζα ότι θα μπω σε ένα χώρο που θα βρω ανθρώπους άλλων κομμάτων να συζητήσω, δεν θα τους βρω τόσο στατικούς και τόσο παγωμένους στο κόμμα τους», πρόσθεσε.

Έκανε εκτενή αναφορά για την χρήση των συμβούλων από τα κόμματα της Βουλής, λέγοντας πως κάθε βουλευτής έχει πέντε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές επί 5, συν 300 για το κόμμα, είναι 1.100 ένα κόμμα, άλλοι 900 τόσοι η ΝΔ, είναι σοβαρά πράγματα που δεν ξέρω αν τα ξέρουν οι Ευρωπαίοι», συμπλήρωσε. Αναγνώρισε πως «αν είχε ένα κόμμα από 20 άτομα στα κεντρικά του γραφεία, αυτό είναι δικαιολογημένο, μέχρι εκεί» αλλά «1.100 για να γνωμοδοτούν είναι υπερβολή».

«Είμαι σίγουρος ότι του ΣΥΡΙΖΑ οι οπαδοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν 1.100 συμβούλους. Περίμενα μια Βουλή που να λειτουργεί, να μπορώ να απευθυνθώ στον Τσίπρα για το ένα για το άλλο, μιλάει ο καθένας τον μονόλογό του και μετά περνάνε άλλοι 30 να έρθει η ώρα, έχει ξεθυμάνει αυτό που θέλω να πω και δεν έχει νόημα και να το πω», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Σχετικά με το εάν ο ίδιος όμως και το κόμμα του θα κάνει χρήση των συμβούλων είπε: «Η πρώτη σκέψη ήταν να γίνω ιεραπόστολος του συστήματος παραιτούμενος αλλά επειδή τους βλέπω ότι είναι αναίσθητοι, ατάραχοι και γελάνε όταν ακούν τέτοια πράγματα, θεωρούν δεδομένο ότι έχουμε το λαό και του πίνουμε το αίμα, δεν έχει νόημα και να πάρω ή να μην πάρω».
Για τον πρωθυπουργό είπε πως τον «χαιρέτισε με καλοσύνη, μιλήσαμε για τον πατέρα του, σε προσωπικό επίπεδο καλό αλλά είναι παιδί του συστήματος».

«Εγώ θα ήθελα με έναν σοβαρό πρωθυπουργό να συζητήσω και να του πω μπροστά στη Βουλή, μπροστά στους βουλευτές και να του πω συμφωνείτε κ. Τσίπρα να έχει από είκοσι άτομα κάθε κόμμα για τις ανάγκες διερμηνέων, γραμματέων, διπλωματών και εκεί να τελειώσει η ιστορία», υπογράμμισε.

Είπε μάλιστα πως είναι «στο χέρι του Τσίπρα είναι να συνεργαστούμε» και πως «δεν είναι δύσκολα, οι τέσσερις συντάξεις να γίνουν μια, να μην υπάρχουν αργόμισθοι».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε για το θέμα της αργομισθίας στο Δημόσιο πως «δεν ήρθαμε σαν διώχτες αλλά σε μια εποχή που κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, που κυνηγάς τη διαφθορά, δεν είναι διαφθορά να αμείβονται κάποιοι, να μισθοδοτούνται και να μην προσέρχονται. Δεν είναι και αυτό μια μορφή διαφθοράς; Δεν πρέπει να μελετηθεί το θέμα;».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Σιχάθηκα την κατάσταση στη Βουλή"

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: «Πρώτα λύση του Κυπριακού και μετά επίσκεψη»

Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν «ας λύσουμε πρώτα το Κυπριακό και ακολούθως να κάνουμε επίσκεψη στην Κύπρο» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει ότι, στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Τσίπρα να επισκεφθούν την Κύπρο και να συναντηθούν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Επίσης, πρότεινε στη συνέχεια να μεταβούν και οι τρεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για κοινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε χθες από την ελληνική κυβέρνηση για την εισήγηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η δική μας αντίδραση προς την τουρκική πρόταση, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι «κάλεσμα-προτροπή να αφήσει η Τουρκία τις δημόσιες δηλώσεις και τις επικοινωνιακές τακτικές και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες που να αποδεικνύουν στην πράξη αυτά που δημόσια δηλώνει περί επιθυμίας της για επίλυση του Κυπριακού».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινοβραδινή ομιλία του έκανε σαφές ότι δεν διανοείται κράτος ευρωπαϊκό, το οποίο να υστερεί των υπολοίπων στην κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.

«Αν θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά και να συνδημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται και υπαγορεύει και η Ιστορία και οι υποχρεώσεις μας, αλλά και το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας - και όταν αναφέρομαι στο λαό μας δεν εξαιρώ τους Τουρκοκύπριους - είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους τις προϋποθέσεις όπου να μπορούμε με περηφάνια να στεκόμαστε και να λέμε ότι επιτέλους έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κράτος που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός των πολιτών. Ένα ευρωπαϊκό κράτος που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση, την ελεύθερη εγκατάσταση, το δικαίωμα δουλειάς, το δικαίωμα περιουσίας» είπε.

Τόνισε ότι στις διαπραγματεύσεις σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχουν και προβλήματα, για να καταλήξει: «δεν θα εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διότι διαφωνούμε με τις θέσεις που προβάλλονται. Θα προσπαθήσουμε, να κινητοποιήσουμε όλους εκείνους που μπορούν να επηρεάσουν πρώτιστα και πάνω από όλα την κατοχική δύναμη, την Τουρκία».

ΑΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Νταβούτογλου: «Πρώτα λύση του Κυπριακού και μετά επίσκεψη»"

Κραχ στο ασφαλιστικό σύστημα προβλέπει ο Μητρόπουλος και καταθέτει 6 προτάσεις διάσωσης

«Τα Μνημόνια οδήγησαν σε κραχ τα Ταμεία», διαπιστώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος βλέπει νέες μειώσεις στις συντάξεις και καταθέτει έξι προτάσεις για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), της οποίας είναι πρόεδρος περιγράφεται μία ζοφερή πραγματικότητα γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα και το μέλλον των συντάξεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρόσχημα τη συζήτηση για το χρέος και αφού έχει παραιτηθεί ρητά από το αίτημα για μείωση ή διαγραφή του (ν. 4334/2015 σελ. 7) και σε συνεννόηση με τους δανειστές, ετοιμάζει ένα πρωτοφανές πογκρόμ κατά των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων μας.

Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του συστήματος, προωθεί δραστικές περικοπές σε όλα τα κλιμάκια των συντάξεων.

Με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015) ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα των δανειστών για την κρίση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος αναζητώντας τα αίτια όχι στις μνημονιακές πολιτικές αλλά στις εσωτερικές παθογένειες του ιδίου του συστήματος.

Παραιτήθηκε από τις προεκλογικές του θέσεις ότι το σύστημα των συντάξεων στην Ελλάδα οδηγήθηκε σε κατάρρευση κυρίως από τα Μνημόνια και τις αντικοινωνικές, αντιαναπτυξιακές και αντισυνταξιοδοτικές πολιτικές.

Η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ υπολόγισε τις απώλειες του Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος κατά την πενταετία 2010-2015 και κατέληξε ότι οδηγήθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τις παρακάτω κυρίως αιτίες και απώλεσε τα εξής ποσά αντιστοίχως:

1-Το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά, που στοίχισε μέχρι σήμερα στα Ταμεία περίπου 26 δις €. Από τα 31 δις € αποθεματικών προ PSI, σήμερα τα Ταμεία διαθέτουν 3,5 περίπου δις €!

2-Την αύξηση της ανεργίας κατά 17 μονάδες μέχρι σήμερα, με κάθε μία (1) μονάδα να αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 320 εκατ. € σε εισφορές από το σύστημα, όπως ανέφερε ο τέως Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21-6-2011.

3-Τη ραγδαία μείωση των μισθών πάνω από 25 μονάδες, με κάθε μία (1) από τις οποίες να αφαιρεί 150 εκατ. € σε εισφορές κατ’ έτος από το σύστημα.

4-Τον νέο κατώτατο μισθό των 586 και 510 € για τους πάνω και κάτω από 25 ετών αντίστοιχα.

5-Τις προσωρινές μορφές απασχόλησης της νεανικής ευελιξίας και τα πεντάμηνα των ΕΣΠΑ των 490 και 427 € αντίστοιχα.

6-Τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία (σύμφωνα με την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Ιούλιος 2014 σελ. 40), κατά 1,3 δις € για το έτος 2012, κατά 1,4 δις € περίπου για το 2013, κατά 2,1 δις € για το 2014, κατά 1 δις € (συν 450 εκατ. €) περίπου για το 2015 και 1,360 δις € για το 2016.

7-Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%, με απώλειες για τα Ταμεία που ανέρχονται στα 250 εκατ. € περίπου (ν. 4046/2012 και ν. 4093/2012, σελ. 5608).

8-Τη μείωση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών κατά 3,9% (ν. 4254/2014, παρ. ΙΑ.3, σελ. 1427), που -σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018 (ν.4263/2014, σελ. 42 πίνακας 3.7)- θα στερήσει 974 εκατ. € από το σύστημα.

9-Την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των Ταμείων Επικούρησης που θα στερήσει πόρους 400-700 εκατ. € τουλάχιστον από το σύστημα (ν. 4254/2014, σελ. 1427).

10-Την έκρηξη της ανασφάλιστης και «μαύρης» εργασίας.

11-Την εκτεταμένη ατυπία στο μεγάλο τμήμα των εργασιακών σχέσεων.

Όλες οι παραπάνω συνέπειες του Μνημονίου συναθροιζόμενες, έχουν στερήσει μέχρι σήμερα (2010-2015) από το Ασφαλιστικό μας Σύστημα πόρους ύψους πάνω από 70 δις €!!

Σήμερα ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα απέτρεπε την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος, πρέπει να περιλαμβάνει και τα παρακάτω άμεσα και επιτακτικά μέτρα:
1.Την αναστολή της ψήφισης κάθε νέας ρύθμισης συνταξιοδοτικού περιεχομένου (θεμελίωση, ύψος συντάξεων, ύψος εισφορών, όρια ηλικίας κ.ά.).

2.Την αναστολή της εφαρμογής από 1-1-2015 των «ασφαλιστικών ρητρών» (-της «ρήτρας μηδενικής εγγύησης» επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, -της «ρήτρας μερικής εγγύησης των κύριων συντάξεων» (βασική μέχρι του ποσού των 320 €), -της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» των Ταμείων, -της «ρήτρας βιωσιμότητας» κατά τους νεοφιλελεύθερους νεολογισμούς και -της «ρήτρας θανάτου» του άρθρου 42 ν. 4052/2012)

3.Την άμεση επιστροφή των 26 δις € που απώλεσαν τα Ταμεία με το «κούρεμα» των αποθεματικών («PSI») από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά.

4.Την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατά το προηγούμενο των Τραπεζών, με ευθύνη και πόρους των δανειστών, η οποία πρέπει να είναι ύψους 40-45 δις €. Το ποσό αυτό αντιστοιχίζεται στις απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το Μνημόνιο, δηλαδή :από την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών, τη γενίκευση της εργασιακής ευελιξίας, τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων.

Κάθε συζήτηση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία προϋποθέτει την άμεση αναπλήρωση κατά τουλάχιστον 70 δις € που απώλεσαν τα Ταμεία από τις άμεσες μνημονιακές παρεμβάσεις.
Όποια άλλη συζήτηση-παρέμβαση στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Ελλάδας θα εντάσσεται στο διαρκές εκ προμελέτης έγκλημα κατά του λαού και των ασφαλισμένων συνταξιούχων, που δυστυχώς και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ολοκληρωθεί.

5.Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και την καταστροφική επίδραση του Μνημονίου στο συνολικό ασφαλιστικό σύστημα, αφού αυτό αποτελεί την πιο βίαιη αρπαγή πλούτου σε βάρος της Ελληνικής Εργατικής Τάξης που έχει συντελεστεί ποτέ!

Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο, «εκ προμελέτης», έγκλημα, το μεγαλύτερο στη μεταπολεμική ιστορία του τόπου, στο οποίο ενεπλάκησαν οι επικυρίαρχοι δανειστές, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τμήμα της πανεπιστημιακής και ερευνητικής διανόησης και δυστυχώς το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τέτοια λεηλασία του συνολικού μόχθου ενός ολόκληρου λαού δεν απαντάται στα παγκόσμια χρονικά!

Το σκάνδαλο αυτό πρέπει να ερευνηθεί άμεσα, σε όλες του τις πτυχές και πρώτα απ’όλα με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα εξετάσει συνολικά την αρπαγή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.

6.Τη μη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση και τους δανειστές των συστημικών επιστημονικών Ινστιτούτων και ανεξάρτητων επιστημόνων για να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα του περαιτέρω ακρωτηριασμού των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πολύ περισσότερο που οι σχετικές μελέτες και οι επιστήμονες προσπερνούν ως μη υπάρχουσες τις καταστροφικές για τα Ταμεία πολιτικές του Μνημονίου.

Το μεταβατικό αυτό πρόγραμμα διάσωσης του ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος πρέπει να προωθηθεί άμεσα και να στηριχθεί από όλους. Η αποτροπή της κατάρρευσής του είναι υπόθεση εθνική, προεχόντως πατριωτική. Αφορά όλους μας, τις σημερινές και μελλοντικές γενεές. Αν δεν το πράξουμε, το σύστημα μεσοπρόθεσμα θα κινδυνεύσει και οι συντάξεις δεν θα είναι στο άμεσο μέλλον εγγυημένες.

Η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ επιφυλάσσεται να επανέλθει επί του μείζονος αυτού κοινωνικού ζητήματος ενημερώνοντας τους πολίτες και εξειδικεύοντας όλες τις ρυθμίσεις των Μνημονίων σε βάρος τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραχ στο ασφαλιστικό σύστημα προβλέπει ο Μητρόπουλος και καταθέτει 6 προτάσεις διάσωσης"

Αλεξιάδης: Από τον Φεβρουάριο οι φορολογικές δηλώσεις

«Εχουμε βρει μία λίστα από ισοδύναμα μέτρα τα οποία μπορούν και να ξεπεράσουν αυτό το όριο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Και πρόσθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega: «Ο στόχος είναι 240 εκατ. στο έτος από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Υπήρχαν προβλήματα με αυτή τη διάταξη, αυτή η διάταξη απ’ ότι φαίνεται καταργείται και αντικαθίσταται με άλλη. Εχουμε ήδη έναν κατάλογο με άλλα ισοδύναμα».




Στο ερώτημα αν μεταξύ αυτών ισοδυνάμων περιλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού και άλλες φορολογικές πηγές που μέχρι στιγμής δεν έχουμε χρησιμοποιήσει είναι μέσα στην ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα το να επιβαρύνουμε φορολογικά τα καύσιμα, τα τσιγάρα κ.λπ. Γιατί έχουμε δει ότι όταν κάνεις τέτοια πράγματα όχι απλά δεν έχεις ισοδύναμα, αλλά έχεις πτώση των εσόδων. Οταν αυξήθηκε η φορολογία στα τσιγάρα, είχαμε πτώση των εσόδων του δημοσίου για τα τσιγάρα».

Επίσης ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Για τα εισοδήματα του 2016 θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μέσα στον Νοέμβριο, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή πολύ νωρίτερα κι αυτό που δεσμεύομαι από τώρα, γιατί έχουν δίκιο οι λογιστές που φωνάζουν, οι λογιστές θα κάνουν διακοπές το 2016», είπε χαρακτηριστικά.




Και πρόσθεσε: «Οι λογιστές θα τελειώσουν τις φορολογικές δηλώσεις πολύ νωρίς, θα είναι έτοιμες πολύ πριν από τις 1-2 Φεβρουαρίου και θα τελειώσουν στην ώρα τους». 

«Θα δοθεί παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ»
Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι: «αυτή η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε θέματα φοροδιαφυγής όπως τα βρήκαμε», ενώ τόνισε ότι θα δοθεί παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ τα αδικήματα της οποίας παραγράφονται στο τέλος του έτους.

«Θα κλείσουμε τις μεγάλες υποθέσεις, θα τις ελέγξουμε, δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα, ούτε θα οδηγήσουμε υποθέσεις σε παραγραφή. Η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται 31/12/15, δεν φαντάζομαι να υπάρχουν ευθύνες στον Αλεξιάδη που ανέλαβε 18/7 και δεν θα παραγραφούν, ειπώθηκε με σαφήνεια ότι θα δοθεί παράταση και στη λίστα Λαγκάρντ με νόμο, υπάρχουν τα δικαστήρια που κρίνουν τα θέματα συνταγματικότητας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», σημείωσε.

Επέκταση ρύθμισης για 100 δόσεις

Αναφορικά με την ρύθμιση για τις 100 δόσεις είπε πως η αρχική διατύπωση «προέβλεπε ότι έβγαινες εάν δεν ακολουθούσες τις δόσεις αυτής της ρύθμισης, τώρα έχει επεκταθεί η διάταξη και θα βγαίνεις από τη ρύθμιση εάν δεν ικανοποιείς και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις».

Εξήγησε ότι κινείται το υπουργείο μεταξύ συμφωνίας και κοινωνικής ευαισθησίας και θα γίνει νέα συζήτηση με τους θεσμούς γιατί σε κάποιο μήνα θα συμπέσουν δόση φόρου εισοδήματος, δόση ΕΝΦΙΑ, δόση για τις 100 δόσεις, τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και τέλη κυκλοφορίας.
«Ο στόχος είναι να ξανασυζητηθεί το μέτρο γιατί είναι πρόβλημα και θα φύγει πολύς κόσμος από τις 100 δόσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα είπε πως έρχεται αλλαγή σε ορισμένους από αυτούς που μπήκαν στις 100 δόσεις, καθώς εάν ο άλλος έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έχει 200.000 στην τράπεζα, «δεν μπορεί να πει ότι είμαι στις 100 δόσεις και θα πληρώνω τις 100 δόσεις" ενώ προανήγγειλε ότι θα βγει το επόμενο διάστημα υπουργική απόφαση και θα ξεκαθαρίζει αυτά τα πράγματα, θέτοντας τα κριτήρια. Όπως σημείωσε όμως "δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε ότι το όριο θα είναι οι 5, 10, 15, 20 χιλιάδες γιατί είναι κάτι που συζητάμε με τους θεσμούς».

«Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τη χρήση πλαστικού χρήματος»

Για το θέμα του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως είναι κάτι που το υπουργείο Οικονομικών το δεσμεύτηκε στη συμφωνία και το προχωράει, με «πολύ μεγάλο σχεδιασμό, με κίνητρα και στον πολίτη και στην επιχείρηση, θα είναι καθολική η εφαρμογή, θα υπάρχουν μέτρα και εθελοντικά και υποχρεωτικά, δεν είναι δυνατό να εξαιρεθεί κανένας, κάναμε χθες συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και συμφωνήθηκε ότι και οι γιατροί εξασφαλίζοντας τα προβλήματα που είχαν βάλει γιατί υπάρχουν λύσεις και σε αυτά θα ενταχθούν σε αυτό το σύστημα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «τα capital controls γίνονται συνεχώς πιο ελαστικά και από ό,τι φαίνεται σε λίγους μήνες θα τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Από τον Φεβρουάριο οι φορολογικές δηλώσεις"

Χαράτσι-σοκ σε όσους «μπήκαν» στις 100 δόσεις

Αλλάζουν όλα από τον Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε ταμεία και εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει.

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. 

Πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά οι δόσεις δεν θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε πως διαμορφώνονται οι νέες δόσεις


Λιγότερες δόσεις
Η μεγάλη... βόμβα των αλλαγών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα έρθει τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η απόφαση βάσει της οποίας τα Ταμεία και οι διευθυντές των εφοριών, θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν και μάλιστα αυτεπάγγελτα, τον αριθμό των δόσεων κατεβάζοντας έναν οφειλέτη από τις 100 στις 72 ή και στις 50 δόσεις.

Πριν από τη μείωση του αριθμού των δόσεων, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.

Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ως και τριπλασιασμό των ποσών από τη στιγμή που μια οφειλή, η οποία ρυθμίστηκε με 100 δόσεις, πέσει στις 50.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αλλαγές αφορούν σχεδόν 1,1 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 300.000 με ρύθμιση χρεών στα Ταμεία και άλλους 800.000 με ρύθμιση στην Εφορία.

Το ΙΚΑ εξέδωσε ήδη την πρώτη εγκύκλιο, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα Ταμεία σχετικά με τις μεταβολές στα επιτόκια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι νέες δόσεις

Οι τροποποιήσεις αυτές νομοθετήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση με το νόμο 4331/15 και επιφέρουν τις εξής μεταβολές για την τσέπη 1,1 εκατ. οφειλετών, ανάλογα με το καθεστώς της ρύθμισης που υπήχθησαν μέχρι σήμερα.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαράτσι-σοκ σε όσους «μπήκαν» στις 100 δόσεις"

«Βόμβα» 4 δισ. από τις συντάξεις σε αναμονή

Στα 4 δισ. ευρώ εκτιμάται η δαπάνη για αποφάσεις συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί ακόμη και πριν από 3 χρόνια και δεν έχουν ακόμη δοθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία, στην... αναμονή βρίσκονται πάνω από 270.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, καθώς και εφάπαξ του δημοσίου.

Πρόκειται για μια δημοσιονομική βόμβα μεγατόνων, καθώς εκτός από την τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες συνταξιούχους που ζουν χωρίς εισόδημα περιμένοντας τη σύνταξή τους, έχει δημιουργηθεί μια υπέρογκη δημοσιονομική δαπάνη που "κρύβεται" κάτω από το χαλί από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις και εκτιμάται σε 4 δισ. ευρώ.

Στο ΙΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ανεκτέλεστες περίπου 80.000 αποφάσεις για κύρια σύνταξη και άλλες 70.000 αποφάσεις για επικουρική (ΕΤΕΑΜ). Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται μεταξύ 12-14 μήνες για συντάξεις γήρατος, ενώ μπορεί να ξεπερνά και τους 24 μήνες, σε ακραίες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Στο ΕΤΕΑ είναι σε αναμονή άλλες περίπου 64.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη των εργαζόμενων στο ταμείο, η καθυστέρηση σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό περιπτώσεων οφείλεται στο ότι δεν έχει εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση από τον κύριο φορέα ασφάλισης.

Στον ΟΑΕΕ υπολογίζεται πως βρίσκονται σε αναμονή περίπου 21.000 αιτήσεις, από τις οποίες για 9.500 έχει ήδη γίνει χρήση χορήγησης της προσωρινής σύνταξης. Υπάρχουν επίσης άλλες 4.000 αιτήσεις που αφορούν παρατάσεις αναπηρίας, 3.000 αιτήσεις για μεταβιβάσεις σύνταξης λόγω θανάτου και 3.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων. Ο μέσος όρος έκδοσης απονομής των συντάξεων αυτών στο Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκεται στους 12 μήνες για τις συντάξεις γήρατος και ανεβαίνει στους 20 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 41.000 αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις ασφαλισμένων που έχουν υποβληθεί την τελευταία διετία και δεν μπορούν να εξεταστούν όσο δεν ξεκαθαρίζει ο μαθηματικός τύπος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι σε εκκρεμότητα:

-Στον στενό δημόσιο τομέα 31.000 αιτήσεις.

- Στο ΤΑΔΚΥ (δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι) 7.500 αιτήσεις.

- Στους υπόλοιπους φορείς (νομικά πρόσωπα, επιμελητήρια, κληρικοί) 2.500 αιτήσεις.

Πάνω από 2.500 συνταξιοδοτημένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ ΔΕΗ -2,35% και του ΟΤΕ περιμένουν να εισπράξουν το εφάπαξ, ενώ τις 10.740 έχουν φτάσει οι εκκρεμείς αιτήσεις στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, με τους εν δυνάμει συνταξιούχους να βρίσκονται στην αναμονή για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα 2 χρόνια.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» 4 δισ. από τις συντάξεις σε αναμονή"

Μυστήριο για τους «1101» του Γιάνη -Γρηγοριάδης: Έρχονται ακόμα 3-4 τρέιλερς

Οι περίπου 40.000 χρήστες που επέλεξαν να δουν στο YouTube την βιντεο-ανακοίνωση για τους μυστηριώδεις «1001» που έρχονται την 1η Νοεμβρίου, σίγουρα δεν είναι ένα πλήθος που εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα για τα μεγέθη μιας τόσο μαζικά προβεβλημένης προσωπικότητας όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρόλ' αυτά, το παιχνίδι με την έξαψη της φαντασίας του κοινού μέσω του κλασικού διαφημιστικού τρικ του «τίζερ», δηλαδή ενός αινιγματικού, ελλειπτικού μηνύματος υπό τύπον χρησμού, έχει ήδη πετύχει το στόχο της. Οι 1101, όποιοι και εάν είναι, ό,τι και εάν συγκροτούν και αντιπροσωπεύουν, συζητιούνται ευρύτατα.

Μάλιστα, σε ελάχιστο διάστημα αφ' ότου το βίντεο άρχισε να αναπαράγεται στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, υπήρξε και μια πρώτη διάψευση, τουλάχιστον μίας υπόθεσης που είχε διατυπωθεί.

Για την κίνηση στην οποία συμμετέχει μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, ανακοινώνοντας ότι θα «θα ακολουθήσουν 3-4 τρέιλερς τις επόμενες μέρες».

Μιλώντας στον Αntenna, δεν αποκαλύπτει, ωστόσο, περί τίνος πρόκειται «μην περιμένετε απάντηση από ‘μενα» είπε ο ηθοποιός, τονίζοντας ότι έχει δεσμευτεί να κρατήσει μυστική την κίνηση.

Ξεκαθάρισε όμως ότι «είμαστε αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα».

Σχετικά με το τι μπορεί να είναι η κίνηση και ερωτηθείς αν πρόκειται για νέο κόμμα, δεν απάντησε, άφησε ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, «μπορεί να είναι και καλλιτεχνική κίνηση».

Κι αν κάποιος απορεί τι σχέση έχει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών με την Τέχνη, ο Κλέων Γρηγοριάδης, υπενθύμισε ότι «ο Γιάνης ήταν ο πρώτος που μόλις ανέλαβε υπουργός πήγε στο θέατρο».

«Δεν παίζω γριφώδη παιχνίδια, είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και ερχόμαστε να αλλάξουμε τη χώρα» είπε καλούμενος να αποκαλύψει περί τίνος πρόκειται και καθησύχασε λέγοντας ότι «σε μια εβδομάδα, το πολύ δέκα μέρες θα έχετε την ευχέρεια να αποφασίσετε αν θα μας κάνετε παρέα».

Υπό τον τίτλο «Τι δεν είναι οι 1101», ο κ. Κώστας Εφήμερος, υπεύθυνος της ιστοσελίδας thepressproject.gr γράφει σχετικά: «Εδώ και μερικές ώρες τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το trailer με τον τίτλο 'Οι 1101 έρχονται'. Πρόκειται για το trailer στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζεται και ο Γιάνης Βουρουφάκης και ο Κλέωνας Γρηγοριάδης. Το πιο προχωρημένο από τα αυτά που διαβάζουμε [...] λέει, ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του(!) που θα κάνουν τηλεοπτική εκπομπή στο ThePressProject και ίσως μετατραπεί και σε κίνημα(!!!)

» Καταρχάς να σημειώσουμε ότι το εγχείρημα μια τηλεοπτική εκπομπή να γίνει κόμμα έχει αποτύχει ήδη μια φορά στην Ελλάδα. Το Ποτάμι όμως δεν κατάφερε να πάρει το 10% που ήθελε και τώρα θα ήταν κρίμα να γίνει δεύτερη ίδια προσπάθεια. Στην Ελλάδα μόνο τα μνημόνια δοκιμάζουμε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν.

Οι 1101 που έρχονται λοιπόν σίγουρα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Οι 1101 που έρχονται σίγουρα δεν εκφράζονται από την δημοσιογραφία που ασκεί ο υποτιθέμενος 'νέος τύπος' που το μόνο που έχει ξεχωριστό από τον 'αυριανισμό' είναι ότι δεν εκτυπώνεται σε χαρτί.
Μην εμπιστεύεστε αυτά τα μέσα... Οι 1101 έρχονται και θα αλλάξουν τα πάντα (έτσι για να τρολάρω και εγώ λίγο)».



Η συγκεκριμένη ανάρτηση ρίχνει λίγο περισσότερο λάδι στη φωτιά, δίνοντας έναυσμα για περαιτέρω συζητήσεις και εικοτολογίες γύρω από το τι μπορεί να είναι οι 1101.

Αναμφισβήτητα, η συγκυρία της ανακοίνωσης, ενώ στη Βουλή συνεχιζόταν η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, δεν ήταν τυχαία. Οι πολιτικές (και παραπολιτικές) συζητήσεις αίφνης απέκτησαν ένα σημαντικό εναλλακτικό θέμα, καθώς οποιαδήποτε κίνηση στην οποία συμμετέχει ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει σημασία -ιδιαίτερα, βέβαια, εάν η μορφή του λειτουργεί ως «κράχτης» για τη συσπείρωση ενός δυνάμει κομματικού ή κινηματικού στρατού.

Το αναμενόμενο τρολάρισμα στα social media με αναφορές στα «1101 Σκυλιά της Δαλματίας» και ατάκες του τύπου «Προσοχή όσοι ανοίξετε λινκ με τίτλο 'Οι 1101 του Βαρουφάκη'. Δεν έχει σχέση με το 'Οι 4000 του Σπαλιάρα'», δεν μειώνουν το μυστήριο και την αδημονία για την τελική αποκάλυψη που, όπως προαναγγέλλεται, θα γίνει την 1η Νοεμβρίου.

Μια απορία είναι το πώς ένας άνθρωπος όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάποιος που έχει αναπτύξει ερωτική σχέση με τη δημοσιότητα, θα αντέξει έως την 1/11, θα συγκρατηθεί και δεν θα προδώσει, έστω και εν μέρει ή με υπαινιγμούς, το μυστικό των 1101.

Μια άλλη απορία είναι το γιατί και το πώς τελικά θα δικαιολογηθεί ο μεσσιανικός χαρακτήρας της προαναγγελίας: Οι 1101 ευαγγελίζονται ότι θα αλλάξουν «τα πάντα στην κοινωνία, στην πληροφορία, στην ιστορία, στη δημοκρατία» κάτι που μόνο μετριοπάθεια ή και μετριοφροσύνη δεν μαρτυρά. Είναι όμως ακριβώς ό,τι θα περίμενε κάποιος από έναν πρώην ΥΠΟΙΚ που είχε σχεδιάσει ακόμη και την υποκλοπή των ΑΦΜ εκατομμυρίων Ελλήνων -μεταξύ πολλών άλλων μεγαλεπήβολων και ριψοκίνδυνων σχεδίων.

Ταυτόχρονα, εκτός από την αμιγώς πολιτική δράση που θα μπορούσαν να έχουν οι όποιοι 1101 περί τον Βαρουφάκη, για την 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους έχει ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας του ελληνικού κλάδου ενός διεθνούς (αμερικανικού) ειδησεογραφικού κολοσσού. Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο εάν η ημέρα της κρίσης για τους 1101 απλώς συμπίπτει με αυτά τα εγκαίνια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο για τους «1101» του Γιάνη -Γρηγοριάδης: Έρχονται ακόμα 3-4 τρέιλερς"

Με 155 «ναι» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στους κυβερνητικούς βουλευτές περιορίστηκαν οι ψήφοι εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατά τη λήξη του τριημέρου της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Συνολικά, η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση έληξε με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους, διατηρώντας ωστόσο ένα πεδίο πιθανών συναινέσεων με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Συνολικά, κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές εκ των οποίων οκτώ αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 155 «ναι» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news