facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

FT: Tο τελεσίγραφο Μέρκελ και Ολάντ σε Τσίπρα

Στην αναζήτηση λύσης έστω και στο «παρά πέντε» αποσκοπούσαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος και ενημέρωσε και το κυβερνητικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, «Ολάντ και Μέρκελ μετέφεραν τελεσίγραφο στον Τσίπρα» υποστηρίζοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος Πρόεδρος ζήτησαν από την έλληνα πρωθυπουργό να εμφανιστεί στην Σύνοδο Κορυφής με πρόταση που θα έχει συμφωνηθεί τις επόμενες ώρες από τα τεχνικά κλιμάκια Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι στην Σύνοδο Κορυφή δεν μπορεί πρακτικά να γίνει διαπραγμάτευση και του απηύθυναν έκκληση να φτάσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς.

Φαίνεται μάλιστα να του επισήμαναν πως σε αυτή την φάση το ζήτημα του χρέους μόνο ως γενική σημείωση θα μπορούσε να τεθεί.

«Αν επιτευχθεί μια συμφωνία, τότε η σύνοδος μπορεί να αρχίσει την συζήτηση για το ελληνικό χρέος και μια τρίτη διάσωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Πάντως, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης μετά την τηλεφωνική επαφή που είχε ο κ. Τσίπρας με τους Ολάντ – Μέρκελ εκτιμούσαν ότι η συζήτηση έχει φθάσει στην πιο σοβαρή της φάση και επέμειναν πως η ελληνική πλευρά διατηρεί υψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης του χρέους. Αναφορικά δε με την παράταση, τόνιζαν ότι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή της κυβέρνησης, ωστόσο μπορεί να προκύψει. Σε μια τέτοια περίπτωση – ανέφεραν – ενδεχομένως από τις επόμενες κρίσιμες συναντήσεις να προκύψει μίνι – συμφωνία.

Μια συμφωνία για την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατόν» επιθυμούν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ


Η Γαλλία και η Ιταλία θα ήθελαν να επιτευχθεί «μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε σήμερα από το Μιλάνο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Η κοινή θέση» της Ρώμης και του Παρισιού είναι «να επιτευχθεί συμφωνία και όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

Κρίσιμη Δευτέρα

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της διαπραγμάτευσης, κάτι που μαρτυρά και μόνο το γεγονός πως ορίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, της οποίας μάλιστα θα προηγηθεί και Eurogroup, στις 13:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Χουλιαράκη έχει ήδη αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί αργότερα σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Tο τελεσίγραφο Μέρκελ και Ολάντ σε Τσίπρα"

Αργά το βράδυ της Κυριακής οι ελληνικές προτάσεις στις Βρυξέλλες

Εικόνα εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις


Σενάρια "δια παν ενδεχόμενο" προετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες καθώς για μια ακόμη φορά η αργοπορία αποστολής προς τους Θεσμούς μιας πρώτης δέσμης ιδεών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί εκνευρισμό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του protothema.gr μέχρι χθες το βράδυ η κυβέρνηση δεν είχε στείλει τις προτάσεις της - παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις - με αποτέλεσμα να προκληθεί αγωνία στους εταίρους και για μια ακόμη φορά κλίμα καχυποψίας για το κατά πόσο η Ελλάδα "επιζητά μια πραγματική λύση".

Τελικά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως οι ελληνικές προτάσεις που ακόμη δεν είχαν φτάσει στους Θεσμούς θα έφταναν αργά το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση μουδιασμένα αλλά και με επιφύλαξη για το τελικό κείμενο υποδέχθηκαν κύκλοι της Ευρώπης τις μέχρι στιγμής διαρροές από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο της χώρας μας, το οποίο θα τεθεί αύριο προς συζήτηση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παρά τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι και την συγκεκριμένη ώρα (23.00) καμία πρόταση δεν έχει αποσταλεί στις Βρυξέλλες από την χώρα μας.

Αρμόδια πηγή των Θεσμών, τονίζει στο protothema.gr, πως «αναμένουμε μέσα στο βράδυ, ακόμα και ίσως, τα μεσάνυχτα, την τελική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στόχος από την μεριά των τριών Θεσμών είναι η σύγκλιση, ενώ σε ανώτατο επίπεδο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr., συζητήθηκε και το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, είναι δύσκολο η ελληνική μεριά, να καταφέρει να πάρει ρητή δέσμευση για το θέμα αυτό, με εισηγήσεις να αναφέρονται περισσότερο στην εκπόνηση «οδικού χάρτη» που θα προσδιορίζει την συζήτηση του ανοιχτού αυτού θέματος.

Οι δηλώσεις Ξυδάκη

Το αρνητικό διμερές κλίμα επέτειναν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη πως "η Ελλάδα με δραχμή 200 χρόνια μεγαλούργησε" καθώς θεωρήθηκε πως "ναι μεν ο πρωθυπουργός επιδιώκει συμβιβασμό όμως διαφαίνεται πως δεν είναι μόνο το κόμμα, αλλά και η ίδια του η κυβέρνηση που προβάλλουν εμπόδια".

Το μήνυμα που ξεκάθαρα λοιπόν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στέλνει είναι πως "δεν έχει μείνει πια καθόλου χρόνος" και πως η ελληνική πλευρά πρέπει να "τελειώνει".

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πλευρές εκ μέρους των Θεσμών, στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να πάρει επάνω του όλη τη διαπραγμάτευση με τη σύμφωνη γνώμη και του σημερινού κυβερνητικού συμβουλίου, κάτι για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει την Κομισιόν.

Παράλληλα υπάρχει δέσμευση πως οι προτάσεις θα σταλούν έως σήμερα το απόγευμα (το αργότερο το βράδυ) ώστε να υπάρξει επεξεργασία μέχρι το κρίσιμο αυριανό Eurogroup. Η αργοπορία όμως που εκ νέου σημειώνεται επιτείνει τον εκνευρισμό με αποτέλεσμα ήδη να εκπονούνται από τους δανειστές σενάρια για κάθε περίπτωση, ακόμη κι αυτή της ρήξης. "Είμαστε προετοιμασμένοι πως η διαπραγμάτευση ενδεχομένως να μην ολοκληρωθεί αύριο. Το κρίσιμο όμως πρόβλημα είναι κάτω από ποιες συνθήκες θα προχωρήσουμε στην μεθαυριανή ημέρα" αναφέρουν πηγές.

Οι ίδιες πληροφορίες απεύχονται να παραταθεί η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης καθώς "μέχρι τότε κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αργά το βράδυ της Κυριακής οι ελληνικές προτάσεις στις Βρυξέλλες"

«Οχι» Καμμένου σε Τσίπρα για κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Για το θέμα υπήρξε διαφωνία στο σημερινό κυβερνητικό συμβούλιο αν και η αρχική διαρροή από πηγές που συμμετείχαν ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει λύση δύο ταχυτήτων - με κατάργηση της έκπτωσης σε έξι μεγάλα νησιά μεταξύ αυτών Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος - και διατήρηση της έκπτωσης στα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ελλήνων, εξέφρασε στον πρωθυπουργό την κατηγορηματική διαφωνία του στην κατάργηση της έκπτωσης, τονίζοντας ότι η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των νησιών αποτελεί προγραμματική δέσμευση των ΑΝΕΛ και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι δέχεται άλλα ισοδύναμα όπως αύξηση του φόρου πολυτελείας κλπ, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το κόμμα του στη Βουλή, αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στα νησιά.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει σε δήλωσή της:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές. Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» Καμμένου σε Τσίπρα για κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά"

Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία αύριο

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το πέρας του κυβερνητικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

«Εμείς πάμε για συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει αύριο συμφωνία που έθεσαν δημοσιογράφοι την ώρα που αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, είπε ότι πάντα είναι.

Από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία αύριο"

Σόιμπλε: Δεν αρκεί μόνο να συμφωνούνται μεταρρυθμίσεις-Πρέπει να εφαρμόζονται

Στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επέμεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι σε άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Ιρλανδία όπου υλοποιήθηκαν όσα συμφωνήθηκαν, η σταθεροποιητική πολιτική είχε αποτέλεσμα. Για κίνδυνο ευρωπαϊκής αποσύνθεσης προειδοποίησε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος, Ζ. Γκάμπριελ.

"Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν" είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα "εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις".

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, όπου τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης , ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. "Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ' αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", είπε.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του αντικαγκελάριου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γάμπριελ σε κλειστή κομματική εκδήλωση ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μοιραίο σημάδι». Σύμφωνα με τον Ζ. Γκάμπριελ «ο εθνικισμός αυξάνεται ήδη παντού στην Ευρώπη και μια αποτυχία στο δράμα του χρέους θα ενίσχυε αυτή την τάση. Υπάρχει ο κίνδυνος ευρωπαϊκής αποσύνθεσης».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Δεν αρκεί μόνο να συμφωνούνται μεταρρυθμίσεις-Πρέπει να εφαρμόζονται"

Ο Τσίπρας παρουσίασε την πρότασή του σε Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες «την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος».

Σύμφωμα με το Reuters, το απόγευμα της Κυριακής συνεδριάζουν εκτάκτως οι θεσμοί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξετάσουν τα περιθώρια για συμφωνία.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα μετά από πεντάωρη συνεδρίαση, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι Αλέξης Τσίπρας και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και το Σάββατο. Στο μεταξύ νέο σχέδιο για την Ελλάδα με παράταση και χρηματοδότηση γέφυρα έως το Σεπτέμβρη ετοιμάζει και η Κομισιόν, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα FAZ.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας παρουσίασε την πρότασή του σε Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ"

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα - Γιούνκερ σε αναζήτηση λύσης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πρόκειται να μιλήσει εκ νέου μαζί του την Κυριακή, αναζητώντας μία λύση στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε στενή επαφή εν όψει των καθοριστικών συναντήσεων της Δευτέρας ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών και, αργότερα, τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Στην Αθήνα συνεδριάζει από τις 11 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τα βήματα της Αθήνας συζητήθηκαν εκτενώς το Σάββατο, στις μαραθώνιες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, στενών συνεργατών του και κορυφαίων υπουργών, με τις πληροφορίες να θέλουν την Αθήνα να ετοιμάζει αντιπρόταση.

Ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφυγαν ήδη από το Σάββατο για Βρυξέλλες.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα - Γιούνκερ σε αναζήτηση λύσης"

Βούτσης: Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες

«Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες "σταθμούς" ενόψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

«Βεβαίως», σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», «θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ. Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης, απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια «για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας».
«Ξεχάστε το» αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα».

Σχολιάζοντας ο υπουργός Εσωτερικών την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση», τη χαρακτηρίζει «άκρως υποκριτική ρητορεία», και κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ζητεί επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, ενόψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες"

Πανούσης: Η ρήξη με τους εταίρους θα ήταν εθνική καταστροφή

Σφοδρή κριτική στις φωνές για ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στο Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κριτική εκ των έσω που δέχεται, καθώς και στη σύγκρουση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η Αριστερά είχα πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε (...) αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα» δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο '50, θα έχουμε δελτίο» πρόσθεσε ο κ. Πανούσης και επανέλαβε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας.

«Αν παίξει τη ζαριά σήμερα η Αριστερά θα είναι πολύ τραυματισμένη και δύσκολα θα βγει από αυτή τη συμφωνία και δυσκολότερα θα μπορέσει να κυβερνήσει», επισήμανε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πανούσης είπε ότι «με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα, αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου». «Δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη σύγκρουσή του με την πρόεδρο της Βουλής. «Όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω;»

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα» είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες (...) Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

«Οι ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας είναι αστείες»

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Πανούσης επαναλαμβάνει ότι «η ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή» και τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και επώδυνης.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και αυτές τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας εγώ τις βρίσκω αστείες. Δεν μπορεί να κάνεις παιχνίδια κόντρας σε αυτήν την Ένωση. Θες να βγεις; Βγες. Να μου πεις, πού πας; Πού θα πας μόνος σου; Όταν βγεις, νομίζει ότι βγαίνεις μόνο από το ευρώ; «Δεν βγαίνεις από΄όλα τα ταμεία για τους πρόσφυγες;»

Ερωτηθείς δε για τις απόψεις που εκφράζει ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο κ. Πανούσης απαντά: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να γυρίσουν στο 1950, να γυρίσουν. Απλώς να είναι υπόλογοι. Ξέρετε αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα είναι η ανοησία και η ανευθυνότητα -αν φορολογούνταν, δεν θα είχαμε ανάγκη από άλλα λεφτά».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανούσης: Η ρήξη με τους εταίρους θα ήταν εθνική καταστροφή"

Ρέντσι: Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα

Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα είναι αφιερωμένη τη Δευτέρα στην αναζήτηση οριστικής λύσης για τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, σε παρέμβασή του μέσω διαδικτύου.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Υπάρχει ιδιαίτερη ένταση στις διεθνείς αγορές και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα. Η ευρωπαϊκή δραστηριοποίηση, όμως, πρέπει να συνοδευθεί από μια πραγματική προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί. Και οι Έλληνες, όμως, πρέπει να κάνουν ό,τι τους αναλογεί. Πολλά χιαστά τηλεφωνήματα, τις ώρες αυτές».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέντσι: Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα"

Προσκλητήριο Σαμαρά για εθνική συνεννόηση

Πρόσκληση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για «μεγάλη εθνική συνεννόηση» απευθύνει, μέσω άρθρου στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί ή δεν το θέλει», τότε «η πρόταση ισχύει για όλους τους άλλους».

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παίγνια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε. Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «η πρώτη φορά Αριστερά μας έφερε μέσα σε πέντε μήνες πολύ κοντά στην χρεοκοπία και πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή πολύ κοντά στη μεγαλύτερη καταστροφή που απείλησε ποτέ την Ελλάδα σε καιρό ειρήνης».

Ο πρώην πρωθυπουργός διερωτάται εάν «είναι απλά ανίκανοι; Είναι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι; Ή μήπως εξαρχής είχαν στόχο να σύρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ; (...) Ή μήπως συμβαίνουν όλα αυτά μαζί» και προσθέτει ότι «όπως και να έχει, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, που εκφράζουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Τώρα όχι αύριο».

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι «μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε το αδιέξοδο, δίνοντας νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις» και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η μεγάλη εθνική συνεννόηση που προτείνουμε. Την προτείνουμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως μία τελευταία ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες του. Αν το μπορεί. Γιατί οι ευθύνες που αναλαμβάνει πλέον είναι ασήκωτες. Αν δεν το μπορεί, ή εάν δεν το θέλει, η πρόταση της μεγάλης συνεννόησης ισχύει για όλους τους άλλους».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Δημοκρατία δεν σημαίνει δημαγωγία, δεν σημαίνει λαϊκισμός, δεν σημαίνει διχαστικά συνθήματα. Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη! Κι όποιος την αντέχει, να την αναλάβει…», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσκλητήριο Σαμαρά για εθνική συνεννόηση"

Σ. Θεοδωράκης: Η Κωνσταντοπούλου εκπαιδεύει τον λαό στο παράλογο και το αυταρχικό

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Πρόεδρο της Βουλής «προβληματικό χαρακτήρα».

Σε συνέντευξή του στον ALPHA ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε για την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ζει στον κόσμο της και ότι έχει να απολογηθεί για πολλά.

«Η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκπαιδεύει τον ελληνικό λαό στο παράλογο και το αυταρχικό. Η συνεχής υπερβολή του “εγώ είμαι και κανένας άλλος” γίνεται πάνω στην προσπάθεια να καλύψει έναν προβληματικό χαρακτήρα. Κάποια στιγμή το Σώμα της Βουλής θα λογαριαστεί με την κα Κωνσταντοπούλου. Διότι υπάρχουν και άλλοι που μαζί μ’ εμάς αγωνιούν στους διαδρόμους της Βουλής και λένε πως αυτή η συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει. Η ιστορία δεν άρχισε να γράφεται όταν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Κανένας δεν μπορεί να είναι τιμητής των πάντων. Ξέρουμε ποια είναι η κ. Κωνσταντοπούλου και έχει πολλά για τα οποία πρέπει να απολογηθεί. Δεν είναι πρόβλημα που η κ. Κωνσταντοπούλου ζει στον δικό της κόσμο. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να τραβήξει μια γραμμή με την παράνοια. Δεν μπορεί να ακούει ο Πρωθυπουργός την Πρόεδρο της Βουλής να λέει ότι “το χρέος δεν υπάρχει” και την ίδια ώρα εκείνος να το διαπραγματεύεται με τους δανειστές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε και τον κ. Τσίπρα ότι ακολουθεί την έυκολη λύση της αύξησης της φορολογίας: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την ίδια πολιτική που έκανε ο Γ. Παπανδρέου και ο Αν. Σαμαράς. Ενώ υπάρχουν τρόποι να περιορίσουν τη σπατάλη καταφεύγουν στην εύκολη λύση της αύξησης της φορολογίας. Θ’ αυξήσουν λένε την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων. Μα θεωρούν δίκαιη αυτή τη λύση; Θέλουν ν’ αναθερμάνουν την οικονομία και θ’ αυξήσουν κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές. Η κυβέρνηση καταφεύγει στις εύκολες παλιές λύσεις».

Ο ίδιος επιτέθηκε και γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κομματικού κράτους και για διχαστική πολιτική. Όπως είπε «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι’ αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχει δικαιολογία για την επαναφορά του κομματικού κράτους; Μπορούμε το 2015 να αντιγράφουμε αυτά που γίνονταν τη δεκαετία του ’80 και του ’90; Δεν διορίζουν διοικητές στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσουν στα πρόσωπα. Δεν έχουν κάνει επίσης τίποτα για τη μετανάστευση, ενώ και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με το θέμα, πέρα από ανίκανοι είναι και προκλητικοί και προς την Ελληνική κοινωνία και προς τους μετανάστες. Έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι με τη διχαστική πολιτική που ακολουθεί μπορεί να κερδίσει ψήφους. Η ιστορία μνημόνιο-αντιμνημόνιο τελειώνει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υπογράψει μνημόνιο. Πλέον άλλαξε ρητορική και μιλάει για εμάς και τους ξένους. Πρόκειται για επικίνδυνη διχαστική πολιτική που έρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει κανείς που να είναι λιγότερο Έλληνας από κάποιον άλλον».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι παρόλο που διαφωνεί με πάρα πολλά απ’ αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη νιώθει την υποχρέωση να στηρίξει τον Πρωθυπουργό στην τελευταία αυτή προσπάθεια και τη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πάντως ότι έκανε λάθος στη διαπραγμάτευση και καθυστέρησε πολύ.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι «εμείς στο Ποτάμι έχουμε τις κόκκινες γραμμές της κοινωνίας, όχι κομματικές κόκκινες γραμμές. Οι ασθενέστεροι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τα μνημόνια. Πολλοί από αυτούς που θα μπορούσαν να είναι το δημιουργικό δυναμικό της κοινωνίας, όπως οι άνεργοι νέοι ή γυναίκες που έχουν παιδιά και είναι μόνες τους, έχουν μείνει εκτός και πρέπει να προστατευθούν».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Θεοδωράκης: Η Κωνσταντοπούλου εκπαιδεύει τον λαό στο παράλογο και το αυταρχικό"

Σαπέν: Πρέπει να αποφευχθεί σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη - Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ οι Γάλλοι

Η πλειονότητα των Γάλλων (53%) αντιτίθεται σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που έγινε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) και δείχνει μια αντιστροφή της τάσης στην Γαλλία σε σχέση με το 2011 και το 2012.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην JDD, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επιμένει στους «μιας άγνωστης έκτασης» κινδύνους που θα εγκυμονούσε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Στο ερώτημα: «Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατάφερνε να μειώσει το χρέος της και το έλλειμμά της, θα τασσόσασταν υπέρ ή κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη;», το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά, ενώ το 46% υπέρ.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει μια αντιστροφή της τάσης, καθώς σε ανάλογη σφυγμομέτρηση τον Νοέμβριο του 2011, το 73% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 27% κατά. Επίσης τον Ιούνιο του 2012, το 65% τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού, έναντι του 35% που ήταν κατά.

Αντίθετοι στον αποκλεισμό της Ελλάδας δηλώνουν στην μεγάλη πλειονότητά τους οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (ποσοστό 68% τάσσεται κατά έναντι 31% που είναι υπέρ), ενώ οι υποστηρικτές του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Οι Ρεπουμπλικάνοι», τάσσονται σε μικρή πλειοψηφία υπέρ του αποκλεισμού (51% έναντι 47% που τάσσεται επίσης κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου). Υπέρ τάσσονται οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε ποσοστό 73%, με μόνον ένα 27% από αυτούς να τάσσεται κατά.

Σε συνέντευξή του στην JDD, ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων. «Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», επισημαίνει.
Στην ίδια συνέντευξη ο Σαπέν υπογραμμίζει επίσης ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια «άγνωστη ζώνη». «Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», επιμένει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 19 και στις 20 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 958 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαπέν: Πρέπει να αποφευχθεί σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη - Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ οι Γάλλοι"

Μητρόπουλος: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ρήξη και η συμφωνία

Την εκτίμηση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ρήξη και η συμφωνία με τις ίδιες πιθανότητες εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και εκτίμησε ότι οι δανειστές θα κρατήσουν την ίδια σκληρή «φοβάμαι και σκληρότερη θέση».

Ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο «Mega» ανέφερε ότι απεύχεται τη ρήξη καθώς «και οι πολιτικές δυνάμεις είναι ανέτοιμες για να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας ρήξης αλλά και η κοινωνία φαίνεται ότι δεν θέλει. Συνεπώς δεν συζητώ ενδεχόμενο ρήξης. Πιστεύω ότι από την πλευρά των δανειστών και τα δύο σενάρια είναι στο τραπέζι», καθώς «παίζουν με την ιδέα της χρεοκοπίας».

Αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις «απέτυχαν, δεν είχαν το αίσιο τέλος το οποίο επιθυμούσαμε και για το οποίο πάλεψε ο Πρωθυπουργός».

«Δεν διανοούμαι την απόφαση της ρήξης και της μονομερούς ενέργειας αλλά θεωρώ ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν και να εκβιάζουν» σχολίασε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διευκρίνισε ότι ένα δημοψήφισμα «της δικής μας κυβέρνησης δεν θα αμφισβητούσε την παραμονή στο ευρώ».

Πρόσθεσε δε ότι «ο Πρωθυπουργός θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει δεν μπορούν να λείπουν από τη φαρέτρα εκλογές και δημοψήφισμα».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ρήξη και η συμφωνία"

Διοικητής ΙΚΑ: Διασφαλισμένη η πληρωμή των συντάξεων

Απέκλεισε ο διοικητής του ΙΚΑ, Γ. Θεωνάς, το ενδεχόμενο μειωμένης καταβολής των συντάξεων τον Ιούνιο.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακό" και ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρει ότι οι μισθοί του Δημοσίου και οι συντάξεις θα αποδοθούν μειωμένες τον Ιούνιο καθώς έχουν καταρρεύσει τα έσοδα, ο κ. Θεωνάς απάντησε: "Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο".

Υποστήριξε, δε, πως "οι γερμανικές εφημερίδες κάνουν τη δική τους πολιτική". "Οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ότι θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν", διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου στην ίδια εκπομπή. "Τα αποκλείω σε κάθε περίπτωση", ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και υπενθύμισε ότι υπάρχουν επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Μάρδα.

Σημειώνεται ότι στο σχετικό δημοσίευμα της FAZ, το οποίο επικαλείται μετρήσεις των δανειστών, αναφέρεται πως η μειωμένη καταβολή μισθών και συντάξεων θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση που θα υπάρξει ή όχι τη Δευτέρα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητής ΙΚΑ: Διασφαλισμένη η πληρωμή των συντάξεων"

Νέο συλλαλητήριο «Μένουμε Ευρώπη» τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνεται τη Δευτέρα, στις 19:30 το βράδυ, στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή πολλών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η συγκέντρωση θα συμπέσει με την κρίσιμη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, όπου θα εξετασθούν οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και οι προτάσεις των δανειστών, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» που διοργανώνεται σε λίγες μέρες, καθώς κορυφώνεται η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους θεσμούς και εντείνονται οι ανησυχίες για την έκβαση της διαβούλευσης, όπως φαίνεται από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες την τελευταία εβδομάδα.

Στην πρώτη συγκέντρωση, την Πέμπτη, είχαν λάβει μέρος πολλές χιλιάδες κόσμος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο συλλαλητήριο «Μένουμε Ευρώπη» τη Δευτέρα στο Σύνταγμα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news