facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Δρίτσα το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Στα χέρια του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ που έχει επεξεργαστεί το ΤΑΙΠΕΔ και μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευσή του προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα χρονοδιαγράμματα που αφορούνσ την αξιοποίηση του λιμανιού είναι ασφυκτικά μικρά, λόγω και της μνημονιακής συμφωνίας, ενώ το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας είχε συνάντηση για το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τους δημάρχους Πειραιά Γιάννη Μώραλη,Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο,Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη,Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας τόνισαν ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι τέσσερις δήμαρχοι από τους παραλιμένιους δήμους, έθεσαν το θέμα της εξαίρεσης από τη σύμβαση παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου του Συγκροτήματος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας αλλά και εδαφών από τη χερσαία ζώνη που έχουν παραχωρηθεί έναντι μικρού τιμήματος από τον ΟΛΠ στους δήμους.

Επίσης ζήτησαν να συμπεριληφθεί στη σχετική σύμβαση το θέμα των ανταποδοτικών τελών προς τους δήμους αλλά και να υπάρξει δημόσια αρχή λιμένος.

Στελέχη του ταμείου αποκρατικοποιήσεων ως προς το γεγονός της δημιουργίας δημόσιας αρχής λιμένος, δεν φέρεται να δηλώνουν την αντίθεσή τους και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέχεται ήδη και στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και δημοσίου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν διευθετείται από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το θέμα της εξαίρεσης του παραλιακού μετώπου και εδαφών της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που έχουν παραχωρηθεί έναντι μικρού τιμήματος σε δήμους ενώ φαίνεται να γίνεται αποδεκτό το θέμα της απόδοσης χρημάτων στους παραλιμένιους δήμους από το ανταποδοτικό τέλος που περιλαμβάνεται στη νέα σύμβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη νέα σύμβαση προβλέπεται η αύξηση του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους του ΟΛΠ προς το κράτος από το 2% στο 3,5% και το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να προτείνει όλο το ποσοστό από το τέλος αυτό να αποδίδεται ως ανταποδοτικό στους δήμους και όχι μόνο το ποσοστό της αύξησης.

Αναφορικά με το master plan του λιμανιού η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου έχει ήδη ολοκληρώσει τη μελέτη για το πού ανήκει η χερσαία ζώνη του λιμανιού και σε ποιον η θαλάσσια και τι έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο στους δήμους.

Σημειώνεται ότι το παραλιακό μέτωπο του Συγκροτήματος των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας περιλαμβάνει ένα κομμάτι που ανήκει στον ΟΛΠ, ένα στην Εθνική Τράπεζα και ένα στην εταιρεία πετρελαιοειδών BP.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού έχει προβλεφθεί η επέκταση προβλητών προκειμένου να εξυπηρετήσει πλοία της ακτοπλοΐας.

Πάντως ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου η περιοχή των λιπασμάτων να αναπλαστεί αλλά και το Λιμάνι, που αποτελεί σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο να παραμείνει στο ελληνικό Δημόσιο.Ο δήμαρχος έχει ήδη προανήγγειλε κινητοποιήσεις από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η τροποποίηση του νόμου 4277/2014 που είχε ζητήσει ο δήμος Κερατσινίου προκειμένου να αποκλειστεί η συγκεκριμένη περιοχή από βιομηχανικές χρήσεις δεν προχώρησε λόγω εκλογών.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί για παρατηρήσεις και στους βασικούς διεκδικητές για την απόκτηση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ από τους οποίους είναι βέβαιο ότι θα ζητούνται επενδύσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να παραχωρηθεί στη συνέχεια και επιπλέον ποσοστό - μέχρι και το 67% των μετοχών της επιχείρησης.

Οι βασικοί διεκδικητές για το λιμάνι του Πειραιά είναι η κινεζική Cosco, η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Οι τρεις υποψήφιοι αγοραστές αναμένεται να υποβάλουν στη συνέχεια κλειστές δεσμευτικές προσφορές οι οποίες θα αξιολογηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η σύμβαση παραχώρησης με νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο για ψήφιση στη Βουλή.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2016.

Σημειώνεται ότι στις 6 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, των Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και εργαζόμενων κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Δρίτσα το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ"

«Το σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας»

Το σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Όπως εξήγησε, περίμενε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για την πολιτική του διαδρομή, κάτι που εκτίμησε πως θα προκαλούσε διαίρεση στη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ενότητας και διευκρίνισε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού της συζήτησης για την ηγεσία της Ν.Δ.

Παρήλληλα, εξήγησε ότι βασική του ιδέα ήταν πώς θα ανασυγκροτηθεί η Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνδράμει και στην ανασυγκρότηση της χώρας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Το σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας»"

Εμπλοκή με τα Σκόπια: Δεν πήγε ο Τσίπρας στη σύνοδο του Ομπάμα για τους τζιχαντιστές

Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις ΗΠΑ, να διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, όμως αυτό, καθώς φαίνεται, δεν ήταν ικανό να αποτρέψει την εμπλοκή που προέκυψε σε διπλωματικό επίπεδο, με «δάκτυλο» των Σκοπίων.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Αιτία ήταν, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, που έχουν γνώση των όσων διαδραματίστηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), αλλά με τη συνταγματική τους ονομασία -ήτοι, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ προηγουμένως θα έχει επαφές με δημοσιογράφους δύο κορυφαίων αμερικανικών εφημερίδων, όπως η Wall Street Journal και οι New York Times.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή με τα Σκόπια: Δεν πήγε ο Τσίπρας στη σύνοδο του Ομπάμα για τους τζιχαντιστές"

ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με Κατρούγκαλο: Μας ζήτησαν να νομιμοποιήσουμε το μνημόνιο

Οι εργασιακές σχέσεις και οι απαιτήσεις των δανειστών για αλλαγές στην αγορά εργασίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν προλάβει πριν από τη συνάντηση να υπογράψουν νωρίτερα την παράταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξασφαλίζοντας έως το τέλος του 2015 σημαντικά επιδόματα, όπως το επίδομα γάμου (10% του μισθού) για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Βαγγέλης Μουτάφης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Εισπράξαμε πλήθος καλών προθέσεων σε δρόμους όμως στρωμένους με αγκάθια, με θύματα εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σήμερα, επί της ουσίας, μας ζητήθηκε να νομιμοποιήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές, με άλλοθι προσχηματικούς διαλόγους. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι.
Η ΓΣΕΕ δεν θα γίνει το όχημα αυτών των πολιτικών».

Η ΕΣΕΕ επισήμανε ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα επιβαρύνεται υπέρμετρα από το αδικαιολόγητα και χωρίς ανταποδοτικότητα υψηλό μη μισθολογικό κόστος. Αποτέλεσμα είναι, παρά τις πρόσφατες μειώσεις, να έχουμε από τα υψηλότερα μη μισθολογικά κόστη της Ευρωζώνης, ενώ οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων είναι πολύ χαμηλοί.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης πρότεινε συνολική μείωση 5% του μη μισθολογικού κόστους για τους συνεπείς επιχειρηματίες, φορολογικά κίνητρα και επιδότηση της εργασίας στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαιρέτησε τη συμφωνία των εταίρων επισημαίνοντας ότι έως τη λήξη της παράταση θα ληφθούν νομοθετικές ώστε να επανέλθει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και για τις συναντήσεις του στην Ευρώπη, προκειμένου η ελληνική πλευρά να βρει υποστηρικτές, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε τα εξής: «Η πρόθεσή μας είναι το εργασιακό να μην αποτελέσει απλώς διμερές θέμα μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών μας αλλά ευρωπαϊκό. Ακριβώς γιατί το μνημόνιο δεν περιέχει ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις στον τομέα αυτό. Προβλέπει απλώς να ληφθούν υπόψη οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Άρα, αν θα συμφωνήσουμε ότι συνιστά καλή ευρωπαϊκή πρακτική ο κοινωνικός διάλογος ή αν θα συμφωνήσουμε ότι καλή ευρωπαϊκή πρακτική είναι αντίθετα η πλήρης απορρύθμιση και ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων, αυτό θα προσδιορίσει όχι μόνο τι σημαίνει εργατικό δίκαιο στην Ελλάδα αλλά και τι θα συμβεί αύριο στη Ρώμη, τη Μαδρίτη και το Παρίσι. Γι’ αυτό το λόγο την ερχόμενη εβδομάδα έχω συνάντηση με το γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία πετύχαμε να αποτελεί το θεσμικό σύμβουλο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και στις 12 Οκτωβρίου με έχει καλέσει η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και να ζητήσω, όπως έκανε ήδη ο πρωθυπουργός με τη δική του επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Επιτροπή Απασχόλησης να έχει ένα χαρακτήρα συνολικής εποπτείας της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά. Παράλληλα, όπως ξέρετε, εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν και τα πορίσματα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό ούτως ώστε να έχουμε ένα πλήρη δημόσιο διάλογο σε αυτά τα θέματα, για να επιστρέψουμε σε αυτό που αποτελεί ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο τόσο στα εργασιακά όσο και στο ασφαλιστικό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με Κατρούγκαλο: Μας ζήτησαν να νομιμοποιήσουμε το μνημόνιο"

Εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μάνδρας

Την άμεση επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, που ενέκρινε τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του.

Στόχος της Περιφέρειας είναι το συγκεκριμένο ΚΤΕΟ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, να λειτουργήσει πλήρως μέσα στο ερχόμενο διάστημα.

Μέσω της επαναλειτουργίας των δημοσίων ΚΤΕΟ η Περιφέρεια Αττικής προσδοκά να αυξήσει τα έσοδά της, τα οποία διατίθενται για άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ΚΤΕΟ Μάνδρας εγκρίθηκε το ποσό των 107.550 ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστεί ο μηχανολογικός-μηχανογραφικός εξοπλισμός του, να πιστοποιηθεί κατά ISO 9001και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Το ΚΤΕΟ Μάνδρας αποτελεί το δεύτερο δημόσιο ΚΤΕΟ που επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής και μετά από 2,5 χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο δημόσιο ΚΤΕΟ που επαναλειτούργησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αττική, ήταν το ΚΤΕΟ Χολαργού.

«Η οικονομική δυναμική των ΚΤΕΟ καταδεικνύεται και από τα απολογιστικά στοιχεία του Α' εξαμήνου επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ Χολαργού, διάστημα κατά το οποίο ελέγχθηκαν συνολικά 3.500 οχήματα και τα έσοδα ανήλθαν σε 187.597 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας από το 2003 μέχρι το 2012 έφερε συνολικά 20 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μάνδρας"

Νέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Τρίτη ότι το πακέτο κανόνων που θα προτείνει η Κομισιόν την ερχόμενη άνοιξη θα μειώσει τις διαφορές στην εργατική νομοθεσία στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΣΣΟ) το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέκρινε παράλληλα την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα «ομαλότητα».

«Εμείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνουμε την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας», ανέφερε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να «προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο» για τους εργαζόμενους.

«Κατ' αυτό τον τρόπο», συνέχισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα συμβάλουμε στη σύγκλιση όσον αφορά τη σφαίρα της απασχόλησης στην Ευρώπη».

Ο Γιούνκερ, που ανέλαβε επικεφαλής της Κομισιόν πριν από 11 μήνες, είχε εξαγγείλει πρόσφατα ότι θα προτείνει την εναρμόνιση των κανόνων για την απασχόληση στην ΕΕ, αν και μέχρι τώρα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τα σχέδιά του.

Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα λεπτό στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμμετοχής της στην ΕΕ πριν διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της σε αυτή ή την έξοδό της από τους κόλπους της ως το 2017.

Οι κανόνες που θεσπίζουν οι Βρυξέλλες για την απασχόληση είναι κάθε άλλο παρά δημοφιλείς για τη βρετανική δεξιά, αν και μέρος της βρετανικής κεντροαριστεράς τάσσεται υπέρ τους.

Εξάλλου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ευχήθηκε η Ευρώπη να «καλωσορίσει» τους πρόσφυγες, στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι είναι «υποχρέωση της Ευρώπης» να τους υποδεχθεί.

«Καλωσορίζω τους πρόσφυγες!», είπε ο Γιούνκερ χειροκροτούμενος από τους 509 συνέδρους της ΕΣΣΟ, το οποίο διεξάγει το Συνέδριό του στο Παρίσι, παρόντος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη αλληλεγγύης και είναι υποχρέωση της Ευρώπης να τους υποδεχθεί με θέρμη», έκρινε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα εναντίον «της άκρας δεξιάς» και «όλων όσοι απευθύνονται στα αισθήματα αγανάκτησης» για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εξαιτίας της κρίσης με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη.

Η κατάσταση της Ένωσης δεν είναι καλή καθώς εμφανίζονται «ρωγμές της αλληλεγγύης, που πολλαπλασιάζονται», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, εκφράζοντας την ανησυχία του για την «επικίνδυνη αναβίωση των εθνικισμών» στην Ευρώπη.

Ο Γιούνκερ δήλωσε πάντως περήφανος για το γεγονός πως η Ευρώπη συνεχίζει να επιλέγεται από περισσότερους πρόσφυγες από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και η Ρωσία.

Συνολικά 509 σύνεδροι από 90 συνδικαλιστικές οργανώσεις 39 χωρών, περιλαμβανομένων των 28 της ΕΕ, συμμετέχουν στο 13ο συνέδριο της ΕΣΣΟ.

Για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι «απόλυτη» ανάγκη να εκκινηθεί ξανά «ο κοινωνικός διάλογος στην Ευρώπη» και η «ΕΣΣΟ πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα ως ένας παράγοντας αυτού του κοινωνικού διαλόγου».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Γιούνκερ"

Βόμβα: Δεν αποκλείεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πέρα από τα 67

Aνοιχτό παράθυρο για περαιτέρω αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, που είναι σήμερα τα 67 έτη, αφήνει η πρώτη εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στα νέα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται με πρόωρη και πλήρη σύνταξη, στα κατώτατα όρια συντάξεων που θα απονέμονται χωρίς το προνοιακό μέρος έως τα 67. Την ίδια ώρα, αποσαφηνίζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ενώ γίνεται μνεία στο νόμο 3863/2010 σχετικά με το προσδόκιμο ζωής.

Ο νόμος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από το 2021 και μετά εάν υπάρξει μεταβολή στο προσδόκιμο ζωής των πολιτών της χώρας. Μάλιστα, από 1.1.2024 τα όρια θα μπορούν να ανακαθορίζονται ανά τριετία, αφού πρώτα θα λαμβάνονται υπόψη οι σχετικοί δείκτες που προσδιορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος που πρόκειται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο προβλέπει σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας (πέντε χρόνια για τους 50ρηδες ,6 μήνες έως 2,5 χρόνια για τις μεγαλύτερες ηλικίες) έως το 2021 καθώς από την 1.1.2022 ,και μετά ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης θα ισχύει το 62ο έτος με 40 χρόνια προϋπηρεσίας ή 67. Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων. *Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.

- Όσοι συνταξιοδοτούνται από 1η Ιουλίου 2015 και μετά και είναι δικαιούχοι των κατώτατων ορίων σύνταξης, θα υποστούν μεταβολές ως προς τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό). Σε περίπτωση που το οργανικό ποσό σύνταξης που προκύπτει είναι κατώτατο του εκάστοτε κατώτατου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό ποσό σύνταξης. Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατώτατου ορίου σύνταξης. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ' αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης.

Ο υπολογισμός της σύνταξης γίνεται με βάση το άρθρο 4 του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (ν.3863/2010) για όσους υπάγονται σε οποιοδήποτε Φορέα Κύριας Ασφάλισης (ΦΚΑ) ή το Δημόσιο έως και την 31.12.2010 γίνεται με τον ισχύοντα τρόπο υπολογισμού. Προϋπόθεση η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας να αρχίζει από την 1.1.2015 και μετά. Τα ποσά κατώτατων ορίων σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που καταβάλλονται από τους οργανισμούς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται μέχρι και 31.12.2021 στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα: Δεν αποκλείεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πέρα από τα 67"

Σε δίκη παραπέμπονται 35 πρόσωπα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν συνολικά 35 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου παραπέμπονται να δικαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Οι κατηγορίες που τους οδηγούν στο εδώλιο είναι απιστία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Υπέρ της παραπομπής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας κ. Σούκουρα η οποία με πρότασή της είχε εισηγηθεί την παραπομπή πρώην στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι οι: Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη παραπέμπονται 35 πρόσωπα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"

Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Για τις 7 Οκτωβρίου έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή συνεδριάσεων αγροτών και κτηνοτρόφων σε τοπικό επίπεδο ανά την Ελλάδα, και στις 10 ή 11 του ίδιου προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωσή τους σε Νίκαια ή Πλαταμώνα, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Η πρόταση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι να κατέβουν με αγροτικά οχήματα στην Αθήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Όπως σημείωσε , στη μεγάλη συνάντηση που προγραμματίζεται θα κληθούν όλες οι οργανώσεις, «αφού ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής πεποίθησης τα προβλήματά μας είναι κοινά».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν να γίνει ουσιαστικός διάλογος προκειμένου «να τακτοποιηθεί ο πρωτογενής τομέας, αλλά και να μπουν οι βάσεις για μια μακρόχρονη πορεία του με στρατηγικό σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους».

Ξεκαθαρίζουν πως δεν προτίθενται να προτείνουν οι ίδιοι ισοδύναμα για να αντισταθμιστούν τα δυσμενή, όπως τονίζουν, μέτρα που προωθούνται στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, και υποστηρίζουν πως οι λύσεις μπορούν να βρεθούν στον δικό τους χώρο «χωρίς να επηρεάζονται άλλες κοινωνικές ομάδες».

Κοινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη προτείνει η ΠΕΚ

Με περιφερειακές κινητοποιήσεις εισέρχεται στον χορό των κινητοποιήσεων η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), που μπορεί το προηγούμενο διάστημα να τηρούσε στάση αναμονής, αλλά «με την κυβέρνηση σχηματισμένη και τα προβλήματα να οξύνονται ήρθε η ώρα αντίδρασης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΠΕΚ θα προτείνει σε όλους τους φορείς του πρωτογενούς τομέα να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Η φορολογία των αγροτών, το ασφαλιστικό, το θέμα των βοσκοτόπων, το κόστος παραγωγής, οι τιμές αγροτικών προϊόντων, οι πληρωμές επιδοτήσεων και βιολογικών προγραμμάτων που καθυστερούν έως και τέσσερα χρόνια, είναι θέματα που αφορούν όλους μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΚ.

Σε χθεσινή σύσκεψη στην Πρέβεζα, που έγινε με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΚ αποφάσισε ομόφωνα «σε περίπτωση άλλης καθυστέρησης των πληρωμών να ακολουθηθεί η νομική οδός» διευκρίνισε ο κ. Καμπούρης.

Υπογραμμίζεται ότι το προσωρινό πλάνο των περιφερειακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΠΕΚ σε επίπεδο Νομών είναι: Σέρρες (15/10), Κιλκίς (20/10), Ημαθία (22/10), Χαλκιδική 29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν μεταξύ άλλων και αυτοί των Θεσπρωτίας, Αιτωλοκαρνανίας και Ηλείας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους"

Ελλείψεις εμβολίων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Για σημαντικές ελλείψεις εμβολίων ενημερώνει το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά.

Με επείγουσα επιστολή που κοινοποιεί ο ΠΦΣ στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Ιωάννη Μπασκόζο και την πρόεδρο του ΕΟΦ, Αικατερίνη Αντωνίου, αναφέρει αναλυτική λίστα εμβολίων, των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα η διαθεσιμότητά τους.

Σε έλλειψη βρίσκονται τα εξής εμβόλια:
Pentavac
Tetravac
Infanrix
Infarix - tetra
Boostrix – polio
Meningitec
Priorix
Priorix terra
Havrix
Varilrix

«Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς. Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά, αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας» αναφέρεται στην επιστολή του ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ «προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά» καταλήγει η επιστολή.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλείψεις εμβολίων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος"

Κωστής Μπακογιάννης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ

Κατηγορηματικά δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα ακούγονται, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι το δικό του συμβόλαιο τιμής είναι με το λαό της Στερεάς Ελλάδας, τον οποίο θα υπηρετήσει από την θέση του περιφερειάρχη.
«Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με το λαό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω. Άλλωστε, όταν λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αποδεικνύουμε στην πράξη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης, κάτι που έγραψε ο ίδιος και στο Facebook.




 lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωστής Μπακογιάννης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ"

Ασφαλιστικό: Η πρώτη εγκύκλιος για τις συντάξεις

Την πρώτη από μια σειρά εγκυκλίων που είναι υποχρεωμένο να εκδώσει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας. Είναι γενικής φύσεως και περιγράφει τις μεταβολές που επέρχονται αναφορικά με τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης και τα όρια ηλικίας, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, και εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο ώστε να αρχίσουν να επανεκδίδονται οι συντάξεις.
Ετσι, επαναλαμβάνεται ότι ξεκινά η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, ώστε από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης).
Αναλυτικά η εγκύκλιος:
Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α714.8.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης». Με την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 27 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α'). Έτσι, με την ανωτέρω διάταξη επέρχονται μεταβολές ως προς τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων σύνταξης, και τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α').
Επίσης, με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α') αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α').
Ειδικότερα:
α. Με την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 προβλέπεται ότι όσων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό). Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης. Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης.
Σε περίπτωση, βέβαια, που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης.
β. Με την περίπτωση 1β της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (Α'115). Έτσι, ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του άρθρου 4 του ν. 3863/2010 ισχύει για τους υπαχθέντες σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και την 31.12.2010 των οποίων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας αρχίζει από 1.1.2015.
γ. Με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015, με την οποία αντικαθίσταται, αφ' ης ίσχυσε, η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, προβλέπεται ότι τα ποσά κατωτάτων ορίων σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που καταβάλλονται από τους οργανισμούς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται μέχρι και 31.12.2021 στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015.
δ. Με την υποπαράγραφο Ε3 προβλέπεται η σταδιακή σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (11,Α).
Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία προβλέπεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, για όλους τους ασφαλισμένους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
Στις περιπτώσεις που δεν έχει θεμελιωθεί δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, τα όρια ηλικίας αυξάνονται σταδιακά έως την 01.01.2022 στα προβλεπόμενα από τις ανωτέρω παραγράφους 1α και 1β, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν.3863/2010 (115, Α'), σύμφωνα με τους πίνακες του άρθρου αυτού.

Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Τέλος, ορίζεται ότι θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρίνιση επί των ανωτέρω διατάξεων.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Η πρώτη εγκύκλιος για τις συντάξεις"

Μεγάλες ουρές σήμερα στα ΚΤΕΟ

Συνωστισμός επικρατεί και σήμερα στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς λήγει αύριο η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί. Σήμερα υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατ. οχήματα και τα περίπου 1 εκατ. δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μόλις το 30% αυτών έχουν ελεγχθεί.
Οι αμελείς οδηγοί μπορούν να ελέγξουν εάν το όχημά τους έχει περάσει από ΚΤΕΟ είτε αναζητώντας το έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου είτε καλώντας σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου. Εάν οι οδηγοί για τους οποίους η προθεσμία ελέγχου ολοκληρώνεται αύριο δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού με κάποιο ΚΤΕΟ και ως αποτέλεσμα δεν καταφέρουν να περάσουν το Ι.Χ. τους μέχρι και αύριο Τετάρτη, τότε:
-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ
-θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος
- θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου
Βέβαια, αυτή τη φορά, η Πολιτεία έχει "κλείσει το μάτι” στους αμελείς οδηγούς, καθώς γλιτώνουν το πρόστιμο ύψους 150 ευρώ που βεβαιώνεται στην Εφορία, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Ωστόσο, εάν ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος (µετά την 31-12-2015), τότε εκτός από τις παραπάνω τρεις "επιβαρύνσεις”, θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τρεις προθεσμίες

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. διαθέτουν τρεις ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ και για να επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης (33 ευρώ).
Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.
B. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες ουρές σήμερα στα ΚΤΕΟ"

«Όχι» μονομερείς ενέργειες στα Θρησκευτικά, διαβεβαίωσε ο Ν.Φίλης

Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Στόχος της συνάντησης ήταν να «ελαφρύνει το κλίμα» στις σχέσεις υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, που ανέφερε ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Φίλης μίλησε για «ειλικρινή και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είναι αγαθές και οι ρόλοι του ξεκάθαροι και διακριτοί.

«Η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και ρόλο μισαλλοδοξίας, για να αναφερθούμε στην περίμετρό μας» είπε ο υπουργός, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για τις συμβουλές του.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν γίνουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής, μπορεί να επιτευχθεί.

» Οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει η διδασκαλία των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα, με σεβασμό στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός.»

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας για θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές, «χωρίς πείσματα και εμμονές».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» μονομερείς ενέργειες στα Θρησκευτικά, διαβεβαίωσε ο Ν.Φίλης"

«Καθαρά» τα όπλα του Πετρακάκου

Τα όπλα, που εντοπίστηκαν επιμελώς θαμμένα στον προαύλιο χώρο της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας, την οποία χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Γιώργος Πετρακάκος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι ο οπλισμός ήταν «καθαρός». Πρόκειται για έξι καλάσνικοφ, δύο ούζι, επτά γεμιστήρες, δύο σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων -κλείστρα και ελατήρια- καθώς και ισχυρά εκρηκτικά όπως ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγιών.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και άλλα κακουργήματα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καθαρά» τα όπλα του Πετρακάκου"

Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για φέτος

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για την πληρωμή προκαθορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Έτσι, και ενώ η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις.

Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.
Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινά και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο. Προϋπόθεση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι η εξεύρεση ισοδύναμων, κάτι που, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή φέτος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για φέτος"

Μήνυση σε οδηγό λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες εν μέσω βροχής

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ βρίσκεται οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής της ΟΣΥ, επειδή τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την ισχυρή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο οδηγός, οι προϊστάμενοί του ενώ αρχικά του έδωσαν την άδεια να μεταφέρει στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο τους περίπου 50 πρόσφυγες που είχαν μείνει στην πλατεία Βικτωρίας, στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν καθ'οδόν προς το αμαξοστάσιο για να πάρει το λεωφορείο άλλαξαν γνώμη.

Ωστόσο, ο οδηγός πήρε το λεωφορείο και κατευθύνθηκε στην πύλη, την οποία, όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει, καθώς είχε λάβει σχετική εντολή, ενώ στο σημείο έφτασε και περιπολικό.

Τελικά, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, κατάφερε να βγάλει το λεωφορείο από το αμαξοστάσιο, την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα υπηρεσιακά λεωφορεία. Φτάνοντας στην πλατεία Βικτωρίας και ενώ είχε αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων στο λεωφορείο, έφτασαν στο σημείο τρία περιπολικά με εντολή να συλλάβουν τον οδηγό.

Ο οδηγός δεν συνελήφθη επειδή στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση σε οδηγό λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες εν μέσω βροχής"

Πατέρας Φύσσα: Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα Ρουπακιά

Επαγγελματικό το χτύπημα του Γιώργου Ρουπακιά είπε ο πατέρας. Με λεπτομέρειες περιέγραψε τη στυγερή δολοφονία του γιου του από στελέχη της ΧΑ.

"Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι γι' αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό. Αυτός με σκότωσε".

Με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα Παναγιώτη ξεκίνησε πριν από λίγο η επι της ουσίας εξέταση της δολοφονίας του μουσικού στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια από στελέχη της ΧΑ.

Η κατάθεση Φύσσα σηματοδοτεί και την επί της ουσίας έρευνα του δικαστηρίου για τα εγκλήματα που αποδίδονται σε στελέχη και μέλη της ΧΑ.

Κατά την κατάθεσή του ο πατέρας τόνισε ότι το παιδί του ήταν άνεργο και γεροδεμένο και ότι δεν είχε κάποια πολιτική ένταξη, ακολουθούσε τις απόψεις του ιδίου που δεν είχε πολιτική ένταξη.

Ο Παναγιώτης Φύσσας ξεκίνησε να διηγείται τί ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας στο Κερατσίνι.

Όπως ανέφερε, ο Παύλος Φύσσας εκείνη την ημέρα, πήγε στην καφετέρια Κοράλι όπου υπήρχε κόσμος και μαζί του ήταν η κοπέλα του και ένας φίλος του για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.

"Κατά τις 12 το βράδυ, τόνισε ο πατέρας του άτυχου νεαρού χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Τρέχα μου είπε ο αδελφός μου στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Δεν φαντάστηκα τί θα έβλεπα. Στο δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο".

Πρόεδρος Πήγε πουθενά το μυαλό σας;
Πατέρας. 
Στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσε. Γιατί σε αυτούς απευθυνόταν με τους στίχους του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους.
Μόλις έφθασα είδα τη Χρύσα, την κοπέλα του, και την ρώτησα. Είδα λίγα αίματα. Και πήρα λίγο θάρρος. Και άρχισα να φωνάζω το όνομά του μήπως και με ακούσει.
Τότε ένας αστυνομικός μου είπε. Κάντε άκρη να τον πάρει το ασθενοφόρο. Και τότε η Χρύσα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον κατηγόρησε για αδράνεια.

Πρόεδρος Είδατε κάποιον άλλον εκεί;
Πατέρας. 
Τη Χρύσα το παιδί μου πεσμένο, διάφορους περίεργους και καμιά δεκαριά αστυνομικούς.

Πρόεδρος Είχε τις αισθήσεις του;
Πατέρας.
 Νομίζω πως ναι. Η τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω.
Από ότι κατάλαβα στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό.
Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο.
Με έπιασε πανικός. Τί να πω στη μάνα του; Eβαλα έναν συγγενή να της πει ότι είχε χτυπήσει αλλά όχι σοβαρά.
Ήρθε στο νοσοκομείο και η ίδια και εκεί μάθαμε τα πάντα.
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τί έμαθε από την κοπέλα του για το περιστατικό και για τις συνθήκες της δολοφονίας.
Όπως ανέφερε, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, του διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην καφετέρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ορισμένων ατόμων που τους προκάλεσαν και τους απείλησαν. Του φώναζαν "κότες" και θα ότι "θα τους σκοτώσουν".
Επίσης πρόσθεσε, ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα, του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα.
Η παρέα του Παύλου Φύσσα σηκώθηκε και έφυγε από την καφετέρια και καθ οδόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος.

Πρόεδρος. Του επιτέθηκαν;
Πατέρας.
 Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο η τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.

Πρόεδρος. Δεν μπορούσε να φύγει ο γιος σας;
Πατέρας.
 Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.

Πρόεδρος. Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;
Πατέρας.
 Άκουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.

Πρόεδρος. Ποιός το λέει;
Πατέρας.
 Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό αυτός με μαχαίρωσε.

Πρόεδρος. Είχαν προηγούμενα ο γιος σας ο Ρουπακιά;
Πατέρας.
 Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε. Με μαχαίρωσες και φεύγεις;

Πρόεδρος Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο η πριν;
Πατέρας. 
Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά.

Πρόεδρος. Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;
Πατέρας
. Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.

Πρόεδρος. Δεν γνωρίζονταν δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει. Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;
Πατέρας. 
Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.

Πρόεδρος Ποιούς ενοχλούσαν;
Πατέρας. 
Όταν νομίζει, ότι βρίζει και κάνει τον ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.

Πρόεδρος. Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;
Πατέρας.
 Συννενοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.

Πρόεδρος. Από πού;
Πατέρας.
 Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Aυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.

Στη συνέχεια 
τη σκυτάλη των ερωτήσεων ανέλαβαν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Eισαγγελέας. Είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν για τα τραγούδια του από μέλη της ΧΑ;
Πατέρας.
 Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο.

Εισαγγελέας Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να μεσολαβήσουν και να μην οδηγηθούμε στο μοιραίο;
Πατέρας. 
Σίγουρα θα μπορούσαν ήταν περίπου, απ΄ ότι έμαθα, έξι άτομα.

Εισαγγελέας. Ποίος έστειλε τον Ρουπακιά να σκοτώσει το γιο σας;
Πατέρας.
 Από ότι ξέρω από τη δικογραφία αυτή την εντολή την έδωσε ο Πατέλης.
Συμμετοχή είχαν κι άλλοι.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής. H ιεραρχία της ΧΑ ήταν άσχετη με το φόνο;
Πατέρας. 
Όχι βέβαια και για να σηκωθούν από κάτω εντολές παίρνουν.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής. Ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε μετά τη δολοφονία του γιου σας;
Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη. Ποιον εννοείτε;
Π. Φυσσας. 
Ο Μιχαλολιάκος. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του του γιου μου.

Πρόεδρος. Για το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορείτε να ρωτάτε.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής. Σας γαλήνεψε η ανάληψη πολιτικής ευθύνης που έγινε τελευταία;
Πατέρας. 
Όχι βέβαια.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Φύσσα: Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα Ρουπακιά"

Παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις Κοινωνικές Δομές, βρέθηκε, με την παράταση του προγράμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η κ. Φωτίου εξήγησε πως χθες έγινε διακυβερνητική σύσκεψη για το θέμα και λήφθηκε η απόφαση για την παράτασή του έως το τέλος του έτους, ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας που βοηθούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τις υπόλοιπες δομές φτώχειας. Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 192 δομές φτώχειας, από τις οποίες οι 160 στην Αθήνα.

Πρόκειται για προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και ανατίθενται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα το μεσημέρι η κ. Φωτίου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για το θέμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία"

Τσίπρας προς Ράμα: Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Αλβανία στην πορεία της προς την ΕΕ

Τη σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, στην βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του τα ξημερώματα της Τρίτης με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και του σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων, εξαίροντας τον σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, αναμένοντας, παράλληλα, από την Αλβανία να επιδεικνύει σταθερή βούληση στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ ο Έντι Ράμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τα Τίρανα.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας προς Ράμα: Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Αλβανία στην πορεία της προς την ΕΕ"

Λεβέντης: Σε έξι μήνες ο γιος μου θα παραιτηθεί από βουλευτής - Αν ο Τσίπρας θέλει την ψήφο μου, να μειώσει τον μισθό του στο μισό

Απάντηση στις επικρίσεις για νεποτισμό μετά και την εγκλογή του γιου του στις πρόσφατες εκλογές με την Ένωση Κεντρώων έδωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ενώ έθεσε τους δικούς του όρους ως προϋπόθεση για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης.

«Ένα σύστημα αμαρτωλό με ρωτά γιατί έκανα τον γιο μου βουλευτή. Θα δουν ποιος είναι ο γιος μου και θα καταλάβουν γιατί τον έβαλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης χθες βράδυ στο Star και στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι πολλοί άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος ήταν υποψήφιοι, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως «ο μόνος συγγενής μου που ήταν σε εκλόγιμη θέση ήταν ο γιος μου επειδή είναι πολλά χρόνια δίπλα μου και ήθελα να ζήσει την πρώτη φορά που ένα μικρό κόμμα που μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή, θα ρυμουλκήσει στις θέσεις του όλα τα υπόλοιπα θέματα. Ο γιος μου δεν ήθελε να μπει στη πολιτική. Εγώ τον πίεζα. Είχε την δουλειά του και είναι επιτυχημένος. Οι άλλοι που βάζουν τους συγγενείς τους είναι επαγγελματίες».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε ερώτημα για το αν σε έξι μήνες θα αλλάξει τους βουλευτές του κόμματός του, απάντησε πως «ότι έχω πει, ισχύει».

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε επίσης ότι έχει συναντηθεί με στελέχη της τρόικας. «Τους έχω πει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασωτία, πολύ λίπος και στοχεύουν λάθος, αλλού είναι το χρήμα και μου είπαν ότι το πολιτικό σύστημα εδώ, μέχρι τώρα βάζει κάτω από το χαλί τις παθογένειες για να καλύψει τα δικά του παιδιά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στο πρωθυπουργό σημείωσε: «Αν θέλει ο Τσίπρας την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων, πρέπει να μειώσει τον μισθό του στο μισό» και συνέχισε λέγοντας πως «θα ξαναπάμε σε εκλογές εάν δεν το κάνει».

Για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε πάντως πως «τα ψηφίζει όλα για να παραμείνει. Έκανε κάποια πράγματα που προσέβαλαν την Ελλάδα, δηλαδή μίλησε για Κούγκι, απειλούσε τους Ευρωπαίους λες και ήταν ο καπετάν ένας, ο νταής» εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σχολίασε επίσης και το Ποτάμι λέγοντας πως ο Σταύρος Θεδοδωράκης «δηλώνει κεντρώος ελλείψει ιδεολογίας». «Εγώ πιστεύω ότι του έκαναν το κόμμα του για να εμποδίσουν την Ένωση Κεντρώων», πρόσθεσε.

Αναφορικά, τέλος, με τις δημοσκοπήσεις είπε: «Μας δείχνανε εκτός Βουλής στις τέσσερις ημέρες και αυτό αποθάρρυνε τους ψηφοφόρους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έπαιξε ρόλο στα ποσοστά που συγκέντρωσε η Ένωση Κεντρώων το «ντέρμπι» που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Σε έξι μήνες ο γιος μου θα παραιτηθεί από βουλευτής - Αν ο Τσίπρας θέλει την ψήφο μου, να μειώσει τον μισθό του στο μισό"

«Αγριος» διάλογος Κον Μπεντίτ με Βαρουφάκη - Τον αποκάλεσε «ξερόλα»

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του παγκόσμιου φεστιβάλ με θέμα: «Η Ευρώπη σκότωσε την αριστερά» η μεγάλη αίθουσα στο υπόγειο της Όπερας της Βαστίλης, στο Παρίσι, γέμισε ασφυκτικά από Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλους που πήγαν να παρακολουθήσουν την συζήτηση μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Και οι δυο τους, δύο άντρες αντισυμβατικοί με έντονες προσωπικότητες, έφτασαν χωρίς να φορούν γραβάτα με τον Γίανη Βαρουφάκη να εμφανίζεται πολύ πιο επαναστατικός επειδή είναι πιο αρχάριος στην πολιτική, γράφει το Paris Match.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ στην αρχή της τοποθέτησής του δανείστηκε μία φράση του Σαίξπηρ από το έργο «Ριχάρδος ο Γ'» λέγοντας στο ακροατήριο ότι η χώρα του, μπαίνει «σε έναν μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας».

Στο δημοσίευμα του περιοδικού γίνεται λόγος για έντονο διάλογο μεταξύ του Βαρουφάκη και του Κον Μπεντίτ με τον δεύτερο να του επισημαίνει: «Γι΄αυτό δεν παρέμεινες υπουργός Οικονομικών. Επειδή θέλεις να έχεις δίκιο σε όλα. Στην πολιτική, πρέπει να αποδέχεσαι τους συμβιβασμούς», φράση που το περιοδικό αποδίδει στον «αέρα» που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

Ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αντέδρασε ανάλογα, αφού απλώς του χαμογέλασε λέγοντάς του «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του τόσο απέναντι στους συμπολίτες του, όσο και απέναντι στους δανειστές».

«Θεωρητικά, ο Γιάνης έχει δίκιο, αλλά πολιτικά έχει άδικο», απάντησε από την πλευρά του ο Κον-Μπεντίτ σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά έδρασε υπό πίεση και δεν μπορεί να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα με τις μεταρρυθμίσεις.

Στο σημείο αυτό η πρώην ηγετική φυσιογνωμία του γαλλικού Μάη του '68 είπε σε έντονο ύφος: «Να σταματήσουμε αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να γαργαλούν τους εθνικούς εγωισμούς!».

Με το «Paris Match» να τονίζει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι άνθρωπος του συμβιβασμού γράφει ότι όπως είπε «επί πέντε μήνες έζησε μια πλήρη άρνηση της δημοκρατίας» στις συνεδριάσεις του Eurogroup, όπου προσπαθούσε να βρει μια λύση για την ελληνική κρίση με τον ίδιο να χαρακτηρίζει το Eurogroup «θολό» και χωρίς νομικό καθεστώς.

«Δεν έχει κανέναν γραπτό κανόνα, δεν έχει πρακτικά που θα επέτρεπαν στους πολίτες να δουν τι λέγεται στο όνομα των λαών, δεν έχει κανένα σεβασμό στη δημοκρατία. Έτσι λειτουργεί ο θεσμός που αποφασίζει για εσάς και για εμένα, για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας. Αυτή είναι η Ευρώπη Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Κολ, ο Μιτεράν και άλλοι;», είπε.

Χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα εφήμερο μεγάλο οικονομολόγο παραθέτει στο άρθρο του την εκτίμησή του ότι ο χρόνος πιέζει εάν δεν θέλουμε να συνδράμουμε στη χρεοκοπία της Ελλάδας που έχει εξαντληθεί από τη λιτότητα και το λυκόφως των δημοκρατιών μας που απειλούνται από τον λαϊκισμό.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε στα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα όπου όπως είπε «οι ελίτ έχουν κολλήσει μεταξύ τους για να διατηρήσουν την εξουσία τους. Ίσως έχει έρθει η ώρα για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, μια πανευρωπαϊκή συμμαχία που θα δεσμευτεί για να περάσουμε από την Ευρώπη «Εμείς οι κυβερνήσεις» στην Ευρώπη «Εμείς οι λαοί».

Τέλος το περιοδικό, που σημειώνει ότι «καίγεται» να επιστρέψει στην πολιτική, αποκαλύπτει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στα τελειώματα του νέου του βιβλίου του οποίου ο τίτλος αποτελεί μυστήριο. Ωστόσο είναι θέση να γράψει πως θα θα έχει σχέση με τη φράση του Θουκυδίδη «Οι ισχυροί κάνουν αυτά που μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν αυτά που πρέπει».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγριος» διάλογος Κον Μπεντίτ με Βαρουφάκη - Τον αποκάλεσε «ξερόλα»"

Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΟ- Λήγει η προθεσμία την Τετάρτη


Συνωστισμός επικρατεί και σήμερα στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς λήγει αύριο η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί. Σήμερα υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατ. οχήματα και τα περίπου 1 εκατ. δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μόλις το 30% αυτών έχουν ελεγχθεί. 

Τι περιμένει τους αμελείς ιδιοκτήτες Ι.Χ. και δικύκλων
Οι αμελείς οδηγοί μπορούν να ελέγξουν εάν το όχημά τους έχει περάσει από ΚΤΕΟ είτε αναζητώντας το έγκαιρο δελτίο τεχνικού ελέγχου είτε καλώντας σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου.

Εάν οι οδηγοί για τους οποίους η προθεσμία ελέγχου ολοκληρώνεται αύριο δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού με κάποιο ΚΤΕΟ και ως αποτέλεσμα δεν καταφέρουν να περάσουν το Ι.Χ. τους μέχρι και αύριο Τετάρτη, τότε:

-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ

-θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο, δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος

- θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ σε περίπτωση Τροχαίου ελέγχου

Βέβαια, αυτή τη φορά, η Πολιτεία έχει "κλείσει το μάτι” τους αμελείς οδηγούς, καθώς γλιτώνουν το πρόστιμο ύψους 150 ευρώ που βεβαιώνεται στην Εφορία, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Ωστόσο, εάν ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος (µετά την 31-12-2015), τότε εκτός από τις παραπάνω τρεις "επιβαρύνσεις”, θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τρεις προθεσμίες
Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. διαθέτουν τρεις ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου για να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ και για να επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης (33 ευρώ). 

Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.

B. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.

Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΟ- Λήγει η προθεσμία την Τετάρτη"

Νέα «βόμβα» Μητρόπουλου: Παράνομες όλες οι μειώσεις στις συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ

Την αποκάλυψη ότι όλες οι μειώσεις που έχουν γίνει στους συνταξιούχους είναι παράνομες, με πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, έκανε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής πριν από ένα μήνα με απόφασή του το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις που έχουν γίνει από το δεύτεριο μνημόνιο, δηλαδή περικοπές κύριας κι επικουρικης σύνταξης και δώρων.

Ο κ. Μητρόπουλος επικαλέστηκε έγγραφα τα οποία αφορούσαν υπόθεση γυναίκας χαμηλο-συνταξιούχου που είχε προσφύγει προσφάτως στο ΣτΕ για το θέμα των περικοπών στη σύνταξή της και η οποία δικαιώθηκε.



antenna
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «βόμβα» Μητρόπουλου: Παράνομες όλες οι μειώσεις στις συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ"

Συνάντηση Σταθάκη – Λαγκάρντ, παρουσία Τόμσεν

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη, θα μεταβεί σήμερα στη Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στόχος του κ. Σταθάκη σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου Πολ Τόμσεν, είναι να υπάρξει μια πρώτη συζήτηση για το χρέος, να εξετασθεί η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, όπως και ο ρόλος του ΔΝΤ στη συνέχεια.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Σταθάκη – Λαγκάρντ, παρουσία Τόμσεν"

Γονείς κατά της επιβολής ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια

Κίνημα γονέων εναντίον της ενδεχόμενης επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οργανώνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σχολεία και φροντιστήρια προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για αναστολή του μέτρου θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Σύλλογοι γονέων από 50 ιδιωτικά σχολεία της χώρας, στα οποία φοιτούν πάνω από 30.000 μαθητές και μαθήτριες συγκρότησαν πρόσφατα την πρώτη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας και την ερχόμενη Πέμπτη δίνουν συνέντευξη Τύπου, ζητώντας την ακύρωση επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα οι γονείς συσπειρώνονται με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων αλλά και με τα φροντιστήρια (Μέσης Εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και άλλες ιδιωτικές σχολές) προκειμένου να πιέσουν πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση να ακυρώσει το μέτρο, όπως εξάλλου είχε αφήσει να εννοηθεί προεκλογικά.

Κι αυτό, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τελικά η επιβολή ΦΠΑ ίσως δεν ακυρωθεί αφού είναι δύσκολο να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ υπολογίζεται ότι εκτός από τις περίπου 80.000 οικογένειες με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία θα πλήξει και πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες που έχουν παιδιά σε κάθε είδους φροντιστήρια και σχολές (ωδεία κ.λπ.), ενώ θα φέρει λουκέτα και απολύσεις εκπαιδευτικών, ιδίως σε μικρότερες μονάδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Οι 170.000 γονείς των 85.000 μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, όπως και χιλιάδες γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα που κάνουν χρήση φροντιστηρίων, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην άδικη επιβολή ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευση της και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου.

»H επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, που θίγει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή (άρθρο 16) που προβλέπει ως βασική αποστολή του Κράτους την Παιδεία.

»Εάν το μέτρο δεν καταργηθεί:

»Χιλιάδες παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν το οικείο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον, εξαιτίας της σίγουρης και, κυρίως, υπερβολικής αύξησης των διδάκτρων.

»Η Δημόσια εκπαίδευση θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξημένου αριθμού μαθητών, που θα μετακινηθούν από τα ιδιωτικά σχολεία, κάτι που θα επιτείνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα της.

»Εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, αφού πολλοί από τους 30.000 εργαζόμενους (εκ των οποίων οι 13.000 εκπαιδευτικοί) στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα βρεθούν στην ανεργία.

»Εκατοντάδες χιλιάδες γονείς θα κληθούμε να καταβάλουμε την επιβάρυνση του ΦΠΑ για όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρέχουν στα παιδιά μας τα ιδιωτικά σχολεία της επιλογής μας, ανατρέποντας πλήρως τους οικογενειακούς μας προγραμματισμούς.

»Ένας μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κλάδων και ειδικοτήτων που προμηθεύουν τα ιδιωτικά σχολεία με προϊόντα και υπηρεσίες, θα πληγεί σημαντικά.

»Ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί, αφού θα κληθεί να καλύψει το πρόσθετο κόστος λόγω της αύξησης του αριθμού μαθητών στη Δημόσια εκπαίδευση. (Σύμφωνα με μελέτη του ΕΒΕΑ, η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού ανά μαθητή στη Δημόσια εκπαίδευση είναι 6.000 ευρώ).

»Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, καταβάλλουμε μέσω της ετήσιας φορολόγησής μας, το μερίδιο που μας αναλογεί για τη Δημόσια εκπαίδευση. Στη μεγάλη πλειοψηφία μας, είμαστε σκληρά εργαζόμενοι, που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας το καλύτερο. Η επιλογή μας αυτή, την οποία οι περισσότεροι υπηρετούμε με δυσκολία, επιτρέπει στο Κράτος να εξοικονομεί 500.000.000 ευρώ το χρόνο.

»Ζητάμε το Κράτος να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικά μας δικαίωμα για απρόσκοπτη πρόσβαση στο αγαθό της Παιδείας για τα παιδιά μας και να μην μας «τιμωρεί» με επιπλέον, άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις.

»Ζητάμε την κατάργηση με Νόμο του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Γονείς κατά της επιβολής ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια"

Στις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ - Τέλος του μήνα η πρώτη δόση

Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή τους, έως το τέλος, δηλαδή, Οκτωβρίου.

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από τον φόρο ακινήτων να εισπράξει και φέτος 2,65 δισ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το συνολικό ύψος των φόρων για τα ακίνητα που θα βεβαιωθούν να ανέρχεται σε 3,2-3,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε, αντί για έξι μέχρι πέρυσι, δόσεις καθώςη τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τη «λυπητερή» αναμένεται να λάβουν περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, για τους οποίους να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ - Τέλος του μήνα η πρώτη δόση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news