facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κείμενο υποστήριξης 1.000 πολιτών: «Κάτω τα χέρια από τον Βαρουφάκη»

Κείμενο υποστήριξης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη υπογράφουν πολίτες από την Ελλάδα, από άλλες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Μάλιστα οι υπογραφές αγγίζουν τις 1.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με την Ελένη Πορτάλιου- εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Συγκέντρωσης Υπογραφών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του. Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ' επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού».

Αναλυτικά το κείμενο:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έντρομοι/ες και αγανακτισμένοι μια διαδικασία έντονου στιγματισμού στην ελληνική κοινωνία των «υπερασπιστών της εναλλακτικής λύσης» ή της «δραχμής», όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν. Σύμφωνα με τα κανάλια, όποιος/α υπερασπίζεται μια λύση εκτός του ευρώ σχεδόν ανήκει σε εγκληματική οργάνωση ή διαπράττει ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Η ελευθερία έκφρασης και πολιτικής γνώμης, ακόμη και η ίδια η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής πέρα από τα όρια του ευρώ, παρουσιάζεται σχεδόν ως εσχάτη προδοσία, την ίδια στιγμή όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η χώρα συντρίβεται και ταπεινώνεται στο όνομα της δογματικής παραμονής στο ευρώ.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή μιας ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια λόγω του ότι υποστήριξε ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ' αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει.
Δηλαδή, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του.

Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ' επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κείμενο υποστήριξης 1.000 πολιτών: «Κάτω τα χέρια από τον Βαρουφάκη»"

Από Οκτώβριο και σε 3 δόσεις η αναδρομική παρακράτηση στις συντάξεις

Σε τρεις δόσεις, αρχής γεννομένης από τον Οκτώβριο, θα γίνει τελική η αναδρομική παρακράτηση της αυξημένης εισφοράς στις συντάξεις.

Το θέμα επανεξετάστηκε από την κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική απόφαση για εφάπαξ παρακράτηση των αναδρομικών και σήμερα εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι η αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας στις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6% ισχύει κανονικά από 1ης Ιουλίου, όπως επίσης και η επιβολή εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις. Διευκρινίζει, όμως, ότι η αναδρομική κράτηση των εισφορών Ιουλίου και Αυγούστου δεν θα γίνει εφάπαξ στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αλλά σε τρεις μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου.

Ολόκληρη η εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος:

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 80, τεύχος Α 716.7.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4334/2015 «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)».
Με την παράγραφο 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α') αυξάνεται το ποσοστό της ασφαλιστικής εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις και θεσπίζεται ασφαλιστική εισφορά για υγειονομική περίθαλψη, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.

Ειδικότερα:
ί. Με την παράγραφο 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, από 01.07.2015, αυξάνεται το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ, από 4% σε 6%. H μοναδική, δηλαδή, τροποποίηση σε σχέση με τα ισχύοντα πριν την ψήφιση της κοινοποιούμενης διάταξης συνίσταται στην αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες της ανωτέρω παρακράτησης για παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ.
Το ανωτέρω ποσοστό, υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με την αριθμ. ΜΠΔΣ/10362/1961/23.04.2013 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία συνεχίζει να ισχύει.

ii. Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία, θεσπίζεται εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6%, η οποία παρακρατείται εφεξής από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού της επικουρικής σύνταξης, σύμφωνα με τη ρητή ως άνω διάταξη.

iii. Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 80000/οικ.22443/ 4522/8.10.2012 (Β'2810) Κ.Υ.Α.

Η παρούσα εγκύκλιος αντικαθιστά το υπ' αριθ. Φ.80000/οικ.32852/1092/30.7.2015 έγγραφό μας, με ΑΔΑ:6435465Θ1Ω-83Δ το οποίο ανακαλείται. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών σας για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Από Οκτώβριο και σε 3 δόσεις η αναδρομική παρακράτηση στις συντάξεις"

Ο απολογισμός της Ζ. Κωνσταντοπούλου με «καρφιά» προς πάσα κατεύθυνση

Αιχμές κατά πάντων επεφύλαξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής. Η πρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο. Επανέλαβε δε την θέση της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και κάλεσε όποιον το επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι... «δεν είμαι διακοσμητική».

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, η κα Κωνσταντοπούλου άρχισε μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και για αρκετή ώρα αναφερόταν στα όσα υλοποίησε από εκείνα που είχε υποσχεθεί, ενώ συνέχισε αφήνοντας αιχμές για όσους κατέκριναν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Το πόρισμα της Επιτροπής, συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής, θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων, στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της σύστασης της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας και ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Βουλής στράφηκε κατά του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον για έλλειψη συνεργασίας, τόσο σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε, επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης, αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η Τράπεζα της Ελλάδος να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος» τόνισε.

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της, ενώ αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μάρδα για την Επιτροπή για το Χρέος και είπε ότι δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Επίσης η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι αυτό το έκαναν από την ανακοίνωση του ονόματός της, ακόμα, ως υποψήφιας για την ανάληψη της προεδρίας του Κοινοβουλίου.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

Από τα «βέλη» της δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση, την οποία επέκρινε για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο απολογισμός της Ζ. Κωνσταντοπούλου με «καρφιά» προς πάσα κατεύθυνση"

Τσακαλώτος: Κυβέρνηση και δανειστές θέλουν ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέχρι τέλη του έτους

Η κυβέρνηση και οι δανειστές θέλουν οι ελληνικές τράπεζες να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

"Συζητήσαμε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Θέλουν και αυτοί, όπως και εμείς, να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

"Δεν θέλουν ούτε και αυτοί κούρεμα (καταθέσεων), δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έγινε στην Κύπρο".
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Κυβέρνηση και δανειστές θέλουν ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέχρι τέλη του έτους"

Αβραμόπουλος προς Τσίπρα: Ορίστε την Αρχή που θα εισπράττει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τους πρόσφυγες

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να ορίσει άμεσα την Αρχή που θα εισπράττει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τους πρόσφυγες απηύθυνε την Τετάρτη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο Έλληνας Επίτροπος, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορίσει την αρμόδια Αρχή η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αβραμόπουλος είχε χθες, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον οποίο είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει την αρχή που θα λαμβάνει τα ποσά που αφορούν στην έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χώρων πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε επίσης χθες και με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου με κύριο αντικείμενο της συζήτησης την έξαρση του μεταναστευτικού, αφενός στην Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή του Καλαί.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων που, όπως τόνισε, πρωτίστως οφείλεται στις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Γι' αυτό, κατά τον Επίτροπο, «πρέπει όλοι μας να κάνουμε περισσότερα» και «να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα».

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουός υπογράμμισε πως χρειάζεται να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για συνεργασία με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ιδίως για συμφωνίες επιστροφής και επανεισδοχής.

Όπως είπε, «είναι ένας τομέας, όπου η συλλογική συνεργασία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στη Σύνοδο Κορυφής με αφρικανικές χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα στις 11-12 Νοεμβρίου, αναμένουμε απτά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων.

«Αυτός είναι και ο στόχος της Επιτροπής, τον οποίο δρομολογήσαμε τον Μάιο με την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση και την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε», τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος προς Τσίπρα: Ορίστε την Αρχή που θα εισπράττει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τους πρόσφυγες"

Η ανακοίνωση του Ant1 για τις ομαδικές απολύσεις τεχνικών

Ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον κανάλι του Αμαρουσίου και τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε ο Ant1.

«Αναφορικά με τη συνολική αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού καθώς και την παραφιλολογία που έχει προκύψει από δημοσιεύματα, ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τα εξής:

- Ο ΑΝΤ1 σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το προφίλ και το μείγμα του προγράμματός του. Αντιθέτως, θα ενισχύσει την ηγετική του θέση τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία παρά τη δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων για το 2015.

- Ο ΑΝΤ1 παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης στο χώρο των media στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολούσε πέρυσι την ίδια εποχή.

- Ο ΑΝΤ1 σέβεται και τηρεί απολύτως τους νόμους που διέπουν τη σχέση της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

- Η αναδιοργάνωση του ΑΝΤ1 στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ολοκληρώνεται. Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε νέες βάσεις, η οργάνωσή της προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, χωρίς να αλλοιώνεται ο όγκος και η ποιότητα του παραγόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου.

- Η αναδιοργάνωση της εταιρείας κατ’ ουδένα τρόπο δε σχετίζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΝΤ1.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση του Ant1 για τις ομαδικές απολύσεις τεχνικών"

Ανέστειλαν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αναστολή από αύριο, της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών, των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), μετά την συνάντηση της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

«Αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Σε περίπτωση υπαναχώρησης, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα μέλη της από 1 Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Ελευθερίου.

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γεν. διευθυντής του ΕΟΠΥΥ, Ι. Βαφιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκος, συζητήθηκαν τα θέματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και το ζητημα των συμβάσεων. Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, ο ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών θα εξοφλήσει ιατρικές πράξεις και επισκέψεις του μηνός Μαρτίου, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρώσει τις ιατρικές πράξεις του μηνός Απριλίου. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012, και εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012.

Επίσης θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση της παράτασης της σύμβασης των γιατρών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς των συνεχών παρατάσεων. Όπως αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώθηκε η βούληση του υπουργού για συμμετοχή της Ενωσης στον θεσμικό διάλογο για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπισή τους, ενώ «στους σχεδιασμούς του υπουργείου για το νέο μοντέλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ο ιδιωτικός τομέας και οι συμβεβλημένοι γιατροί θα έχουν συμμετοχή προς όφελος των ασφαλισμένων και του ιατρικού κόσμου».

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ζητά την εφαρμογή του νόμου περί αυτόματης καταβολής των εισφορών υγείας στον ΕΟΠΥΥ και καλεί τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπουργείο Εργασίας, να προχωρήσουν άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,4 δις, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός να επιτελέσει το έργο του, να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και να αποπληρώνει κανονικά το σύνολο των παρόχων του", δήλωσε ο κ. Ελευθερίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανέστειλαν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ"

Βερολίνο: Δεν θεωρούμε αναγκαίο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θεωρεί απαραίτητο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τόνισε ωστόσο ότι θέση του Βερολίνου παραμένει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να συμμετάσχει και στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Νωρίτερα το βρετανικό think tank, National Institute of Economic and Social Research (NIESR), σε ανάλυσή του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, εκτιμά ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα γενναίο κούρεμα χρέους της τάξης των 100 δισ. ευρώ, εάν θέλει να κερδίσει την ευκαιρία να βγει από την παρατεταμένη ύφεση.

Το NIESR, επισημαίνει κατέστησε σαφές ότι ο αντίκτυπος από την αύξηση του ΦΠΑ και τους σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους θα είναι «αυτοκαταστροφικός». Την ώρα που οι τραπεζικές μετοχές βλέπουν το 1/3 της αξίας τους να κατρακυλά για δεύτερη ημέρα, οι αναλυτές του NIESR επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση αυτή τη χρονιά και την επόμενη.

Μέχρι το τέλος του 2016, η οικονομία προβλέπεται να είναι 30% πιο συρρικνωμένη σε σχέση με το 2007 και 7% σε σχέση με το 2001, οπότε και η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ.

«Δεν προβλέπουμε η Ελλάδα να επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν όταν εντάχθηκε στην ευρωζώνη το 2001, πολύ περισσότερο στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την έναρξη της κρίσης, οπότε μιλάμε για μια παρατεταμένη και σοβαρή κατάθλιψη για την Ελλάδα» γράφει ο ερευνητής Τζακ Μίνινγκ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Δεν θεωρούμε αναγκαίο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους"

Θεοδωράκης προς κυβέρνηση: Στα νησιά υπάρχουν πολλά «Πεδία του Άρεως»

Αιφνίδια επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στους χώρους αποβίβασης, καταγραφής και διαμονής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.

Πρώτη του διαπίστωση, «η ανυπαρξία οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής», αλλά και «η ανάγκη πληροφόρησης της κυβέρνησης ότι στα νησιά μας υπάρχουν πολλά Πεδία του Άρεως», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Παρά τις μεμονωμένες φιλότιμες προσπάθειες λιμενικών, αστυνομικών, γιατρών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο πλευρό των προσφύγων, στο νησί επικρατεί ένα χάος και τα προβλήματα μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος στην περιοδεία του από νωρίς το πρωί συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης του Ποταμιού Βασίλη Μαρκή.

«Δεν μπορεί στους χώρους στους οποίους καταγράφονται οι πρόσφυγες, να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει προσωπικό. Δεν μπορεί να μην έχουν να δώσουν νερό στους ανθρώπους που έρχονται» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ορίσει έναν επικεφαλής, ο οποίος θα αναλάβει να συντονίσει της ενέργειες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των υγειονομικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

«Οι υπουργοί του απέτυχαν» είπε χαρακτηριστικά. Πρότεινε τη δημιουργία κέντρων στη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Κω, που θα συντονίζουν όλες τις ενέργειες, αλλά και τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών μονάδων ανά την Ελλάδα σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, με γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ανθρώπους που θα παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε πως η ΕΕ περιμένει μια συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, ώστε να αποδεσμεύσει 500 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Πέντε μήνες τώρα η ΕΕ περιμένει την πρότασή μας για αυτά τα 500 εκατ. ευρώ. Και απ' ό,τι πληροφορούμαι, υπάρχει δυνατότητα, εάν αυτά τα λεφτά απορροφηθούν να υπάρξουν και άλλα λεφτά για την Ελλάδα» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη «και η Ευρώπη να δείξει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης προς κυβέρνηση: Στα νησιά υπάρχουν πολλά «Πεδία του Άρεως»"

Ανακαλείται η απόφαση για τη συγχώνευση του ΙΚΑ Ορεστιάδας

Στην ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας, με αυτό του Διδυμοτείχου, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΙΚΑ.

Η συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Ορεστιάδας ανακοινώθηκε μετά την προγραμματισμένη, για σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. των εργαζομένων ΙΚΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ιωάννη Θεωνά και τον υποδιοικητή Χαράλαμπο Καλαματιανό, παρουσία και της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι πρότεινε τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος σε δημόσιο κτίριο προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Συγκεκριμένα, προκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στα παλιά δικαστήρια Ορεστιάδας, κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί στην υπηρεσία από το δήμο και στο οποίο έχουν γίνει και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα με την κ. Γκαρά, τόνισε ότι από τη στιγμή που μπορεί να βρεθεί κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες και πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν προκύπτει ζήτημα συγχώνευσης.. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εφόσον υπάρχουν οι εγγυήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες για το κτήριο, το ζήτημα θα προχωρήσει άμεσα, ενώ θα ανακληθεί και η απόφαση συγχώνευσης.

Η βούληση να μην κλείσει το ΙΚΑ Ορεστιάδας επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υφυπουργό κοινωνικής ασφάλισης, Παύλο Χαϊκάλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται η απόφαση για τη συγχώνευση του ΙΚΑ Ορεστιάδας"

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις Μάρδα για τα capital controls

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές αλλά και τα δημοσιεύματα πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας "παράθυρα ή γνωριμίες" κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών.

Μεταξύ αυτών, της εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις Μάρδα για τα capital controls"

Πιθανές πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, λέει η Γεροβασίλη

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση συμφωνίας από τη Βουλή έως τις 18 Αυγούστου είναι πλέον ορατό, παραδέχτηκε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το Κουαρτέτο, αλλά και οι διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις οποίες θα προετοιμαστεί το συνέδριο του κόμματος, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα είπε: «Οι εκλογές είναι πιθανές», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου του Βήμα FM, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, τυχόν αναμέτρηση στις κάλπες θα πραγματοποιηθεί με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, καθώς οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, θα γίνουν μετά από αυτή.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξη. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Είμαστε κοντά σε συμφωνία και εργαζόμαστε για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι και το θέμα των 100 δόσεων και της επιβολής εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων για τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα στην προτεινόμενη, από τους δανειστές, κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο και το ενδεχόμενο ψήφισης κάποιων προαπαιτούμενων μέτρων μαζί με τη συμφωνία στα μέσα του Αυγούστου. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, μαζί με τη «μεγάλη συμφωνία» να ψηφιστούν και οι πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι, ούτως ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.

Σε ότι αφορά στο εσωκομματικό επίπεδο εχθές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ουσιαστικά οι προσυνεδριακές διαδικασίες, χωρίς να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνέλθει ξανά το Όργανο, οπότε και θα αποφασιστεί η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών.

Το εσωκομματικό περιβάλλον, πάντως, παραμένει θερμό, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τις τελευταίες ημέρες επιτίθεται επανειλημμένως στην ηγεσία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία. Πάντως, από την άλλη, κομματικοί παράγοντες στην Κουμουνδούρου διακρίνουν πίσω από τη στάση του «στρατηγικό αδιέξοδο», καθώς και μετά από απόφαση παραμονής στο κόμμα και μετά από απόφαση για διάσπαση θεωρούν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη γι' αυτόν. Όπως εκτιμάται από κομματικά στελέχη της πλειοψηφίας η συμπόρευση του με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αλαβάνο θα είναι ένας δρόμος γεμάτος αγκάθια, ενώ θεωρείται απίθανο το ΚΚΕ να μπει σε συζήτηση με την Αριστερή Πλατφόρμα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα στις 18:00 συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιθανές πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, λέει η Γεροβασίλη"

Τσίπρας: Η συμφωνία έχει αγκάθια - Υλοποιούμε πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας

Αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιούμε πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη την Τετάρτη. Ο κύριος Τσίπρας πρόσθεσε πως είναι μέλημα της κυβέρνησης η αντιστάθμιση αυτών των πολιτικών με αντίρροπα μέτρα, που θα βοηθήσουν στην δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, ειδικά στους αγρότες, όπως τόνισε.

Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, όπως προσαρμόζονται και οι αγρότες στις καιρικές συνθήκες, είπε χαριτολογώντας στην αρχή της ομιλίας του, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία με τους θεσμούς, που έγιναν τέσσερις, όπως είπε «και θα επιδιώξουμε να γίνουν περισσότεροι, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι ένας θεσμός δημοκρατικός».

«Η συμφωνία ελπίζουμε ότι θα δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως και μετά την επίτευξη συμφωνίας η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι.

Δέσμη μέτρων για τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τους αγρότες, εξαγγέλλοντας όσα θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση προτείνει να ορισθεί στο 50% η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες, καθώς όπως επεσήμανε «θέλουμε να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους».

«Αγρότες θα θεωρούνται όσων το 50% των εισοδημάτων τους προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες και για αυτούς τους επαγγελματίες αγρότες η φορολόγηση θα είναι 13% και η προκαταβολή φόρου στο 50%» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ επεσήμανε ότι για τους νέους αγρότες, προτείνονται ειδικά φορολογικά μέτρα, που αφορούν σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στο 30% και της προκαταβολής φόρου για τρία με πέντε έτη.

Το εισόδημα των αγροτών έχει μειωθεί 30% σε σχέση με άλλα επαγγέλματα, διαπίστωσε ακόμα ο πρωθυπουργός ενώ κατά την ομιλία του παρατήρησε ότι τα προϊόντα στα ελληνικά σούπερ-μάρκετ είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα της κεντρικής Ευρώπης και υποσχέθηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σπάσιμο των συμφερόντων που επί χρόνια μονοπωλούν τα έργα στον αγροτικό τομέα. Δεσμεύθηκε επίσης για αποδιάρθρωση των ολιγοπωλιακών κατεστημένων στην αγορά, με ορθολογικοποίηση τιμών παραγωγού, έγκαιρες πληρωμές και έγκυρους ελέγχους τιμών παραγωγού – καταναλωτή.

Ακόμη ο Πρωθυπουργός είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η άμεση απόδοση ενισχύσεων 2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο, κάτι που μεταξύ άλλων θα επιτευχθεί με την απογραφειοκρατικοποίηση των οργανισμών.

Σχετικά με την κτηνοτροφία γνωστοποίησε ότι είναι στα άμεσα πλάνα να ψηφιστεί ο νόμος για τις βοσκίσιμες γαίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για την περίοδο έως το 2020 το οποίο έχει ήδη κατατεθεί για διαβούλευση στην Ε.Ε. Όπως είπε υπάρχει η δυνατότητα κινητοποίησης κεφαλαίων 6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,7 δισ. είναι κοινοτικοί πόροι. Εκτίμησε ότι με τη σωστή αξιοποίηση είναι δυνατόν να δημιουργηθούν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, να γίνει μετάβαση της αγροτικής οικονομίας σε βιώσιμο αγροτοδιατροφικό μοντέλο, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συνολικότερη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Το πρόγραμμα θα προβλέπει κίνητρα εγκατάστασης νέων αγροτών, αύξηση της προστιθέμενης αξίας προϊόντων. Για την υλοποίηση του προγράμματος άνω του 30% των πόρων θα κατευθυνθούν στις περιφέρειες οι οποίες θα έχουν και την αρμοδιότητα υλοποίησης του προγράμματος.

Μας δίνετε δύναμη με την παρουσία σας, είπε προς τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε πως πρέπει να «δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φορολογική αφαίμαξη», ενώ τόνισε: «κινδυνεύουμε να χάσουμε επιδοτήσεις».

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε πως ο αγροτικός κόσμος έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση και πως στόχος είναι να διευρυνθούν τα στενά όρια της συμφωνίας που έρχεται με τους εταίρους.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου.

Άμεση ήταν αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην προαναγγελία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας ότι «θα έχει νόημα μόνο αν δεσμευτεί καθαρά, ότι δεν θα περιλάβει στη νέα συμφωνία με τους εταίρους, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, που ο ίδιος πρότεινε κατά την διάρκεια της κακής διαπραγμάτευσης του και στο οποίο το κουαρτέτο σήμερα επιμένει Δεν θα περιλάβει, και όχι απλά θα αναβάλλει για αργότερα. Αυτό ζήτησαν από την αρχή οι βουλευτές μας και σε αυτό επιμένουμε».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Η συμφωνία έχει αγκάθια - Υλοποιούμε πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας"

Με 9 ημέρες καθυστέρηση η ανακοίνωση των δικογραφιών κατά Βαρουφάκη στη Βουλή

Με εννέα ημέρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου η διαβίβαση των τριών δικογραφιών κατά του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan B και την υποκλοπή ΑΦΜ, προκειμένου να δημιουργήσει παράλληλο τραπεζικό σύστημα.

Πλέον, οι βουλευτές και τα κομματικά επιτελεία έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν τις μηνυτήριες αναφορές και να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής ή αν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή στις 28 και 29 Ιουλίου. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας που ήταν την 31 Ιουλίου αλλά σήμερα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο προβληματισμό καθώς στις 31 Ιουλίου παρέστη στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για το plan b του κ. Βαρουφάκη και να «καλύψει» τον τεως υπουργό Οικονομικών.

Πάντως, και στο παρελθόν παρατηρούνταν ανάλογες καθυστερήσεις.

Οι τρεις δικογραφίες αφορούν μια μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου κατά του κ. Βαρουφάκη και δύο του δικηγόρου Παναγιώτη Γιανόπουλου κατά του τέως υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Γκλέτσος ζητά να διωχθεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων, «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας». Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Γκλέτσος αναφέρει τις αντιφάσεις, στις οποίες ο τέως υπουργός Οικονομικών υπέπεσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας και εξαιτίας των οποίων, όπως σημειώνει, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας. Δεν παραλείπει ακόμη ο κ. Γκλέτσος να κάνει αναφορά και στις στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του, καθώς «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα». Επίσης, ο κ. Γκλέτσος αναφέρει για τον κ. Βαρουφάκη ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας και σταδιοδρομίας του επί σειρά ετών, ακόμα και πριν την υπουργοποίησή του επέδειξε μία αντιφατική, πολυμορφική και ετερόκλητη συμπεριφορά ως προς τις κομματικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις του, αλλά και τις προθέσεις και τους σκοπούς του ενεργώντας τόσο ως ακαδημαϊκός καθηγητής, «αιρετικός» και απαισιόδοξος για το μέλλον και «αντιευρωπαϊστής», που έγινε διεθνώς γνωστός ως υποστηρικτής και θεωρητικός της άμεσης χρεοκοπίας».

Ο κ. Γιαννόπουλος αποδίδει στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Πρόκειται για αδίκημα για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη έως 20 ετή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 9 ημέρες καθυστέρηση η ανακοίνωση των δικογραφιών κατά Βαρουφάκη στη Βουλή"

Μεϊμαράκης: Με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις

Με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ειδικά, κατά την υποδοχή στα γραφεία του κόμματος του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Αντίθετα, όπου υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις, επεσήμανε ο κύριος Μεϊμαράκης.

Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιώργο Παναγόπουλο, τόνισε ότι η πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είναι ολοκληρωμένη και όπως παρατήρησε, «όπου πηγαίναμε με επιχειρήματα σοβαρά και με ενίσχυση τριτοβάθμιων οργανώσεων στη διαπραγμάτευση κερδίζαμε», καθώς έτσι «εκπέμπεις αξιοπιστία».

Ολόκληρος ο διάλογος:
Γιάννης Παναγόπουλος: Κύριε Πρόεδρε τι εικόνα έχετε από τη διαπραγμάτευση;

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Δεν μας δίνουν πάρα πολλά, δεν έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση, αν και θέλουμε να συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Μάλλον εσείς καλύτερη ενημέρωση έχετε.

Γιάννης Παναγόπουλος: Διαπιστώσαμε ότι από τη βοήθεια που προσφέραμε ότι να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί και να ενισχύουν τη διαπραγμάτευση είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Πράγματι όπου πηγαίναμε με επιχειρήματα σοβαρά κ με ενίσχυση τριτοβάθμιων οργανώσεων στη διαπραγμάτευση το κερδίζαμε. Εκπέμπεις αξιοπιστία.
Όπου πας χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις. Όπου υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεϊμαράκης: Με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις"

«Ξαναζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

Κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 του τρέχοντος μήνα, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προγραμματίζει παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, θα διεξαχθούν συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο και κάθε νομός στη Β. Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό του πλάνο κινητοποιήσεων.

«Όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης, εξηγώντας ότι όλοι στον αγροτικό - κτηνοτροφικό κόσμο είναι με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε πολύωρη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διατυπώθηκαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσουκάκη, οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες αγρότες/κτηνοτρόφοι επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα για δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που κρατούν μεν χαμηλούς τόνους, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα σε περίπτωση που δεν γίνουν οι μικρές, όπως υποστηρίζουν, αλλαγές που ζητούν στο φορολογικό.

Κατά τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, οι αλλαγές αυτές είναι: κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 7000-8000 ευρώ και διατήρηση του ΟΓΑ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή να μην αυξηθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι παραγωγοί.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξαναζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα"

Μπαλτάς: Να γίνουμε όλοι στην Αριστερά περισσότερο ταπεινοί

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τονίζει πως «στη διαπραγμάτευση δεν νικήσαμε, αλλά ούτε συντριβήκαμε», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι «δημιουργήθηκε μια ρωγμή στην Ευρώπη που δύσκολα επουλώνεται», εντούτοις επιμένει πως «πρέπει όλοι στην Αριστερά να γίνουμε περισσότερο ταπεινοί».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Μπαλτάς διαβεβαιώνει πως το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «προχωράει κανονικότατα» και υπογραμμίζει ότι «οι δανειστές ουδέποτε αξιώσαν την απόσυρσή του». «Η σχετική φημολογία εκφράζει μόνον ευσεβείς πόθους εγχώριων δυνάμεων», συμπληρώνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Μπαλτάς απαντά: «Προφανώς δεν νικήσαμε. Αλλά ούτε συντριβήκαμε. Η συμφωνία είναι κακή σε σχέση με όσα διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τόσα χρόνια. Αλλά είναι σαφώς καλύτερη από όσα ήθελε το τελεσίγραφο Τουσκ, που οδήγησε στο δημοψήφισμα. Δημιουργήθηκε ρωγμή στην Ευρώπη που δύσκολα επουλώνεται. Κατά τη γνώμη μου, από εδώ οφείλει να ξεκινήσει η συζήτηση».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει τα περιθώρια να ασκήσει ευρύτερα αριστερή και προοδευτική πολιτική υπό τον σκληρό έλεγχο των δανειστών, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια. Αν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις και στον στρατηγικό προσανατολισμό της. Αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα χρόνια δεινά μας. Ξεδιπλώνοντας ‘αντίμετρα’ που θα προστατεύουν όσους πλήττονται περισσότερο».
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλτάς: Να γίνουμε όλοι στην Αριστερά περισσότερο ταπεινοί"

Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς

Με δήλωσή του στο real.gr, ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «o εκλογικός νόμος θα άλλαζε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις εξαγγελίες του, θα καθιερώσει την απλή αναλογική συνταγματικά, ως πάγιο εκλογικό σύστημα.

Διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει» σημειώνει ο κ. Βούτσης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς"

Επιμένει ο Λαφαζάνης: Εγώ νέο μνημόνιο δεν ψηφίζω [ΒΙΝΤΕΟ]

Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει και πάλι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε: «Νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω».

Η νέα τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του Μαξίμου με την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για το προεκλογικό πρόγραμμά της, είμαστε δεσμευμένοι στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές υλοποιούμε», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η θέση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ξεκάθαρη, δεν στηρίζει προαπαιτούμενα, δεν στηρίζει μνημόνια, δεν συναινεί στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη ο πρώην υπουργός είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλους του βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Η θέση του κ. Λαφαζάνη έχει ανάψει για τα καλά τη θρυαλλίδα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, να προειδοποιεί πως εάν εισακουστούν οι προτάσεις του πρώην υπουργού, τότε αυτό θα συνεπάγεται πτώση της κυβέρνησης.


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει ο Λαφαζάνης: Εγώ νέο μνημόνιο δεν ψηφίζω [ΒΙΝΤΕΟ]"

Αλεξιάδης: Δεν αποκλείεται επιβολή κριτηρίων για τις 100 δόσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Εάν μπουν κριτήρια θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά. Θα ξαναδούμε τα κριτήρια σε όσους είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους. Δεν μπορεί να έχει κάποιος 2 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του και να έχει ενταχθεί στη διάταξη των 100 δόσεων», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει φέτος η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει δικαιότερος αναφέροντας ως παράδειγμα την μεταφορά του βάρους από τον κύριο φόρο - που αφορά σε όλα τα ακίνητα - στον συμπληρωματικό φόρο. Άφησε ανοιχτό το ποτε θα πληρωθεί η πρώτη δόση ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλο το ποσό να έχει καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εισπραξιμότητας των 2,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2015.

Σε ό,τι αφορά στους φορολογικούς ελέγχους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτοί απευθύνονται κυρίως στους πολύ ακριβούς χώρους διασκέδασης και τα ξενοδοχεία και όχι στην καντίνα ή το τυροπιτάδικο. «Σε όσα λίγα φαινόμενα είχαμε τσαμπουκά τους προειδοποιώ να ασχοληθούν με άλλα σπορ στη ζωή τους». Ανακοίνωσε, δε, ότι θα ζητήσει να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο και να υπάρχει δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων συνεργάστηκαν για φαινόμενα φοροδιαφυγής.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Δεν αποκλείεται επιβολή κριτηρίων για τις 100 δόσεις [ΒΙΝΤΕΟ]"

Φίλης: Εάν εισακουστεί ο Λαφαζάνης, η κυβέρνηση πέφτει [ΒΙΝΤΕΟ]

Επικριτικός ως προς την προτροπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στη Βουλή, εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης.

Σε δηλώσεις του προς την ΕΡΤ1, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «ακατανόητη» την κίνηση Λαφαζάνη, «γιατί», όπως χαρακτηριστικά είπε, «το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Φίλης απάντησε ότι «η η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο».

«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.


Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Εάν εισακουστεί ο Λαφαζάνης, η κυβέρνηση πέφτει [ΒΙΝΤΕΟ]"

Γιούνκερ: Δυνατή μια συμφωνία ακόμη και πριν τις 20 Αυγούστου

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε σήμερα Τετάρτη την εκτίμηση ότι υπάρχει δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές αυτόν τον μήνα, «κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου».

«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με ικανοποιητικό τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Όλες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μου επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου. Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο, σύμφωνα, τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με την Επιτροπή», είπε.

«Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης γέφυρας, μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο», εξήγησε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: Δυνατή μια συμφωνία ακόμη και πριν τις 20 Αυγούστου"

Στο εδώλιο για συνταγές 480.000

Γιατρός που ζημίωσε το ΙΚΑ με πάνω από 480.000, συνταγογραφώντας ακριβά φάρμακα για ανύπαρκτες παθήσεις και χωρίς ποτέ να εξετάζει τους υποτιθέμενους ασθενείς, παραπέμπεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται πως εξέδωσε πάνω από 1.500 συνταγές, στο διάστημα 2007-2009, όταν υπηρετούσε ως διορισμένος επιμελητής Β' σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ στο Πλατύ Ημαθίας. Οι παράνομες συνταγογραφήσεις αφορούσαν σε φάρμακα, το κόστος αγοράς των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ, ενώ οι συνταγές εμφανίζονταν να εκτελούνται σε φαρμακείο, σε χωριό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που απέχει 83 χιλιόμετρα από το Πλατύ Ημαθίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο για συνταγές 480.000"

Εξοικονόμηση 1 δισ. με ένταξη επιδομάτων σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θέλουν οι θεσμοί

Το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνάντησης τεχνικών κλιμακίων στις 15:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, επί τάπητος θα τεθεί το σχέδιο των δανειστών για ενσωμάτωση των προνοιακών επιδομάτων σε ένα ενιαίο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νέο ΕΕΕ θα καταβάλλεται μόνο σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τη στιγμή που τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Στόχος είναι να εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εγκαταλείψει το σχέδιο για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα μοντέλο στήριξης των πολιτών που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, υποκαθιστώντας αλλά προνομιακά και κοινωνικά επιδόματα με ένα κατώτατο πόσο εγγυημένου εισοδήματος.

Στη θέση του σχεδίου αυτού είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πήγες του «Ελεύθερου Τύπου» από την πλευρά των δανειστών επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανασταλεί και στη θέση του να τεθεί σε εφαρμογή το μοντέλο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονόμηση 1 δισ. με ένταξη επιδομάτων σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θέλουν οι θεσμοί "

Κτηματολόγιο: Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους

Περίπου 10 χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια μέχρι το τέλος του χρόνου και να περάσουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου! 

Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Η κτηματογράφησή τους άρχισε την περίοδο 1997-99 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα και συνολικά μέχρι σήμερα φτάνουν τα 200.000.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών των ακινήτων έχει αρχίσει ήδη από την 1η Αυγούστου στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κτηματολογίου, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.267 ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Στις 15 Σεπτεμβρίου ακολουθεί το Άστρος με 1.171 μη δηλωμένα στο Κτηματολόγιο ακίνητα. Σειρά στις 22 Σεπτεμβρίου παίρνει το Μαρτίνο στη Φθιώτιδα με 1.226 ακίνητα και ακολουθούν τους επόμενους μήνες ακόμη 17 περιοχές.


real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news